Evlilikte Kadının görevleri ve erkegin görevleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayşenaz umarım hayatın boyunca hiç sorun yaşamaz güzel bir evlilik yapasın evlenmesen bile güzel insanlarla karşılaşırsın umarım başkada yorum yapmak istemiyorum ama çocuğuma iyi bakarım merak etme🖐🏻
Çok merak ediyorum buradaki iki cümleye attığın trip kadar kocana trip atıyor musun?

Doğum iznindeymişsin maaşın yatıyordur yardımcı tut ütünü yapsın en azından.

Sen hala ev işi yapmazsam kocamın gözü dışarı kayarmış doğru mu diye soruyorsun

Eşinde esinin ailesi de rezil insanlar . Bebege kenara koy ütü yap mi ? Kocan seni eve tikmis köle gibi , gününü gün ediyor seni aldatsa falan senin yüzünden diyecek o yüzsüzlükte. Evde hicbir seye yetemiyorum ben ve esimde bana yardimci . Yemekleri o yapar kizimizla ilgilenir ama hicbir sey tam olmuyor evde . Yemek yapmasini istemiuorum bile mutfak dagilacak diye sürekli disardan söylüyoruz kizimin yemgi haric kendimiz disardan yiyoruz cunku zaman yok. Esim mesgul ben home office calisiyorum ama ona bile gucum yok yani. Bazen geriliyoruz ama görüyoruz birbirimizi tüm gucumuzle ugrasiyoruz bu kadar yani sağlık olsun kolaylasacak her sey diye bakiyoruz. Beni anlamayan birinin yüzüne bakmazdim tek basina dogurmadin ya bu bebegi

Eşin sorumsuz biri, kaynanan da seni manipüle ediyor.

Aynen sokak erkeğini eve bağlayamamak senin suçun, kendi aklı ve vicdanı yok çünkü.

Sakın bir daha baba yapmayın bunu ve çok bilen anasına iade edin.

Anasına bi desene ‘ bizim ailede bi erkekler çalışır kadınlar ev işi yapardı ama, ben hem çalışıyorum hem ev işi yapıyorum hak mı bu’ diye.

Tipik boşanmayla sonuçlanacak Y kuşağı evliliği.

Erkekler hem karım çalışsın hem ev hanımı olsun hem gezip tozayım istiyorlar ve karıları da bi süre sonra fazla çalışmaktan dayanamayıp boşanıyor.

Sizden beklenti çok sonuç boşanma olacak her çok kullanılan şey gibi siz de bozulacaksınız çünkü
Eşin sorumsuz biri, kaynanan da seni manipüle ediyor.

Aynen sokak erkeğini eve bağlayamamak senin suçun, kendi aklı ve vicdanı yok çünkü.

Sakın bir daha baba yapmayın bunu ve çok bilen anasına iade edin.

Anasına bi desene ‘ bizim ailede bi erkekler çalışır kadınlar ev işi yapardı ama, ben hem çalışıyorum hem ev işi yapıyorum hak mı bu’ diye.

Tipik boşanmayla sonuçlanacak Y kuşağı evliliği.

Erkekler hem karım çalışsın hem ev hanımı olsun hem gezip tozayım istiyorlar ve karıları da bi süre sonra fazla çalışmaktan dayanamayıp boşanıyor.

Sizden beklenti çok sonuç boşanma olacak her çok kullanılan şey gibi siz de bozulacaksınız çünkü
Evet evet tam olarak bu erkekler hem karım çalışsın hem hanımı olsun çocukta yapsın çocuğa annem baksın gitsin geri çalışsın aynen bu şartlar altında kadın boşanmanın ne yapsın

sizlerde durumlar nasıl eşleriniz nasil
Ben bu soruya cevap veremiyorum çünkü anlatınca“ Ruhay abla çoktandır kocanı övmüyordun “diyorlar .Benim çocuğum yok olsaydı eşim nasıl davranırdı yardım eder miydi nasıl bir hayatımız olurdu bilmiyorum.Ama şunu kestirebiliyorum bütün işi benim üzerime yıkıp kenara çekilmezdi.Bunu da şu an ki durumumuzdan yola çıkarak söylüyorum.Maddi manevi her anlamda destektir.Çocuk olsaydı değişen bir şey olmayacaktı.

Çok merak ediyorum buradaki iki cümleye attığın trip kadar kocana trip atıyor musun?

Doğum iznindeymişsin maaşın yatıyordur yardımcı tut ütünü yapsın en azından.

Sen hala ev işi yapmazsam kocamın gözü dışarı kayarmış doğru mu diye soruyorsun
Yok bitanem niye trip atıyım sana ben sana tek kelime kötü söz söylemedim bile biz birbirimizi tanımıyoruz sadece benim çocuğuma bakmayacağım yönünde bir ima yapmani istemem bekara karı bosamak kolay derler belki en ufak bir tecruben dahi yok ne evlilik ne cocuk hakkinda neden takılayım ve bırak rahatsız olmayı bilakis vaktini ayırıp okuduğun için teşekkür bile ederim ama dogum izninde yatan paramı saklıyorum lazım olacak gibi 🖐🏻

Üzücü, çoğu erkek baba olmayı hak etmiyor. Çoğu yük anneye kalıyor fiziksel ve psikolojik perişan oluyorlar ömürleri bu şekil heba oluyor. Adamın hiçbir katkısı yok utanmadan güzellik bekliyor. Kuaför parası verip çocukla ilgilendi de sen mi kendine bakmadın. Ama yok hiçbir şey sunmayıp çok şey beklerler. Boşuna dememişler evlilik en rezil erkeği bile kral yapar

Yok bitanem niye trip atıyım sana ben sana tek kelime kötü söz söylemedim bile biz birbirimizi tanımıyoruz sadece benim çocuğuma bakmayacağım yönünde bir ima yapmani istemem bekara karı bosamak kolay derler belki en ufak bir tecruben dahi yok ne evlilik ne cocuk hakkinda neden takılayım ve bırak rahatsız olmayı bilakis vaktini ayırıp okuduğun için teşekkür bile ederim ama dogum izninde yatan paramı saklıyorum lazım olacak gibi 🖐🏻
Yahu sen işe gidince çocuğa kim bakacak dedim ayrıca hanımefendi ben zaten evliyim

Merhaba kız gardaşlar derdim büyük iyi veya kötü tüm yorumlarınız benim için değerli lütfen yorum yazmadan geçmeyin

Siteye sırf bu konu için üye oldum aile hayatımı bu kadar ulu orta anlatmak konusunda tereddütlerim vardı ama biraz anonim olmanın verdiği güçle herseyi en başından anlatmak istiyorum

Yaklaşık 5 senelik bir ilişkim var kendisi ile 2 senedir evliyiz ve en yakın arkadaşımdı biz ikimizde aynı gibiydik ve gerçekten seviyordum kendilerini oda öyle gibiydi az koşturmadım peşimden evlilik hayatim boyunca çalıştım yine sorunlarımız oluyordu ama eve hafta içi 9 dan önce gelmediğim için ve sadece ikimiz olduğumuz için mutluyduk film izlerdik sevişirdik vs ne kadar zıt olsakta didişsekte iyi olduğumuz zamanlar kötü olduklarimizdan daha ağır basıyordu ailesiyle çok sorunlar yaşadık o pek sınır çizemedi ailesine sorunlar hep burdan çıkıyordu 1 sene önce hamile kaldım hamilelik boyuncada çalıştım bebeğim doğdu ilk başta yeni anne olmanın heyecanı ile mutluydum yine kızımdan başkasını görmüyordu gözüm üzerinize afiyet kızım dünya tatlısıdırda hala daha öyle o benim aldığım nefesim yanaklarını gamzelerini boncuk gözlerini görseniz teyzeleri nasıl bir aşka düştügümü anlarsınız bir ufak desteksiz kaldık anneannemiz dogum yaptıktan 12 13 gün sonra gitti pek temizlik vs de yapmadi ama sorsan anacığım nasıl yapmadım diyor ben o kadar yardım ettim diyor evet sabah kahvaltı ütü öğlen yemeği falan yaptı akşam işte tost makarna falan günü geçiştirdik sonra kayın validem arada bir gelip ütü vs yapıyordu yemek falan gönderiyordu öylede bir süre idare ettim 40 ımız çıktı ben bu süreçte adam akıllı iş yapamadım kızım hep memedeydi uyurken bile. Dünyalar güzeli kızımın kucakta uyumak gibi bir kusuru vardır besigine koyunca uyanıyor ben zorlarsamda uykusuz kalıp huysuzlaniyor kaşı gözü kızarıyor esniyor ama küçük hanım memeden ayrılmak istemiyordu sonra benden yemek ütü ev işi beklenmeye başladı hee hamileligimde de lohusaligimdada eşim hep arkadaşları ile gidip içiyordu ve evi otel gibi kullanıyordu hala öyle maalesef ütüler yığıldı akşamları yemek pisiremedim toz bile her gün alamıyorum ve elestiriliyorum kayın validem kizim kusura bakma ama erkekten her is beklenmez sende birseyler yapacaksin sizin sulalede hep erkekler mi iş yapar dedi erkegi eve sen baglayacaksin esimin gidip hergün icmesinin sebebi benim luhusaligimda yemek utu temizlik hepsini birden yapamamammiş hic birsey yapmiyor degilim aslinda bileyim işte yüzeysel bulunduğum odayi toplaya biliyorum banyoyu falan yikadim iste yattigimiz odanin tozunu falan aliyorum cocugumun burnu tikanmasin diye ama bebegimden gözümü ayirmiyorum uyurken bile sürekli nefes alıp almadığını kontrol ediyorum benim bir erkek kardeşim hiç bir saglik sorunu yokken 4-5 aylıkken besiginde annem ölüsünü bulmuş ve ben kendimi bildim bileli annem hep onu anlatır hep onun nasıl güzel olduğunu nasıl öldüğünü cenazesinde neler olduğunu nasıl yikandigini nasıl güzel koktuğunu oldugunde babannemin kapisini cagresisizce gidip yumrukladigini amcamın ic çamaşırı ile yatağından fırlayıp çıplak ayakları ile çocuğu hastaneye yetiştirmeye çalıştığını sedyeye kolunun nasıl düştüğünü sürekli annemin onun hakkında gördüğü rüyaları annem bizim.burnumuz aksa sabaha kadar basimizda öleceğiz korkusu ile beklerdi ve annemin bu tramvasi ile bu yasa gelmiş olmanın etkisi olsa gerek ani bebek ölümünden çok korkuyorum ve kızım uyurken bile sürekli nefes alıp almadığını kontrol ediyorum ona iyi bir anne oldum ama ona iyi bakiyorum ama ona iyi anne olmak beni kötü bir eş yaptı bana bebegin ağzına emzigi ver uyut at kenara sen işini yap diyorlar hatta bakımsızlığım bile sorun benim banyo yapmaya fırsatım bile olmuyor ve hormonlar asiri terliyorum duş alsamda yarim saate ter kokuyorum normal deodorant kullanmiyorum çünkü kizim mememi almiyor koku surunce dogal bir roll on kullaniyorum pek ise yaramiyorum eşim kıllisin kokuyorsun falan bunlara bile takılıyor bide.sekste bekliyor tabi hatta sürekli instagram izleme gecmisinde koca memeli ciplak kadinlar var bunun sebebi olarakta benim durumumu söyledi ve onla yakınlık kurmak içimden gelmiyor artık saçımı bile tarasam onun için susleniyormusum gibi olur diye kendime yakıştıramıyorum makyaji bile yakıştıramiyorum ben böyle değildim bunu bana başka biri anlatsa bosan derdim ama ama her boşanmayı düşündüğümde içimde bir ümit beliriyor hee bu arada bende eşime çok kötü davranıyorum sürekli kötüyüz hakaret ediyorum o bu kontrolsuz öfke patlamalarimi hormonlarima yoruyor ama hormonlar değil yalnızlık ben tek basimayken bile eşimin yanindaki kadar yalniz hissetmiyorum kendimi bunu anlamıyor görmüyor konuşmaktan bile kaçıyor kavga etmek istemiyorum diyor ben hala öfkeliyim çünkü anlatmak isteyip anlatamadıklarım var bu şekilde yaşayamıyorum ya bu deveyi güdecegim ya bu diyardan gideceğim ama benim gönlüm deveyi gülmekten yana.
Ve sosyal medyada çevremde hem evi tertemiz hem bebegine bakan hem makyajlı bakımlı kadınları gördükçe kendimden şüphe ediyorum bende de sorun varsa lütfen söyleyin
Allah böyle erkekleri ve onlara destek verenleri ıslah eylesin ya. Karın doğum yapmış el kadar beben var. Sen zıkkımlanmaya gidiyorsun. Bunları döveceksin evire çevire başka yolu yok. İnsan düşündükçe sinir oluyor. Ben içimden insan çıkarayım sen beni yalnız bırak gez toz. Şiddet yanlısı görünmek istemem ama öyle adamı tavaylan döverim tavaylan

Benimki düzeldi canım , ama ne uğraşlar verdik. Çocuk üç yaşında şimdi ilk yılı berbat gecti. Sonra biraz o bana, biraz ben ona uydum orta yolu bulduk . Ama seninkinden farklı olarak alkol ,eve gec gelme , ve kadına kıza bakma işleri yoktu. Umarım her şey gönlüne göre olur
Senin için çok sevindim darısı basımıza bizde evet alkol eve geç gelme hepsi türedi maalesef bizim iş zor gibi öyle yada böyle birseyler değişecek inşallah hakkımızda en hayırlısı olur

Allah böyle erkekleri ve onlara destek verenleri ıslah eylesin ya. Karın doğum yapmış el kadar beben var. Sen zıkkımlanmaya gidiyorsun. Bunları döveceksin evire çevire başka yolu yok. İnsan düşündükçe sinir oluyor. Ben içimden insan çıkarayım sen beni yalnız bırak gez toz. Şiddet yanlısı görünmek istemem ama öyle adamı tavaylan döverim tavaylan
Vur kız arkandayım.

Evet evet tam olarak bu erkekler hem karım çalışsın hem hanımı olsun çocukta yapsın çocuğa annem baksın gitsin geri çalışsın aynen bu şartlar altında kadın boşanmanın ne yapsın

Bu arada şunu söyleyeyim öyle sürekli gezen karısı olmadan içmeye giden, sosyal medyada müştehcen fotolara bakan bir erkek eşini aldatır, aldatmadığı gün aldatacak birini bulamadığı gündür.

(Seks hayatımız iyi aldatmaz deme, benim arkadaşın eşi gün aşırı sevişip aldatıyormuş. Madem aldattın niye benle gün aşırı yaptın diyince de ‘ sonuçta ben bi erkeğim ve ihtiyaçlarım var’ demiş.)

Ütü yapma sakın, herkes kendi ütüsünden kendi sorumlu. Kimsenin eşeği olma. Herkes eşek gibi ya kendi ütüsünü yapacak ya ütücüye verecek ya da ütü gerekecek kıyafet edinmeyecek ✋🏻

Bu kadar eşini ve anasını yerden yere vurmamızın nedeni ana oğul seni kullanıyor olması.

Çocuklu bi kadın sadece bebeğiyle ilgilenmeli.

Doğada hem bebeğine bakıp hem erkeğinin ihtiyaçlarını karşılayan bir tane dişi hayvan var mı? Bebekleri olunca seks bile yapmıyorlar.

Hayvanlar bile akıllı.

Çalışan bi kadının zaten sadece bir ya da 2 bebeği oluyor, en güzel zamanlarını bencillere harcama.

Tek çaban bebeğin ve kendin ol. Kimseye uşaklık etme.

Bu arada şunu söyleyeyim öyle sürekli gezen karısı olmadan içmeye giden, sosyal medyada müştehcen fotolara bakan bir erkek eşini aldatır, aldatmadığı gün aldatacak birini bulamadığı gündür.

(Seks hayatımız iyi aldatmaz deme, benim arkadaşın eşi gün aşırı sevişip aldatıyormuş. Madem aldattın niye benle gün aşırı yaptın diyince de ‘ sonuçta ben bi erkeğim ve ihtiyaçlarım var’ demiş.)

Ütü yapma sakın, herkes kendi ütüsünden kendi sorumlu. Kimsenin eşeği olma. Herkes eşek gibi ya kendi ütüsünü yapacak ya ütücüye verecek ya da ütü gerekecek kıyafet edinmeyecek ✋🏻

Bu kadar eşini ve anasını yerden yere vurmamızın nedeni ana oğul seni kullanıyor olması.

Doğada hem bebeğine bakıp hem erkeğinin ihtiyaçlarını karşılayan bir tane dişi hayvan var mı? Bebekleri olunca seks bile yapmıyorlar.

Hayvanlar bile akıllı.

Çalışan bi kadının zaten sadece bir ya da 2 bebeği oluyor, en güzel zamanlarını bencillere harcama.

Seks hayatı denen birsey kalmadı dogal olarak 🫤

Hayvanlar bile akıllı.

Tek

Hayvanlar bile akıllı.

Ve kimsenin eşeği olma ne demek ya karşında bir insan var bunu okuyor ve hassas bir dönemde insan biraz daha düzgün yaklaşmaz mı? Bir derdimizi açtık diye zorbalanıyoruz her insanın hayatında çıkmaz dönemleri ve akıl tutulması olduğu dönemleri vardır senin çocuğun var mı?

Merhaba kız gardaşlar derdim büyük iyi veya kötü tüm yorumlarınız benim için değerli lütfen yorum yazmadan geçmeyin

Siteye sırf bu konu için üye oldum aile hayatımı bu kadar ulu orta anlatmak konusunda tereddütlerim vardı ama biraz anonim olmanın verdiği güçle herseyi en başından anlatmak istiyorum

Yaklaşık 5 senelik bir ilişkim var kendisi ile 2 senedir evliyiz ve en yakın arkadaşımdı biz ikimizde aynı gibiydik ve gerçekten seviyordum kendilerini oda öyle gibiydi az koşturmadım peşimden evlilik hayatim boyunca çalıştım yine sorunlarımız oluyordu ama eve hafta içi 9 dan önce gelmediğim için ve sadece ikimiz olduğumuz için mutluyduk film izlerdik sevişirdik vs ne kadar zıt olsakta didişsekte iyi olduğumuz zamanlar kötü olduklarimizdan daha ağır basıyordu ailesiyle çok sorunlar yaşadık o pek sınır çizemedi ailesine sorunlar hep burdan çıkıyordu 1 sene önce hamile kaldım hamilelik boyuncada çalıştım bebeğim doğdu ilk başta yeni anne olmanın heyecanı ile mutluydum yine kızımdan başkasını görmüyordu gözüm üzerinize afiyet kızım dünya tatlısıdırda hala daha öyle o benim aldığım nefesim yanaklarını gamzelerini boncuk gözlerini görseniz teyzeleri nasıl bir aşka düştügümü anlarsınız bir ufak desteksiz kaldık anneannemiz dogum yaptıktan 12 13 gün sonra gitti pek temizlik vs de yapmadi ama sorsan anacığım nasıl yapmadım diyor ben o kadar yardım ettim diyor evet sabah kahvaltı ütü öğlen yemeği falan yaptı akşam işte tost makarna falan günü geçiştirdik sonra kayın validem arada bir gelip ütü vs yapıyordu yemek falan gönderiyordu öylede bir süre idare ettim 40 ımız çıktı ben bu süreçte adam akıllı iş yapamadım kızım hep memedeydi uyurken bile. Dünyalar güzeli kızımın kucakta uyumak gibi bir kusuru vardır besigine koyunca uyanıyor ben zorlarsamda uykusuz kalıp huysuzlaniyor kaşı gözü kızarıyor esniyor ama küçük hanım memeden ayrılmak istemiyordu sonra benden yemek ütü ev işi beklenmeye başladı hee hamileligimde de lohusaligimdada eşim hep arkadaşları ile gidip içiyordu ve evi otel gibi kullanıyordu hala öyle maalesef ütüler yığıldı akşamları yemek pisiremedim toz bile her gün alamıyorum ve elestiriliyorum kayın validem kizim kusura bakma ama erkekten her is beklenmez sende birseyler yapacaksin sizin sulalede hep erkekler mi iş yapar dedi erkegi eve sen baglayacaksin esimin gidip hergün icmesinin sebebi benim luhusaligimda yemek utu temizlik hepsini birden yapamamammiş hic birsey yapmiyor degilim aslinda bileyim işte yüzeysel bulunduğum odayi toplaya biliyorum banyoyu falan yikadim iste yattigimiz odanin tozunu falan aliyorum cocugumun burnu tikanmasin diye ama bebegimden gözümü ayirmiyorum uyurken bile sürekli nefes alıp almadığını kontrol ediyorum benim bir erkek kardeşim hiç bir saglik sorunu yokken 4-5 aylıkken besiginde annem ölüsünü bulmuş ve ben kendimi bildim bileli annem hep onu anlatır hep onun nasıl güzel olduğunu nasıl öldüğünü cenazesinde neler olduğunu nasıl yikandigini nasıl güzel koktuğunu oldugunde babannemin kapisini cagresisizce gidip yumrukladigini amcamın ic çamaşırı ile yatağından fırlayıp çıplak ayakları ile çocuğu hastaneye yetiştirmeye çalıştığını sedyeye kolunun nasıl düştüğünü sürekli annemin onun hakkında gördüğü rüyaları annem bizim.burnumuz aksa sabaha kadar basimizda öleceğiz korkusu ile beklerdi ve annemin bu tramvasi ile bu yasa gelmiş olmanın etkisi olsa gerek ani bebek ölümünden çok korkuyorum ve kızım uyurken bile sürekli nefes alıp almadığını kontrol ediyorum ona iyi bir anne oldum ama ona iyi bakiyorum ama ona iyi anne olmak beni kötü bir eş yaptı bana bebegin ağzına emzigi ver uyut at kenara sen işini yap diyorlar hatta bakımsızlığım bile sorun benim banyo yapmaya fırsatım bile olmuyor ve hormonlar asiri terliyorum duş alsamda yarim saate ter kokuyorum normal deodorant kullanmiyorum çünkü kizim mememi almiyor koku surunce dogal bir roll on kullaniyorum pek ise yaramiyorum eşim kıllisin kokuyorsun falan bunlara bile takılıyor bide.sekste bekliyor tabi hatta sürekli instagram izleme gecmisinde koca memeli ciplak kadinlar var bunun sebebi olarakta benim durumumu söyledi ve onla yakınlık kurmak içimden gelmiyor artık saçımı bile tarasam onun için susleniyormusum gibi olur diye kendime yakıştıramıyorum makyaji bile yakıştıramiyorum ben böyle değildim bunu bana başka biri anlatsa bosan derdim ama ama her boşanmayı düşündüğümde içimde bir ümit beliriyor hee bu arada bende eşime çok kötü davranıyorum sürekli kötüyüz hakaret ediyorum o bu kontrolsuz öfke patlamalarimi hormonlarima yoruyor ama hormonlar değil yalnızlık ben tek basimayken bile eşimin yanindaki kadar yalniz hissetmiyorum kendimi bunu anlamıyor görmüyor konuşmaktan bile kaçıyor kavga etmek istemiyorum diyor ben hala öfkeliyim çünkü anlatmak isteyip anlatamadıklarım var bu şekilde yaşayamıyorum ya bu deveyi güdecegim ya bu diyardan gideceğim ama benim gönlüm deveyi gülmekten yana.
Ve sosyal medyada çevremde hem evi tertemiz hem bebegine bakan hem makyajlı bakımlı kadınları gördükçe kendimden şüphe ediyorum bende de sorun varsa lütfen söyleyin
Erkeklerin her vıttırı zıttıkta gözünün dışarı kaymasının sorumlusunu yine kadında bulmaları ! Nefret nefret yani bu konuda duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum.
Konuya gelince aslında bebeğinizle doya doya vakit geçirmeniz güzel. Ev işleri konusunda planlı hareket ederseniz işleriniz hafifler belki. Robot süpürgeniz yoksa mutlaka alın bence. Fazla eşyanız varsa onlardan kurtulun. Evi her gün robot süpürge temizler. Banyo tuvaleti kirlendikçe yıkarsınız. Yemek de tencereye atıp pişirmelik fazla uğraştırmayacak şeyler yaparsınız. Tabi kendinizi zorlamadan. Yapabildiğiniz kadarını yapın mesela çamaşı, bulaşık makinesi yerleştirme falan bunları eşiniz yapsın.

Aptal olduğum için değil severek evlendiğim için bide uzerine bir kızım oldugu için araftayım ben akşam eve gelip babacım diyip şu çocuğu kucağına aldığında Bile içime bir ümit doluyor bunu anlamak bu kadar mı zor dedim kadınlar kulübü yani hem cins vs ya hani bana kendi tecrübelerinden bahsedenler olur seviyeli eleştiriler olur anlaşılırım

İyi kötü vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim bazı yorumlarda anlasıldigimi hissettim onlara ekstra tesekkur ederim hassas olduğum bir konuda burdan yardım fikir alış verişi beklemek büyük hataydı daha fazla üstten üstten yoruma maruz kalmak istemiyorum yeni gelen olursa konu eşimin dogumdan sonra alkol arkadaşlarla gece yarılarına kadar takılması sosyal medyada çıplak kadın fotoğraflarına bakması ve bendende kusursuz hizmet beklemesiydi bu yönde öz eleştiriler istemiştim ama aşırı hassas sinir sistemim bu kadar yargılanmaya dayanmadı

kıyafetin ütüsüyle eşinizin gece içip geç gelmesi ne alaka ? Seviyeli yorum istiyorsunuz da eşinizde niye seviye aramıyorsunuz?
Kocadan iş beklenmez e Kim yapacak herşeyi siz mi? Küçücük bebekle kim hangi ev işini tam olarak yapabilir ki? Eskiden bebekler ağlar ağlar susarmış kaynananız öyle büyüttü herhalde. Sakın bebeğinizi bırakıp iş peşinde koşmayın olduğu kadar olsun. Eşiniz de dışarda içkiye verdiği parayla haftada 1 gün size Temizlikçi almayı tercih edebilirdi ama sizi insan yerine koymamış. Kusura bakmayın kişi kendi değerini kendi belirler. Rest çekeceksiniz madem çocuk yaptınız o çocuğa düzgün bir baba olacak olmuyorsa yallah o mıymıntı anasının evine diyeceksiniz siz annesiniz biraz farkına varın bunun.
Ha evimizi çok Merak ediyorsanız kızım 2 yaşında eşimin çok yoğun bir dönemi iş anlamında inanılmaz mesai yaptığı bir dönem mali müşavir bilenler bilir yoğunluğu. Buna rağmen günün bir öğün yemeğini yapar ve kızımızı uyutur. İlla ki eli bir şeye değer. Ütü yapmıyorum kendisi giyeceği zaman ütüler. Çünkü benim evladıma ayırdığım zaman ona vereceğim ilgi kocamın kıytırık gömleğinin ütüsünden daha önemli.

kıyafetin ütüsüyle eşinizin gece içip geç gelmesi ne alaka ? Seviyeli yorum istiyorsunuz da eşinizde niye seviye aramıyorsunuz?
Kocadan iş beklenmez e Kim yapacak herşeyi siz mi? Küçücük bebekle kim hangi ev işini tam olarak yapabilir ki? Eskiden bebekler ağlar ağlar susarmış kaynananız öyle büyüttü herhalde. Sakın bebeğinizi bırakıp iş peşinde koşmayın olduğu kadar olsun. Eşiniz de dışarda içkiye verdiği parayla haftada 1 gün size Temizlikçi almayı tercih edebilirdi ama sizi insan yerine koymamış. Kusura bakmayın kişi kendi değerini kendi belirler. Rest çekeceksiniz madem çocuk yaptınız o çocuğa düzgün bir baba olacak olmuyorsa yallah o mıymıntı anasının evine diyeceksiniz siz annesiniz biraz farkına varın bunun.
Ha evimizi çok Merak ediyorsanız kızım 2 yaşında eşimin çok yoğun bir dönemi iş anlamında inanılmaz mesai yaptığı bir dönem mali müşavir bilenler bilir yoğunluğu. Buna rağmen günün bir öğün yemeğini yapar ve kızımızı uyutur. İlla ki eli bir şeye değer. Ütü yapmıyorum kendisi giyeceği zaman ütüler. Çünkü benim evladıma ayırdığım zaman ona vereceğim ilgi kocamın kıytırık gömleğinin ütüsünden daha önemli.
Ohooo kafalara bak yorumlara bak nerden biliyorsun eşimden beklemedigimi evimde ne kavgalar yaşayıp yaşamadığı mi

bende eşime çok kötü davranıyorum sürekli kötüyüz hakaret ediyorum
bu ayıya insan gibi konusmak hata
ne demek hamile lohusa karisi varken kankalariyla gezmek geceleri icip sicip eve gelmek.
bir de herseyi tam bekliyormus, oldu paşam. sen tam bir baba misin , tam bir koca misin da tam muamele bekliyorsun acaba🤬🤬🤬
ütüler yığıldı akşamları yemek pisiremedim toz bile her gün alamıyorum ve elestiriliyorum
ütü dedigin ne ya takim elbiseyle ise gitmeyen insan ütü gerektirmeyen elbise alsin olsun bitsin. neredeyse 1 yil olacak evleneli, bir kere kullandim ütümü, kumas pantalon utuledim işe baslayacakken. her kiyafetim ütüsüz de giyilecek seyler. esimin de öyle. yilda maksimum 3-5 kere ütü ihtiyaci olur onu da koyar askısına mahallede 50 liraya ütü bastırır, getirir.
onca derdin arasinda, bu sıcakta cidden ne ütüsü?
konu basindan beri o kadar ütü demissin ki senin icin armut.coma baktim
1000147368.webp

600 liraya 700 liraya 60-70 parca utuleten var. calisan evine geliyor, yapiveriyor. 600-700 tl para degil, kocanla bunca sorun oluyorsa iki haftada bir cagir birini yapiversin olsun bitsin.
ayrica hergün toz mu alinir? deli misiniz? benim evim hem bahce kati hem bahce kedilerinin girip ciktigi bir ev - ustelik ben de hamielyim ama birkac haftada bir belki aliriz tozlari. yarin dogum yapicam hic sanmiyorum hergun hergun toz alacagimi. bebege toz da lazim pis de lazim, steril ortamda yetistirip hassas bunyeli yapmaya gerek yok
kayın validem kizim kusura bakma ama erkekten her is beklenmez sende birseyler yapacaksin sizin sulalede hep erkekler mi iş yapar dedi erkegi eve sen baglayacaksin esimin gidip hergün icmesinin sebebi benim luhusaligimda yemek utu temizlik hepsini birden yapamamammiş
siesin gitsin oradan ya 🤬🤬 ezik karı
demek ki kocasi onu boynuzlayinca hatayi kendinde arayip ona daha iyisini sunan zihniyetteki bir kadin. ne ciddiye aliyorsun? kadini eve kim baglayacak? sen mecbur musun bu hayata?
anneannemiz dogum yaptıktan 12 13 gün sonra gitti pek temizlik vs de yapmadi ama sorsan anacığım nasıl yapmadım diyor ben o kadar yardım ettim diyor evet sabah kahvaltı ütü öğlen yemeği falan yaptı akşam işte tost makarna falan günü geçiştirdik, sonra kayın validem arada bir gelip ütü vs yapıyordu yemek falan gönderiyordu öylede bir süre idare ettim
ayrica eşinin sana yaptigini sen annene yapmissin. kocanin donunu ütülemeye mi geldi kadin evinize lohusaligina yardim etmeye mi? ya da neden kaynanan geldi ütüye durdu. sen lohusasin zaten eve tıkılıp kalmissin, bebegin el kadar bebek - ütüye ihtiyaci yok. geriye bir paşazade kocan kaliyor o da bir zahmet kendi donunu gomlegini kendi ütülesin. eli ayagi mi sakat?
işte bunu merak ediyorum bende sizlerde durumlar nasıl eşleriniz nasil
bizde eşitlik var, bulasiklar camasirlar esimden, yemekler benden. ustelik calismiyorum ama evde olmam birsey degistirmiyor, bastan ömurlük böyle anlastik - makinam dokunmatik, kullanmayi ogrenmedim. evimizde bulasik makinasi yok, mutfagi kullanir kullanir herseyi ustuste dizerim, esim gelince yikar. evi müsait olan supurur, ben silerim - banyonun tamami bendedir, mutfakta lavabo ve ocak temizligi benimdir. detayli temizligi beraber yapariz , pazar alisverisini ve buzluk doldurma isini beraber yapariz, cumartesi kahvalti ondadir hazirlar beni uyandirir, pazar kahvalti bendedir.
bir gram yormaz beni evdeki isler.
simdi bebek gelecek, degisecegini sanmiyorum. Haftasonlari uyuyayim diye bebegi alip gezecegine dair vaatleri var, kendine uygun bir kanguruyu aradi buldu zaten.
ben evde onunla beraber ürettigim bebege bakarken o barda pavyonda gezip bir gram destegi dokunmadan utanmadan beni elestirecekse öyle kocaya kadınlık yapamam. siesin gitsin, onsuz daha mutlu olurum zaten. cocuguna 1 yasinda layikiyla baba olamayan 11 yasinda hic olamaz. varligi yoklugu birse en azindan gölge etmesin🤬🤬🤬

Evet çok merak ediyordum herkesin hayatı böyle mi ben mi sorunluyum diye düşünmeye başlamıştım elimde değil insan kendinide sorguluyor eşini de bu konuda tebrik ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X