Evlilikte kariyerlerin denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?

canım ya takma lafı falan bu ne saçma düşünce sempatiksalakcinni kalbin kimi sevdiyse o ..........ya daha kariyerli biriyle evlenseydin o seni aşağı görseydi ,daha eğitimli daha yüksekteyim triplerine girseydi emin ol onu hiç hazmedemezdin.............mis gibi öğretmen eşin çokta güzel mesleği daha ne olsun.............:hulya:
sana tek bir örnek canım benim öğretmen bir arkadaşım var eşide oto tamircisi ve orta okul mezunu okadar mutlularki yıllardır millet gıpta eder laf edenlerin ağzı açık kalıyo şimdi birde çocukları oldu...........zemuszemusönemli olan sevgidir aradaki durum değil kimseye kulak asma kıymetini bil ..............gece diplomalarına sarılıp ..sabahta kariyerinin gözlerine bakarak uyanmıcaksın !!!!!!!!!!

hic alakasi yok...
cok mantiksiz bir yaklasim...

valla ben hiç bişey anlamadım akannehir
bence sorun kariyerde değil çünkü ikinizde eşitsiniz ,
bence sorun sizin gözünüzün yüksekte olması ,
acaba daha iyisi olabilirmiydi kaydirigubbakcemile
bu daha daha daha sonu gelmez,
siz eşinize aşık olduğunuza emin misiniz ?????????????

ailen bir doktorla , mühendisle , hakimle, hatta bir millet vekiliye evlenmeni isiyordu.. ee tabi biricik kızları okumuş öğretmen olmuş.. ne demeli gurur kaynağı haliyle spor akademisi okumuş kolayca kanazabilecek bir mesleği istemiyorlar eee biricik kızları koskoca çok zorlu ağır meşakkatli bir okul bitirdi yakıştıramazlar tabii lmaz: yazdıklarıma alınmayın gerçekten sinir bozucu
huzurlu olsun sağlıklı olsun çöpçü olsun ...
geçen burda bir öğretmen hemde hamile arkadaşımız konu açmıştı eşi dokordu ama kendisine etmediğini bırakmıyordu ve 8 aylık hamile kadını bıraktı gitti .. önemli olan İNSAN olmak karşındakinin ADAM olması ..

Okuduklarıma inanamadım...
siz eşinizi küçük görüyorsunuz
oysaki sizin ondan hiç bir farkınız yok!
ikinizde öğretmensizniz...ötesi varmı
ozaman resim öğretmenleri
müzik öğretmenleri
beden eğitimi öğretmenleri
din kültürü öğretmenleri
sizden düşükler...
Yazık gerçekten yazık.
siz yalnız eşinizi değil
bütün meslektaşlarınızı aşşağılıyorsunuz.
birde eğitimci olacaksınız...

Aileniz çok haklı,çünkü kızlarını tanıyorlar
sizde zamanında boşyere karşı çıkmışsınız
bencede kendinizden daha eğitimli
şöyle ağız dolduran bir meslekten biriyle
evleseydiniz daha mutlu olurdunuz...
hemen boşanmalısınız bence.
Eşinize çok üzüldüm çok.
Siz eşinizi sevseydiniz eğer bu tür saçma komplekslere girmezdiniz...

Başka dert kalmamış kendinize dert arıyorsunuz sanırım
Bunun ne kadar saçma bir düşünce olduğunun farkındasınızdır umarım.
Ne diyeyim Allah başka keder vermesin.

ortada bir denksizlik yok ikinizde öğretmenmişsiniz branşlarınızın farklı olması eşinizi sizden küçültmez...
açıkçası bence sizin aileniz sizi fazla pohpohlamış kendinizi fazla önemli büyük hissetmişsiniz sorun bu

herkesin yorumu çok benzer ve çok doğru benim de
sizin için buraya yazacağım yorum aynı olacaktır.
Ama ben konunun başlığını okuyunca arada bir uçurum var sandım
ve zevkle açtım acaba bayanların yorumları ne olacak bu konuda diye
çunku daha dun iş arkadaşlarımla bu konuyu tartışmıştık ve çok farklı
düşünceler vardı.ve de biten evlilikler.Acaba bir kadın doktor,mühendis vs ise
ve yüksek maaşla çalışıyorsa kocası ise lise mezunu olup karısının maasının
çok daha altında alıyorsa genel kültür seviyesi çok daha düşükse evlilikler
nasıl olurdu ve kk nın bu konudaki düşüncesi neler olurdu acaba?Tamam sevgi,
aşk, mutluluk kocanın kişiliği çok önemli ama böyle bir eksiklik de evlilik hayatını
etkilemezmiydi?Bu nedenle çevremde boşanan bayanlar var. Erkeklerin karısına kıyasla
maddi ve kültürel yetersizliği erkeğin de psikolojisini etkiliyor ve zamanla aradaki
soğukluklar başlıyormuş gibi geliyor.

Evet aynen katılıyorum...
Sırf ailen öyle düşünüyor diye neden kendini illa mutsuz ediyorsun anlamadım...
Benim eşim de lise mezunu ve ben üniversite okuyorum. Ne yani üniversite okudum diye ilerde eşimden vaz mı geçicem? Daha neler...

İkinizde öğretmensiniz, sadece branşlarınız farklı... Niye böyle düşündünüz anlamadım

benim eşimin de diploma derecesi benden düşük ailem başta bunu sorun yaptı ama ben onu tanıdığım için hiç önemsemedim ben ünv. mezunu olduğum halde onun aldığı maaş benden fazlaydı. ayrıca genel kültürü ve birikimi de benden çok daha üstün. hala ondan öğrendiğim çok şey vardır.
babam ben seni bunun için mi okuttum kızım diye bağırıyordu eşimin eğitim seviyesi düşük diye şimdi onlarda çok seviyor eşimi.

Eşinizin kariyesi sizden düşük değil ki, ne alaka anlamadım.
Anladığım tek şey sizin ve ailenizin gözünüzün yükseklerde olduğudur. Siz daha yüksekte biri ile evlenirseniz bu defa siz alçakta kalırsınız mazallah yüksekteki bu sefer sizin kariyerinizi beğenmez.

hepimiz ne söylesek nafile.
çünkü bazı insanlar insan olmanın değerini kariyerle diplomayla ölçüyor ne yazıkki.ama keşke evlenmeden önce bunu gözönüne alıp evlenselerde karşıdakini hor görüp onunda hayatını mahvetmeseler.yazık.bişey olsa karşısındakinin hemen kafasına vurulacak bu dengim diilsin kuzum zihniyeti.:hulya:

cnm benım eşim lise mezunu ve araba dizayn ustası,ben üniv.mezunyum tasarımcıyım,eşime bir çok seyi ben öğrettim bilgsyr kullanmyı vs....aramızda 6 yas var ve ben ondan daha cok imkana sahip ve daha cok bilgiye sahibim.ama birgün bile neden diye düşünmedim daha zengin olsaydı ,kariyeri olsaydı benım hayatıma ayak uydursaydı demedim o benım kaderım ve ben o adama öyle aşık oldum belki daha farklı sartlarda olsaydı birbirmizin olmicaktık.ailem hep karsı cıktı benım eşimle evlenmemi istemediler belki kendilerine yakıstrmadılar belki mutlu olmiyacagımı düşündülerr ama ben bikere bile düşünmedim onların dediklerini ve biz çok mutluyuz birbirmizide cok sevıyoruz hem ikinizde öğretmensiniz işte branş önemlimi yani.bence bunları bırakın mutlu olmaya bakın önemli olan o.(ama siz bunu kaldırramıyorsanız bişey diyemem)

Evliliğinizden ve eşinizden şüpheniz mi var da böyle gereksiz düşünceler üşüşmüş beyninize.. Ayrıca dert kariyerde ikinizin kariyeri de eşit. Önemli olan iyi ahlaklı bir insan olmak. Ne kariyerliler var zırcahil, odun.. Okumuş insansınız yapmayın Allahaşkına..

Çok gereksiz bir düşünceye kaptırmışsınız kendinizi. Allah'tan eşinizle aynı meslektesiniz. Daha yüksek bir statüye sahip olsaydınız hakkında yazacaklarınızı tahmin bile edemiyorum. Benim iki ablam da üniversite eniştelerim ise orta okul mezunu. Ben üniversiteye hala devam ediyorum, şuan için hamileyim diye çalışmıyorum ve eşim de yüksek lisans mezunu ve özel bir şirkette müdür. Eeeee ne var şimdi bunlarda bunlar ablalarımın ve benim eşlerimizle olan ilişkilerimizde mutsuzluk mu oluşturuyor. Önemli olan diploma değildir, insan olabilmektir. Diploma bazı kişilerde kağıt parçasından ibaret kalır çünkü insan değildir ki etiketi olsa ne olur olmasa ne olur. O yüzden ben derim ki böyle gereksiz düşüncelere kapılıp eşinizi kendinizden aşağıda görmeyin, evliliğinize dört elle sarılın ve mutluluğun tadını çıkarın. Hem nereden bileceksiniz belki sizden yüksek tahsilli biriyle evlenseydiniz o da sizi küçük görebilirdi.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaş mesajı yazıp ortalıktan kaybolmuş. anlaşılan cevap yazanların statülerinide beyenmedi. e tabi hepimiz yüksek öğrenimli değiliz değilmi.

çok ayıpladım açıkçası eşine olan bakış açısını. hangimiz meslek gruplarından eş seçtik. hani gönül nerde? sevgi nerde? aşk nerede? ayrıca adamda öğretmenmiş. beden eğitimi öğretmeni niye düşük statü olsunki? yoldan geceni yapmıyorlar beden eğitimi öğretmeni değilmi. onunda var bi eğitimi. tabi siz arada bir eşinizi edebiyattan sınav yapacaksanız o başkasempatiksalakcinni

Konu sahibi arkadaşın ilk ve tek yazısı.
Soruyu sormuş ve kaybolmuş.

Ya yine sahte bir konu,
ya da arkadaş herkesten tepki alınca tedirgin oldu ve birdaha da yazmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…