Evlilikte kariyerlerin denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?

Şayet beyefendiden çok daha farklı düzeyde bilgi,birikim ve donanıma sahip olsaydınız,sevgili ya da eş olamadan yollarınız ayrılırdı.Fakat sevmiş,evlenmişsiniz,şimdi bu denklik sorgusu garip olmuş.Üniversite eğitimiyle meslek için hazırlık yapılır, o mesleğin gerektirdiği birikim aktarılmaya çalışılır,kişi kendini geliştirmeye kapalıysa meslek ehliyeti haricinde bir katkısı yoktur.Hangi bölüm olursa olsun bu böyledir.Kaldı ki kariyerinizde denk olmama durumunuz yok,sizde ,eşinizde öğretmensiniz ama eşinizin branşını kendi branşınızdan küçük gördüğünüz aşikar.Fakat üstü kapalı savunmaya çalıştığınız üstünlüğünüz / fazlanız olsaydı ilişkinizi evlenme raddesine getirmezdiniz öyle değilmi?

Ben unı. mezunuyum,
esım ılkokul.

Arada anlasamadıgımız oluyor.
Hatta kımı zaman sorun olarak nıtelendırebılecegımız durumlar.

Hıc aklıma gelmemıstı, dıplomalarımızın ılıskımızı etkıledıgı.
Dıplamalarımı yakarsam, esımle en mutlu cıft olur muyuz? sempatiksalakcinni

Eklemeden gecemıycıgım.
Bı'tanem ılkokul mezunudur ama genel kulturu cok ıyıdır.
Bazen saskınlıkla dınlerım onu, 'senden ogrenecek cok seyım var' derım.
Kesınlıkle kompleks soz konusu degıldır ıkımızde.

Benım ıcın onemlı olan esımın bır meslek sahıbı olması,
kendıne guvenmesı, calıskan olmasıdır kı esımde bunların hepsı mevcuttur.

Mutlulugumu bır dıplomaya endeksleyecek kadar basıt dusunemem.

Son düzenleme:
Eğitim malesef çoğu zaman fark yaratabiliyor eşler arasında.
Bir evlilikte eğitim durumu ne çok önemli ne de çok önemsizdir bence.
Herşeyden önemlisi de kendini yetiştirmiş olmak tabi ki.
Sizin için eğitim farkı gibi bir sıkıntı da söz konusu değil.
Beden öğretmeni olunca daha mı az eğitimli olunuyor,
edebiyat ya da matematik öğretmeni olunca daha mı eğitimli olunuyor, ilginç.
İnsan eşini seviyorsa ve mutluysa, bunları aklından bile geçirmez.

hangi mesleği yaptığı bu kadar önemlimi sence. sevmen iyi anlaşmanız daha önemli. ben ne prof. lar tanıyorum tam bir hödükler eşlerine allah sabır versin diyoruz. ben üniv eşim lise mezunu ama değme proflara taş çıkartır. mesleğinin ustası çok zeki ve becerikli. ekmeğini taştan çıkarır derler ya ondan. buradaki hiç bir prof eşimin kadar olamaz. hem başkalarının ne dediği çokmu önemli

böle şeylerle kendinizi mutsuz etmeniz çok saçma oda öğretmen sonuçta başka bi dalda buarada beden eğitimi öğretmeni olup atanmak kolay değil......onunda seçmeleri var sonuçta...

Bu arada;
Madem eşinizle eğitim kariyerlerinizin denk olmadığını düşünüyorsunuz,
o zaman size sormak lazım.
Gerçekten,
eğitim kariyerleri denk olmayan eşler mutlu mu, mutsuz mu oluyor?
Mutlu musunuz, mutsuz musunuz?
Olaya canlı örnek sizsiniz, sorunuzun cevabı siz de.

Alla alla beden eğitimi öğretmeniyle mesela bir sınıf öğretmeninin statüsü farklı mı oluyormuş?
Öğrenelim de ona göre hareket edelim.
Ben Türkçe öğretmeniyim. Sattü olarak bir bedeb eğitimi öğretmeninin ne kadar üstünde oluyorum şimdi?

Tarih öğretmeni bir tanıdığımız vardı.Erkek ise beden öğretmeniydi.Eğitimleri maalesef aynı değildi.Çocuk en basit eski bir(Osmanlı-Farsça vs) kelimenin anlamını bile bilmiyordu.Kız yapamadı bu çocukla.Evlenmeden ayrıldılar.Neden diye soranlara da,paylaşacak,muhabbet edecek bir konumuz bile yoktu,fiziği gelişmiş,ama beyni maalesef...diye cevap veriyormuş.Kızın seçimi tabi saygı duymak lazım.:sm_confused:

İlişkinizi cok takdir ettim gercekten a.s.

Evet aslında zor bir durumdur senin üni onun i.ö mezunu olması. Fakat ne üniversite mezunu esler gördük calısmayan,esini döven,aldatan,asagılayan..
Okumak değil insan olmak kendini geliştirmek önemlidir. Çalısıyor mu,evine ekmeğini getiriyor mu kültürlü bir insan mı yeter..
Ne insanlar var üniversite mezunlarına bin fark atar her konuda..
Üniversite cok önemlidir evet fakat üniversite mezunu olmak insan olmaya yetmez herzaman..

Dilerim tadınız hiç kaçmaz canım..

aileler bizleri kimselere yakistiramiyorlar zaten.. onemli olan senin yakistirman ve ailene karsi esini savunman ..yoksa herkesin sozune bakacak olursan..duz yolda sasarsin...

Son düzenleme:
kariyeriniz gayet denk..eşin pazarcı,simitçi,işportacı sandım bi an....he bu insanlar kötü mü değil tabiii..
ama eşleri mühendis, doktor,eğitimci insanlar değildir yüksek ihtimalle..
sen eşinle denksin, sorun ne?sen sıkılmış olabilir misin acaba eşinden..

Neden kadına tepkı verıyorsunuz ki ..
her aile kızının ün yapmış şişirilmiş meslekteki bir erkekle evlenmesini ister .. cunku kıyamazlar cocuklarına akıllarınca .. doğrumu bu tavır tabıkı hayır .. aılesıde yanlışa dusurmus kızı gelıp burda fıkır edınmek ıstemıs hepsı bu bence .. yok eşını sevmıyorsun yok sıkıldın yok gozun yuksekte falan ..

gözü yuksekte olsaymıs heralde kendı meslegınden bırıyle evlenmezmış zamanında deılmı .. evlenırken meslekler bellı oluyor :))

ayrıca ben su dusunceye katılmıyorum ..
evet diploma herşey demek değildir .. bır bakkal işleten insan eger kendını geliştirmişse karısı bir mimar,bir doktor ise göze batmaz evet anlaşırlar ..

ama evlılıklerde ıkı tarafın aynı uyumu sağlıyabılmesı ıcın eğitim cok onemlı bence..
etrafımda cok olumsuz ornekler var boyle .. kadın okumus adam okumamıs anlasamayan ..
yada adam okumus kadın okumamıs zamanla adam karısını kucuk gormeye baslamıs falan ..
ıyısımı taraflar denk olmalı .

ee ben mühendisim eşim öğretmen hatta ben devletteyim o özelde, hatta ben ondan çok kazanıyorum ama ne benim nede ailemin aklına hiç böyle şeyler gelmez

o lise ben lisans ailem karşı çıktı ama ben evlendim şimdi çoğu zaman keşke onları dinlesyedim diyorum aranızda böyle düşünen varmı çok kez aklıma boşanmak geliyo

o lise ben lisans ailem karşı çıktı ama ben evlendim şimdi çoğu zaman keşke onları dinlesyedim diyorum aranızda böyle düşünen varmı çok kez aklıma boşanmak geliyo

senin durumun arkadaşın durumundan farklı canım
sen üniversite mezunusun eşin kendini yetiştirememiş biri ise sen daha donanımlıysan büyük ihtimalle problem olur bana kalırsa nadiren olmayabilirde

istersen topik açabilirsin
gerçi burdanda devam etsen olur konu sahibi arkadaş konuya dönmiycek sanırım

Bu biraz garibime gitti.Bence bu bahsettiğiniz çift eğitimlerinden ötürü değil kafaları uyuşmadığı için ayrılmışlar.Hanımefendi de kasların latince isimlerini ,hangi tip kasın yoğunluğunun hangi spora yatkınlık sağladığını filan bilmez eminim ama bu onların anlaşamayacağı anlamına gelmez.Bilmemesi de bayanı beyinsiz yapmaz.

Sonuçta bir edebiyat öğretmeniyle bir avukatta aynı eğitimi almıyorlar..Ya da bir askerle bir mühendis...vs...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…