• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte kariyerlerin denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?

Canım ben üniversite mezunuyum eşim de evlendiğimizde üniversite mezunuydu sonra master yaptı. Şimdi doktora yapıyor ve belki daha da okuyacak. Şimdi eşimde mi böyle düşünmeli?

Önemli olan eşler arasında uyumdur. Eğer ki eğitim farkı varsa ve taraflardan biri kendini hiç yetiştirememişse veya kompleks yapıyorsa o zaman sorun olur. Üstelik siz tam denkmişsiniz sorun nerde? Eşinin de bu tip bir düşüncesi yoksa boşuna kafanı karıştırma derim. Eğer ki başka sorunlarınız varsa onlara yoğunlaşırsan daha iyi olur bence. Eşin senden az mı kazanıyor mesela, özelde mi çalışıyor o yüzden mi sorun ettin? Tam olarak takıldığın konu ne anlatırsan daha yapıcı yorumlar alabilirsin canım.

Ikinizde ogretmensiniz . ayni konumdasiniz sorun yapmaya hakkiniz yok .. Ben iki yillik univ. okudum . Esim ise en guzel univ okumus burslu ve suan amerikada mastir yapiyor . Birbirinizi sevip saydiktan sonra hicbir sorun olmaz ..

ben bu aramızda sorun var diyenlerin tek sorunlarının bu olduğunu zannetmiyorum bu sadece bir kılıf olabilir (tabi ikiside üniv. mezunu olmak şartıyla kariyer farkında).

ancak mesele biri üniversite mezunu biri değilse o zaman sorun olur çünkü üniversite demek sadece meslek değildir bence üniversite kültürü vardır tabi birde toplum baskısı.

yaa bişey sorcam arkadaşlar nasıl konu açılıyo ben yeniyim bi türlü bulamadım

canım ana sayfadan gir eş ve eşinin ailesi bölümüne en üstlere bak konu isimleri sıralanıyo ya alt alta sabit yazıyo sonra diğer konular osayfamınısağ üstlerine bak yeni konu yazıyo sanıyorum orayı tıkla

Bu biraz garibime gitti.Bence bu bahsettiğiniz çift eğitimlerinden ötürü değil kafaları uyuşmadığı için ayrılmışlar.Hanımefendi de kasların latince isimlerini ,hangi tip kasın yoğunluğunun hangi spora yatkınlık sağladığını filan bilmez eminim ama bu onların anlaşamayacağı anlamına gelmez.Bilmemesi de bayanı beyinsiz yapmaz.

Sonuçta bir edebiyat öğretmeniyle bir avukatta aynı eğitimi almıyorlar..Ya da bir askerle bir mühendis...vs...

Kız entellektüel biriydi.Çocuk da üniversite mezunu olmasına rağmen dediğim gibi herkesçe bilinen Farsça kökenli bir kelimenin anlamını bile bilmiyormuş.Kız çocuğun aldığı eğitimi beğenmediği için ayrılmış zaten.O yetenek sınavı ile girmiş,kendini geliştirmemiş,okuduğunu anlamıyor ,diyordu.Bilmiyorum artık,ben duyduklarımdan hareketle yazdım zaten,ama olabilir ,aynı meslekte olan çoğu insan da birbirini beğenmeyebilir,diye düşünüyorum.Konu sahibi de belki bu düşünceleri taşıyordur.:sm_confused:

Neden kadına tepkı verıyorsunuz ki ..
her aile kızının ün yapmış şişirilmiş meslekteki bir erkekle evlenmesini ister .. cunku kıyamazlar cocuklarına akıllarınca .. doğrumu bu tavır tabıkı hayır .. aılesıde yanlışa dusurmus kızı gelıp burda fıkır edınmek ıstemıs hepsı bu bence .. yok eşını sevmıyorsun yok sıkıldın yok gozun yuksekte falan ..

gözü yuksekte olsaymıs heralde kendı meslegınden bırıyle evlenmezmış zamanında deılmı .. evlenırken meslekler bellı oluyor :))

ayrıca ben su dusunceye katılmıyorum ..
evet diploma herşey demek değildir .. bır bakkal işleten insan eger kendını geliştirmişse karısı bir mimar,bir doktor ise göze batmaz evet anlaşırlar ..

ama evlılıklerde ıkı tarafın aynı uyumu sağlıyabılmesı ıcın eğitim cok onemlı bence..
etrafımda cok olumsuz ornekler var boyle .. kadın okumus adam okumamıs anlasamayan ..
yada adam okumus kadın okumamıs zamanla adam karısını kucuk gormeye baslamıs falan ..
ıyısımı taraflar denk olmalı .

Söylediklerin çok doğru,
zaten birçok kişi senin yazdığın gibi düşünüyor, aksi düşüncede olan pek yok.

"İyisi mi taraflar denk olmalı" demişsin,
konu sahibi eşiyle zaten denk.
Bizim tepki gösterdiğimiz durum da bu zaten.
Öğretmen bayan, sırf branş değişikliği nedeni ile öğretmen eşini kendine denk görmüyor.

Farkettiysen konu sahibi sorununu yazarken;

"Ben edebiyat öğretmeniyim,eşimse beden eğitimi öğretmeni." diye bir cümle kurmuş.
Oradaki eşimse kelimesindeki "se" anlam olarak küçümseme ifade eder.
Arkadaş bir de edebiyat öğretmeni,Türkçe dilbilgisi kurallarını gayet iyi biliyordur.
Eşini küçümsediği için kızdım ben kendi adıma.
Ortada üniversite mezunu bir bayanla, ilkokul mezunu bir erkek yok ki...

Konu sahibi ortada yok, sorununu yazmış ve birdaha siteye girmemiş bile.
üyenin ilk ve tek mesajı ayrıca.
Belki sahte konudur belki de gerçektir bilemem,
konu sahibi zaten bizim yazdıklarımızla ilgilenmiyor ama olsun,
farklı bir konuda fikir paylaşımı yapmamıza vesile oldu.
Erkeği diploma olarak,kadından daha alt seviyede bulunan evli çiftler
kendilerinden örnek vermiş ve gayet mutlu olduklarını belirtmişler.
Bu evlilikleri duymak benim çok hoşuma gitti açıkçası.

İlişkinizi cok takdir ettim gercekten a.s.

Evet aslında zor bir durumdur senin üni onun i.ö mezunu olması. Fakat ne üniversite mezunu esler gördük calısmayan,esini döven,aldatan,asagılayan..
Okumak değil insan olmak kendini geliştirmek önemlidir. Çalısıyor mu,evine ekmeğini getiriyor mu kültürlü bir insan mı yeter..
Ne insanlar var üniversite mezunlarına bin fark atar her konuda..
Üniversite cok önemlidir evet fakat üniversite mezunu olmak insan olmaya yetmez herzaman..

Dilerim tadınız hiç kaçmaz canım..

Tesekkur ederım LuLucugum,
bugune dek sorun olmadı,
bugunden sonra olacagını da sanmıyorum.

Amın, dılerım herkes mutlu olur.

Ben üniversite son sınıftayım
Ayy benim canım ciğerim biricik nişanlıcığım lise mezunu bile değil, son senesinde terketmiş. Zorla açıköğretime kaydettim, okumadı. Sevmiyo, hoşlanmıyo. Ne yapayım?
İş bulma aşamasında çok büyük sıkıntılar çektik amaaa sonunda harika bir iş buldu hamdolsun. Mesleğini çok iyi yapar, çalışkan, yetenekli ve son derece kültürlüdür. Hatta toplumda bir konu açıldığında bilgi sahibi olmadığı bir alana rastlamadım şimdiye kadar. Bilgilidir. opuyorumnanaktan
Önemli olan bireyin donanımı bence. ve yaşam tarzı...
Eger konu sahibinin sorusu "evlilikte kültürlerin-tarzların denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?" olsaydı hakverebilirdim. Ama bu soru çok ilginç

Ayrıca kk da çoğunluğun bu görüşte olması beni çok mutlu etti opuyorumnanaktan

bende aranızda gerçekten bi kariyer farkı var sandım...
şuanda eşit durumdasınız, ki mutlu veya mutsuz olmaz buna bağlı olamaz kesinlikle...
kaldı ki eşiniz sizden aşağı bi konumda da değil üstelik...

boşuna kafaya takıp huzurunuzu kaçırıyosunuz bence...

Eşim de bende iki yıllık üniv.mezunuyuz,ortak noktamız o kadar çoktur ki,ama şayet ilkokul mezunu olsaydı da ben yine onunla evlenirdim...

sonuçta bence eşin de senden aşağı bi kariyer sahibi değil...sen öğretmen o lise mezunu olsaydı belki diyebilirdim.ama sizinki öyle bi durum değilki.kaldı ki benim kuzenim evlendi bi lise mezuyla bi ünv. mezunu aralarında hiç bi sorun yok,evlilik ilk önce anlaşmaya bakar bence,eğer gönüller birse mezuniyetlerin,mesleklerin önemi olmaz

eşiniz öyle düşündüğünü anlarsa, ne kadar üzülür. eşinize üzüldüm şimdi açıkcası.
türk kültüründe evlilik, kadının öğretmen,doktor,mühendis olmasından ziyade, iyi bir eş, iyi bir anne, sadık bir eş gelir.siz bunları yapıyor musunuz? yani kadında aranan niteliklerin başında gelir bu özellik.
önce kendinize bakın, kendi kusurlarınızı görün, sonra da eşinize kusur bulun.
ben erkek olsaydım, böyle düşünen kadınla evli olmak istemezdim, hadi canım dışarda çok var paralı, makamlı adam...

Yaaaaaa benım anlıyamadıgımmm diploman yoksaaa sevmeye yada istedgın bııryle evlenmeye hakkın yokmuu ayrıcaaa siz sizden aşşa bırıyle evli değilsinizz tam seviye.. ama sizden üstün sevıyede bırı olan kişide sizin için aradaki farklardan şikayetci olabilirdi sizce bu daha uzucu değilmii okudugu ıcınmı mutlu edicek sizi yoksa gercekden değer verdiği içinmiiii ÇOKKKKK SAÇMAAAA..... ÇOKKKKKKKKKKKKK Bence böle şeylere takılıcagınıza mutlu olmaya bakınn

sanki eşini sevmiyormuşsun gibi bişeyler hissettim yazdıklarından. çünkü ailenin en ufak bir sözü bile sana neler düşündürtmüş. çok kızıyorum böyle ailelere mevki makam peşindeler başka bişey değil :oklava:

böyle keşke şununla evlenseydin keşke bununla evlenseydin diyen aileler çocuklarının huzurunu bozmaktan başka bişey yapmıyorlar. böyle şeyler insanı boşanmaya kadar götürür. öğretmensin aklı başında biri olman gerek böyle saçmalıklara niye takılıyorsun anlamıyorum.

Back
X