• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte kariyerlerin denk olmaması mutsuzluk sebebi midir sizce?

ben arkadasa degil onu boyle dolduran ailesine kizdim.
belliki beden egitimi ogretmeni hayallerindeki damat adayi degilmis.
olay bu. esitsizlik degil.
zira konu sahibinin ailesi acikca esitlik olmamasini kocasinin daha yuksek bir konumda olmasini istemis ki akillarinca kizlari rahat etsin.
masallah, ne kadar ailemize onlari takmiyormusuz gibi konussak da beynimizde hep yer ediyor o isledikleri seyler. sonra en ufak olumsuzlukta sorgulamaya basliyoruz. acabalar birer birer beliriyor.

konu sahibi arkadas, esinizle ilgili sorun veya memnuniyetsizliklerin temeline inin lutfen. bu sekilde bir sonuca varamazsiniz. konusarak, tartisarak cozum aramak annenizin dedigimi cikti acaba diye dusunmekten daha verimli olucaktir..

Çok teşekkür ederim öncelikle herkese ve özellikle msj ını aşağı taşıdığım arkadaşıma.O kadar net anlamış ki gerçekten.Saçma deyip geçenler de oluyor da birilerinin beyninde nelerin döndüğünü,kafasında ne kadar büyüttüğünü bilmeden saçma damgası vurmak acımasızca bence:) O kadar ciddi sorunlar yaşadık ki evlenene kadar,eniştelerim de dahil herkes sporcuların farklı çevrelere sahip olduğunu,kültür olarak denk olmayacağımızı söylediler.Diploma olarak değil bakın,kültür olarak.Diplomaya takılacak kadar boş biri değilim emin olun.Ama bir mesleğin insana dayattığı kültür olayı farklı.
Evlendikten sonra eşimin ailesiyle ciddi sorunlar yaşayınca ailemin tavrı biz demiştik tarzında oldu.Kişinin aldığı eğitim tarzı evliliği kontrolüyle de bağlantılıdır diye düşünüldü.E ben de evlilik konusunda tecrübeli olmadığım için takıldığım oluyor,doğru mudur acaba diye.Eşimi çok seviyorum ama ailesinden ciddi sıkıntılar çektik ben ve ailem.
Yani mesele öğretmen olmasından çok branşı.Bazı arkadaşların ifade ettiği gibi kendimi bir öğretmenden çok büyük bişey zannetmiyorum.Öğretmenliğimle de,öğretmenlerle de,bu meslekle de övünüyorum.Kimseyi de bu mesleğin üstünde görmüyorum.Yine dünyaya gelsem öğrtemen olur,öğretmenden başkasıyla evlenmem.Mesele branş anlatabilmişimdir umarım:)

eşiniz öyle düşündüğünü anlarsa, ne kadar üzülür. eşinize üzüldüm şimdi açıkcası.
türk kültüründe evlilik, kadının öğretmen,doktor,mühendis olmasından ziyade, iyi bir eş, iyi bir anne, sadık bir eş gelir.siz bunları yapıyor musunuz? yani kadında aranan niteliklerin başında gelir bu özellik.
önce kendinize bakın, kendi kusurlarınızı görün, sonra da eşinize kusur bulun.
ben erkek olsaydım, böyle düşünen kadınla evli olmak istemezdim, hadi canım dışarda çok var paralı, makamlı adam...

Bu kadar peşin hükümlü olduğunuz için ben de sizin için üzüldüm açıkçası.Anlayıp dinlemeden bu kadar pervasız yorum yapmayın lütfen.Parayı da makamı da nerde arayacağımı size soracak değilim.:1no2:

böyle keşke şununla evlenseydin keşke bununla evlenseydin diyen aileler çocuklarının huzurunu bozmaktan başka bişey yapmıyorlar. böyle şeyler insanı boşanmaya kadar götürür. öğretmensin aklı başında biri olman gerek böyle saçmalıklara niye takılıyorsun anlamıyorum.

Basit şeyler yaşamadım inanın:) ve yaşamıyorum.Hiç bitmeyen bir çalkantı yaşıyoruz ailelerin için işine girdiği günden beri.Bu durumda olan birçok kişi düşünüyordur ister istemez.Ona itiliyor insan.Yaşamadan anlamak zor.

Canım ben üniversite mezunuyum eşim de evlendiğimizde üniversite mezunuydu sonra master yaptı. Şimdi doktora yapıyor ve belki daha da okuyacak. Şimdi eşimde mi böyle düşünmeli?

Önemli olan eşler arasında uyumdur. Eğer ki eğitim farkı varsa ve taraflardan biri kendini hiç yetiştirememişse veya kompleks yapıyorsa o zaman sorun olur. Üstelik siz tam denkmişsiniz sorun nerde? Eşinin de bu tip bir düşüncesi yoksa boşuna kafanı karıştırma derim. Eğer ki başka sorunlarınız varsa onlara yoğunlaşırsan daha iyi olur bence. Eşin senden az mı kazanıyor mesela, özelde mi çalışıyor o yüzden mi sorun ettin? Tam olarak takıldığın konu ne anlatırsan daha yapıcı yorumlar alabilirsin canım.

Ben yüksek lisans mezunuyum.Doktorayı eşim sırf o duyguyu yaşamasın diye bıraktım.Erkeğin daha üstün olması sorun olmuyor da hatta aranıyor ama kadın için aynı olmuyor:)daha fazla onun için sorun oldu,sen edebiyatçısın,y.lisans yaptın falan...

Söylediklerin çok doğru,
zaten birçok kişi senin yazdığın gibi düşünüyor, aksi düşüncede olan pek yok.

"İyisi mi taraflar denk olmalı" demişsin,
konu sahibi eşiyle zaten denk.
Bizim tepki gösterdiğimiz durum da bu zaten.
Öğretmen bayan, sırf branş değişikliği nedeni ile öğretmen eşini kendine denk görmüyor.

Farkettiysen konu sahibi sorununu yazarken;

"Ben edebiyat öğretmeniyim,eşimse beden eğitimi öğretmeni." diye bir cümle kurmuş.
Oradaki eşimse kelimesindeki "se" anlam olarak küçümseme ifade eder.
Arkadaş bir de edebiyat öğretmeni,Türkçe dilbilgisi kurallarını gayet iyi biliyordur.
Eşini küçümsediği için kızdım ben kendi adıma.
Ortada üniversite mezunu bir bayanla, ilkokul mezunu bir erkek yok ki...

Konu sahibi ortada yok, sorununu yazmış ve birdaha siteye girmemiş bile.
üyenin ilk ve tek mesajı ayrıca.
Belki sahte konudur belki de gerçektir bilemem,
konu sahibi zaten bizim yazdıklarımızla ilgilenmiyor ama olsun,
farklı bir konuda fikir paylaşımı yapmamıza vesile oldu.
Erkeği diploma olarak,kadından daha alt seviyede bulunan evli çiftler
kendilerinden örnek vermiş ve gayet mutlu olduklarını belirtmişler.
Bu evlilikleri duymak benim çok hoşuma gitti açıkçası.

Hasta olduğum için interneti açamdım arkadaşlar,ne olur bu kadar acımasız olmayalım:) İse bir bağlaçtır,kullanıldığı her yerde küçültme anlamı vermez."Eşim de" demiş olsaydım da aynı şeyi ifade etmiş olurdum.Alanımda iyiyim şüpheniz olmasın:)Eşimi asla küçümsemek değil niyetim,açıklayıcı mesajlarımı okursanız daha net anlaşırız sanırım.

konu sahibi arkadaş mesajı yazıp ortalıktan kaybolmuş. anlaşılan cevap yazanların statülerinide beyenmedi. e tabi hepimiz yüksek öğrenimli değiliz değilmi.

çok ayıpladım açıkçası eşine olan bakış açısını. hangimiz meslek gruplarından eş seçtik. hani gönül nerde? sevgi nerde? aşk nerede? ayrıca adamda öğretmenmiş. beden eğitimi öğretmeni niye düşük statü olsunki? yoldan geceni yapmıyorlar beden eğitimi öğretmeni değilmi. onunda var bi eğitimi. tabi siz arada bir eşinizi edebiyattan sınav yapacaksanız o başkasempatiksalakcinni

Hasta olduğum için açmamıştım.Hırpalayıcı ve haddi aşan mesajlar hoş değil.kimseyi küçük görmek haddim değil,sizin de olmasın lütfen!

Neden kadına tepkı verıyorsunuz ki ..
her aile kızının ün yapmış şişirilmiş meslekteki bir erkekle evlenmesini ister .. cunku kıyamazlar cocuklarına akıllarınca .. doğrumu bu tavır tabıkı hayır .. aılesıde yanlışa dusurmus kızı gelıp burda fıkır edınmek ıstemıs hepsı bu bence .. yok eşını sevmıyorsun yok sıkıldın yok gozun yuksekte falan ..

gözü yuksekte olsaymıs heralde kendı meslegınden bırıyle evlenmezmış zamanında deılmı .. evlenırken meslekler bellı oluyor :))

ayrıca ben su dusunceye katılmıyorum ..
evet diploma herşey demek değildir .. bır bakkal işleten insan eger kendını geliştirmişse karısı bir mimar,bir doktor ise göze batmaz evet anlaşırlar ..

ama evlılıklerde ıkı tarafın aynı uyumu sağlıyabılmesı ıcın eğitim cok onemlı bence..
etrafımda cok olumsuz ornekler var boyle .. kadın okumus adam okumamıs anlasamayan ..
yada adam okumus kadın okumamıs zamanla adam karısını kucuk gormeye baslamıs falan ..
ıyısımı taraflar denk olmalı .

O kadar makam budalası gibi algılanmışım ki hayret ettim arkadaşım cidden.Desteğin için sağol.Halbu ki alçakgönüllülüğümle tanınırım inan:) Meselenin makam değil eğitim alınan alan olduğunu anlatmaya çalışmıştım:)

Ben yüksek lisans mezunuyum.Doktorayı eşim sırf o duyguyu yaşamasın diye bıraktım.Erkeğin daha üstün olması sorun olmuyor da hatta aranıyor ama kadın için aynı olmuyor:)daha fazla onun için sorun oldu,sen edebiyatçısın,y.lisans yaptın falan...

Canım eşin aklı başında olgun biriyse, senin yüksek lisans veya doktora yapmana takılmaması hatta takdir etmesi gerekir. Sen eşinden olumsuz bir tepki mi aldın? Erkeğin diploma açısından üstün olması sorun değil denilir ama adam olgunlaşmamışsa karısını küçümser ya da kadın bunu kompleks yapabilir. Bu biraz da kişilik meselesi.
Bu nedenlerden ötürü siz ikinizde denksiniz bu şekilde sorunlar yaşamıyor olmanız gerekir dedim. Sen ilk yazında da yüksek lisans yaptığını belirtmemiştin zaten ikinizde öğretmensiniz diye herkes aynı yorumu yaptı sana. Eğer ki diyorsan mesele beden eğt. öğretmenlerinin çevre olarak, kültür olarak daha farklı olduğuysa onu tam olarak bilemeyeceğim ama eşinin hoşuna gitmeyen hareketleri mi oldu? İlk yorumumda da dediğim gibi başka sorunlarınız da var sanırım. Yine bu meseleye fazla takılmamanı öneririm her sorununuzun nedeni birinizin beden diğerinizin edebiyat öğretmeni olması değildir sanıyorum. Ama çok takılırsan tabi ki sorunlar doğar. Umarım sorunlarınızı en kısa zamanda atlatırsınız.

Sevgili Verda, ben yorum yapmadım şimdiye kadar birinci sebep söyleyeceklerimi arkadaşlar çok güzel ifade etmişti, ikinci sebepse konu açıp ortadan kaybolduğunuz için.
Ben sorununuzun eşinizin eğitimi ile ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü birbirine denk hatta eşi daha üst makamda olanların da sorunlar yaşadığını görüyoruz, okuyoruz.
Benim eşim hukuk mezunu, ben de iktisat mezunuyum, ikimizin de okulları gerçekten iyidir.
Evlilik sürecinde büyük sayılmasa da sorunlar yaşadık, ailesiyle de çok iyi anlaştığım söylenemez.
Erkekler evliliğin ilk başlarında bocalıyor, eşi ile ailesi arasında bir denge kuramıyor. Ben bunun eğitimle, kültürle alakalı olduğunu sanmıyorum.
Sizin sorunlarınız ne çok merak ettim. Çünkü ailelerden biri çok cahil diğeri eğitimli ve anlayışlıysa sorunlar yaşanabilir. Ama inan çok eğitimli insanlar da çok cahilce davranabiliyor, ya da eğitim almamış olanlar da anlayışlı ve bilgili olabiliyor.
Benim annem ilkokula bile gidememiş ama kendi kendine okumayı ve yazmayı öğrenmiş, kitap okumuş, kendini geliştirmiş bir kadın. Ve o kadar hoşgörülü ve anlayışlıdır ki çoğu üniversite mezunlarını bile kendine hayran bırakır.
Benim üniversite mezunu görümcemde ise anlayışın a sı yoktur. Mesele insan olabilmekte, empati yapabilmekte bence. Benim çektiğim sıkıntıların aynısını şimdi kendisi yaşıyor, şimdi anlıyor beni.
Keşke zamanında anlayış gösterseydi belki aynı sıkıntıları yaşamak zorunda kalmayacaktı.
Çünkü ben aynısını yaşaması için dua ettim, bilmiyorum ben ettim diye mi oldu ama oldu.
O yüzden yaşadığın sorunları eşinin eğitimine bağlama.
Seni ailesine karşı savunabiliyor mu, bir arkadaş ortamında konuşabiliyor mu, kendini ifade edebiliyor mu, aklı başında mı sana denktir.
Ki öyle olmasa evlenmeden önce farkederdin. Bu arada bunları yapamayan bir çok iyi bölümlerden mezun insanlar var.
Ayrıca edebi terimleri bilmesini beklemeyin, ben de bilmiyorum.

Hasta olduğum için açmamıştım.Hırpalayıcı ve haddi aşan mesajlar hoş değil.kimseyi küçük görmek haddim değil,sizin de olmasın lütfen!
hırpalayıcı ve haddini aşan tek bir kelimemi söyleyin lütfen. küçük görmekten bahsediyorsanız bir öğretmenin, dahası eşiniz olan bir öğretmenin statüsünden duyduğunuz endişe kimin neyi küçük gördüğünü apaçık ortaya seriyor bence.
bir kez daha düşünün derim...

hırpalayıcı ve haddini aşan tek bir kelimemi söyleyin lütfen. küçük görmekten bahsediyorsanız bir öğretmenin, dahası eşiniz olan bir öğretmenin statüsünden duyduğunuz endişe kimin neyi küçük gördüğünü apaçık ortaya seriyor bence.
bir kez daha düşünün derim...

Aynen katılıyorum...
Arkadaş kariyerlerin denk olmamasından bahsediyor ama ikisi de öğretmen nasıl oluyor anlamadım ben...

bayanlar herkes evliliğin saygı sevgi temelinde kurulması gerektiğine inanmıyor demekki.

bazıları diplomalar branşlar y.lisans diploması doktoralar üzerine kuruyor evliliğini

daha öncede söyledim burda ne söylesek nafile

bir azınlık varki (ki buradan da belli olduki çoğunluk ve ortak akıl evlilikte çok daha farklı kriterlerin sevginin saygının hoşgörünün evlilikte önemli oluğunun farkında) eşinin diplomasına branşına takılıp kalabiliyor hatta bazıları ben neymişim y.lisans diplomasını da aldım oldum ben diyebiliyor.bu bir gerçek ve bu gerçeği istesekte istemesekte kabullenmek zorundayız.

evliliğin kutsallığına, evliliğin maddi şeylerle (diploma vs.) ölçülemeyeceğine inananların sayısının hep fazla olması dileğiyle....

Eşimi küçümsemiyorum diyor, sorun branşlar diyebiliyor
anlayan beri gelsin
beden eğitimi öğretmeni olmayı basit birşey zannediyor galiba boshayallersmile
kendisi yapabilirmiydi tartışılır
sonuçta beden öğretmeni oluncada 4 yıl okuyorsun
ama kulağı aileside,, gözü diplomada oldukça eşinin işi çokk zorr :olmaz:

beden eğitimi öğretmenleri ek-ders ücreti yoktur,olsa da çok azdır. en fazla ek-ders alabilen öğretmenler edbiyat öğretmenleridir.çok fazla derse de girmezler beden eğit.,en yoğun çalışanlar edebiyat öğrt. sorun para mı?
bence para, bütün samimiyetinizle söyleyin bana, ilkokul mezunu holding patronu ile evli olmak mı isterdiniz(aileniz çok sevinirdi), yoksa lisans mezunu biriyle mi?
peşin hükümlü olmam çok doğal, çünkü bu hükmü veren sizsiniz zaten.
önce küçümsemişsiniz, gelen tepkilerden dolayı da, ben eşimi seviyorum(böyle sevgi nasıl olur bilmiyorum)ben yüksek lisansı onun için bıraktım.
yüksek lisans nedir ki, isterse o da yapabilir.çok zor birşey değil.yüksek lisansı isteyen herkes yapar.
eğitim sadece cahilliği alır.

beden eğitimi öğretmenleri ek-ders ücreti yoktur,olsa da çok azdır. en fazla ek-ders alabilen öğretmenler edbiyat öğretmenleridir.çok fazla derse de girmezler beden eğit.,en yoğun çalışanlar edebiyat öğrt. sorun para mı?
bence para, bütün samimiyetinizle söyleyin bana, ilkokul mezunu holding patronu ile evli olmak mı isterdiniz(aileniz çok sevinirdi), yoksa lisans mezunu biriyle mi?
peşin hükümlü olmam çok doğal, çünkü bu hükmü veren sizsiniz zaten.
önce küçümsemişsiniz, gelen tepkilerden dolayı da, ben eşimi seviyorum(böyle sevgi nasıl olur bilmiyorum)ben yüksek lisansı onun için bıraktım.
yüksek lisans nedir ki, isterse o da yapabilir.çok zor birşey değil.yüksek lisansı isteyen herkes yapar.
eğitim sadece cahilliği alır.

ama söylediğine göre eşi sen y.lisans yaptın edebiyat öğretmenisinde demiş konu sahibide doktoradan vazgeçmiş buyüzden.yani eşide kompleks yapmış galiba.edebiyat öğretmenliği hele de yüksek lisans yapmışı nekadar yüksek merciymiş yanlış bölüm yanlış meslek sonuç:eşimiz hiç ezilmiyor bizde topik açamıyoruz dengim diilsin tarzı.:umursamaz:

Çok teşekkür ederim öncelikle herkese ve özellikle msj ını aşağı taşıdığım arkadaşıma.O kadar net anlamış ki gerçekten.Saçma deyip geçenler de oluyor da birilerinin beyninde nelerin döndüğünü,kafasında ne kadar büyüttüğünü bilmeden saçma damgası vurmak acımasızca bence:) O kadar ciddi sorunlar yaşadık ki evlenene kadar,eniştelerim de dahil herkes sporcuların farklı çevrelere sahip olduğunu,kültür olarak denk olmayacağımızı söylediler.Diploma olarak değil bakın,kültür olarak.Diplomaya takılacak kadar boş biri değilim emin olun.Ama bir mesleğin insana dayattığı kültür olayı farklı.
Evlendikten sonra eşimin ailesiyle ciddi sorunlar yaşayınca ailemin tavrı biz demiştik tarzında oldu.Kişinin aldığı eğitim tarzı evliliği kontrolüyle de bağlantılıdır diye düşünüldü.E ben de evlilik konusunda tecrübeli olmadığım için takıldığım oluyor,doğru mudur acaba diye.Eşimi çok seviyorum ama ailesinden ciddi sıkıntılar çektik ben ve ailem.
Yani mesele öğretmen olmasından çok branşı.Bazı arkadaşların ifade ettiği gibi kendimi bir öğretmenden çok büyük bişey zannetmiyorum.Öğretmenliğimle de,öğretmenlerle de,bu meslekle de övünüyorum.Kimseyi de bu mesleğin üstünde görmüyorum.Yine dünyaya gelsem öğrtemen olur,öğretmenden başkasıyla evlenmem.Mesele branş anlatabilmişimdir umarım:)

Konunuza hoşgelmişiniz deyim öncelikle...
Açtığınız konu, gerçekten toplum için çok önemli bir konu,
bu nedenle de ilgi gördü tabi ki.
Atlamadan yorum yazan her arkadaşın yazısını okudum,
bence bu konuda yazılmış her yorum çok önemliydi.

Ben dahil birçok kişi size karşı çıkmış değil mi?
Peki acaba neden diye kendinize sordunuz mu?

Bi ilk yazınızı ve konu başlığınızı okuyun, bir de yukarıda alıntı yaptığım yazınızı,
ikisi birbirinden o kadar farklı ki.
Başlığınız "kariyerlerin denk olmaması". Bu bir.

İki:
İlk yazınızda kültür farkına hiç değinmemişsiniz,olayı direk diploma,kariyer olarak anlatmışsınız.

Üç:
Eşinizle ciddi sorununuzun olmadığını daha çok eşinizin ailesiyle sorunlarınızın olduğunu yazmışsınız.
Eşinizin kariyeri,mesleği ailesiyle anlaşıp anlaşamamanızı etkilememeli bence,
kariyer eşinizin kariyeridir,
eşimin kariyeri nedeni ile ailesiyle anlaşamıyorum diyeni de ilk defa duydum doğrusu.

Dört:
Konuyu açıp; ortadan kayboldunuz ve 2-3 gün sonra çıkıp;
kendinizi anlatamamanızdan yahut yanlış anlatmanızdan dolayı,
size karşı çıkan insanları suçluyorsunuz.
Madem konu açtınız sahip çıkın,
madem hastaydınız sahip çıkamadınız o zaman da 2-3 gün sonra gelip olumsuz yazı yazanlara;
"Acımasız olmayın, hırpalayıcı,pervasız,haddi aşan mesajlar yazmayın" demeye hak görmeyin kendinizde.
Eğer siz doğru kelimeleri kullanarak bir başlık açmış ve kendinizi ifade eden
doğru cümleler kurarak yazı yazmış olsaydınız, yahut ortadan kaybolmayıp;
kısa süre sonra yukarıdaki yazınızdaki gibi gerçek düşüncelerinizi açıklasaydınız;
bu kadar tepki almazdınız emin olun.

Beş:
"Yine dünyaya gelsem öğretmen olur,öğretmenden başkasıyla evlenmem."
demişsiniz madem öğretmenden başkasıyla evlenmezsiniz;
o zaman ilk yazınızda belirttiğiniz gibi ;
"....daha eğitimli biri ile daha farklı bir hayatım olurdu diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.Bu da mutsuz ediyor beni.Kendimi ikna edemiyorum." gibi bir düşünceye kapılıp da kendinizi yıpratmayın derim ben.

Eşinizi seviyormuşunuz, ciddi sıkıntılarınız da yokmuş madem ki ne güzel,
o zaman kendinizi üzmeyin kültür seviyesi konusunda.
Sizin sorununuz eşinizle değil, ailesiyle bu sorunu da eşinizin değil,
eşinizin ailesinin kültür seviyesi çözer.

Ben hala anlayamadım, branşların birbirinden alt ya da daha üst olması(bu ayrımı kim neye göre yapıyorsa artık) neyi değiştiriyor?
Yaşadığınız sıkıntıları birkere farklı ve yanlış yerlere bağlıyorsunuz.
Eşinizin ailesiyle kültürel ve dar bakmaları anlamında sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz,
aynı şekilde bu aile içinde yetişmiş, az çok aynı bakış açısına sahip eşinizde de,
bu tarz farklılıklar görüyor olabilirsiniz, bunlar çok normal.
Fakat, bu tarz farklılıkları, beden öğretmeni olmaya bağlayabilmeniz şaşırtıcı.
Edebiyat öğretmeni olsaydı eşiniz, bu sıkıntıları yaşamayacağınızı mı zannediyorsunuz,
yine yaşayacaktınız büyük ihtimal, çünkü eşiniz yine aynı eş olacaktı.
Okuduğu bölüm , bu tarz farklılıkları yok etmeye yetmez ve saçma bir bağlantı.
Yaşadığınız sıkıntıların adını önce doğru koyun bence.
Eşinizle kariyer bakımından denksiniz zaten, denk olmadığını siz yazmışsınız, kimse yazmadı.
İki öğretmen bölümü ne olursa olsun bana göre kariyer olarak eşit.
Eşinizle ve ailesiyle ilgili bir sıkıntı varsa, bunun adı kariyerlerin denk olmaması değil,
ailenin kültürsüzlüğü ve o ailede yetişen eşinize yansıması olabilir ancak.
Bir edebiyat öğretmeni olarak, sıkıntınızın adını daha iyi ifade etmiş olsaydınız herkes anlardı,
benzer sıkıntılar yaşamış biri olarak en iyi anlayanlardan biri de ben olurdum heralde.
Ama sıkıntınızı yanlış cümlelerle, yanlış bağlantılarla siz anlatmışsınız.
Bu durumda yanlış anlamalardan siz sorumlusunuz.

Son düzenleme:
Güzelim, benim, annem, babam, abim, kızkardeşim, halam, kuzenlerimin bazıları, eşim tarafından bir çoğu öğretmen.bu mesleğin sıkıntılarını da ,sevinçlerini de,iyi yönlerini de kötü yönlerinide sizin kadar ben de biliyorum.ailemde bu konuda büyük okullarda idarecilik yapan kişilerde vardır.en yakınım babamdır.
siz de büyük bir kibir, küçümseme, ve var.merak ediyorum öğrencilerin arasın da da bu ayrımı yapıyor musun? ailesi diplomat olanla, köylü bir çocuğu kıyaslıyor musun?burada yorum yazanlara da dahi havadan,haybeden cevap yazıyorsun.
Benim sizi eleştirdiğim nokta; öğretmenlik gibi yüce bir mesleği küçümsemeniz, yani branşı küçümsemeniz.
Ben beden eğitimi öğretmeni olmak istedim ama takat getiremedim.diğer öğretmenlikler kadar kolay olunmuyor.
açıkcası siz emeğe saygı duymuyorsunuz.
Branşlar arası ayrım; çı çı çıııııııııı

Son düzenleme:
Canım eşin aklı başında olgun biriyse, senin yüksek lisans veya doktora yapmana takılmaması hatta takdir etmesi gerekir. Sen eşinden olumsuz bir tepki mi aldın? Erkeğin diploma açısından üstün olması sorun değil denilir ama adam olgunlaşmamışsa karısını küçümser ya da kadın bunu kompleks yapabilir. Bu biraz da kişilik meselesi.
Bu nedenlerden ötürü siz ikinizde denksiniz bu şekilde sorunlar yaşamıyor olmanız gerekir dedim. Sen ilk yazında da yüksek lisans yaptığını belirtmemiştin zaten ikinizde öğretmensiniz diye herkes aynı yorumu yaptı sana. Eğer ki diyorsan mesele beden eğt. öğretmenlerinin çevre olarak, kültür olarak daha farklı olduğuysa onu tam olarak bilemeyeceğim ama eşinin hoşuna gitmeyen hareketleri mi oldu? İlk yorumumda da dediğim gibi başka sorunlarınız da var sanırım. Yine bu meseleye fazla takılmamanı öneririm her sorununuzun nedeni birinizin beden diğerinizin edebiyat öğretmeni olması değildir sanıyorum. Ama çok takılırsan tabi ki sorunlar doğar. Umarım sorunlarınızı en kısa zamanda atlatırsınız.

Teşekkür ederim.Ben kendimi anlatmakta zorlandım ciddi anlamda,internet ortamında ancak bu kadar olurmuş bunu öğretmiş oldu.Bu kaygıdan uzak,sadece bikaç şey yazacağım.Ben eşimle evlenmek için çook insanın yapamayacğı,burada da anlatmaya gerek duymadığım birçok şey yaptım.Bunu eşim de,çevremdeki herkeste biliyor ve duyan birçok insan ben bu kadarına katlanamaz vazgeçerdim diyor.Bu kadar zorlukla evlendik ve eşimin ailesi tamamen beklentiye dayalı,hır gürden zevk alan,kendilerini dünyanın merkezinde sanan,başkalarının mutsuzluğundan zevk alan insanlar çıktı.Bu bizim evliliğimize de ciddi şekilde yansıdı ve benim ailem tamamen tersi karakterde bir aile.Kültür farkı olduğunu söylemişlerdi,arada dengeyi kurabilmek için de eşinin çok eğitimli biri olması lazım demişlerdi.Ben eşimin ailesiyle sorunlar yaşıyorken aklıma takılıyor,acaba daha eğitimli insanlar evliliği gerçekten daha mı iyi kontrol ediyorlar diye.Bir nevi o bunalmışlıkla destek beklemiştim buradaki arkadaşlardan,olumlu veya olumsuz ama YARGILAMADAN.Eminim çoğu insanın da zaman zaman aklına geliyordur benim aklıma takılanlar ama çok anormal bişey söylenmiş gibi tepki verildi.Çok büyütüldü sanırım,ben kafamda küçültmeye çalışırken:) Teşekkür ediyorum ilgilenen herkese.Görüşmek dileğiyle...

Back
X