evlilikte kultur farki

• Konu Sahibi Konu Sahibi NAR23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teşekkür ederım durumumu cok ıyı anladınız.
Ama esım anlamıyor her konuştuğumuzda kavga edıyoruz ve artık nefret edıyorum herseyden boşanmayı bıle düşündüm defalarca sırf bu sebeb yüzünden.ezber konuşuyor hep aynı şeyleri söylüyor ılk evllik yıllarımızı anlatmadım neler var neler :((
Bırde ben 3 uçak değişip turkıyeye gelıyorum 24 saat yollardayız 17 saat toplamda uçuş yapıyorum .ıstanbula geldıkten sonra 1 uçakla memlekete artık ayakta duramıyorum.havaalanı sehır dısında 1 saatede ancak sehir merkezındeyız.
1 hafta zaten yorgunluğu atanıyorum uçakta basınç dan mahfoluyorum. Ustunede daha dınlenmeden nereye gıdecegız muhabbetı:(( benım aılem merkezde onlara gıtmek lazım eşim buna bile alışamadı. Kaynıma ılk gıtmemız gerekıyormuş şimdıye kadar gıtmedım ama hep problem oldu.çok daraldım .
Kendimi çok degersiz hıssedıyorum.
Es cok önemlı erkek adam gıbı olacak cıdden. Tamam içkisi sıgarası york evine cocuklarına bakıyor ama kadında esı ınn yanında kendını degerlı hıssetmek ıster abısınden babasından emır alan cekınen erkek ler evli olmak çok zor yılda 1 ay dıyıp sünefe olmak güya bunala Allah rızası demek benı çıkmaza sürüklüyor.
Eşim bırde aılesının yanında büyümemiş aıle düzen görmemiş ben fazla gelıyorum kendısıne sevgıden bıle anlamıyor.
Nasıl anlatsam ıyılıklerınıde basıma kakıyor kı yanı bıraz akşamları çocuklRı seviyor onlarla oynuyor haftasonun bıale vakit geciriyor sank I lutfediyor ... Ben cocuklara biraz kizsam hemen kotu anne oluyorum. Dis goruntume giyimime ev duzeni yemegime Falan lag etmiyor. Ama baska cok elestiriyor farkinda degil fikirlerime soylediklerime mutlaka bi kulp buluyor. Insanin hayata zor donemleri oluyor hem o zamanlarimi elestiriyor cektigim sikintilarda beni sucluyor sebebin kendim oldugunu soyluyor. 1 ay tanisip evlendiginiz bir Adama alismaz ustune farkli bir kulture ulkeye alismak kolay degil yada Benim kolay olmadi sucmu bu ilk kizima hemen hamile kaldim yeni evliydik .ikinci cocugum isteme den hamile kaldim.cok sikintilar yasadim ama anlMiyor
Evde tuvalet var banyo var eve harcama yapiyor kı lüks degıl temel seyler bunlara sevenmemı beklıyor
duygusal destege ne gerek var
Adam eve aldigi sebzeye meyveye mutlu olmamı beklıyor.sukredıyorum ama ben bunların yokluğunu görmedim ki...
Bıraz anlayış suçlamadan hak vererek konuşma ıkı çift guzel söze hasretım
Bızım durumumuzdan kötü olanları gosterıyor be adam sen madem ıyısın dHa ıyı ol bu zulüm nıye ben gorevlerımı bılıp yapıyorum yemegı temizliği ütüyü kafana kakmıyorum senınde gorevın onlar adam gıbı yap ay şankı sımdı karşımda işte ama parcalayasım geldı:1:
Maddıyat olarak ta rahat değilim ıyı anladınız bır gümüş kolye aldı oda benım zorumla san kı dunyayı aldı arttik gerisini duşunun.bazen rahat bıraksada genel olarak sıkıyor.eve temel gıdalar alınıyor ona bıle pahalı dıyor kendıme özel arada harcama yapsam ıçı gıdıyor bırsey demesede çatlıyor kı atıyorum bır krem bı parfüme verılen tepkı bu:(((

biri eşimle şu konuda zıt gidiyoruz ne yapmalıyım dediğinde tavsiye vermek mümkün oluyor.. ama siz sanki eşinizle hani derler ya "ayrı dünyaların insanlarısınız".. bu durumda ne diyeceğimi bilemiyorum.. ya o sizin dünyanıza gelecek ya siz onunkine gideceksiniz.. ortak payda yok gibi nasıl aynı hayatı yaşayacaksınız.. ay ne olur yanlış anlamayın üzmek istemiyorum sizi ama çok zor bir durumdasınız.. umarım bir çözüm bulunur.. siz yine de ufak ufak eşinize ulaşmaya çalışın.. belki o da size doğru adım atar..

Canım bızde esımle aynı memleketteyız bende yurtdısındayım .2 cocuğum var kendını geliştirme gayretınde olan bı bayanım.bızde yazları koye gıdıyoruz ama bıze Allah'tan kimse karışmıyor.istediğimiz kadar kalıp donüyoruz kı onların şartları da hiç iyi değil.köy yani nekadar iyi olablirki.bızde bu sene köye gitmeyeceğiz 2 çocukla zor oluyor ve tatilimiz kısa diyeceğiz.
Kimsenin kimseye karışma hakkı da yok herkesın hayatı kendıne tatile gidince böyle düşün ve kimseyi takma.
Ya birde çok şaşırdım bende çok uzak mesafede yaşıyorum türkıyeye vardığımızda gözüm yastıktan yorgandan başka bişey görmüyor:)) senin yolda çok uzakmış.
Eşinlede sadece köy ve maddıyat sorunundan bahsetmişsin aşılacak şeyler rahat ol.
Farkında değilsindir ama eşin senin düzenine yemeklerine vs alişmiştır.yılda 1 ayda başkası bunu değiştiremez.
Eşinide sevıyor gözüküyor sun bence hayatının gerisi güzel gibi cunku yaşadığım yerde şartlarım iyi demişsin...

bence türkçe dil kursuna gidin. hem stres atarsınız hem türkçe yazımınızı düzeltirsiniz

bence türkçe dil kursuna gidin. hem stres atarsınız hem türkçe yazımınızı düzeltirsiniz

Açtığın konuyla bana verdiğin öneri çok manidar olmuş:1:
Klavye kaynaklı bir sorun space tuşum kırıldı. Ama tablete gectım merak etmeyin.ayrıca yukardada belırtım ıngılızce klavye kullanıyorum.bende farkindayim karisik yazdigimin tekrardan yaziyim mi herseyi sizin icin:1:

Merhaba arkadasim ben de senin kaderini paylasiyorum temizlik konusunda o kadar olmasa da hemen hemen ayni. Esimle ayri dunyalarin insanlari gibiyiz o koyde dogmus buyumus ben ise sehirde ben tatile istanbula giderdim bekarken simdi ise koye etrafimizda birkac ev var sadece ama allahtan biz arabayla gidiyoruz izine ama yinede degisen pek bisey yok çünkü esim aile ve akrabalarinin isteklerini yapmaktan beni gozu gormuyor bile ilk gittigim sene bizde tuvalet ve banyoyu disarda yapiyoduk sonra esim benden utandigi icin para yolladi ve evi duzene soktu.yani anlatmak istedigim gercekten bende senin gibi tatile degilde sanki eziyet cekmeye gidiyorum biz on senedir evliyiz uc cocugumuz var ve her sene ayni onun icin bu sene karar aldim ve izine gitmicem cunku tatile de degil de sanki eziyet cekmeye gidiyorum. Ben on senedir evliyim ama esimi degistiremedim bence sende yapamazsin cunku onlar sabit fikirli yenilige gelemiyorlar aslinda anlaticak cok sey var ama cok cok uzun olur

merhaba arkadaslar
durumumu kisa bir sekilde anlatmaya calisacagim.
esimle 7 yillik evliyiz.
yurtdisinda tekstil isiyle ugrasiyoruz.
gorunurde ayni kulturdeyiz ama aileler acisindan farkliyiz. memleketimiz ayni fakat esimin ailesi koyde yasiyor.benim ailemde koy kokenli ama sehirde buyumusler dogal olarak bende sehirde buyumus universite egitimini batida almis biriyim ki esimde batida okumus.doguluyuz ikimizde.
yanlis anlasilmasin ailemi begenmezken,kendi ailemin standartlarindan cokdusukbir aileye gelin gittim esimle cokkisa surede tanisipevlendim malesef ailesini tanima imkanim olmadi.esimle flort donemimde olmadi.ama birbirimize isindik ve evlendik.ki buda ayri bir hata evlilikte cok aceleci olmamak gerekiyor:(bir hatam daha kendim olmadan evlenmek oldu.okul bitti ama meslegimi elime almadim.ailemin suan bulunduklari muhiti hic sevmiyorum.butun akrabalar ic ice dedikodu baska hayatlara mudahale diz boyu yani bildiginiz mahalle baskisi diyeyim.sayet meslege gecipacele etmeseydim evlenmekte ,o muhitdende ailemi uzaklastirirdim.simdi sorunumla baglantisini cok iyi anliyacaksiniz.
yurt disinda yasayan arkadaslar bilirlerki turkiye tatili dejarj olmak hasretlerimizi gidermek icin cokbuuyk bir firsattir malesef ben yillardir dejarj olmak yerine sinirkupu , esimle huzursuz olupdonuyorum.esimin ailesininn koyde ki evlerinin sartlari cok kotu tuvalet evin cok uzaginda ,banyo yok,evin icinde fareler cirit atiyor:(( kaaynanam evde kedilerle yasiyor malesef temizlik yemek kulturu hic yok,sadece bagbahce tarla isleri biliyor.yorganlar pireli kasinmaktan uyuyamiyoruz.evde televizyonyok.koy dedigimebakmayin bir deginbasinda tek bir ev:((isin kotuyani sonbir kac yildirli yilin butun zamanikaynimda kaliyorlar bizim gidecegimizzaman koye gidiyorlar.ve bizimde gidip orda kalmamizi istiyorlar.benimde 2 cocugum var birianaokulu yasinda biride daha bebek.inanain osartlarda cocuklari oraya goturmek istemiyorum.
kac yildir basta allah rizasi sonra esimin hatiri,anne baba hakki,millet lafetmesin huzursuzluk olmasin diye cok zorlanmama ragmen gittim.kiz kardesim zaten huzursuz bendende bisey cikmasin dedim.butunakrabalar sevmedigim omuhit laf etmesin diye ki gider gitmez sorulari koye nezamn gideceksin:((kendileri koyde buyumelerine ragmen nefret edeninsanlar dusunun:((
yillarca buzor sartlara katlandim tatilde olmamaiza ragmen esim koyislerini yapti ustunede yaranamadik daha.kapivurmadan iceri girmelermideseniz.
bagirarak konusmalar daha neler neler.yillarcagittim ama hep icimde birikti psikolojimbozuldu malesef cunku temizlige onem veren yedigininictigine temizliginedikkatedenbiriyim her insan gibi.dusunun kaynanam camasir yikadigi kaplardapeynir falan yapiyordu kedilerle aynitabakta yemek yiyordudha neler neler:((
iin kotuuhayatimiza acayip derecedemudahale var.simdiye kadar sesimi etmedim saygidakusur etmedim uymaya calistim ama olan bana oldusurekli esimle tartistikbukonulari 1 saatoncede yinetartistik.cunku tatil yaklastikca benimde stresim artiyor.cocuklarima kiyamiyorum evde el bebek gulbebeklernasil odagin basian gotureyim.ailemde kalsam surekli millet rahat vermeyecek ne ilgilendiriyorsa onlari.
esimede bi deger verdikleri yok. bir aile dusunun 1 yil boyunca ogullarini gormemisler ama gorduklerinde sanki hepyanlarindaymis gibi hosgeldin diyip hemen is buyurmalari.
maddi imkanimizda yok ev alalim turkiyede.rahat edelim.
bu arada esimde kultur adetgelenek gorenek uyalim diyip duruyor ben aksini soyleyince ben kotu oluyorum.
hic kimseyi kirmama tek laf etmeme ragmen esimin gozunde ben problemliyim.
aileme bakip benimde ayni kulturden oldugumu dusunmeleri canimi cokacitiyor. ailem kotu degil ama bende onlar gibi degilim esim bunu hala anlamadi .cunku oda onlar gibi.benim masaya bicak koymam evimizde yemegin masada yenmesi kisacasi ev duzeniyle ilgiliherseyin farkli olmasida esimde bu farkindaligi olusturmuyor.her cocuk kendi ailesinden bir adim ileri dogar mutlaka ailesinden kulturlenir ama kendihayat tarzi farkliolabilir.bunu esime nasil anlatabilirim? bunun farkina varmasini yurekten isterim?cunku hernekadar istemedim desede kaldirmayacagim seyler bekliyor benden o ve ailesi?
simdi diyeceksiniz 1 ay tatil idare et gel olmuyor iste...
surekli herkesin bizden birseyler beklemesi (ziyaret,para,vs) cok yipratici
dusunun evli maddi durumu iyi olan bi kiz kardesi bulasik makinesi almak icin esimden para istedi odaverecegim dedi ki esim odonem benim isteklerimi para yok diye kisitliyordu.benim bulasik makinem yok bide.
anlayissizlik, cahillik beni esiminailesinden kizkardelerinin laflarinin sonunu bilmedencat patkonumalari beni onlardan cok soguttu...
eltimi hic yazmiyorum oda ayri bi olay:((
tatile gitmesek bu sefer yurdisindayasnmanin porblemleri yani ikiara bidereaile ozlemi
ben esimle artik bukonulari tatismaktan biktim yillardir kalbimi kiriyor ve hala anlamiyor beni:((
lutfen bana bi akil verin
arkadaslar problem bendemi imkanlarim dogrultusunda hayatimi guzel iyi bir standartta yasamam yada yasamak istemem kotumu?
gorguye,temizlige,duzene, onem vermem kotumu?
birde arkadaslar dusunun yilda bir gidiyoruz bizi biryere sigdiramiyorlar :((
ve en kotusu esime bunlarin hepsi normal bana anormal:((
zaten gurbette yasamk cok kolay degil ustunede agiz tadiyla mutlu huzurlu donmeyince inanain bir yil habaoluyor.
hakkinizi helal edin cok kisa olmadi umarim derdimi anlatabilmisimdir...
baska birsuru davranis gorgu sorunlari vardi yazmadim...
benle ayni durumda olan yada boyle seylerle karsilasan arkadaslar lutfen biryol yontem yazin.
benim gibi ailesinin esinin kulturunden farkli olup bunu kabul ettiren sindirten arkadaslartecrubeleriniz cok onemli benim icin simdiden tesekkurler

Şoktayım şuan diyebileceğim tek şey Allah en kısa zamanda yardımcınız olsun inşallah

Başından nasıl alıştırırsan öyle gider. İlk evlendiğiniz zaman aşkın kör eden gözlerden dolayı bütün yükü yüklenmeye çalışırsanız, ilerleyen zamanlarda istediğiniz yardımlar "eski köye yeni adet geldi" gibi görülür ya da eşinizin deyimiyle kendini kadın gibi hisseder.

kedi besleyen insanları pis gibi anlatmışsınız tuvalet banyo dışarda fare var yaşam şartları zor gıtmek istemediğiniz halde gitmek zorunda hıssedıyosunuz tatıl tatilden çıkıp işkenceye dönmüş anladım hak da verıyorum 1 yıl boyunca tatılı bekle sonrada istemedıgın şartları yaşa dön yalnız kedi bulunan ev pisdir msjı var. siz sevmıyor tıskınıyor olabılırsınız ama kedilerın ağızları insanlarınkinden daha hijyenıkdır tabıkı muhtamelen oradaki kedilerin aşıları yokdur ama kedi olan ev pis gibi lanse etmeniz yanlış.

maesef yaşadığınız olayında çözümü yok gibi ya eşiniz ve kız kardeşi para yardımı edıp evı daha ıyı bır seviyeye getırcekler kı maddı acıdan zor gibi duruyo. turkiye ye ayırdığınız parayla uygun bır butcesı olan tatıl evı tutup onlarıda bır kaç gunlugune davet etsenız gönüller alınır herhalde görülüp zaman eçirilmiş olur. önce ailenize gıder son dönecek zamanıda bole yapabılırsınız :16::16:

kedi besleyen insanları pis gibi anlatmışsınız tuvalet banyo dışarda fare var yaşam şartları zor gıtmek istemediğiniz halde gitmek zorunda hıssedıyosunuz tatıl tatilden çıkıp işkenceye dönmüş anladım hak da verıyorum 1 yıl boyunca tatılı bekle sonrada istemedıgın şartları yaşa dön yalnız kedi bulunan ev pisdir msjı var. siz sevmıyor tıskınıyor olabılırsınız ama kedilerın ağızları insanlarınkinden daha hijyenıkdır tabıkı muhtamelen oradaki kedilerin aşıları yokdur ama kedi olan ev pis gibi lanse etmeniz yanlış.

maesef yaşadığınız olayında çözümü yok gibi ya eşiniz ve kız kardeşi para yardımı edıp evı daha ıyı bır seviyeye getırcekler kı maddı acıdan zor gibi duruyo. turkiye ye ayırdığınız parayla uygun bır butcesı olan tatıl evı tutup onlarıda bır kaç gunlugune davet etsenız gönüller alınır herhalde görülüp zaman eçirilmiş olur. önce ailenize gıder son dönecek zamanıda bole yapabılırsınız :16::16:

oneriniz icin tessekkur ederim.
kedi beslenebilir buna karsi degilim ama malesef gelisi guzel besleniyor. toprak bir ev dusunun ,hic makine tutulmuyor, kedininde kili tuyu var dokuluyor etrafa ve temizlenmiyor.temizlik saglandiktan sonra evde kedi beslenebilir buna birsey diyemem.ama temizlik yok...
ev falan yok meydanda tamirde olmaz yikilip tekrardan ancak yenisi yapilabilr.onada kimse para vermez cunku kimse rahatsiz degil:((( olan bana oluyor.
busene gidinceilk kaynima gidecegim 1 hafta orda kalacagim bizi ziyaret eden etsin artikkoy falan yokben cok kararliyim kavga gurultude olsaaileme birsey yansimiyacak bende guclu olup umursamayacagim ki esim de herseyin farkinda dilegetirmiyor diye umut ediyorum.
gecensene bana cok haksizlik yaptigini sartlarin zor oldugunu zorlamamasi gerektigini falan soylemisti:31: birbirimizi seviyoruz evlendigimizden beri malesef tek kavga sebebimiz ailesinin zor sartlari tavirlari...cok sukur guzel bi evliligimiz dunyaalr tatlisi cocuklarimiz var.maddi olarakta esim kenidne de cok harcama yapmaz bosa para harcamaz. ama o sorunumuzu asama asamaatlatiyoruz son zamanlarda artik daha rahat harcama konusundaki bende harvurup harman savunan bir kadin degilim israfida sevmem:(

Açtığın konuyla bana verdiğin öneri çok manidar olmuş:1:
Klavye kaynaklı bir sorun space tuşum kırıldı. Ama tablete gectım merak etmeyin.ayrıca yukardada belırtım ıngılızce klavye kullanıyorum.bende farkindayim karisik yazdigimin tekrardan yaziyim mi herseyi sizin icin:1:

herhangi bir konu açarken bir kaç kez yazım hatası vs yaptım mı anlaşılır yazdım mı diye kontrol ederim. siz benim neyden söz ettiğimi anladığınıza ve bunun üzerinden bana laf sokmaya çalıştığınıza göre, düzgün yazmışım.

ama ben sizin anlattıklarınızdan hiç bir şey anlamadım. size laf sokmak için uğraşmıyorum çünkü sizi tanımıyorum, bir forum sitesindesiniz ve insanlar sizin derdinizi anlayıp çözüm bulmak için çaba harcarken, siz de yazınıza özen göstererek bize yardımcı olmalısınız bence.

Bana bu yazim yanlislari ile ilgili yartismalar hep gereksiz gelmistir tdk sayfasinda degilsiniz siradan insanlarin dertlerini paylastigi bir platformdasiniz gereksiz ogretmenlikler yapmaktan vazgecin bu kadar imla kurallarina bagli iseniz gidin ogretmenlik yapin imla kurallarina uyan yeni nesiller yetistirin.ki insanlar yutt disinda yasiyorlar dilleri aaimilr oluyor ister istemez bu da yaziya yansiyor dogal olarak...konuya gelince yapabilecegin bir sey yok esarbi agzina burnuna kapatacan iki gun deli gibi temizlik yapip duzenini oturtacan rahat rahat sonrasina bakacan yada dedigin gibi kaynina yada evi daha tertipli olan birinde kalacan onlarin seni gormesini gelmeaini bekleyecen cunku o zihniyette yetismis insanlar yaslilar duzelmezler kimisi sefilligi sever derim ben benim annaannemin evide eskidir der top yoktur apartmana da geciremedik bi turlu ousa durumuda var..umarim cozum bulursun arkadasim.

Back
X