- Emoji Skoru
- 4.404
- Puanlar
- 63
Kime neden taviz verip, ılıklaşıyormuşuz anlayamadım. Konu sahibi bile isteye kendinden farklı kültürden biri ile evlenmiş.Sen nerelisin? Eşin kürt ve sen Türksün ve bunun problem olacağını düşünmedin mi? Neyi düşündün peki sadece gelinliğini falan mı?
Daha önemlisi çocuğun da öyle konuşacak, öyle düşünecek çünkü sana çocuğunu kendine göre yetiştirmen için pek özgürlük tanınacağını sanmıyorum. Ben tahammül edemezdim.
Konu bu ırk olunca herkes bi ılıklaşıyor, saçma sapan tavizler bişeyler bin yıllık mağdur edebiyatları tiksiniyorum artık gerçekten. Ben bu konuya gönlümden geçe geçe yorum yaparsam banlanmayı geçtim tutuklanırım.
Eskiden kadınlar evlenecekleri kişi ile nikah masasında tanışırlarmış ya, böyle bir durum yok. Bu ülkeye bugün gelmediyse bu insanların yaşam stillerinin kendi ailesinden farklı olduğunu tahmin etmesi gerekiyor. Adamla evlenip aynı eve girmişsin, çocuğun olsa yarı bu milliyetten olacak. Bu durumda hala benim yanımda Kürtçe konuşuyorlar diye triplenmenin manası nedir? Biz burda bunu saçma bulduk. Bir insanın kültürü, dili, mezhebi vs. beğenmiyorsan evlenmeyeceksin veya ortak bir paydada buluşmaya çalışacaksın.
Çok uzun yıllar önce böyle yabancı bir kadınla evlenen Türk erkeği görmüştüm. Kadın kendi evinde kendi kültüründen yemek pişiremiyordu. Çocuklarına kendi dilini öğretemedi bile. Evliliği süresince ailesine gönlünce gidemedi. Yabancı bir kadınla evleniyorsun ama kültürüne tahammülün sıfır, hayatında farklılığa yer yok. Konu sahibi de bunun başka versiyonu. Biz de bunun saçma olduğunu söyleyince mağdur edebiyatı yapmış olduk.