Iste keske sizinkiler gibi karsilansa konu sahibi de. O insan oraya misafir gelmisse bir zahmet biraz caba ile ortak dil konusulsun. Yabanci erkek arkadasim oldugunda arkadaslarimla ingilizce konusurduk bulusmalarda. Ailem her seyi cevirtiyordu ona, sohbetten geri kalsin istemiyorlardi. Ayni sekilde o da ailesinin her yorumunu cevirirdi bana. En azından konunun temasini bana söyler gerisini dinlemek istemiyorsam o noktada cevirmeyi birakirdi. Bilmiyorum nezaket kurallari 1. ders niteliğinde bir konu bu.Anlıyorum fakat mesela kardeşimin kayinvalidesi Türkçe bilmiyor, eşi ve küçük görümcesi köprü olmaya çalışıyor.
Benim ailem karadenizli, evet farkli bir dil değil elbette ama özellikle yaşça büyük kişileri anlamak kolay değil ve onlar da beceremiyor İstanbul Türkçesi konuşmayı.
Bence konu sahibinin eşi yeterince caba göstermiyordur, ailesinin memleketinde iken özellikle eşinin yanında olması lazım ki kadın dış kapının dış mandalı gibi kalmasın.
Eşin yönetmesi gereken bir durum gibi geliyor bana.
Konuyu kapat da ne yapacaksın bu durumu? Bütün yaz köyde mi geçer ya?yorumlar için teşekkürler konuyu kapatıyorum herkes için hayırlısı olsun
Bibibella senin üzerinden yazıyorum :) çünkü yazacaklarımı yanlış anlamayacağını biliyorum.Ben laz değilim lazca bilmiyorum genel olarak laz diyorlar sorun yok kocam laz ama kimsenin yanında lazca konuştuklarını görmedim ana diliymiş cart curt bizim ana dilimiz Türkçe gerisini bilmem ilgilenmiyorumda