Evlilikte kültür farklılığı problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ummahani

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-2
Puanlar
1
Merhaba , benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. Eşimle severek evlendim altıncı yılımız ama çok zorlanıyorum onu hala seviyorum ama eşimin ailesi ve akrabaları ile iletişim kuramıyorum eşim Kürt ben Türk bunun problem olacağını düşünmedim hiç ama oluyor malesef yanlarında hiçbir şey anlamıyorum çok sıkılıyorum köye gidince yaz tatilini orda geçirme fikri bile beni boğuyor .çocuğumuz yok böyle devam etmeli miyim bilmiyorum ayrılmak düşüncesi beni bitiriyor ama bütün hayatımı benden farklı insanlarla geçirecek olmak da çok zor siz böyle bir problem yaşadınız mı ne düşünüyorsunuz lütfen yardım.

Çocuk o aileyle hiç kopmayacak bağ demek. Bir ömür boyu çocuğunuzun akrabaları olacaklar. Boşansanız dahi hayatınızda olacak insanlar. Eğer çocuk istiyorsanız bunu göze alın. Yok çocuksuz böyle devam ederim diyorsanız devam edin tabii ama çocuk işine girecekseniz onlar hep hayatınızda çocuğunuzun akrabası olacağına, çocuğunuza etkisi olacağını da düşünün. Ona göre bir karar alın.

Eşinizle aranızda herhangi bir sorun yoksa neden boşanma fikri aklınızdan geçiyor.Yaz tatilini orda geçirmek zorunda mısınız?Eşinize gitmek istemediğinizi söyleseniz anlayış göstermez mi?Gidin ama çok kalmayın mesela

Eşiniz ailesinin yanına tek gitsin, siz gitmeyin neden orada yaz tatili geçiriyorsunuz ki?

Yaz tatiline neden köyde geçiriyosunuz ki. Bu kadar içli dışlı olmak zorunda mısınız. Yani eşiniz buna mı zorluyo. Aynı şehirde mi yaşıyosunuz. Senede bik defa görüşseniz olmaz mı? Ayrıca yanınızda kürtçe konuştuklarında ben anlamıyorum yanımda konuşmayın deseniz anlamazlar mı?

Başta bütün akrabalarını tanıyamadım işte eşim ailesine söylemesine rağmen aynı devam ediyorlar beni üzen konu orada bende muhabbete dahil olmak istiyorum ama elimden bişey gelmiyor benim yüzüm düşüyor eşimle aramız bozuluyor bu sefer

Ne kadar süre kalıyorsunuz yanlarında?
Eşiniz ne konuştuklarını anlamadığınız ailesinin yanında kaç gün tutuyor sizi?

Direkt o esnada siz söyleyin. Ben sizi anlamıyorum yoksa benim hakkımda mı konuşuyorsunuz diyin gülerek. Sonra hala devam ederlerse ben gideyim de rahatça yapın dedikodumu diyin kalkın başka odaya gidin. Ama en önemlisi yaz tatilini neden orda geçiriyosunuz onu asla anlamadım.

Farklı şehirlerdeyiz bayramdan bayrama görüşürüz o bile yetiyor başlarda söyledim ama birşey değişmedi malesef eşim alttan al diyor

Eşim yıllık izin alıyor malesef ayıp olur diye diyemiyorum

Eşim yıllık izin alıyor malesef ayıp olur diye diyemiyorum
E onlar size ayıp ediyo ama? Sizden daha mı önemliler. Benim eşim de doğulu ilk başlarda yanımda konuşuyorlardı eşim kız hiçbi şey anlamıyor konuşmayın dedi. Sonra yine yaptılar ben de neticede siz Türkçe biliyorsunuz ama ben kürtçe bilmiyorum demek ki hakkımda konuşuyosunuz dedim. Sonra kestiler.

Tek gitmek de olmuyor işte eşin nerde diye sorulur illaki
Valla oda benim umrumda değil eşim 2 haftada bir ailesine gidiyor 1 saatlik yok ben gitmiyorum çünkü canım istemiyor bayramlarda anca ki biz aynı kültürdeniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`