• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte kültürel fark aile problemi yardım lütfen :(

paradise0

((:
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
227
34
643
merhaba arkadaslar
suan içime sinen ilişki yolunda ilerleyen birisi var hayatımda
kültürel farklılıktan dolayı ( mezhep farkımız var bunu tartısma yaratmaması için yazmak istemiyorum ayrıca ben bu konuya takılan birisi değilim belirtmek isterim )
ailem kesinlikle olmaz diyor.
ben onsuz cok mutsuzum onunla da cok mutluyum iletişimi kestiğimi söyledim aileme
ki en başta da öyleydi. ama yeniden görüşmek istediğini söyledi bana görüşmeye devam ediyoruz
ben bu durumu nasıl aşabilirim evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz
başından geçen arkadaşlar yada çevresinde yaşamış olanlar paylaşabilirler mi?
şuan önümü göremiyorum çıkar yol bulamadım aileme karşı ..

Yakın arkadaşımın basına geldi mezhep farkı yüzünden kızın ailesi istemedi kaçtılar yuvalarını kurdular şimdi 5 yasında bir erkek evlatları var. Aile dersen istemedikleri damadı öz evladı gibi seviyor şu an..
Asla kaçın gidin evlenin demiyorum demek istediğim hersey zamanla düzeliyor önemli olan ilk sancılı süreçleri atlatmak burada da önemli olan sevgilinizle birbirinize verdiğiniz güç sağlam duruşunuz
Bence ailene yalan söyleme yalan yalan doğurur keske mezhep farkını bilmeden önce onu tanıma şansları olsaydı kişiliğin beraber yaşanılan mutlu anların mezhepten önemli olduğunu görürlerdi

Şimdi ne diyelim ki sana biz? Kişisel fikrim kültürel,mezhep vb. farklılıklarda istediğin kadar önemsemesen de aslında büyük bir problem olduğu yönündedir.ailen tabi ki daha önemli. Burada çok okuyoruz böyle durumları. Hayırlısı olsun.

Aslında sorun olmaması gerekir ama insanlar birbirlerine karşı inanılmaz saygısız maalesef. Aileler istemiyorsa emin ol evlilik boyunca çomak sokacaklar, sizde ister istemez huzursuz olup tartışma yaşayacaksınız. Mutlu olduk diyen azınlık resmen.
Ailelerinizi tanıyorsunuz her akıllarına eseni dile getiren, kolayca kalp kıran insanlarsa boşuna kalkışmayın.

Ben eşimle öyleydim şunu belirteyim bende çok dinci değilim eşimle uyumluyum ailemde sen mutluysan sıkıntı yok dedi bende dinci biriyle yapamazdım, zaten biz yakındık sorun yaşamadık inanılmaz iyiler yani birbirlerine çok bağlılar

Yakın arkadaşımın basına geldi mezhep farkı yüzünden kızın ailesi istemedi kaçtılar yuvalarını kurdular şimdi 5 yasında bir erkek evlatları var. Aile dersen istemedikleri damadı öz evladı gibi seviyor şu an..
Asla kaçın gidin evlenin demiyorum demek istediğim hersey zamanla düzeliyor önemli olan ilk sancılı süreçleri atlatmak burada da önemli olan sevgilinizle birbirinize verdiğiniz güç sağlam duruşunuz
Bence ailene yalan söyleme yalan yalan doğurur keske mezhep farkını bilmeden önce onu tanıma şansları olsaydı kişiliğin beraber yaşanılan mutlu anların mezhepten önemli olduğunu görürlerdi
kendisi de bunları söyledi keşke beni ve ailemi tanıma şansları olsaydı böyle olmayacağından emindim dedi
şuan ailemden farklı şehirlerdeyiz ve ailelerin tanışması için de erken ayrı ayrı hayatlarımızı yoluna koymadan istemiyoruz
arkadaşınız adına da çok sevindim umarım bizim sonumuz da ailelerimizle birlikte mutluluk olur

Şimdi ne diyelim ki sana biz? Kişisel fikrim kültürel,mezhep vb. farklılıklarda istediğin kadar önemsemesen de aslında büyük bir problem olduğu yönündedir.ailen tabi ki daha önemli. Burada çok okuyoruz böyle durumları. Hayırlısı olsun.
ailem tabiki herşeyden önemli ama en azından ikna edebilmek ya da az da olsa umudumun olması için açtım konuyu
çünkü görüştüğüm kişi bu konuda hiçbir yönlendirme yapmak istemiyor ailen onlar asla bağlarını koparma kırgınlık olmasın diyor bizim ve ailemin mutluluğu için birşeyler bulmaya çalışıyorum

Esimin ailesiyle benim ailemin yasam tarzlari, sosyoekonomik ucurum ve mezhep farki var. Ama esimle benim aramda yok, siyasi gorusumuz, dunyaya bakisimiz, dine bakisimiz birebir ayni. 16 yildir da birlikteyiz.
Ama esim ailesi gibi olsa degil 16 yil 16 saat bile birlikte olamazdik.

Ailenin tutumuna göre değişir. . Yani hiç yumuşama payı yoksa bitir derim. Ilerde en ufak sıkıntıda önüne getirirler. .bizim de eşimle aramızda kültür farkı var ve zorluk çekiyorum.

Aslında sorun olmaması gerekir ama insanlar birbirlerine karşı inanılmaz saygısız maalesef. Aileler istemiyorsa emin ol evlilik boyunca çomak sokacaklar, sizde ister istemez huzursuz olup tartışma yaşayacaksınız. Mutlu olduk diyen azınlık resmen.
Ailelerinizi tanıyorsunuz her akıllarına eseni dile getiren, kolayca kalp kıran insanlarsa boşuna kalkışmayın.
aslında ailem yaklaşık 3 yıldır kültürel fark olan birisiyle olmaz diye başımı beynimi yedi
mezhep değitirirse belki bile diyebildi ailem
bu insandan ben bunu isteyemem dedim
şuan iş bakıyorum işimden ayrılmıştım
sosyal ve ekonomik olarak kendimi kanıtlamamla fikirlerinin değişmesi umudundayım

Ben eşimle öyleydim şunu belirteyim bende çok dinci değilim eşimle uyumluyum ailemde sen mutluysan sıkıntı yok dedi bende dinci biriyle yapamazdım, zaten biz yakındık sorun yaşamadık inanılmaz iyiler yani birbirlerine çok bağlılar
ne kadar güzel allah mutluluğunuzu daim etsin
keşke benim ailem de sizinki gibi tepki gösterseydi :)

Esimin ailesiyle benim ailemin yasam tarzlari, sosyoekonomik ucurum ve mezhep farki var. Ama esimle benim aramda yok, siyasi gorusumuz, dunyaya bakisimiz, dine bakisimiz birebir ayni. 16 yildir da birlikteyiz.
Ama esim ailesi gibi olsa degil 16 yil 16 saat bile birlikte olamazdik.
peki ailenizin ilk tepkisi nasıl oldu?

Ailenin tutumuna göre değişir. . Yani hiç yumuşama payı yoksa bitir derim. Ilerde en ufak sıkıntıda önüne getirirler. .bizim de eşimle aramızda kültür farkı var ve zorluk çekiyorum.
peki aileler açısından mı problem yaşıyorşunuz yoksa kendi aranızda mı
ailenizin ilk tepkisi nasıl olmuştu

Mezhep sorun oluyor her zaman. İlerde de olacak. Eğer vazgeçmem dersen evleneceğin zaman senin ailenden de onun ailesinden de mümkün olduğunca uzak bir yerde oturmalısınız. Aksi durumda maalesef sıkıntı yasaman olası.
Çok uç noktalar mı bilmiyorum. Bir taraf aşırı olabiliyor ya da iki tarafta. O durumda çoook zorlanırsınız

Adamı ailenize ezdirecek laf söyletecek ve arkasında durmayacaksanız hiç girişmeyin yazık olur sevgilinize. Yanlış anlamayın mizac olarak sessiz bi yapıdasınızdır belki öyle olunca insanlar ezer saygı göstermez böyle bi durumda mesafe koyamayacaksanız evlenmeyin.

Onun dışında güler geçersiniz birlikte. Ailenize de söyleyin marsta koloni kuracağız yakında. Bu kafalar mı kaldı hala.

Aileniz değişime gelişime açık kafa yapısına sahip bireyler mi, yoksa hiç umut olmayan bireyler mi? Genellikle olaylara, insanlara sadece siyah-beyaz diye mi bakarlar, grinin tonları da var mı, objektif olabiliyorlar mı bir durumu değerlendirirken? Bunların cevabı biraz yol gösterir size sanıyorum. Zor bir durum gerçekten, böyle belirsizlik sizin ikişkinize de yansıyacaktır. Eğer başta sürtüşme olsa da sonunda tatlıya bağlanır gibi bir öngörünüz varsa ya da ne olursa olsun biz beraber oluruz diyorsanız devam edin.
İki ailenin bir kere buluşup akıllarındaki soruları endişeleri açıkça ve medeni bir şekilde konuşma imkanı var mı acaba? Nedir mesela bu kadar olmaz dedirten durumlar onları önce siz ailenizle konuşun, belki de aşılması kolay yanlış bilgiler ve önyargılar olacak önünüzdeki engel. Tabi çok katı kuralları olan, herşeyi %100 uygulayan dindar bir aile değilseniz, aksi takdirde zor.
Farklı din, mezhep, milliyet vsden gelip mutlu olan çift çok, ilk siz olmayacaksınız.
Belki de iş mezhebe gelene kadar daha ciddi farklılıklardan dolayı olmayacak bu iş...

Aileniz değişime gelişime açık kafa yapısına sahip bireyler mi, yoksa hiç umut olmayan bireyler mi? Genellikle olaylara, insanlara sadece siyah-beyaz diye mi bakarlar, grinin tonları da var mı, objektif olabiliyorlar mı bir durumu değerlendirirken? Bunların cevabı biraz yol gösterir size sanıyorum. Zor bir durum gerçekten, böyle belirsizlik sizin ikişkinize de yansıyacaktır. Eğer başta sürtüşme olsa da sonunda tatlıya bağlanır gibi bir öngörünüz varsa ya da ne olursa olsun biz beraber oluruz diyorsanız devam edin.
İki ailenin bir kere buluşup akıllarındaki soruları endişeleri açıkça ve medeni bir şekilde konuşma imkanı var mı acaba? Nedir mesela bu kadar olmaz dedirten durumlar onları önce siz ailenizle konuşun, belki de aşılması kolay yanlış bilgiler ve önyargılar olacak önünüzdeki engel. Tabi çok katı kuralları olan, herşeyi %100 uygulayan dindar bir aile değilseniz, aksi takdirde zor.
Farklı din, mezhep, milliyet vsden gelip mutlu olan çift çok, ilk siz olmayacaksınız.
Belki de iş mezhebe gelene kadar daha ciddi farklılıklardan dolayı olmayacak bu iş...
evet çok haklısınız gerçekten ama bu zorluk bizi birbirimize daha çok çekti sanırım
imkansız ya da zor şeyler daha caziptir belki de diye düşünüyorum bazen
26 yaşındayım şuan aşk meşk hoş şeyler ama evliliği sadece aşk üzerine kurmak isteyen birisi değilim sevgi yeter diyenlerdenim ben (sorgulamam bu yüzden) aşk denilemez ama seviyorum ve mutluyum
en başında çocuk yetiştirme konusunda olmazları sundu ailem
sevgilim çocuğa anne dini öğretir ben sadece iyi bir insan olması için uğraşacağım dedi
kabul edince sevgilim , değişir düşünceleri evlendiğinde şuan öyle diyecek tabi ki diye karşı çıktı
benim ailem ve şuan görüşme taraftarı hiç değiller
onun ailesiyle tanışmadım daha ben ama bu konuda katı olmadıklarını söyledi

Son düzenleme:
Sana tavsiyem eger cok seviyorsaniz birbiriniz asamayacaginiz engel yoktur tabiki bunlari asarak hem saglam temel atmis olup hemde birbirinize destek olacakmisiniz pesmi edeceksiniz o onemli benim basima gelse kesinlikle ailemide gonlunu eder alttan girer ustten cikar bu isi gonullerdiim ama ilerisi icin ne olur bilemem zor olan birleşmeler genelde saglam temel atarlar..

Mezhep sorun oluyor her zaman. İlerde de olacak. Eğer vazgeçmem dersen evleneceğin zaman senin ailenden de onun ailesinden de mümkün olduğunca uzak bir yerde oturmalısınız. Aksi durumda maalesef sıkıntı yasaman olası.
Çok uç noktalar mı bilmiyorum. Bir taraf aşırı olabiliyor ya da iki tarafta. O durumda çoook zorlanırsınız

sevgilimin ailesi bu konuda problem yaratmıyor
ve büyük ihtimalle de onun ailesinin olduğu şehirde olacağız

merhaba arkadaslar
kültürel farklılıktan dolayı ( mezhep farkımız var bunu tartısma yaratmaması için yazmak istemiyorum ayrıca ben bu konuya takılan birisi değilim belirtmek isterim )
ben onsuz cok mutsuzum onunla da cok mutluyum iletişimi kestiğimi söyledim aileme
ki en başta da öyleydi. ama yeniden görüşmek istediğini söyledi bana görüşmeye devam ediyoruz
Ben etrafımda çok gördüm bu gibi durumları ciddi konular ve ciddi sorunlara yol açıyor maalesef... kuzenim bu şekilde evlendi eşi bir konuşmada gülerek ben xxten değilim dedi mesela ve onlsra yemeğe davetliydik.... bu tür sorunlar her zaman olacak evlilikte bence yol yakınken dönün ailenizde istemiyormuş madem kendinizi de sevdiğiniz kişiyi de zora sokmayın derim... aile sorunu olmasa hiç önemli değildi

merhaba arkadaslar

Konuyu kesinlikle dine cekmek istemiyorum mezhep farkliligi birazda yasayis farkliligini getiriyor belki aileniz bu yuzden uygun gormuyordur

Ben mezhebin problem edilmesine oldum olasi karsiyimdir fakat bazen mantikla dusunmek gerekrigi taraftaritim

Misal her iki tarafta mezhebinin uygulamalarina sıkı sıkıya baglidir

Mesela bi donem birinin benden hoslandigina dair dusuncelerim vardi emin degildim ama oyle geliyordu neden hic acilmadi diye dusunurken mezhebinin farkli oldugunu ogrendim benim icin sorunmuydu asla degildi ama belki onun ve ailesi icin sorundu ve eger bu yuzden geri durduysa en mantiklisini yapti

Ve aile yasayis tarzimiza falan bakiyorum sanirim birbirimizden cok uzagiz bu tarz seyleri ailelerden once sizlerin goz onunde bulundurmasini isterim sonrasinda zaten hayatta kaderde sizin

Back
X