• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte maaş farkı?

bilgin100

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
124
37
43
Kocaeli
Hanımlar yardımınıza çok ihtiyacım var.
Benim iyi bi işim var. Geçen sene atandım. Evlilik yaşım da geldiği için evlenmek isteyenlr oluyor. Ama ben neye göre karar vereceğimi bilmiyorum.
Benden az maaş alması yada garantili bi işinin olnaması kararımı etkilemeli mi sizce?
Karakter olarak uygun gibiyiz. Sizce şans vermeli miyim. Yoksa umut vermeden yolları ayırmalı mıyım?

Ben eşimden fazla maaş alıyorum ve memurum, kendisi iseserbest çalışıyor.
Biz şimdilik mutlu bir çift değiliz bu sebepten değil diye düşünüyorum ama belki içten içe bunu dert edebilir bilmiyorum.

Eşimin bir bölümü bırakıp ikinciye yeniden girmesi, askerliği vs. sebebiyle iş hayatına geç atılmış olması, benim ise 22 yaşında hemen iş hayatına girmem ve doğal olarak yükselmem sebebiyle bizde de maaş farkı var, biz lafını bile etmedik aklımıza bile gelmedi. Elbette erkeğin daha çok kazanması tercih sebebidir, nedeni ise yarın bir gün çocuğun olduğunda sorun yaşama ihtimalin, problemli bir gebelik geçirip işten ayrılmak zorunda kalmandır, doğal nedenler yani. Ama bizim aklımızın ucundan bile geçmiyor ben senden çok alıyorum sen az alıyorsun tarzı muhabbetler. Unutmayın, parasızlık saadeti sekteye uğratan birşey ama para saadet getiren birşey değildir. Geçinebilin, kimseye muhtaç kalmayın yeter...

tanımaya calış biraz.
kimi erkekler problem haline getiriyor. kimiside umursamıyor...
karşındaki kişinin ne karakterde oldugunu zamanla azcok cözer. ona göre karar verirsin:34:

tanımaya calış biraz.
kimi erkekler problem haline getiriyor. kimiside umursamıyor...
karşındaki kişinin ne karakterde oldugunu zamanla azcok cözer. ona göre karar verirsin:34:

ben nerdeyse sözlümün iki katı kadar maaş alıyorum, mesleğim gereği..

evlilik içerisinde hesabınız ortak olursa kimin ne kadar kazandığının bi önemi olmaz..

Memur olunca karşı taraf için düşündüğün ilk şey 657 şartı oluyor genelde :)

benim eşimle aramızda 1000 tl gibi bi fark var ve o problem etmişti. bende sonraki zamları ona söylememeyi seçtim. Yine parayı eve harcıyorum ama tam net maaşımı bilmiyor

Sorun etmeyecek az erkek vardır bulmuşsan ne ala...

Bence sadece maaş değil, kültürel değerler, ortak zevkler aile durumları gibi şeylerin arasında ciddi farklar olması bile sorun.
Denklik iyidir iyi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de eşimden fazla maaş alıyordum ama şimdi hiç maaşım yok çünkü evde kızıma bakıyorum:) kimin ne olacağı belli değil..bence sorun değil ama yarın birgün işsiz kalırsan bu adam bizi geçindirebilir mi diye düşünmeli.. (Yanlış anlaşılmasın duruma sadece mali yönden bAktım )

bence bu gibi konularda denk olmalı insanlar , sen ondan daha yüksek maaş alıyorsun diye kocan kendini eksik hissedebilir bunuda davranışlarına yansıtır seni mutsuz eder , arkadaş ortamında dahi eşin ne iş yapıyor diyenlere cevap veremezsin ne bilim bir burukluk olur , benim arkadaşım hemşire serbest çalışan biriyle evlendi , hiç vakit geçiremiyorlar nerdeyse o işten geliyor eşi evde olmuyor , eşi halinden anlamıyor çalışıyorsun yorgun olursun demiyor , çalışanın halinden onun gibi çalışan anlar :44:

Cevaplar için teşekkür ederim.
Herkes kendi hayatından örnek vermiş ama siz belki zamanında severek evlenmişsinizdir. Tabi arada aşk olunca maddiyatın bi önemi kalmaz. Ama bn daha hiç tanımadığım biri için bunu soruyorum.
Gelen adayda neye bakılır hiç bilmiyorum. Çok kararsızım :/

Herkes kendi hayatından örnek vermiş ama siz belki zamanında severek evlenmişsinizdir. Tabi arada aşk olunca maddiyatın bi önemi kalmaz. Ama bn daha hiç tanımadığım biri için bunu soruyorum.

Alakasız bir soru olacak ama yaşınız daha küçük, böyle tanıştırmalar içinize sinmiyorsa biraz kendinize şans verseniz. Belki iş yerinde belki arkadaş ortamında kendiliğinden bir aşk doğacak.

arkadaşlar ben yeni üyeyim yeni konu açmak istiyorum nasıl açılıyo yardm eder mısınız:1::ssz:

Hanımlar yardımınıza çok ihtiyacım var.
Benim iyi bi işim var. Geçen sene atandım. Evlilik yaşım da geldiği için evlenmek isteyenlr oluyor. Ama ben neye göre karar vereceğimi bilmiyorum.
Benden az maaş alması yada garantili bi işinin olnaması kararımı etkilemeli mi sizce?
Karakter olarak uygun gibiyiz. Sizce şans vermeli miyim. Yoksa umut vermeden yolları ayırmalı mıyım?

Bana göre bu sorun olmamalı ki zaten kadınlar değil de erkekler genelde bu meseleyi sorun ederler. Evleneceğiniz insanın ileride bu sebepten sizi mutsuz edeceğine inanıyorsanız hiç başlamadan bitsin derim. Aman çok çok iyi düşünün evlilik gerçekten çok ciddi bir iş.

Din ve dünya görüşünüzü bilmiyorum ama evleneceğiniz adamın dinine ve cömertliğine bakmanızı tavsiye ederim. Cömert mi değil mi, cimrilik gibi iğrenç bi huyu var mı buna mutlaka bakın.

Back
X