Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinize rest cekeceksiniz ozaman ne demek izin kullanmiyor bu duzene iki cocuk yapmis yanliz basiniza buyutuyorsunuz sizde çok mantikli biri degilsiniz
Ben anne olmayi cok sevdim ve ilerisini dusundum. Simdi kendi paramla yardimci abla tuttum daha az zorlaniyorum duzene girdigim icin. Ailemde sagolsun yardimci oluyorlar manen

Enteresan gercekten ya . Sabretmekten baska care yok o zaman.

Azıcık başından okudum . Ya aile işinde çalışan adamla baştan konuşacaksınız yada sonrasında olan düzene karıştırmazlar net yani ayrıca işi kuran babaysa eşiniz ayrılsın razı gelmediğiniz noktalar var ise . Birbirinizin malına bakmasın gözünüz umdurmaz yazık yani emeklere .

O zaman yok saymak onlari en guzeli oyle diyorsun. Hayir bu kizi alacak biri de olacagini zannetmiyorum agresif birisi . O yuzden buna omur boyu katlanicam sanırım bu evlilikte yalnizim bazi konularda ne yapalim hayirlisi

Sizin babanız neden size araba almadı? Siz neden ev almadan araba almaya kaltınız? Bir de arabanın tüm birikimi size mi ait yani düğünde falan hiç mi takı takılmadı takıldıysa bu takılar nerde yoksa onu da mı kendi birikiminize kattınız? Amacım kimseyi savunmak değil öncelikle bunu bilin. Siz düğün yapmışsınızdır eşinizin ailesi bunu karşılamıştır kızları evlenmemiştir ona da araba almak istemişlerdir adaleti sağmak için. Bu arada eşinizin arabası var mıydı? Varsa 2. Arabaya neden ihtiyaç duydunuz?

O zaman yok saymak onlari en guzeli oyle diyorsun. Hayir bu kizi alacak biri de olacagini zannetmiyorum agresif birisi . O yuzden buna omur boyu katlanicam sanırım bu evlilikte yalnizim bazi konularda ne yapalim hayirlisi
Benim görümcem de öyle yüz göz olmuyorum çok çirkef kendisiyle alakalı olmayan bi konuya atlayıp benle kavga etti 2 sene önce hakaretler havada uçuştu ne kıskançlığım kaldı ne fesatlığım babası yoktu orda ona da hiç söylemediğim şeyleri söylemiş düşman etti herkesi bana.
Bişey demeye gelmiyor çirkefleşiyo başa çıkamazsa ayılıp bayılıyor hemen
Bi koca buldu da onların yanında saygılı görünecem diye yenge demeye başladı daha yeni çirkefliği ortaya çıkmasın diye bana karşı sessiz bende oralı değilim uzak duruyorum.
Seninki de öyle olur ileride o zaman lazım olursun ,çek kendini uzak dur.
Bu para mevzuları da kocanla çözülür ancak ben laf yapacaksam ona yapıyorum o isticek babasından ona araba alıyorsunuz hayırdır bende istiyorum diycek sen bişe yapamazsın

Bacim nasil coZdun bu isi benim esim epey saf biri temiz kalpli yani onlara bir sey olmasindan korkuyor olum hastalik vs. Ailesine cok cok deger veriyor .
Benim koca öyle bir düşkündü ki ailesine cümle alem ah bizim de oğlumuz şöyle olsa diye dualar ederdi..
ben öğretmenim ama hiç çalışmadım zaten çok erken evlendim çocuk sahibi oldum ve eşimle ortak karar olarak benim büyütmem konusunda karar vermiştik çocukları.
Bir gün bi şey istedim ama ben çok istekleri olan biri değilimdir. Nadiren heves ederim bir şeylere. Eşim de “ isteyemem şimdi para” dedi. O gün dedim ki “keşke çocuklar ve ev yerine çalışsaydım o zaman isteklerimi kendim alırdım sana minnet etmezdim.” Bu 1. Oldu
2. Olarak da kızım okula başlayacaktı. Başlayacağı özel okulu babası ve annesi seçmek istediler. Hoş çok iyi bir okul seçmişlerdi günahlarını almayım. Ama “kendi çocuğumun okulunu ben seçebilirim gerekirse devlet okuluna gider baktım olmuyor kendi babama giderim kimse benim yerime karar veremez, sen de baba olarak buna alınmalıydın.” Dedim bu son oldu. Sonra ne oldu bitti anlamadım.
yatırım olarak aldığımız evleri hep benim üstüme yapıyor şimdi,kiralarınında bana veriyor “sen bizim için çalışmadın ben seni mağdur etmeyeceğim” diye , çocuklarımı da kendi bütçem doğrultusunda fiyat performans en uygun yere gönderiyorum.
Ohhhh kafamız rahat. Artık babası kızlarına ne almış ne vermiş hiç umrumda değil. Hatta diyorum ki adamın kendi kızı istediği gibi alır bana alacak değil ya

Herkes bu ataerkil Ortadoğu kafasında olmak zorunda değil. Erkek dururken neden kıza alınmasın bir şey? Erkeğin kazancı ayrı, ailesini kurmuş, eşi öğretmen, bir zahmet birikim planlamasını kendisi yapsın. Ama aile bu kızla aynı evde yaşıyor hala. Kızın birikimi de vardır, üzerine ekleyip araç almışlardır. Onların da işine yarar bu.

Görümceden ciddi ciddi sizin eviniz yok diye dertlenmesini beklemenize de ayrı şaşırdım. Kim düşünür ki bunu? Bana ne abimin evinden? Elbette o da bir ev sahibi olsun isterim ama onun evi yokken arabam olmasın da demem şahsen. Bu beklenti çok ütopik geldi bana.

Kizin birikimi ne olabilir ya abisinin bile birikimi yokken sacma geliyor bu yazdiginiz hepinize benzer evlilikte cok mutlu olmanizi dilerim ne diyeyim:))))
Gorumcemin dertlenmesini beklemiyorum anne ve babasinin dertlenmesini bekliyordum etrafta demezler mi bi oglunuza ev alamadiniz vs vs.

Derler mi, bilemedim. Benim çevremde demiyor kimse böyle şeyler. Bekar kız neden birikim yapamasın anlamadım. Eltim bekarken biriktirdiği 220 gram altını ev alırken bozdurmuştu mesela. Ben beş kuruş koymazdım kenara ama yapabilen yapıyor. Konuda yazdıklarınızdan görümcenizin de bunu düşünmesini beklediğiniz sonucu çıkıyor. Anne baba düşünse iyi olur ama güç meselesi bu. Araba almaya destek çıkmakla ev almak aynı şey değil. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama oturulabilecek evler 3-4 milyondan başlıyor burada.

Ona buna değil eşinize kurulun sadece..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…