Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dalga mi geçiyorsun ciddi mi anlamadim ki ama normalde hafta ici izni yok diyorum
Çocuk bakımı ne kadar zor bir şey hanımefendi eş kişisi hiç yok gibi bir şey gece çocuk bakımına yardım etti mi peki size yani tatile götürse ne olacak çocukların sorumluluğu hep sizde hayatta ne kadar sosyalsiniz bakıcıyı bile kendiniz tutmuşsunuz

ev kirasi faturalad market alisverisi vs hepsi tamamen ona ait bir de yurt ici yurt disi tatil planlarimizin ucretleri ama 2 yada 3 kez oluyor
Ee ben burda bir sorun göremedim.

Şimdi düşünüyorum sizin bu yazdıklarınızı benim abimin eşi benim için yazsa olay çıkarırım. Ben bekar olsam elbette benim ihtiyaçlarımı anam babam karşılar. Abim evliyse, karısı çocuğu varsa ailesinden sorumludur. Abimin karısı, kendi anamın babamın bana aldığı bir şeye söylense gerçekten olay çıkarırım.

Eşiniz evin her ihtiyacını karşılıyor, sizin eve nasıl bir katkınız var bu durumda? Şahsen eşim de ben de çok çok iyi işlerde çalışıp çok iyi kazanmamıza rağmen yılda 1 kere tatile gidersek şükür diyoruz. Sebebi her zaman maddi olmuyor ama yine de buna bütçe ayırmak kadar zaman ayırabilmek de önemli.

Eşinizin 7 gün çalışması onun sorunu. Konuşun, en azından haftada 1 gün evde geçirmesini talep edin. Kabul etmiyorsa da dönüp biraz kendinize bakın, adam belki evde zaman geçirmek istemiyor? Kaç senelik evlilik bu arada?

Evet ilk 6 ay gaz olaylarinda gece kalkip hep yardim etti ve sabah 6:30 da kalkinca hep 9 a kadar o ilgilendi ben uyudum

Tutmayip ne yapayim hayati kendime zindan edecek halim yok elimdekinin en iyisini oluşturmaya zorluyorum

Erkek evlat olunca ne oluyor?
Eşinizin arabasını kaç yaşında almış babası onu da söyleyin bence.
Sanki kızın önüne evler arabalar serilmiş, eşiniz işe 3 vasıta değiştirip gidiyor.

Abisi ev geçindirdiği için birikimi yoktur. Sizin varmış mesela. Kız ailesinin evinde yaşıyorsa ev geçindirmediği için onun da birikimi vardır.

abisi olan bir insan olarak şu cümlelerden aşırı rahatsız oldum. Abim evli, evi arabası çok sonradan oldu. Eşiyle çalıştılar aldılar seneler içinde. Fakat benim anam babam da ben evlenmeden önce bana araba almışlardı. Şimdi yengemin arkamdan böyle konuşmuş olabileceği ihtimali beni inanılmaz irite etti. Neyse ki her zaman haddini, sınırını bilen bir insandır. Bu yüzden kendisini çok seviyorum canım yengoşum.

Gelininiz gelmeden önce mi sonra mı alınmıştı

Gelininiz gelmeden önce mi sonra mı alınmıştı
Abim evliydi o esnada. Bir önemi yok. O evlendikten sonra onlar başka bir aile. Ben bekardım, benim ailem annem babamdı. Gelinimiz de benim anneme babama güvenerek evlenmedi evlenirken ya da kızınıza değil bize ev araba alın demedi. Diyemezdi de zaten. Ben de eşimin bekar kardeşi için demem. Anne babası ne yapıyorsa yapsınlar evlatları için. Benim evimin ihtiyacını veya lüksümüzü eşimle ben karşılarım.

abinizde mi babasıyla çalışıyor ve keseleri ortak ?ben keseler ayrı ise kimin ne aldığına zaten karışacak bir insan değilim ama eşinizin full çalışıp bütün kazandığını görümcenize verdiğini düşünün bir.eşiniz full çalışacak görümceniz canım istemiyor diyip öğlen 1 -2 saat takılıp sonra ayrıldığını ama gece geç saatlere kadar bütün sorumluluğun eşinize atandığını düşün. görümcenizin arabasını yıkatmaya abisini yollamak istemesini ama gece geç saatlere kadar konserde kalmaya çekinmediğini düşünün bilmiyorum ben her zaman bileğin gücüne inanıyorum. bu arada benim ailemin durumu onlarınkinden çok daha iyi yanlış anlaşılmasın. mesele aile içindeki dengesizlik bi zahmet çalıştırıyorsan da karşılığını ona göre verilmesi gerektiğini düşünüyorum ortadaki dengesizlik beni rahatsız eden. ayrı bir işi olup çok iyi kazansa ben zaten çok sevinirim kendisi yaptığı için sinir olduğum abisinin çalıştırılıp ona her şeyin layık görülmesi.

bu senin eşinin vasıfsız olmasının bir sonucu. Bu konuyu eşinle hallet bacım. Yazdığın mesajdan bunlar anlaşılmıyor.

etrafta demezler mi bi oglunuza ev alamadiniz vs vs.

Abi silah zoruyla mı çalıştırılıyor ?

Eşinizin ayrı bir arabası var mı? Ona ne zaman alınmış? Ayrıca düğün, altın masrafları vs kim ödedi? Bu tür sorulara pek yanıt vermemişsiniz. Ben de merak ettim açıkçası. Yani muhtemelen eşinize de yüklü miktarda harcamalar zaman içinde yapılmıştır. Bu durumda haksızlık yapıldığını düşünüp üzülmenize gerek yok :)
Ayrıca ailelerin önceliği erkek çocuklarına ev almak olmamalı bence de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…