- Konu Sahibi rainydayinireland
-
Ayyyy neden desinler? Okutmuşlar biricik paşa oğullarını daha ne yapacaklar? Kocanız babasının işini yapmasa sahip olduklarınızdan daha yüksek standartları size sağlayacak bir geliri kesin olacak mıydı?Kizin birikimi ne olabilir ya abisinin bile birikimi yokken sacma geliyor bu yazdiginiz hepinize benzer evlilikte cok mutlu olmanizi dilerim ne diyeyim:))))
Gorumcemin dertlenmesini beklemiyorum anne ve babasinin dertlenmesini bekliyordum etrafta demezler mi bi oglunuza ev alamadiniz vs vs.
Esimin kullandığı araç kendi üzerine değil babasının üzerine ve 2. El.Ya Allah aşkına; sizin eşinize araba alınmadı mi? Alındı ise ne zaman alındı, markasi modeli ne?
Evin bütün ihtiyaçlarını eşinizin karsıladığı yılda iki üç defa gene yurt dışı yurt içi tatilinizin ödendiği, özel hastanelerde parası sadece kocanız tarafından karşılanan doğum yapabildiğiniz, kendi paranizi kendi keyfinize harcadığınız bir hayat yaşıyorsunuz. Böyle bir hayat için ayda en az eşiniz o iş yerinden 120.000-150.000 TL alıyor olması lazım. Kocanızın babasının iş yeri olmasa eşinizin o kadar para kazanacak Boğaziçi ,iyi ödtü gibi bir yerden nitelikli bir bölümde mühendislik diplomasi ya da mesleki yeterlilik ve tecrübesi var mı? Eşiniz olmasa o iş yeri neden batsın, babasının kurduğu iş değil mi? Adam size harcadığı paranın yarısına çok daha kalifiye bir adam bulup oğlundan da daha iyi yaptırır işleri ama siz o hayatı rüyanizda bile göremezsiniz eşinizin ise girip kazanacağı maaşla. Eşiniz de çok iyi niyetinden değil bunu bilecek kadar kafası çalıştığı için sesini çıkarmıyor.
Sizin gibi gelinim olsa valla hiç uğraşmam alır oğlumu karşına al bakalım senin işinin ederi su kadar der; her ay maaş verir işine gelmezse de kapıyı gösteririm. Bakalım piyasa da bu devirde ne kadar maaşa iş buluyor.
Valla vardı benim sizin kayınpeder gibi gibi bir müvekkil doyuramadi gelinin gözünü en son, aynı sizin gibi öz kızına yaptığı düğün takısının lafını edip , oğlu da geline uyunca ikisini de kapıyı gösterdi. Ne tesadüf ki oğlu da muhendisti. Şimdi asgari ücretin iki katı anca kazaniyor oğlu, karı koca babanın kapısında ağlıyorlar. Eski hayatı mumla arıyorlar. Adamda koydu bir profesyonel müdür işin başına , kendi de denetimi sıkı tutuyor en son keşke daha önce yapsaydım diyor şimdi, geliri %50 artmış. Biraz gerçekçi olun eşiniz o adamın oğlu olduğu için bu böyle rahat bir hayat yaşayabiliyorsunuz. Yoksa eşinizin işinin piyasadaki karşılığı asla o kadar değil . Zamanında oğluna araba almış , oğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılamış , şimdi de kızına araba almış. Adamın parasi ile kızına ne aldığı sizi ilgilendirmez. Kayınpederiniz patron eşiniz de çalışan böyle görmeye başlarsınız iyi edersiniz. Gorumceniz de patronun bekar kızı.
evet tekrar okuyunca fark ettim, kaba yazmışım :) kusura bakma konu sahibi arkadaşım.görümce burada galiba fake'den yazıyor. Bir de döv kadını istersen. :)
Sanane sanane babasının parası ohh sefası olsun çatla sen deTam okumadiniz sanirim calismiyor sürekli para yiyor cafelerde her aksam ailesi kopek gibi calisiyor o yiyor
Etrafta neden desinler? Herkes kendisi çalışıp alıyor evini.Kizin birikimi ne olabilir ya abisinin bile birikimi yokken sacma geliyor bu yazdiginiz hepinize benzer evlilikte cok mutlu olmanizi dilerim ne diyeyim:))))
Gorumcemin dertlenmesini beklemiyorum anne ve babasinin dertlenmesini bekliyordum etrafta demezler mi bi oglunuza ev alamadiniz vs vs.
Neden sorunun kocanız olduğunu anlamak istemiyorsunuz da inatla görümceye sallıyorsunuz? Velev ki görümce dünyanında en problemli kadını, kocanız neden göz yumuyor? Neden eşek gibi çalışıp hakkını almıyor? Ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için çabalamıyor? Sizin asıl probleminiz bunlar, görümce değil.bu senin yazdığın yazı da senin seviyeni belirliyor. en iyi koca sende, tebrikler.
Bencede gelinler artık sesini kessin babam bana istediğini alır el kızı kim acaba !ailesi cocuguna istediğini alır ya hu! gelinler bazen cok haddini aşıyor. esinizin maasından kesip mi almislar arabayı?
çok üzülürsünüz bu sekilde ben söyleyeyim. aileden bir beklentiniz olmasın. esiniz çalıştığının karşılığını alıyorsa siz de birikim yapın hayyallerinizi gercekleştirin.
yani kardesler arası bir hak yeme vs varsa esi hakkını savunmalı. baba ve eş ortak iş yapıyor, madem bu kadar cengaversiniz esiniz gitsin bireysel, aileye bağımlı olmayan bir iş bulsun. zaten es ortak işletmeden çalıştığının hakkını alıyor, baba kızına istediğimi alabilir. aynı sekilde esiniz de size istediğini alabilir. kp kalkıp alamazsın, nasıl aldın vs diye ahkam kesmiyorsa siz de kesemezsiniz. adam hala kanlı canlı.. malını istediği evladına harcar. esinizin cebinden almıyor spnuctaBencede gelinler artık sesini kessin babam bana istediğini alır el kızı kim acaba !
Baba kızına istediğini yapar geline ne gelin kim beğenmeyene kapı ordayani kardesler arası bir hak yeme vs varsa esi hakkını savunmalı. baba ve eş ortak iş yapıyor, madem bu kadar cengaversiniz esiniz gitsin bireysel, aileye bağımlı olmayan bir iş bulsun. zaten es ortak işletmeden çalıştığının hakkını alıyor, baba kızına istediğimi alabilir. aynı sekilde esiniz de size istediğini alabilir. kp kalkıp alamazsın, nasıl aldın vs diye ahkam kesmiyorsa siz de kesemezsiniz. adam hala kanlı canlı.. malını istediği evladına harcar. esinizin cebinden almıyor spnucta
Tek derdi görümcesi kıskanmış birileri yineSadece öğretmen maaşıyla 2 çocuk yapıp akıllı yatırımlarınızla yardımcı tutabiliyor ve kendinize araba alabiliyor olmanız bana inandırıcı gelmedi ben matematik öğretmeniyim öyle bir matematik yok yani. Size aileden bir para mı geldi ? Ya da altınlarınızı falan da verdiniz arabanız için. Kendi birikimleriniz deyince sadece maaş anlıyoruz çünkü. Kusura bakmayın ama senede 2 yurt dışı 1 yurt içi tatil yapabilen evin masrafına asla dokundurmayan bir mühendis var mı varsa yazsın arkadaşlarımız buraya. Eşiniz 7 gün çalışıyor ses etmiyorsunuz çünkü para daha tatlı geliyor. Eşinize de zamanında araba almışlar o zamanın koşullarına göre öyle olmuş şimdi kız kardeşine almışlar insanlar düşünüyor demek ki evlatlarını. Yapmayın böyle eşinizi kışkırtmayın eğer beğenmiyorsanız eşiniz ayrılsın ordan mühendis olarak çalışsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?