Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayyyy neden desinler? Okutmuşlar biricik paşa oğullarını daha ne yapacaklar? Kocanız babasının işini yapmasa sahip olduklarınızdan daha yüksek standartları size sağlayacak bir geliri kesin olacak mıydı?
Yani kırıcı olmak istemiyorum ama haklı olmak için ne yazacağınızı şaşırmışsınız.
Merak etmeyin hesabını kitabını bilmeyen, kök ailesiyle kendi kurduğu ailesini ayırt edemeyen, çocuğunun geleceğini düşünmeyen adamlarla evlenmiyoruz biz:)))

Esimin kullandığı araç kendi üzerine değil babasının üzerine ve 2. El.

Kendi açınızdan siz haklısınız ama problemi yanlış yerde arıyorsunuz sorun görümce değil eşiniz. Görümceniz kendinden çok abisini düşünmek zorunda değil, kendi babasından kendine araba alınmasını isteyebilir önce abime ev alınsın demek zorunda değil. Burada eşinizin ailesi belki diyebilir di abisinin emeği çok haksızlık olmasın ama baba kendi payından aldığını düşünmüştür çünkü işin sahibi o ve payın en büyüğü patronun olur çalışanların değil. Ayrıca eşiniz de sorun etmemiş bu durumu o yüzden abiye haksızlık olarakta bakmamışlardır. Burada düşünmesi gereken eşiniz ben haftanın 7 günü çalışıyorum, ailemin vaktinden çalışıyorum, eşimi, çocuğumu göremiyorum durum buyken hiç emek vermeden kardeşime böyle bir para veriliyorsa bu bana aileme haksızlık demediyse sıkıntının büyüğü onda ve bende sorun çıkartırdım ama kocama. Haftanın 7 günü işe giderse burnundan getiririm bir enayi ben miyim sen kardeşine mi çalışıyorsun o çalışmadan sahip oluyor bize gelince yok, kocasız çocuk büyütüyorum derdim.

Etrafta neden desinler? Herkes kendisi çalışıp alıyor evini.

Ben ortak işi de ortak malı da hiç sevmem. Bu yüzden ailesiyle çalışan biriyle evlenmezdim. Nitekim evlenmedim de. Kendi emeğimiz, kendi paramız. Sıfırdan başladık, evimizi arabamızı aldık.

Sizin eşiniz sıfırdan başlamak istememiş, baba desteği almış. Çalışmasının karşılığını alamıyorsa başka iş bakın.

Hem babanın birikiminin nimetinden işe başlarken yararlanıp hem her şey sizin olsun istemeniz çok manasız.

Ayrıca başlığınız da konu ile alakasız.

Evlilikte maddi denge sağlamak istiyorsanız giderleri eşinizle ortak karşılarsınız. Sonra ikinizin kazancından kalan parayla da birikim yapıp ya da kredi vs. çekip mal edinirsiniz.

Ama siz giderlere karışmayıp kazancınızla arabayı kendinize almışsınız, eşinize de babası alsın diye bekliyorsunuz.

bu senin yazdığın yazı da senin seviyeni belirliyor. en iyi koca sende, tebrikler.
Neden sorunun kocanız olduğunu anlamak istemiyorsunuz da inatla görümceye sallıyorsunuz? Velev ki görümce dünyanında en problemli kadını, kocanız neden göz yumuyor? Neden eşek gibi çalışıp hakkını almıyor? Ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için çabalamıyor? Sizin asıl probleminiz bunlar, görümce değil.

Evlilikte maddi denge derken eşiniz zaten tüm masrafı üstlenmiş durumda. Nasıl bir dengeden bahsediyorsunuz? Eşiniz normal bir işte çalışsa şu anki durumunda çok da iyi olmazdı diye düşünüyorum.
Bunun yanında asıl probleminiz eşinizin haftanın yedi günü çalışması, doğum yaptığınızda bile doğru düzgün izin kullanmaması. Bunun için suçlanması gereken kişi de kendisi. İki tane çocuğunuz var çocuklar babalarıyla düzgün bir vakit geçirmeden büyüyecek. Sizin derdinizsw görümce, kadın kıskançlığına dönmüş konu sadece.

Son düzenleme:
Bencede gelinler artık sesini kessin babam bana istediğini alır el kızı kim acaba !

Konuyu tam okumadım ama görümcenize araba alınmasıyla ilgili olduğunu görünce biraz sinir geldi. Bir baba kızına araba alabilir. Bu sizi ilgilendirmez ki. Çalışsa da çalışmasa da alabilir. Sizin de babanız size alsaydı keşke.

Eşiniz o iş yerinde bir çalışan. İşi kuran yatırımı yapan kişi babası. Siz şimdi bütün işi eşim yapıyor egosuna girerseniz yanılırsınız öyle olmuyor çünkü.

Eşiniz de ailesi olduğu için çalışmak zorunda ya zaten. İş zor geliyorsa başka bir iş tercih edip ailesiyle göbek bağını koparabilir.

Veya maaşlı bir sisteme geçebilirsiniz oturup. Eşinize ve kızkardeşine maaş bağlansın.
Bu durumda şuanki kadar rahat geçiremeyebilirsiniz tabi. Ve böyle bile olsa kız kardeşe kayınpederin kazancından alınacak mal mülk sizi yine ilgilendirmez.

Bencede gelinler artık sesini kessin babam bana istediğini alır el kızı kim acaba !
yani kardesler arası bir hak yeme vs varsa esi hakkını savunmalı. baba ve eş ortak iş yapıyor, madem bu kadar cengaversiniz esiniz gitsin bireysel, aileye bağımlı olmayan bir iş bulsun. zaten es ortak işletmeden çalıştığının hakkını alıyor, baba kızına istediğimi alabilir. aynı sekilde esiniz de size istediğini alabilir. kp kalkıp alamazsın, nasıl aldın vs diye ahkam kesmiyorsa siz de kesemezsiniz. adam hala kanlı canlı.. malını istediği evladına harcar. esinizin cebinden almıyor spnucta

Sadece öğretmen maaşıyla 2 çocuk yapıp akıllı yatırımlarınızla yardımcı tutabiliyor ve kendinize araba alabiliyor olmanız bana inandırıcı gelmedi ben matematik öğretmeniyim öyle bir matematik yok yani. Size aileden bir para mı geldi ? Ya da altınlarınızı falan da verdiniz arabanız için. Kendi birikimleriniz deyince sadece maaş anlıyoruz çünkü. Kusura bakmayın ama senede 2 yurt dışı 1 yurt içi tatil yapabilen evin masrafına asla dokundurmayan bir mühendis var mı varsa yazsın arkadaşlarımız buraya. Eşiniz 7 gün çalışıyor ses etmiyorsunuz çünkü para daha tatlı geliyor. Eşinize de zamanında araba almışlar o zamanın koşullarına göre öyle olmuş şimdi kız kardeşine almışlar insanlar düşünüyor demek ki evlatlarını. Yapmayın böyle eşinizi kışkırtmayın eğer beğenmiyorsanız eşiniz ayrılsın ordan mühendis olarak çalışsın.

Onlar olaya farkli bakiyorlar sizin arabaniz var kizinda olsun tarzinda.size ev alirsalar omada alacaklar.vaziyet bu.o kafelerdeyse siz tatilde.vs vs.sartlarinizi esit olarak degerlendiriyorlar herkes kendince rahat yasiyor yani sizde o da.bu tarz insanlar var mesela siz evlenirken gorumcenizede bilezik alinmasi gbi gbi.karakteri bu.ailede ses etmez sorun cikmasin diye.sorunlu tip olabilir.ama siralama olarak hicbir zaman hayal ettiginiz gibi olmayacak malesef abim erkek ev alinsin once vs vs.ona aldiniz bana da diyecek hayat boyu.arsiz olan veya sorun cikaranin isi her zaman gorulur.malesef varligin derdi baska yoklugun baska.esinizin bunu istemesi gerek net bir sekilde.yoksa kotu olan siz olursunuz.
.

Baba kızına istediğini yapar geline ne gelin kim beğenmeyene kapı orda

Tek derdi görümcesi kıskanmış birileri yine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…