Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de bu eşinizin kendi tercihi. O da çalışıp yıpratmasın kendini bu kadar. Ya da ciddi bir konuşma yapsın, görümce de gelsin çalışsın onun kadar. Haksızlık olduğunu düşünüyorsa da ayrılsın oradan. Bence düşünmüyor. Halinden memnun gibi.

Ben de aynı tip bir aileye gelin geldim. Tepkiniz gerçekten beni de şaşırttı. Onca kişi 6 sayfa boyunca açıklamış anlamamışsınız. Bir de benden duyun istedim.
Benim eşimin de kız kardeşi var ve evli çocukları en iyi özel okullarda okuyor. Bir evleri kirada bir de oturdukları ev var. Kocası kuş kadar maaş alıyor başka bir yerde eleman olarak çalışıyor. Kız aile işinde çalışmadığı halde babasından maaş alıyor. Ben evlenmeden önce de çalışıp birikim yapmıştım. Arabam vardı. Evlendim biraz para biriktirdik bütün altınları takıları sattım ev aldık. Sadece alyansım kaldı. Babası bir lira katmadı.
Tatile gidiyormuşsunuz yurt içi yurt dışı. Şikayet ediyorsunuz bir de. Biz tatile maksimum 3 gün gidebiliyoruz o da emrivaki. Dönünce bir hafta surat asıyorlar. Tatil parası yine bizden. Eşim benden az maaş alıyor bu arada babasından.
Kimseye tek söz etmem. Para istemem. Zaten istemeye hakkım da yok. Çocuklarım devlet okulunda okuyor. Gocunmam. Çünkü onların parası. Keyfi nasıl isterse öyle harcar. Ben de kendi hayatıma karıştırmıyorum onları. Özgürlük bu demek. Eşim çalışıyor maaş alıyor. Geri kalan kimseyi ilgilendirmez. İşveren kayınpederiniz. Kabul etmiyorsanız ya boşanın ya da eşinizi ikna edin başka işe girmesi için.
Evlenirken bunları biliyordum siz de biliyordunuz. Benim eşim de ünv mezunu ama babasını bırakmak istemiyor. Bu onun kararı.
Artık anlamışsınızdır umarım. Görümcenizin nasıl para harcadığı bizi de sizi de ilgilendirmiyor!!

evet zorlama var ailesi üzerine mobbing yapıyor çünkü eşim işi götüren.
İşi götürmesiyle mobbing arasında nasıl bir bağlantı var?

Şikayetçi ise işten ayrılır, yeteneklerini başka bir işte icra eder. Yok başka bir yerde çalişmak istemiyorsa da verilene razı olur oturur aşağı.
Sizin sinir olacağınız tek kişi eşiniz aslında. Ama ona kıyamadığınız ya da onu değiştiremediğiniz için 3. kişilere bilenmek daha cazip geliyor.

anlamadığım bu yapılanlar size doğru geliyor mu ? siz de mi ileride evlatlarınıza bu şekilde yapmayı uygun görüyorsunuz ?

anlamadığım bu yapılanlar size doğru geliyor mu ? siz de mi ileride evlatlarınıza bu şekilde yapmayı uygun görüyorsunuz ?
Evet. Çünkü para kiminse karar onundur. Memnun olmayan gider. Zaten memnun olmayan sizsiniz çalışmaya devam eden memnun olan eşiniz. Aile onun ailesi. Ben olsam eşit davranırdım belki ama ben onun yerinde değilim. Kimseye kızına cömert davranıyor diye eleştirecek kızacak bir ülkede yaşamıyoruz bırakın da bir kuz şımartılsın.

kayınpederiniz rahmetli olunca ne olacak peki

Eşinin sabit bir geliri veya en azından o ayki cirodan sabit bir oranda (atıyorum%15) kazancı yok mu? Kazanç bir hesapta toplanıyor ve eşin sadece kendi aile giderleri kadar alıyorsa gerçekten garip bir durum var. Haftanın her günü çalışması zaten başlı başına bir sorun. Aile işi adı altında bir kişiyi sömürmek oluyor bu. Kp iş sahibi olabilir buradaki herkes istediği gibi paylaştırır diyor ama o iş her zaman öyle değil. Bir kere işi yabancı yerine oğluna emanet etmek büyük iç rahatlığı. Ayrıca başkasını çalıştırsa böyle bir mesai süresi uygulayamaz. Sizdeki hata (eğer sisteminiz bu şekilde ise) kocanın yarını düşünmeden kendini saçma bir iş döngüsüne sokmuş olması. İşine ve ailesine karşı sorumluluklarını ayırt edemeyen biri. Bu onu iyi biri yapmıyor. İyi insan kendine de çevresine de hakkaniyetli davranmasını bilir

evet malesef yazdığın gibi kazanç olayı. onca kişi yazdı bir sana bir de birisine hak verdim normal 1-2 kişi kaldık demek ki. ben de öyle düşündüm hep "Bir kere işi yabancı yerine oğluna emanet etmek büyük iç rahatlığı. "
-kocanın yarını düşünmeden kendini saçma bir iş döngüsüne sokmuş olması.- ailemiz için yapıyorum ilerisi için diyor.

onca kişi yazdı bir sana bir de birisine hak verdim normal 1-2 kişi kaldık demek ki.
Ama sen de düzgün anlatamıyorsun bence. Sorun çok daha büyükken konuyu görümcene alınan arabaya odakladın. Herkes kendi kesesini bilse kimse kime ne alınmış diye sorun etmez zaten. Bence haklısın çünkü ortak hesaptan herkesin ihtiyacına göre veriliyorsa ev de araba kadar hatta daha önemli bir ihtiyaç dolayısıyla destek olmalılar. Yok herkes kendi parasını istediği gibi harcasın kimse kimseye yardım etmesin deniyorsa mesai saatleri hakkaniyetli olacak. Baba kız ne isterlerse ona harcarlar

burada yazanlar heralde hepsi ya esnaf kızı yada bu çaresizliği kabul etmiş olanlar :))) ben ise en azından yanlışa yanlış diyorum kabul etmek zorunda olsam da bunun yanlış olduğunu dillendirebiliyorum tabi ki eşimin de yanlış yaptığını düşünüyorum ama ailemiz için yaptığını düşünüyor kendini öyle ikna etmiş .

Yani lohusalıkta bile abisinin yerine bakmaması bana çok garip geldi. Başka yerde çalışsa babalık izni olmayacak mıydı bu adamın? Ne iş yaptıklarını bilmiyorum acaba kocanın yetine bakması mümkün olan bi iş mi değildi

evet ilk yazıyı apar topar vakitsiz yazdığım için eksik şeyler oldu ama nadasta kimse bu şekilde düşünmüyor emin olabilirsin yazdıklarımı senin gibi doğru anlayanlar da bana hak vermedi çoğunluk normal karşılıyor

hayır tamamen bencillik ben asla çalışmam pazarları diyor mesela. sen bizim işimize karışamazsın burası bizim ailemizin yeri vs. diorum ya topallayan büyükanneleri var evinde kadın her gün merdiven indirip çıkartıyor asla odasını değiştirmedi. ben bebeğimi emzirmek istedim alt katta onun odasu var çünkü odam müsait değil ddeyip geçiştirdi ve hep kilitler odasını.

ama sorsan ben abimi çok seviyorum aile bağlarımıza karışma vs vs gibi. abini seviyorsan bir pazar da sen çalış dedim acayip sesini yükseltti yaşça benden küçük olmasına rağmen agresif . annesine babasına abisine de bağırırken defalarca duydum.

Kız kendi kişisel alanına sahip çıkmış helal olsun:) kocan demiyor mu ben evlatlarımın bu yaşını geri getiremeyeceğim her şey para değil. Toplam hikayede hata %90 kocanda. Sen ondan en başta zaman talep etsen diğer şeyler kendiliğinden düzelir

evet hatalı yanı var kabul ediyorum ama aile nasıl yönlendirirse o şekilde gider. ben anne babanın rolunun büyük olduğunu düşünüyorum ben de anneyim ve böyle bir şeyi asla yaptırmam doğru bulmuyorum.

Burada ki sorun tek sorun eşinizin haftanın 7 günü gece geç saatlere kadar çalışması madem esnaf haftada 1 gün tatili olur.

Evinizin kira,fatura, market,alınacak eşyalar yapılacak işler senede 2 defa yurt dışı tatili 1 defa yurtiçi tatil parası komple eşinizden çıkıyormuş demek ki geliri düşük değil ki karşılıyor bütün bunları.

Babası bekar kızına ister araba alır ister ev istersede maaş bağlar bu kimseyi ilgilendirmez erkek diye neden eşiniz öncelikli tutulsun.

evet hatalı yanı var kabul ediyorum ama aile nasıl yönlendirirse o şekilde gider. ben anne babanın rolunun büyük olduğunu düşünüyorum ben de anneyim ve böyle bir şeyi asla yaptırmam doğru bulmuyorum.
Ben kesinlikle öyle düşünmüyorum. 50 yaş üstü insanları eğitimli gençlerin yönlendirmesi gerekir. Benim çocuklarımı babasından daha iyi düşünmesi gereken kişi babaannesi olmamalı.

Ya Allah aşkına; sizin eşinize araba alınmadı mi? Alındı ise ne zaman alındı, markasi modeli ne?
Evin bütün ihtiyaçlarını eşinizin karsıladığı yılda iki üç defa gene yurt dışı yurt içi tatilinizin ödendiği, özel hastanelerde parası sadece kocanız tarafından karşılanan doğum yapabildiğiniz, kendi paranizi kendi keyfinize harcadığınız bir hayat yaşıyorsunuz. Böyle bir hayat için ayda en az eşiniz o iş yerinden 120.000-150.000 TL alıyor olması lazım. Kocanızın babasının iş yeri olmasa eşinizin o kadar para kazanacak Boğaziçi ,iyi ödtü gibi bir yerden nitelikli bir bölümde mühendislik diplomasi ya da mesleki yeterlilik ve tecrübesi var mı? Eşiniz olmasa o iş yeri neden batsın, babasının kurduğu iş değil mi? Adam size harcadığı paranın yarısına çok daha kalifiye bir adam bulup oğlundan da daha iyi yaptırır işleri ama siz o hayatı rüyanizda bile göremezsiniz eşinizin ise girip kazanacağı maaşla. Eşiniz de çok iyi niyetinden değil bunu bilecek kadar kafası çalıştığı için sesini çıkarmıyor.
Sizin gibi gelinim olsa valla hiç uğraşmam alır oğlumu karşına al bakalım senin işinin ederi su kadar der; her ay maaş verir işine gelmezse de kapıyı gösteririm. Bakalım piyasa da bu devirde ne kadar maaşa iş buluyor.
Valla vardı benim sizin kayınpeder gibi gibi bir müvekkil doyuramadi gelinin gözünü en son, aynı sizin gibi öz kızına yaptığı düğün takısının lafını edip , oğlu da geline uyunca ikisini de kapıyı gösterdi. Ne tesadüf ki oğlu da muhendisti. Şimdi asgari ücretin iki katı anca kazaniyor oğlu, karı koca babanın kapısında ağlıyorlar. Eski hayatı mumla arıyorlar. Adamda koydu bir profesyonel müdür işin başına , kendi de denetimi sıkı tutuyor en son keşke daha önce yapsaydım diyor şimdi, geliri %50 artmış. Biraz gerçekçi olun eşiniz o adamın oğlu olduğu için bu böyle rahat bir hayat yaşayabiliyorsunuz. Yoksa eşinizin işinin piyasadaki karşılığı asla o kadar değil . Zamanında oğluna araba almış , oğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılamış , şimdi de kızına araba almış. Adamın parasi ile kızına ne aldığı sizi ilgilendirmez. Kayınpederiniz patron eşiniz de çalışan böyle görmeye başlarsınız iyi edersiniz. Gorumceniz de patronun bekar kızı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…