Evlilikte maddi farklar.

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.872
17.493
498
Kızlar merhaba, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.. Şöyle ki biriyle görüşüyorsunuz araniz iyi muhabbetiniz uyumunuz gerçekten çok iyi ama maddi olarak aranızda baya fark var. Bu evlilikte, evlilik arefesinde ne kadar sorun olur. Şöyle söyleyeyim sizin bir eviniz yokken karşınızda ki adamın evleri, arabaları, çiftlikleri dahi var. Bu durum sizi korkutur mu? Beni çok korkutuyor ve çok cekiniyorum. Ne yapacağım konusunda fikrim yok. Hatta gayet iyi anlasmamiza rağmen bitirmeyi dahi dusunuyorum.
Karşımda ki adam bana değer veriyor zekama, fikirlerime, dünya görüşüme hayran olduğunu dile getiriyor, gerçekten şahane anlasiyoruz. Ama işte.. Hayatlarimiz denk değil, ailelerimiz, yaşama stillerimiz farklı. Bilmiyorum yanlış mı dusunuyorum? Evlilikte ne gibi sorunlara yol açıyor bu maddi farklar? Yorumlariniza anılariniza ihtiyacım var..

benim kardeşime öyle zengin biri talip olmuştu, annem olmaz biz onlarla aşık atamayız deyip kestirip atmıştı.
zaten görücü usulu yoktur bizde de normalde böyle teklifle geleni tanışsınlar falan diye düşünürdü annem ama onu istememişti hiç.
zengin eniştemiz olacaktı hayatta, ket koydu kadın :duduk:

ben açıkçası anneme çok hak vermemiştim o zaman, ama yaşayıp gördükçe , burayı da okuyorum, kendim de bizzat bazı olaylara denk geldim, sorun oluyor gibi. ama istisnalar her zaman vardır :KK15:

Erkegin parası cok olunca problem olmuyor pek. Kadının parası cok olunca erkek tarafi biyerden sonra aşağılık kompleksine girip eftem püften sorun çıkarmaya başlıyor

Önemli olan adamın karakteri. Paraya güvenip capkinligi kendine hak görenler oluyor. Bir de niyeti evlilik olup olmadığından da emin olmak lazim

Erkegin parası cok olunca problem olmuyor pek. Kadının parası cok olunca erkek tarafi biyerden sonra aşağılık kompleksine girip eftem püften sorun çıkarmaya başlıyor

Önemli olan adamın karakteri. Paraya güvenip capkinligi kendine hak görenler oluyor. Bir de niyeti evlilik olup olmadığından da emin olmak lazim
Eminim ona. Evlilik istiyor ve ilk defa bende istiyorum ama öğrenince bunu olamaz galiba dedim. Gerçekten ürkütücü geldi bana.

Bence erkeğin durumunun kötü olması daha kötü bi durum. Çünkü hiç bir anne kızının alıştığı standartlar altına dusmesini istemez. Ama tam tersi durumda eğer karşı taraf ezmeye meyilli değilse bence sıkıntı yok. Aileler her zaman gorusmeyecek sonuçta. Bir de kartlarını her zaman açık oyna

Back
X