Evlilikte maddi farklar.

Kızlar merhaba, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.. Şöyle ki biriyle görüşüyorsunuz araniz iyi muhabbetiniz uyumunuz gerçekten çok iyi ama maddi olarak aranızda baya fark var. Bu evlilikte, evlilik arefesinde ne kadar sorun olur. Şöyle söyleyeyim sizin bir eviniz yokken karşınızda ki adamın evleri, arabaları, çiftlikleri dahi var. Bu durum sizi korkutur mu? Beni çok korkutuyor ve çok cekiniyorum. Ne yapacağım konusunda fikrim yok. Hatta gayet iyi anlasmamiza rağmen bitirmeyi dahi dusunuyorum.
Karşımda ki adam bana değer veriyor zekama, fikirlerime, dünya görüşüme hayran olduğunu dile getiriyor, gerçekten şahane anlasiyoruz. Ama işte.. Hayatlarimiz denk değil, ailelerimiz, yaşama stillerimiz farklı. Bilmiyorum yanlış mı dusunuyorum? Evlilikte ne gibi sorunlara yol açıyor bu maddi farklar? Yorumlariniza anılariniza ihtiyacım var..
Aç gözlülük yapmadıkdan sonra.sorun olmaz.ailesiyle beraber yaşıcak degilsiniz heralde.sen evlenmesen başkası evlenir birde erkegin karekteri nasil parasıyla hava atıyorsa bırak gitsin seni her şekilde ezer atmiyorsa evlen.şeyma subaşıyla acunun madiyatı birmi?

Aç gözlülük yapmadıkdan sonra.sorun olmaz.ailesiyle beraber yaşıcak degilsiniz heralde.sen evlenmesen başkası evlenir birde erkegin karekteri nasil parasıyla hava atıyorsa bırak gitsin seni her şekilde ezer atmiyorsa evlen.şeyma subaşıyla acunun madiyatı birmi?
Yapi olarak açgözlü bir insan değilimdir zaten. Altın için bilezik için kavga cikarmam sanırım. Ya da yapılmayan bir şey için neden yapılmadı demem. Ama yine de düşünmeden edemiyorum

Ay ablamm, aklımdaydın senide etiketleyecektim benden önce davrandin :-)
Biri tanıştırmadı aslında ama ortak arkadaşlar aracılığı ile tanışmış olduk ilk günden o kadar farklı bir muhabbetimiz oldu ki :-) Gerçekten neye uğradığımı şaşırdım, çok farklı bi uyum yakaladık muhabbeti konuşması ses tonu fiziği yüzu gerçekten hayal etsem aklıma gelmezdi böylesi :)
Tek sorun gerçekten bu aileler arasında ki fark abla. Ona kalsa 2-3 aya nişan takmayı düşünüyor seneye düğün. Zerre evlilik düşünmeyen biri olarak ben bile heyecanliyim vallahi anlamadım ne oldu :)
Ablam valla geçiyormuş her şey, o aglamalar sizlamalar hepsi geçti gitti :)
ohhhhh şükür ağalamalar zırlamalar defolsun gitsin
güneşli günler gelsin inşallah

hayırlısı inşallah canım.. dediğim gibi öyle görgüsüz aile değillerse bişey olmaz
çevremde çok örnek var erkeğin aile durum iyi kız vasat gibi.. bişeycik olmaz :)

Kızlar merhaba, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.. Şöyle ki biriyle görüşüyorsunuz araniz iyi muhabbetiniz uyumunuz gerçekten çok iyi ama maddi olarak aranızda baya fark var. Bu evlilikte, evlilik arefesinde ne kadar sorun olur. Şöyle söyleyeyim sizin bir eviniz yokken karşınızda ki adamın evleri, arabaları, çiftlikleri dahi var. Bu durum sizi korkutur mu? Beni çok korkutuyor ve çok cekiniyorum. Ne yapacağım konusunda fikrim yok. Hatta gayet iyi anlasmamiza rağmen bitirmeyi dahi dusunuyorum.
Karşımda ki adam bana değer veriyor zekama, fikirlerime, dünya görüşüme hayran olduğunu dile getiriyor, gerçekten şahane anlasiyoruz. Ama işte.. Hayatlarimiz denk değil, ailelerimiz, yaşama stillerimiz farklı. Bilmiyorum yanlış mı dusunuyorum? Evlilikte ne gibi sorunlara yol açıyor bu maddi farklar? Yorumlariniza anılariniza ihtiyacım var..

Simdi biraz uzun olabilir ama...

Aslinda ben de varlikli bir ailenin kiziyim ama bir donem babamla gorusmedik. Aclik nedir cok iyi bilirim. Basbaya ekmek bulamayip ac kalmaktan bahsediyorum.
Esimle o donemde tanistim.
Esimin kucuk bir anadolu sehrinin en zengin ailesinin tek cocugu. Omrumde gormedigim evler arabalar ciftlikler tarlalar sehrin nerdeyse tekeli... benzinden restorana insaata bir cok sektorde oncu olarak onlar var o sehirde.
Istanbulda tanistik. Ona ogrenci evi olarak alinan ev, benim tum sulalemin aile evlerini satsaniz ancak denk gelir.
Aralarinda bir tek babamin mali mulki var
O da parayi bulunca sapitanlardan malesef. Neyseki simdi iyi aramiz.
Esime ogrenciyken ailesinin harclik olarak yolladigi para bizim 4 kisi (ablam annem kardesim ve ben) gecim icin toplam paramizin 10 katina yakindi.

Biz problem yasamadik. Cunku esim ailesinin iliskimize hic bir mudahalesine izin vermedi. Ve esim asiri mutevazi bir insan. Ben de kendimi cok gelistirmis biriyim. Suan son butler aciklanirsa 2. Universitemden mezun olucam. Surekli okurum. Kurslara giderim. Projeler uretirim. 4 dil biliyorum vesaire vesaire...
Esimin cok hosuna gider. Yasam tarzlarimiz cok farkliydi ama esim 3000 tl lik gomlek giymenin marifet olmadigini iyi biliyor. Gerekirse evlendikten sonra bana da alir giyerim. Bu zor bir sey degil ki... her gun yemek yiyip 1000 lira odemek de zor degil. Yemek bu, yersin. Para vardir odersin.
Marifet baska seylerde. Siz o farkli yasama kolay uyarsiniz ama esim ve ailesi benim kultur gorgu ve seviyeme kolay erisemez. Birakin onlar dusunsun. 70 yasinda baleye baslayacak hali yok ya kayinvalidemin...

her yönden anlaşabildiğin birini çok parası var diye kaybetmen bence doğru değil. bu zamanda insanın kafa yapısına uyan birini bulması gerçekten çok zor. aile kısmına çok takılmıyorum. ikinizin dahil ettiği kadar evliliğinizin içinde yer alabilirler.

Back
X