• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte maddi uyum

arkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı
Bu şekilde evlenen herkesin Mutlu olması, sizin de mutlu olacağınız anlamına gelmiyor

Ben benzer bir durum yaşıyorum sayılır. Nişanlımın 2 katı kazanıyorum. Ailemin hatrı sayılır bir mal varlığı var. Evim var ailemin memleketinde. Arabam ben istemediğim için yok. Nişanlımın ailesinin de mal varlığı fena değil ama çocukları için harcamayı pek sevmezler. Misal evleniyoruz bana düşen her şeyi ailem tıkır tıkır yaparken ona düşenleri ikimiz beraber hallediyoruz.
Bir kez bir arkadaşı karım benden fazla kazansın istemem demişti. O da baya itiraz etmişti falan arada kompleks yapıyor bence ben hissediyorum. Maaştansa kariyer olarak ileride veya geride olmak daha etkili bizim durumumuzda. Zaman zaman dillendirilmese de bundan kaynaklı sorunlar yaşadık bence yine de aştık uzun zamandır sağlam bir ilişkimiz var.
Bu durum iki kişinin de karakteri ve ilişkinin dinamiklerine bağlı. Deneyip görebilirsiniz

Kızz olmasın bırak baskın olursun :KK70: maddi imkanı yok diye eziyet edilen çile çeken kadınlardan olmazsın ben olsam böyle düşünürdüm sanırım :) Maddiyatı olan birini bulsanız, başka şeyleri beğenmiyceksiniz illa bir eksiklik çıkar sanki. Siz maddiyattan ziyade efendiliğine vs bakın adam gibi adam mı ona bakın derim. Maddiyat olur zamanlada çalışkansa..çalışkan mı ona bakın derim.. içinize sindi mi? hem 5 bin tl maaş şuan az sayılmaz
evet aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. ama sorun ne biliyor musunuz düğünü bile ben yapacağım sanırım.

arkadaşlar rica ediyorum yargılar bir şekilde cevap vermeyin. arada bir uyumsuzluk var sonuçta. ama olan örnekler var mı merak ediyorum. tek istediğim cevap bu.
Eşim de benden az maaş alıyor ama birbirimizi sevdiğimiz için kimin parası daha fazla gibi düşünmüyoruz ortak paramız muamelesi görüyor. Sonuçta para günlük hayatımızı iyi şartlarda devam ettirmemiz için bir araç sadece. Kimin daha fazla getirdiğinin bir önemi olmuyor. Yatırım konusunda aynı şartlarda yaşadınız da kendisinin buna rağmen mi yatırımı yok mesela? Sizin için maddi durum ne kadar önemli ona karar vermelisiniz. Ona göre karar verebilirsiniz ancak.

evet aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. ama sorun ne biliyor musunuz düğünü bile ben yapacağım sanırım.
Düğünü boşver korona var:) nikah candır:) biraz tanıyın şans verin, bazı insanlar paradan cok cok daha kıymetli olabiliyor belki öyle biridir ?

Tam tersi de olabilirdi. Oda Öyle düşünse ne hissederdin. Önemli olan sizin anlaşmanız. Arkadaşımın maaşı çok iyi, kaç defa terfi aldı. Eşide aynı sektörde çalışıyor ama o asgari ücretin bi tık üstünü alıyor. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşadıklarınu görmedim. Sizin gibi belkide düşünmediği içindir.

Bir akrabam kiz da sizin gibi oğlanın 2kati maaş alıyor ve inann adan bunu gururna mi yediremiyor nedir bilmiyorum aralarnda soz konusu bile olmuyormuş para ama inanılmaz eziyor kızı baskın karakter yani biz kızla konusdugumzda maddi ortak lik yaparlarmış mesela evlerinin tahmini atıyorum ihtiyaçları yada kendilernn ihtiyaçları 7bin fse messela herkes maaşından 3bcukar koyarmis çekmeceye evin tüm ihtiyaçları ordan karşılanır para artarsa ortak hesaplarına yatir.maaslarndan kalan da herkesin ayrı hesabında .

Düğünü boşver korona var:) nikah candır:) biraz tanıyın şans verin, bazı insanlar paradan cok cok daha kıymetli olabiliyor belki öyle biridir ?
yani evlilik masrafından bahsediyorum. ev düzülecek olursa benim evimde oturulacak.

benzer tecrübeyi yaşayanlar var mı diye merak ettim. yaşarken ne oluyor.sonuçta bilemeyiz. herkesin tecrübesi farklıdır evet ama o zaman burada konu açmak gereksiz.

Evet herkesin tecrubesi farkli işte, baskasi memnun olur siz olmazsiniz.
İnsan tecrubelerinden yararlanmak iyidir ama eş seçerken kafami kurcalayan beni rahatsiz eden birsey varsa "başkasinda sorun olmamiş ya" diye gormemezlikten gelmezdim ben.
Tabi olumsuzluklar da belki sizde olmaz. 🙄

Biraz da sizin yapınız önemli burada. Siz bunu içten içe sorun yapmazsanız ilerde de sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta yarının ne olacağını kşm bilir, belki siz çalışamazsınız karşı tarafta 15 bin kazanır. Biraz da şans. Ama bunu her fırsattta sorun olarak görürseniz hiç başlamayın. şu var ama söylemeden edemeyeceğim. Erkekler bunu ego yapabilirler. Yansıtır veya yansıtmaz o an, ama bir şekilde olumsuzluk olarak ilişkiye yansıyabilir kendilerini yetersiz gördükleri için

Varsa başka alternatifleri değerlendirin derim ben.

Her türlü denklik önemli çünkü evlilikte, yaşım geçiyor diye sakın acele etmeyin.( bence asla öyle bir şey yok ta, çevrenin gazına gelmeyin)

Hakkınızda hayırlısı olsun.
yok malesef. alternatif bulmak belli bir yaştan sonra kolay olmuyor. hem diğer şartları uyanların da başka şeyleri uymuyor.

Sen şimdiden kendini başkasıyla kıyaslıyorsan bu iş yürümez
Senin için kriterin ne olduğu önemli maddi ve manevi tarafları ölçüp öyle karar vermelisin daha net cvp alırsın kendin için
Bence karşı tarafı istiyorsun ama maddi konu kafanı karıştırıyor

Back
X