Evlilikte maddiyat

Memurları zengin mi sanıyorsunuz anlamıyorum ki. Kolay değil memur maaşıyla kredi çekmek.
Eşide kendide memur farkındasınız değil mi ? Bir maaş yense ikinci ile kredi ödenir. Asgari ücretle geçinen çocuklu aileler ne yapsın ?

Peşinat paramız da yok. Mesela 270 binlik bir ev almak istiyorsunuz eliniz de bir miktar peşinat olmalı diye düşünüyorum
270 değilde 170lik eve baksanız ? Neden hep yüksekler tercih edilir ki ? Zamanla da 270liği alırsınız 😒

Eşide kendide memur farkındasınız değil mi ? Bir maaş yense ikinci ile kredi ödenir. Asgari ücretle geçinen çocuklu aileler ne yapsın ?

270 değilde 170lik eve baksanız ? Neden hep yüksekler tercih edilir ki ? Zamanla da 270liği alırsınız 😒
170 bine ev var mı gerçekten

170 bine ev var mı gerçekten

Çokta güzel evler var ☺️ Bulunduğum şehirde 140 bin e felan çok güzel ev buldum ben 🙂 Tabi ki sıfır bir ev gibi değil ama hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum. Olanla yetinip zamanla daha güzeli alınabilir. Rabbim inşallah bizede ve tüm olmayanlara da nasip eder 🤲🏻

Asgari ücretle geçinen çocuklu aileler yoktur. Çünkü asgari ücretle geçinilmez. Ya küçük bir yerde oturup asosyal yaşayacaksın ya da karı koca asgari ücrete çalışıp ana baba çocuklara bakacak. Kreş bakıcı derdi olmıcak, ya da aileler ev alacak kira derdi olmadan erzak VS aileden yollanırsa geçinecek.

270 e 300 e şuan ev bulan şanslı. İnsanlar koca ömürde 1 tane ev alabildiği için haliyle güzel ve sevebileceği evi tercih eder. Bayanın söylediği gibi memur maaşıyla şuanda geçim çok zor. Adamın maaşıyla geçinip kadının maaşıyla ev alınsa, 2 yıl sonra boşanacak olsa kadının eline ne kalacak. Resmen dipsiz kuyu.

Konu sahibi için de malesef eşini uyumsuz buldum. Arada sevgi aşk saygı varsa tek düşünce degil ortak bir kararla hareket etmelidirler. Edemiyorlar, ortak noktada buluşamıyorlarsa yapacak birşey yok.

Çokta güzel evler var ☺ Bulunduğum şehirde 140 bin e felan çok güzel ev buldum ben 🙂 Tabi ki sıfır bir ev gibi değil ama hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum. Olanla yetinip zamanla daha güzeli alınabilir. Rabbim inşallah bizede ve tüm olmayanlara da nasip eder 🤲🏻
Şehirle alakalı o zaman.Amin inşallah :)

Şu an ev fiyatları ciddi anlamda yüksek bence. Benim şehrimde muhiti güzel yani okula pazara markete yakın evlerin yanına yaklaşılmıyor. Şehir dışına yapılan konutlar nispeten daha uygun ama ulaşım sorun araba olması şart. Yani biz eşimle orta halli bir ev alalım desek peşinatta olsa çok fazla ödememiz çıkıyor. O yüzden kirada oturmak şu aşamada mantıklı geliyor bize. Yani ev alıp bir sürü borca girip sıkıntıdan eşinizle kavga etmekde var işin ucunda. Her şeyin hayırlısını isteyin

Asgari ücretle geçinen çocuklu aileler yoktur. Çünkü asgari ücretle geçinilmez. Ya küçük bir yerde oturup asosyal yaşayacaksın ya da karı koca asgari ücrete çalışıp ana baba çocuklara bakacak. Kreş bakıcı derdi olmıcak, ya da aileler ev alacak kira derdi olmadan erzak VS aileden yollanırsa geçinecek.

270 e 300 e şuan ev bulan şanslı. İnsanlar koca ömürde 1 tane ev alabildiği için haliyle güzel ve sevebileceği evi tercih eder. Bayanın söylediği gibi memur maaşıyla şuanda geçim çok zor. Adamın maaşıyla geçinip kadının maaşıyla ev alınsa, 2 yıl sonra boşanacak olsa kadının eline ne kalacak. Resmen dipsiz kuyu.

Konu sahibi için de malesef eşini uyumsuz buldum. Arada sevgi aşk saygı varsa tek düşünce degil ortak bir kararla hareket etmelidirler. Edemiyorlar, ortak noktada buluşamıyorlarsa yapacak birşey yok.
Yoo var benim tanıdıgım çok kişi var.. 2 çocuklu kirada oturan ve asgari ücretle çalışan çok kişi var yani..

Ya ben bu konudan evi beğenmekten çok zengin kocayla evlenmemesine pişmanmış gibi geldi.konu başlığı öyle diyor.memurla evlenmiş çeşke bir zenginle evlenseymiş.hatun buna pişman

Merhabalar. Evliyim. Evlenmeden önce böyle düşünmuyirdum ama benim için maddiyat önemliymiş. Kiradayiz giriş katta oturuyorum.
Biraz da küçük bir ev. Beğenmiyorum evi.
Yakınlarımizda da yeni apartmanlar yapılıyor. Bakıyorum özeniyorum bi evimiz olsaydı diye.
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık. Bir kuruşluk katkıları olmadı.
Yıllardır yok yere çalışıyorum. Eşimin ev alma gibi bir derdi yok. Olmasa da olur diyor. Ama ben kirada oturmayı sevmiyorum. Evde hiç bsy yapamıyorsun. Ev nasılsa olanla yetiniyorsun.

Haline şükret millet kirasını ödeyemiyor diyecekler yazmasın lütfen. Elbette öyle insanlar olduğunu biliyorum. Konum onlardan bağımsız
Alırsınız ıkı memur be kadar masraflı dugun yapmıs olabılırsınız kı hıc altın takılmadı mı bız cok esya almadık altınlarımızlar ev aldık evlenıncede araba almıstık uc yılda hem ev hem araba sahıbı olduk. Eşım kredı ödüyor.

kusura bakmayın ama size katılmıyorum. Asosyal yaşamaktan kastınız tatile gitmemek mi starbucks ta 15 liraya kahve içmemek mi ? Yada ne bileyim saatlerce avm de alışveriş yapmamak mi ? Asgari ücretle geçinen milyonlarca insan var bu ülkede evet çok zor ama böyle hayatlar maalesef var. Yaşamın size ne getireceğini bilemezsiniz. Bu sebeple gücünün yettiğini alıp sonradan değerlendirmek en mantıklısı kanaatindeyim ☺️

Şehirle alakalı o zaman.Amin inşallah :)
Evet belkide şehirle alakalıdır ama yinede uygun fiyata illa ki orta halli evler vardır 😇 Ama binası eski , odası az vs vs gibi seçeneklerden elenirse bulunması da zor tabiki 😅

Bu yıl evlenecekler şanslı 😁düğünsüz nikahla olay bitecek. Paraları da kendilerine kalır. Şaka bi yana da inş şu virüs biter de istediğiniz gibi kiralık bir eve çıkın derim . 400-500 de çok büyük bir fark değil ayda bence

İki memur çok rahat ev alır.Anladığım kadarıyla borcunuz da yokmuş. Öyleyse yapılacak şey belli..Eşinizle konuşun. Sen olmasa da olur diyebilirsin ama ben kendimi ev sahihi daha iyi hissederim,hem yatırımımız olur diyin.Ağzından girin burnundan çıkın, bu işi halledin:) Bu şartlara sahipken ah vah edip oturup zamanın geçmesini beklemeyin,hayatınızın iplerini elinize alın.

Memur var memur var. Bende devlet memuruyum ama 9 bine yakın kazanıyorum. Konu sahibi ne kadar kazanıyor bilemiyorum ama en kötü memur 4bin alıyor zatenn. Ev konusuna gelince. Bende lojmanda oturuyorum. Lojman baya eski bir bina. Evin içi de haliyle eski. Ama İstanbulun en iyi semtlerinden birisindeyim. Burada evler trilyondan başlıyor. Bazen bende kafama takıyorum evin içi eski. Yakın çevremden bir çok arkadaşım çok güzel evlerde oturuyor. Sonrada düşünüyorum onların oturduğu semt İstanbulun en ücra köşelerinde. İşe gelebilmek için 2 yada 2.5 saat yol tepiyorlar ben 20 dakikada işteyim. Yani güzel bir evde oturmanın da bazı eksi yönleri oluyor. Bir de evin içini güzelleştirmek elinizde. Mesela salona duvar kağıdı döşemek güzel tablolar asmak vb şeylerle evinizi güzelleştirebilirsiniz. Veee en önemlisi. İnanın evin içinde huzur olsun gerisi boş. Bir arkadaşıma gitmiştim yeni evlenmşti. Evi eşyaları dehşet güzeldi. Gözümü anlamamıştım. Çok güzel eşyaların evin demiştim. Aman boşversene içinde huzur yok demişti. Çok içerlemiştim. Sonra boşandı zaten

Eşimle ikimiz de öğretmeniz, üç yıllık evliyiz evlendiğimizden beri borç ödüyoruz. Düğün masraflarının hepsini kendimiz yapmıştık onları ödedik sonra araba aldık onun borcuna girdik derken bu yaz bitiyor inşallah kredi borcumuz. Bir daha kolay kolay borçla bir iş yapmayı düşünür müyüm bilmiyorum. İnsanın aklı hep o borcta oluyor yani. Ev almaya kalksak arkadaşların da dediği gibi rahatça kredi çekip alabiliriz memurdan ala krediyle ev alabilecek kimse yok yani çekin krediyi alın siz de. Ben almam şahsen öyle bir fikrimiz de yok, yıllarımız borç ödemekle geçecek bana hiç cazip gelmiyor. Kirada mis gibi evler var ve gayet istediğin şeyi de yapabilirsin ben mesela duvar kağıdı yaptırdım çünkü içime öyle siniyor kiracıyım diye neden hiçbir şey yapmayayım, siz boşa masraf olarak görüp yapmıyor olabilir misiniz. Kileri var evin mesela raf çaktırdım daha çok alanım olsun diye, mutfak dolaplarıni marangoz çağırıp ikiye böldürdüm filan. Benden sonra oturan da rahat etsin faydam dokunsun birilerine dedim. Beğenmediğijiz evde oturmak gibi mecburiyetiniz de yok miskinlik yapıp evim kötü demek de ne bilim aşırı tembel yerinden kımıldamayan birisi canlandı gözümde, oblomov karakteri geldi aklıma. Ben üç kez ev değiştirdim eşyalarıma hiçbir şey de olmadı. Tam olarak ne istiyorsunuz sihirli değnek verelim elinize her şey kendiliğinden iki saniyede hallolsun mu

Sizin sorununuz baştan tavrınızı koyamayıp sonradan ağlanmak bence.
istemediğiniz hiç bişeyi dayatmayla yaptırmasaydınız eşiniz de olsa karşınızdakine benim bu evlilikte hükmüm yok mu diye baş kaldırmalıydınız şimdi ev küçük vs diye sitem ettiğinizde eşiniz geçiştiriyordur bunun tartışmasını baştan yapmalıydınız..
Bende zemin katta oturuyorum balkonum yok bahçem var ve bayır olduğu için, arkada kocaman teras var diye razı oldum.. 3. Kat havası veriyordu. şimdi ev yapıldı kapandı manzaram..
adama evi beğenmiyorum istediğim olmadı demek yerine aramıza yeni biri ekleniyor daha geniş bi eve çıkar mıyız dedim bazı şeyleri sitem yerine direk söylemek daha iyi bence

Sizinle ayni durumda olan birsuru kisi var. Mesela ben. Ev icin pesinat yapacak kadar paramiz yok, kredi faizleri yuksek, ev fiyatlari uctu gidiyor, oturdugum ev de oyle aman aman guzel degil ama karalar baglamiyorum. Yasim genc cunku bu yasta ev kredisine girip 10 sene yedigimden ictigimden kismak istemiyorum.
Bekleyin 3-5 sene pesinat biriktirin, sonra borca girersiniz. Bu sirada oturdugunuz evden cikmayin. Kirasi fazla olmadigi icin daha iyi birikim yaparsiniz.
Herkes evlenir evlenmez ev sahibi olmuyor. Hepimiz disimizle tirnagimizla cabaliyoruz

Eşimle ikimiz de öğretmeniz, üç yıllık evliyiz evlendiğimizden beri borç ödüyoruz. Düğün masraflarının hepsini kendimiz yapmıştık onları ödedik sonra araba aldık onun borcuna girdik derken bu yaz bitiyor inşallah kredi borcumuz. Bir daha kolay kolay borçla bir iş yapmayı düşünür müyüm bilmiyorum. İnsanın aklı hep o borcta oluyor yani. Ev almaya kalksak arkadaşların da dediği gibi rahatça kredi çekip alabiliriz memurdan ala krediyle ev alabilecek kimse yok yani çekin krediyi alın siz de. Ben almam şahsen öyle bir fikrimiz de yok, yıllarımız borç ödemekle geçecek bana hiç cazip gelmiyor. Kirada mis gibi evler var ve gayet istediğin şeyi de yapabilirsin ben mesela duvar kağıdı yaptırdım çünkü içime öyle siniyor kiracıyım diye neden hiçbir şey yapmayayım, siz boşa masraf olarak görüp yapmıyor olabilir misiniz. Kileri var evin mesela raf çaktırdım daha çok alanım olsun diye, mutfak dolaplarıni marangoz çağırıp ikiye böldürdüm filan. Benden sonra oturan da rahat etsin faydam dokunsun birilerine dedim. Beğenmediğijiz evde oturmak gibi mecburiyetiniz de yok miskinlik yapıp evim kötü demek de ne bilim aşırı tembel yerinden kımıldamayan birisi canlandı gözümde, oblomov karakteri geldi aklıma. Ben üç kez ev değiştirdim eşyalarıma hiçbir şey de olmadı. Tam olarak ne istiyorsunuz sihirli değnek verelim elinize her şey kendiliğinden iki saniyede hallolsun mu
Siz böyle anlatınca heveslendim evimle uğraştığım günler geldi :) bende düğünüme 15 gün kala evin duvarlarının hepsini istediğim renge boyadım yatak odasına kendim ateş tuğlası görüntüsü verdim insan hatta kadın yeter ki istesin gece konduyu çiçek yapar

Merhabalar. Evliyim. Evlenmeden önce böyle düşünmuyirdum ama benim için maddiyat önemliymiş. Kiradayiz giriş katta oturuyorum.
Yakınlarımizda da yeni apartmanlar yapılıyor. Bakıyorum özeniyorum bi evimiz olsaydı diye.
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık. Bir kuruşluk katkıları olmadı.
Yıllardır yok yere çalışıyorum. Eşimin ev alma gibi bir derdi yok. Olmasa da olur diyor. Ama ben kirada oturmayı sevmiyorum. Evde hiç bsy yapamıyorsun. Ev nasılsa olanla yetiniyorsun.

Haline şükret millet kirasını ödeyemiyor diyecekler yazmasın lütfen. Elbette öyle insanlar olduğunu biliyorum. Konum onlardan bağımsız
Sizde çalışıyorsunuz minik minik yatırım yapın. Eşinizden gizlemeyin ama yatırım yapamıyorsa idareyi ele alin

2 memur musunuz Allah sağlık versin her şeyi yaparsınız. Evlenmeden önce neden birikiminiz yoktu bilemiyorum ama son yıllarda ailemde yaşanan sağlık sorunlarını gördükçe ben de olsa da olur olmasa da olur kafasına geldim. Bence siz de çok kafaya takmayın..

Arkadaşa rahat batmış 😏
2 memur musunuz Allah sağlık versin her şeyi yaparsınız. Evlenmeden önce neden birikiminiz yoktu bilemiyorum ama son yıllarda ailemde yaşanan sağlık sorunlarını gördükçe ben de olsa da olur olmasa da olur kafasına geldim. Bence siz de çok kafaya takmayın..

Back
X