- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
Eşimle ikimiz de öğretmeniz, üç yıllık evliyiz evlendiğimizden beri borç ödüyoruz. Düğün masraflarının hepsini kendimiz yapmıştık onları ödedik sonra araba aldık onun borcuna girdik derken bu yaz bitiyor inşallah kredi borcumuz. Bir daha kolay kolay borçla bir iş yapmayı düşünür müyüm bilmiyorum. İnsanın aklı hep o borcta oluyor yani. Ev almaya kalksak arkadaşların da dediği gibi rahatça kredi çekip alabiliriz memurdan ala krediyle ev alabilecek kimse yok yani çekin krediyi alın siz de. Ben almam şahsen öyle bir fikrimiz de yok, yıllarımız borç ödemekle geçecek bana hiç cazip gelmiyor. Kirada mis gibi evler var ve gayet istediğin şeyi de yapabilirsin ben mesela duvar kağıdı yaptırdım çünkü içime öyle siniyor kiracıyım diye neden hiçbir şey yapmayayım, siz boşa masraf olarak görüp yapmıyor olabilir misiniz. Kileri var evin mesela raf çaktırdım daha çok alanım olsun diye, mutfak dolaplarıni marangoz çağırıp ikiye böldürdüm filan. Benden sonra oturan da rahat etsin faydam dokunsun birilerine dedim. Beğenmediğijiz evde oturmak gibi mecburiyetiniz de yok miskinlik yapıp evim kötü demek de ne bilim aşırı tembel yerinden kımıldamayan birisi canlandı gözümde, oblomov karakteri geldi aklıma. Ben üç kez
Sizin gibi kiraci dostlar başına :) Üç yıllık evlilikte üç kez ev mi değiştirdiniz nasıl başardınız tebrik ederim yani her sene taşınmış gibi olmuşsunuz, ben taşınmadan öyle korkuyorum ki