Evlilikte maddiyat

Eşimle ikimiz de öğretmeniz, üç yıllık evliyiz evlendiğimizden beri borç ödüyoruz. Düğün masraflarının hepsini kendimiz yapmıştık onları ödedik sonra araba aldık onun borcuna girdik derken bu yaz bitiyor inşallah kredi borcumuz. Bir daha kolay kolay borçla bir iş yapmayı düşünür müyüm bilmiyorum. İnsanın aklı hep o borcta oluyor yani. Ev almaya kalksak arkadaşların da dediği gibi rahatça kredi çekip alabiliriz memurdan ala krediyle ev alabilecek kimse yok yani çekin krediyi alın siz de. Ben almam şahsen öyle bir fikrimiz de yok, yıllarımız borç ödemekle geçecek bana hiç cazip gelmiyor. Kirada mis gibi evler var ve gayet istediğin şeyi de yapabilirsin ben mesela duvar kağıdı yaptırdım çünkü içime öyle siniyor kiracıyım diye neden hiçbir şey yapmayayım, siz boşa masraf olarak görüp yapmıyor olabilir misiniz. Kileri var evin mesela raf çaktırdım daha çok alanım olsun diye, mutfak dolaplarıni marangoz çağırıp ikiye böldürdüm filan. Benden sonra oturan da rahat etsin faydam dokunsun birilerine dedim. Beğenmediğijiz evde oturmak gibi mecburiyetiniz de yok miskinlik yapıp evim kötü demek de ne bilim aşırı tembel yerinden kımıldamayan birisi canlandı gözümde, oblomov karakteri geldi aklıma. Ben üç kez

Sizin gibi kiraci dostlar başına :) Üç yıllık evlilikte üç kez ev mi değiştirdiniz nasıl başardınız tebrik ederim yani her sene taşınmış gibi olmuşsunuz, ben taşınmadan öyle korkuyorum ki :(

Arkadaşa rahat batmış 😏
Artık ev kredisi için peşinat yüzde 10 a indi faizler salgın nedeniyle düşüyor, 2 maaşlı memur kredi çekip rahat rahat ev alır tabi ki... İnsanlar çok şükürsüz gerçekten... Hastaneler hasta insan dolu Allah sağlık versin de çalışalım, her şey zamanla oluyor ama paranın da satın alamayacağı şeyler var :huzurlu ve sağlıklı bir yuva mesela

Biz de 3.5 senelik evliyiz , bu ay evimizin 30. taksitini ödedik şükür , 30 ayimiz daha var , tabi aldigimiz evin yarisi kadar pesinati vardi elimizde, ben hep şöyle düşündüm, çalışıyorken alınır ev , özel sektörlerdeyiz eşimle, işler garanti değil simdi bir virüs geldi ortalik perişan oldu, şükür esim de çalışıyor bu süreçte ben de , ama calisamayan ve maas alamayan çok kişi var maalesef , hayat her daim ayni stabilitede gitmiyor ki , yiyelim icelim gezelim tozalım olsun , aldigimizin evin aylık taksiti asgari ücretin %40 kadar uzerinde , esim ya da ben işten cikarilmak durumunda kalabilirdik , ve taksitlerimiz bitmis olsaydi en azından kiramız yok deyip gönlüm rahat olurdu, bu süreçte burada çok konu açıldı, kiramizi alamadik / kiramizi veremedik şeklinde , evet suanda gezmekten , kiyafetten kısıyoruz belki fakat yasarsak tabi 30 ay sonra ödenen rakam cepte kalacak , belki o zaman evladimiz olur da ona harcarız doya doya.

Teşekkürler yorumlarınız için.
Bazıları memnun değilseniz tasının demiş. Şimdi taşınmaya kalksam en az 2 3 bin masraf. Bir de eşya kolilemek vs zor iş. Ayrica ayda 400 500 falzadan veremem.

Siz böyle anlatınca heveslendim evimle uğraştığım günler geldi :) bende düğünüme 15 gün kala evin duvarlarının hepsini istediğim renge boyadım yatak odasına kendim ateş tuğlası görüntüsü verdim insan hatta kadın yeter ki istesin gece konduyu çiçek yapar
Kesinlikle öyle yeter ki cidden bir şeyi yapmak isteyelim her ne olursa olsun onu yapıyoruz yani:))

Sizin gibi kiraci dostlar başına :) Üç yıllık evlilikte üç kez ev mi değiştirdiniz nasıl başardınız tebrik ederim yani her sene taşınmış gibi olmuşsunuz, ben taşınmadan öyle korkuyorum ki :(
Ahah arkadaşlar da öyle der evden çıkacağım zaman haber ver diye:)) biz ev sahibi azizligine ugrayanlardaniz ev satılık değil çıkana kadar oturun diyen sonra yaz geldi mi satılığa çıkarıp son dakika haber veren kişilerle muhatap olduk. En son çıkacağım ev de okul müdürümün ve eşimi çok sever bize o yanlısı yapmayacağından emin olup öyle çıktık. Taşınmak artık bende siradan bir şey gibi olduğu için gözümde büyümüyor artık. Sizin de büyümesin, ben kıyafetleri çuvallara doldurup tasittim hep, o büyük kolaylık oluyor benim için. Tıkıştırıyorum hepsini, mutfak eşyaları da koilere girdi mi bitti gitti :)) minimal hayatı sevdiğim için fazla esyam yoktur biriktirmem de ondan sanırım çok zorlanmıyorum:)

Madem iki memursunuz biriniz ev gecindirsin öbürü kredi cekersiniz ev alirsinz onu ödersiniz bu işler böyle yürür. Kira ödeyerek bi birikim yapamazsiniz ilerde coluk çocuk olacak hayat zor. Niye evlenirken o evi sectiniz ki acaba
En az 100 gün peşinat lâzım malesef. Kolay değil kredi işi.

Bazıları memnun değilseniz tasının demiş. Şimdi taşınmaya kalksam en az 2 3 bin masraf. Bir de eşya kolilemek vs zor iş. Ayrica ayda 400 500 falzadan veremem.

Yani?
Derdinize derman olamadık kusura bakmayın...

:işsiz:

Ban yemek istemiyorum ama bi laf var hem ayranım dökülmesin diye yani sizinki o hesap oluyor biraz ya bişeylerden fedakarlık edip istediğiniz hayatı yaşayın yada bence bu hayatı ben seçtim diyip kaderinize razı olun ağlanmayın

Ahah arkadaşlar da öyle der evden çıkacağım zaman haber ver diye:)) biz ev sahibi azizligine ugrayanlardaniz ev satılık değil çıkana kadar oturun diyen sonra yaz geldi mi satılığa çıkarıp son dakika haber veren kişilerle muhatap olduk. En son çıkacağım ev de okul müdürümün ve eşimi çok sever bize o yanlısı yapmayacağından emin olup öyle çıktık. Taşınmak artık bende siradan bir şey gibi olduğu için gözümde büyümüyor artık. Sizin de büyümesin, ben kıyafetleri çuvallara doldurup tasittim hep, o büyük kolaylık oluyor benim için. Tıkıştırıyorum hepsini, mutfak eşyaları da koilere girdi mi bitti gitti :)) minimal hayatı sevdiğim için fazla esyam yoktur biriktirmem de ondan sanırım çok zorlanmıyorum:)
Çocuğunuz yoksa ondan kolay geliyordur size bide ondan az eşyanız vardır bizde iki çocuk eşyaları bizimkinden çok valla :) Ben bir kere taşındım burnumdan geldi hayat.Bir yardımcı tuttum 3 gün memede bir bebek 1 ayda yerleştim valla pijama bulamadim gece giymeye , Taşınmak kolay diyenlere imreniyorum valla ben rezil oldum bir kerede :)

Merhabalar. Evliyim. Evlenmeden önce böyle düşünmuyirdum ama benim için maddiyat önemliymiş. Kiradayiz giriş katta oturuyorum.
Biraz da küçük bir ev. Beğenmiyorum evi.
Yakınlarımizda da yeni apartmanlar yapılıyor. Bakıyorum özeniyorum bi evimiz olsaydı diye.
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık. Bir kuruşluk katkıları olmadı.
Yıllardır yok yere çalışıyorum. Eşimin ev alma gibi bir derdi yok. Olmasa da olur diyor. Ama ben kirada oturmayı sevmiyorum. Evde hiç bsy yapamıyorsun. Ev nasılsa olanla yetiniyorsun.

Haline şükret millet kirasını ödeyemiyor diyecekler yazmasın lütfen. Elbette öyle insanlar olduğunu biliyorum. Konum onlardan bağımsız
Koca cimri mi?
2 kisi memur iyi de bi maas giriyordur eve.
Neden giris katında oturuyor yani?
İhtiyac olur oturulur da,ısınma ,güvenlik hep sıkıntı.

Vallaha ev önemli benim içinde.Ev almasakta olur nedir yahu ne kadar önemlı bılıomusun ev.Sen ev istiosan borca gırmenız lazım.Ailesı odemedıgı pahalı dugunu niye yapar ki?Bende bunu anlamıorum.

Bende sizi çalışmıyor, eşinizde asgari ücretli çalışıyor fln sandim. Paranız var yani, daha iyi bir eve çıkın. Ama bence siz eşinizle mutlu değilsiniz

Borcu bir yılda ödedik şu an borcumuz yok.

Bir yılda borcu ödemissiniz. Masraflı düğünden Niye söz ediyorsunuz ki öyleyse.

Bir yılda borcu kapatmissaniz istediğiniz evi de zamanla alabilirsiniz demektir.

Söz etmeyin demişsiniz ama etmek zorunda kalıyor insan.

Ikı memursunuz, maasiniz asla kesilmeyecek.

Bu dönemde böyle konu insanın sinirine dokunuyor.

Yüzbinlerce İnsan issiz kalmış.

Siz taşınmak zOr diye yaşadığınız evi beğenmediğiniz için şikayet ediyorsunuz.

Pes ..

Evlendik 1.5 sene sonra kendi evimizi aldık. Yıllardır kendi evimizdeyiz ben de ev almayı mantıksız buluyorum, yepyeni mis gibi evler yapılıyor ben kaldım bu evde. Yanlış anlaşılmasın evim güzel yeri de içi de ama ben de değişiklik istiyorum... Paran varsa bütün evler senin...
Bizde 1.5 sene sonra ev aldık Allah'a şükür tabiki ama gelin görün ki mutsuzumsevmediğim bir semtte alışamadım Allah hayırlısını versin herşeyin

Back
X