Evlilikte maddiyati nasil hallediyorsunuz ?

Herkese merhaba :)
Benim sorum tam olarak başlıktaki gibi.
Evlilikte maddiyatı nasıl ayarlıyorsunuz ? Ortak bir havuz yapıp giderleri mi çıkıyorsunuz ? Yoksa kişisel olarak biri faturaları, alışverişi diğerleri kredi vs. Gibi diğer borçları halletmeli diye paylaşıyor musunuz ? Birikimi neye göre ayırıyorsunuz ?
Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
Eşimin maaşı kredi , fatura ve okul taksidi - bakıcı parası , tatil birikimi için . Benim maaşım ev giderleri , kıyafet , kırtasiye , yakıt , ilaç vs için harcıyoruz . Kalanları da ve kiradaki evin kira gelirini de dolar yapıp çocukların hesabına yatırıyoruz . Çocuklar için birikim yapmaya özen gösteriyoruz .

Bizde de bir teyzenin kocasi bu sekildeydi. Teyze sefil oldu yillarca hem evin isleri,hem meslek,hem sokaktaki isler ustune yikildi. Adam beceriksiz,eline fatura versen nasil odeyecegini bilmez cinsten. Cok zor ya. Her seyi ben yapacaksam kocayi niye tutayim ki yanimda? Bari aksam yemegini iki gunde bir yaparim her gun yapacagima. Sofradan bir bogaz eksilsin de keyfime bakayim 😊

Biz ampul degistirmek icin apartman gorevlisini cagriyorduk 🤦‍♀️

O yapmayinca ben de inadimdan yapmiyordum.

Bir kere faturalarin nerde oldugunu ne kadar oldugunu bilemedim göremedim 🤦‍♀️

Babasi ödüyormus kendi de bilmiyormuş ki 🤦‍♀️

Iyi yani suydu, kendi aktif olarak bisey yapmazdi ama sorunlari cozer cozdururdu bana yuk olmazdi yani.

Ama yine de hala garip gelir 🤦‍♀️

Biz ampul degistirmek icin apartman gorevlisini cagriyorduk 🤦‍♀️

O yapmayinca ben de inadimdan yapmiyordum.

Bir kere faturalarin nerde oldugunu ne kadar oldugunu bilemedim göremedim 🤦‍♀️

Babasi ödüyormus kendi de bilmiyormuş ki 🤦‍♀️

Iyi yani suydu, kendi aktif olarak bisey yapmazdi ama sorunlari cozer cozdururdu bana yuk olmazdi yani.

Ama yine de hala garip gelir 🤦‍♀️
Yanlis mi hatirliyorum sizin esiniz rahmetli olmustu sanirim?
Kusura bakmayin eger yanlisim varsa

Hic düsünmek aklımıza gelmedi hersey kendiliginden oluveriyor zaten birbirimizden habersiz ekstra bir harcamamiz olmaz güven önemli o olduktan sonra hic umursamam ben sahsen mobil den halleder herseyi esim o mu öder ben mı oder hic farketmez kalan paramız da birimizin hesabinda durur birikim yaparz

Mor portakalı gördüğümde hep güçlü kadın aklıma gelir. Yatırım konusunda oldukça başarılı taktire şayan..

Tesekkur ederim 🙏🙏
Simdi birikimleri ve yatirimlarin meyvelerini yeme vakti.
Istifa ettim, artik sadece kucuk capli birikimler yapiyorum ❤

Ben hamilelikten dolayı işten ayrıldım. Bizde senin paran benim param diye birşey yok. İlk evlendiğimiz zamanlarda çalışmaya başlamıştım. Eşim ozamanlar da demişti senin benim diye birşey yok. Ne gelirse bizim diye. Bizde şöyle her ay maaş aldığımızda bütün faturalar kira ödenir. Kalanı belli bir yere koyuyoruz. İhtiyacımız olduğunda ordan alıyoruz. Ay sonu geldiği zamanda o kenara koyduğumuz para kalmışsa birim için ayırıyoruz. Şimdi ben çalışmıyorum. Eşim maaşını aldığı zaman bütün faturaları kirayı öder. Kalan parayı bana verir. İhtiyacımız olunca alıp harcarız.

Valla şuan çalışmıyorum eşimin maaşı mesaisi her şeyi bende benm hesaptan ayrılıyor öyle anlaştık el koydum her şeyine 🙃😃

Ben her ay maaşımdan kendime bir miktar ayırıyorum kalanını eşime gönderiyorum bütün giderler onda kalani da biriktirir

Bence bu cok kisisel. Tek doğru var mi ki? Kisisel olarak para yonetimini bilmemiz gerektiğini düşünürüm. Bizim ortak hesabimiz yok. Kira, faturalar, pazar market,kredi karti borcu hepsini esim karsilar. Ama markete ben cikicaksam bende kendi kartimdan harcarim. Bazi urunleri zeytinyağı, et, tavuk gibi internetten alirim onlari da ben karşılıyorum. Elimizden geldiğince benim maasimi biriktirmeye calisiyoruz ki zor oluyor yine, egitim saglik , ev dekorasyon, cep harcligi vs derken 1.500e yakin harcamis olduğumu görüyorum genelde her ay. Geri kalani da atiyorum birikime. O birikimle de ev almayi düşünüyoruz , benim de esimin de bekarken biriktirdiğimiz paralarla da var onlar da ikimizin. O noktada ayri gayri görmem ama harcarken illa ortak hesap olsun diye düşünmedik.

Back
X