Evlilikte maddiyati nasil hallediyorsunuz ?

benim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...
Ben kadinin sahsi parasinin olmasi taraftayim o kesin ama son zamanlarda konular garip gercekten..Acaba yeni nesil mi boyle.Babalarimiz kazanir mal mulk alir annelerimizin ustunede alirdi mal..kimse kacirmiyordu

İkimizin de maaşı ortadadır ödemeler yapılır geri kalaniyla da kim neye ihtiyacı varsa alır. Evlilikte benim param senin paran mevzusu asla anlayamayacağım bir durum

Ortak havuz falan yok. Kendi kişisel hesaplarımızda duruyor eşimin maaşı,benim kazancım. Herşeyi eşim hallediyor maaş günü. Krediler,çalışan ödemeleri,faturalar,kredi kartları,okul ödemeleri vs gibi. Benim kazancım dueuyor hesabımda,birikim gibi. Kredi vs çekercek peşinat yapıp kullanıyoruz mesela benim birikimimi.. Eğer eşimin maaşı tüm giderleri karşılayacak güce sahip olmasaydı heralde birleştirirdik kazançlarımızı.

Bizde şuan ikimiz de çalışmadığımız için komik ilerliyor.
-ev sahibi yine mesaj atmış kirayı istiyor.
Yarım saat suskunluk...
-hadi bi kahve yap da içelim.

-elektiriği kesecekler mesaj gelmiş.
Yarım saat suskunluk...
- Hadi bi çay demle de içelim

- Avukat mesaj atmış, icraya geleceklermiş.
1 saat suskunluk..
- Ayaktayken bi su versene.

Biz maddi durumları uzun zamandır bu şeklilde hallediyoruz😁

Bizde şuan ikimiz de çalışmadığımız için komik ilerliyor.
-ev sahibi yine mesaj atmış kirayı istiyor.
Yarım saat suskunluk...
-hadi bi kahve yap da içelim.

-elektiriği kesecekler mesaj gelmiş.
Yarım saat suskunluk...
- Hadi bi çay demle de içelim

- Avukat mesaj atmış, icraya geleceklermiş.
1 saat suskunluk..
- Ayaktayken bi su versene.

Biz maddi durumları uzun zamandır bu şeklilde hallediyoruz😁
Allah yardımcınız olsun .

Karsilikli guven ve saygiya bagli. Bizimki gibi herkes yapamaz neredeyse tum ayarlamayi ben yapiyorum sakladigimiz birsey olmaz ama esim sormaz kurcalamaz.
Ev arkadasi modunu sevmiyorum cimri bir erkekle asla yapamazdim ama karsilikli somurmeyi kotuye kullanmayida sevmiyorum.
Esim cebindeki son kurusa kadar beni dusunur bende onun guvenini sarsacak birsey yapmadim butcemizi zorlamadim.
Kirayi sen vermissin faturayi o, bu duzen onemli degil. Onemli olan sen parasiz kaldiginda cebindeki 20 liranin 19unu mu birakiyor yada hic sormuyormu?

Kazandigi parayi bana gondermiyor tabiki... sadece birikim icin gonderir ben sevdigim icin son karar benimdir

Bizim üç kredimiz olduğu için bütün kredileri ikiye böldük. Cebimizde kalan paranın eşimde olan kısmı ev ihtiyaçlarına, bende kalak kısmı kişisel alışveriş/birikim (Ne kadar olabilirse artık) harcanıyor. Maaştan ay sonunda 20 tl bile kalsa bankaya atar, aylarca biriktirip bir gram almaya çalışırım ama. Küçük de olsa birikim şart. Ha bir de cepteki bozuk paralar her zaman kumbaraya gider, belli bir miktar birikince ya bir bileklik ya da bir çeyrek olur.

Ben calismiyorum. Dolayisiyla tüm ödemeler esimde. Ne kadar maas alir, ne harcar, ne biriktirir bilmem. Evde bir yatirim dosyasi var , basima bir is gelirse bu dosya da ihtiyacin olan bilgiler dedi ; 15 yildir kapagini acmadim.
Kartim var, cocuklar icin ya da mutfak alisverisi yahut kendi ihtiyacim icin kullaniyorum. Ayrica her ay eve nakit para birakir.
Evlenmeden önceki birikimim kendi hesabimda. Bilmez ne Kadar param oldugunu. Ayrica eve biraktigi paradan birikim yaptigimi biliyor, ama bu birikimi ne yaptigimi da bilmez.
Kisa bir süre calistim, bu dönemde maasim esimin hesabina yatti. Hic sormadim ne yaptin maasimi diye.
Burayi okuyunca bizde bir tuhaflik mi var diye düsünmeye basladim.

Herkese merhaba :)
Benim sorum tam olarak başlıktaki gibi.
Evlilikte maddiyatı nasıl ayarlıyorsunuz ? Ortak bir havuz yapıp giderleri mi çıkıyorsunuz ? Yoksa kişisel olarak biri faturaları, alışverişi diğerleri kredi vs. Gibi diğer borçları halletmeli diye paylaşıyor musunuz ? Birikimi neye göre ayırıyorsunuz ?
Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
Çalışmıyorum kira gelirim var borçlarımız bitene kadar kirayı tamamen eşime veriyorum borcumuz bitince kendi kiram benim harçlığım olur. Eşimle aramızda para asla mevzu olmaz esirgemez kısıtlamaz

evet, tam olarak öyle.
kimse kendine itiraf edemese de altında yatan sebep bu.
karı kocaya, koca karıya bu konuda %100 güvenmiyor. ben burdan bunu anlarım.
ama insanlara da hak veriyorum.
demek ki insanlar hayattaki her ihtimali düşünüyorlar. kadını erkeği yok, hepsi düşünüyor.
karı kocayı boşverin annemize, babamıza güvenemiyoruz.
koca bir ay zar zor kazandığım paranın tamamını ailemle veya eşimle paylaşma fikri beni çok rahatsız ediyor mesela özellikle bu aralar.
evlilikler eskisi gibi değil. not: bekarım.
Bekar olarak o kadar doğru ki düşünceleriniz. Evlide olsanız birine körü körüne güvenilmemeli ben boşanma aşamasındayım körü körü güvenmenin bedelini gayet ağır ödüyorum. Buradaki kadınların çogunuda anlamıyorum tüm maaşını eşinin eline sayanları falan diyorum ki heralde bigün kendisi yemegi aşı temizliği yapıp çocuga bakıyo diğer eşte sonraki gün yapıo yoksa böyle bişi kabul edilebilir bişi değil. Oldu çalışayım bende eşim gibi sonra geleyim evin tüm işi temizliği çocugun sorumlulugu bana geçsin. Ya bakıcı temizlikçi tutuyorlar o yüzden bu fikir (maaşlarını eşlerine verme) makul gelip uyguluyorlar yada eşlerine sonsuz Bi güven saygı var (kendilerine yok) 🤷🏻‍♀️

Eskiden eşimde idi, iddaa, forex de para kaybettiğini farkedince ve ailesine ev almak için bana kredi sözleşmesi imzalatmaya kalkınca. 1500lira limitli bir ek kart verdim, haftada 300lira nakit veriyorum o bununla idare ediyor. Özetle evin bütçesini ben yapıyorum.

Ben de bundan apayri bir sebepten dolayi ayri hesaplari destekliyorum. Sahsen kendi kazancini kendisi idare edemeyen bir adamla evli kalmak istemem. Sakiz alsa ortak hesap mi diyecek,ya da kendi basina kalsa bu hayatta birikim yapmak icin yeniden mi evlenecek yani 😂komik geliyor bu maasini birbirine gonderme fikri. Ya da ortak havuz fikri.
evet bu da çok doğru. ama idare edemeyen de çok insan var biliyor musunuz? :D gerçekten öyle.
benim üniversitedeki en samimi arkadaşım inanılmaz savurgan biriydi. cüzdanındaki para onu rahatsız ederdi.
eniştem var bir tane mesela, cebinde 100 lira varsa 100ünü de harcar, 10 lira varsa 10nu da harcar. kendi işlerini yapıyorlar, esnaflar ama tüm maddiyatı teyzem idare eder. adamda para varsa mutlaka harcar onu o, 1000 tl bile harcar bir günde.
burada bile birikim yapamıyorum diye konu açanlar oluyor. sebebi parayı tutamamak.
kendi kazancını idare edemeyen kadın ve erkek sayımız çok :)

Bekar olarak o kadar doğru ki düşünceleriniz. Evlide olsanız birine körü körüne güvenilmemeli ben boşanma aşamasındayım körü körü güvenmenin bedelini gayet ağır ödüyorum. Buradaki kadınların çogunuda anlamıyorum tüm maaşını eşinin eline sayanları falan diyorum ki heralde bigün kendisi yemegi aşı temizliği yapıp çocuga bakıyo diğer eşte sonraki gün yapıo yoksa böyle bişi kabul edilebilir bişi değil. Oldu çalışayım bende eşim gibi sonra geleyim evin tüm işi temizliği çocugun sorumlulugu bana geçsin. Ya bakıcı temizlikçi tutuyorlar o yüzden bu fikir (maaşlarını eşlerine verme) makul gelip uyguluyorlar yada eşlerine sonsuz Bi güven saygı var (kendilerine yok) 🤷🏻‍♀️
buna sadece şu durumda hak veririm, maaşını komple veren kişi çok savurgandır zira ben öyle insanlar tanıyorum. nereye ne harcadığını bilmediği için süreki para saçan biriyse ancak verebilir onun dışında tüm kazancı vermek korkunç bir şey.
maaşımı eşimin eline sayacaksam neden çalışıyorum, evde yemek, temizlik ütü yapar biraz da kokoş takılır, onu ister bunu ister bir kadın olurdum herhalde.

evet bu da çok doğru. ama idare edemeyen de çok insan var biliyor musunuz? :KK70: gerçekten öyle.
benim üniversitedeki en samimi arkadaşım inanılmaz savurgan biriydi. cüzdanındaki para onu rahatsız ederdi.
eniştem var bir tane mesela, cebinde 100 lira varsa 100ünü de harcar, 10 lira varsa 10nu da harcar. kendi işlerini yapıyorlar, esnaflar ama tüm maddiyatı teyzem idare eder. adamda para varsa mutlaka harcar onu o, 1000 tl bile harcar bir günde.
burada bile birikim yapamıyorum diye konu açanlar oluyor. sebebi parayı tutamamak.
kendi kazancını idare edemeyen kadın ve erkek sayımız çok :)
Boyle beceriksizlerle evli olmak da azap yani 😀 kazancina sahip cikamayan insandan bir halt olmaz

Herkese merhaba :)
Benim sorum tam olarak başlıktaki gibi.
Evlilikte maddiyatı nasıl ayarlıyorsunuz ? Ortak bir havuz yapıp giderleri mi çıkıyorsunuz ? Yoksa kişisel olarak biri faturaları, alışverişi diğerleri kredi vs. Gibi diğer borçları halletmeli diye paylaşıyor musunuz ? Birikimi neye göre ayırıyorsunuz ?
Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
Herkesin kredi kartı ayrı.
Ben faturaları öderim.
Eşim kira ve genel mutfak vs harcamaları.
O kendi kişisel harcamalarını öder.
Ben kendi harcamalarımı.
Bizde birikimi eşim yapar.
Ben bebeğime ve kişisel ihtiyaçlarıma harcarım.

buna sadece şu durumda hak veririm, maaşını komple veren kişi çok savurgandır zira ben öyle insanlar tanıyorum. nereye ne harcadığını bilmediği için süreki para saçan biriyse ancak verebilir onun dışında tüm kazancı vermek korkunç bir şey.
maaşımı eşimin eline sayacaksam neden çalışıyorum, evde yemek, temizlik ütü yapar biraz da kokoş takılır, onu ister bunu ister bir kadın olurdum herhalde.
Evet çok savurgan biride kendini biliyorsa şayet verebilir eşine haklısınız. Çalışıp eşin eline para saymaktansa ikinci dediginiz yemek temizlik vs yapıp kokoş takılmak en mantıklısı. Sonuçta ev hanımlıgıda çocuga bakmakta baya baya iştir.

Bizde kredi kira faturaları eşim ödüyor. Onda pek bir şey kalmıyor sonra ben ona 2 bin falan gönderiyorum. Zaten 3-5 markete gidince kalmıyor bir şey. Biz kira ve kredi olunca ekstra birikim yapamıyoruz. Yani kalan paralar bitiyor. Anca geçiniyoruz.

Boyle beceriksizlerle evli olmak da azap yani 😀 kazancina sahip cikamayan insandan bir halt olmaz

Benim eski esim böyleydi :)

Ona gore butce plani, planli olmak, birikim yapmak, parayi duzgun degerlendirmek cok sacmaydi. Hatta sonra calismanin cok sacma oldugunu savundu ve pek calismadi.

Basta cok tuhaf gelirdi sonra saldim ben de amaaaaağn banane ne yapiyorsa yapsin diye.

Benim eski esim böyleydi :)

Ona gore butce plani, planli olmak, birikim yapmak, parayi duzgun degerlendirmek cok sacmaydi. Hatta sonra calismanin cok sacma oldugunu savundu ve pek calismadi.

Basta cok tuhaf gelirdi sonra saldim ben de amaaaaağn banane ne yapiyorsa yapsin diye.
Bizde de bir teyzenin kocasi bu sekildeydi. Teyze sefil oldu yillarca hem evin isleri,hem meslek,hem sokaktaki isler ustune yikildi. Adam beceriksiz,eline fatura versen nasil odeyecegini bilmez cinsten. Cok zor ya. Her seyi ben yapacaksam kocayi niye tutayim ki yanimda? Bari aksam yemegini iki gunde bir yaparim her gun yapacagima. Sofradan bir bogaz eksilsin de keyfime bakayim 😊

Back
X