1 ay bence çok erken bir süreç, hiçbir sorununuz yok tek sorun bu mu? Bence zaman verin birbirinize, belki bu farklılıktan başka aşamadığınız sorunlar olacak. Birbirinizi tanıyın, aile yapılarınızı görün, kafalarınızda az çok netleşir.
Merhaba benimle aynı durumu yaşayan yada yakınlarında yaşananlara şahit olanlar varsa fikir almak istiyorum. 26 yaşındayım aynı işyerinde çalıştığım arkadaşımla 1 aydır konuşuyoruz ciddi bir ilişkiye dönmek üzere kafa yapımız çok uygun her konuda çok iyi anlaşıyoruz fakat bir sıkıntımız var kendisi Alevi bu konudaki fikirlerimizi içinde bulunduğumuz virüs sürecinden dolayı yüz yüze konuşup netleştiremedik normal şartlarda bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum fakat başımdan geçmiş bir nişanlılık süreci var geçmişte ve aile yapıları uymadığından dolayı bitti bu durum beni biraz geriyor yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ailem ilk aşamada karşı çıkacaktır farklılıklardan dolayı sıkıntı yaşanabilir diye ama ben istedikten sonra çok problem çıkaracaklarını düşünmüyorum merak ettiğim bu durumu yaşayanlar evlilikten sonra bi problemle karşılaştılar mı eşi yada ailesi ile şimdiden teşekkürler
Önemli olan sizin bakış açınız. Dine yaklaşımınız. Farkli mezheplerden, hatta farklı dinlerden de bir sürü arkadasiniz , dostunuz olabilir ama evlilik başka birsey. En yakın aile dostlarımız ,en yakın arkadaşlarim, ev arkadaşım da dâhil Aleviydi, ama birliktelik söz konusu olduğunda ben yapamadim, ailemin onayı olmasına rağmen. Bence aileyi ikna etme durumundan önce siz kendi bakış açınızla,dine bakış açınızla değerlendirin. Benim için sıkıntı olmaz diyorsanız ,devam edin. Ama iyi irdeleyin.Merhaba benimle aynı durumu yaşayan yada yakınlarında yaşananlara şahit olanlar varsa fikir almak istiyorum. 26 yaşındayım aynı işyerinde çalıştığım arkadaşımla 1 aydır konuşuyoruz ciddi bir ilişkiye dönmek üzere kafa yapımız çok uygun her konuda çok iyi anlaşıyoruz fakat bir sıkıntımız var kendisi Alevi bu konudaki fikirlerimizi içinde bulunduğumuz virüs sürecinden dolayı yüz yüze konuşup netleştiremedik normal şartlarda bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum fakat başımdan geçmiş bir nişanlılık süreci var geçmişte ve aile yapıları uymadığından dolayı bitti bu durum beni biraz geriyor yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ailem ilk aşamada karşı çıkacaktır farklılıklardan dolayı sıkıntı yaşanabilir diye ama ben istedikten sonra çok problem çıkaracaklarını düşünmüyorum merak ettiğim bu durumu yaşayanlar evlilikten sonra bi problemle karşılaştılar mı eşi yada ailesi ile şimdiden teşekkürler
Yalnız sizin bu dediklerinize "biliyorum" denmez. Gördüğünüz birkaç yanlış şeyi toplumun büyük bir kesimini oluşturan kişilere mal edemezsiniz.Sadece bu konuda değil yapılan tüm genellemelerde geçerli bu söylediğimAlevileri biliyorum çoğu şeyleriini gusül almılorlar namaz kılmılolar
Orucu bizden farklı tutuyorlar
Benim gördüklerim çok temiz değildi 12 imam varmış 12 gün banyo yapmıyordu bi arkadaşım
Kısacası etrafımda arkadaşlar olsun akraba olsun mezhep uymayınca yürümüyo
Gördüğüm değil bizzat arkadaşımdı kendisi anlatıyordu bunları ve uyguluyordu daYalnız sizin bu dediklerinize "biliyorum" denmez. Gördüğünüz birkaç yanlış şeyi toplumun büyük bir kesimini oluşturan kişilere mal edemezsiniz.Sadece bu konuda değil yapılan tüm genellemelerde geçerli bu söylediğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?