Evlilikte mezhep farklılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mhear2318

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
7
1
6
31
Merhaba benimle aynı durumu yaşayan yada yakınlarında yaşananlara şahit olanlar varsa fikir almak istiyorum. 26 yaşındayım aynı işyerinde çalıştığım arkadaşımla 1 aydır konuşuyoruz ciddi bir ilişkiye dönmek üzere kafa yapımız çok uygun her konuda çok iyi anlaşıyoruz fakat bir sıkıntımız var kendisi Alevi bu konudaki fikirlerimizi içinde bulunduğumuz virüs sürecinden dolayı yüz yüze konuşup netleştiremedik normal şartlarda bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum fakat başımdan geçmiş bir nişanlılık süreci var geçmişte ve aile yapıları uymadığından dolayı bitti bu durum beni biraz geriyor yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ailem ilk aşamada karşı çıkacaktır farklılıklardan dolayı sıkıntı yaşanabilir diye ama ben istedikten sonra çok problem çıkaracaklarını düşünmüyorum merak ettiğim bu durumu yaşayanlar evlilikten sonra bi problemle karşılaştılar mı eşi yada ailesi ile şimdiden teşekkürler

Benim annem eşimle evlenmeye karar verdim Alevi değil değil mi dedi. Bende olsa ne olacak dedim şuan davrandığından daha mı kötü davranacaksın bana diye sordum.. öyle bir anım geldi aklıma. Bence siz anlaşabiliyorsanuz herşeyi ölçün biçin tartın en son mezhebini dinini düşünün. Tabi hayatınız bakış açınız kişiliğiniz önemli siz ne istiyorsunuz bu hayatta evlilikten beklentiniz ne ?

Değil mezhep farklı ırktan, ülkeden evlenenler var.
Gayette mutlu olanlar var.
Bu sizde biter. Eğer bireyseniz kendi kararınızı verip mutlu bir evlilik sürdürürsünüz. Tabi bunun için ne kendi ailenizi ne de karşıdakinin ailesini evliliğinize karıştırmayacaksınız.

Merhaba benimle aynı durumu yaşayan yada yakınlarında yaşananlara şahit olanlar varsa fikir almak istiyorum. 26 yaşındayım aynı işyerinde çalıştığım arkadaşımla 1 aydır konuşuyoruz ciddi bir ilişkiye dönmek üzere kafa yapımız çok uygun her konuda çok iyi anlaşıyoruz fakat bir sıkıntımız var kendisi Alevi bu konudaki fikirlerimizi içinde bulunduğumuz virüs sürecinden dolayı yüz yüze konuşup netleştiremedik normal şartlarda bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum fakat başımdan geçmiş bir nişanlılık süreci var geçmişte ve aile yapıları uymadığından dolayı bitti bu durum beni biraz geriyor yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ailem ilk aşamada karşı çıkacaktır farklılıklardan dolayı sıkıntı yaşanabilir diye ama ben istedikten sonra çok problem çıkaracaklarını düşünmüyorum merak ettiğim bu durumu yaşayanlar evlilikten sonra bi problemle karşılaştılar mı eşi yada ailesi ile şimdiden teşekkürler

Gecmis tecrubenizde aileler nasil uyusmadi?
Sizin aileniz mi onun ailesi mi sorun cikartti?

Sizin aileniz de sorun cikardiysa yine ayni seyleri yasarsiniz.

Biz evlendiğimizde dinimiz farkliydi. Suan ayni dinden farkli mezhepteniz. Sorun yasamadik.
Ailelerimiz birbiriyle uyusmaktan once bizim mutlulugumuzu dusunur.
Yoksa elbetteki sorun yasardik.

Ailelerden once sevgilinize bakin.
1 aydir tanidiginiz adam sizin farkliliginiza ne kadar saygi duyacak? Heleki korona doneminde 1 aysa ne kadar taniyabilirsiniz?

Önemli olan sizin bakış açınız. Dine yaklaşımınız. Farkli mezheplerden, hatta farklı dinlerden de bir sürü arkadasiniz , dostunuz olabilir ama evlilik başka birsey. En yakın aile dostlarımız ,en yakın arkadaşlarim, ev arkadaşım da dâhil Aleviydi, ama birliktelik söz konusu olduğunda ben yapamadim, ailemin onayı olmasına rağmen. Bence aileyi ikna etme durumundan önce siz kendi bakış açınızla,dine bakış açınızla değerlendirin. Benim için sıkıntı olmaz diyorsanız ,devam edin. Ama iyi irdeleyin.

Kesinlikle haklısınız tabiki bu kısmınıda düşünüyorum fakat medeniyetin uğramadığı biyerde çalışıyoruz Eğer devam edeceksek buna değsin istiyorum gözle görülür bi problem olduğundan dolayı fikir almak istedim çok teşekkür ederim

Benim varım birimiz alevi.Evlenmeden önce hiç sorun etmememe rağmen konusu açılmıştı eşim çocuklarımızı istediğin gibi yetiştirebilirsin kendi inancına göre dedi.Ailemde hiç sorun olmadı çünkü aynı mazhepten evlenenlerin hatta imamların,hocaların neler yaptığına şahit oluyoruz.Önemli olan herkesin birbirine saygısı bence.Evleneli epey bir süre oldu hiç sorun yaşamadım.Kendime göre doğru olanı gerekirse anlatırım ama zorlamam illa yapacaksın diye.Dediğim gibi herşeyin başı saygı.

Alevileri biliyorum çoğu şeyleriini gusül almılorlar namaz kılmılolar
Orucu bizden farklı tutuyorlar
Benim gördüklerim çok temiz değildi 12 imam varmış 12 gün banyo yapmıyordu bi arkadaşım
Kısacası etrafımda arkadaşlar olsun akraba olsun mezhep uymayınca yürümüyo

Alevileri biliyorum çoğu şeyleriini gusül almılorlar namaz kılmılolar
Orucu bizden farklı tutuyorlar
Benim gördüklerim çok temiz değildi 12 imam varmış 12 gün banyo yapmıyordu bi arkadaşım
Kısacası etrafımda arkadaşlar olsun akraba olsun mezhep uymayınca yürümüyo
Yalnız sizin bu dediklerinize "biliyorum" denmez. Gördüğünüz birkaç yanlış şeyi toplumun büyük bir kesimini oluşturan kişilere mal edemezsiniz.Sadece bu konuda değil yapılan tüm genellemelerde geçerli bu söylediğim

Yalnız sizin bu dediklerinize "biliyorum" denmez. Gördüğünüz birkaç yanlış şeyi toplumun büyük bir kesimini oluşturan kişilere mal edemezsiniz.Sadece bu konuda değil yapılan tüm genellemelerde geçerli bu söylediğim
Gördüğüm değil bizzat arkadaşımdı kendisi anlatıyordu bunları ve uyguluyordu da

O durum daha farklıydı aile yapılarımız farklıydı uyum sağlayamadık karşılıklı sadece ailemin değil benimde içime sinmemişti karşı tarafın ailesi. zaten ailem nişanlılık sürecinde müdahalede bulunmadı kendi rızamla bitirdim o zamanda kendim isteyip başladım daha sonra yine kendim bitirdim şimdi iyice ölçüp biçmek istiyorum aynı hataya düşmemek için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X