• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte nazar?

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.500
11.353
498
Eşimde kızımda uyudu ve ben onları seyrederken geçmişe bi göz gezdirdim..
Eşimle 7 yıllık birlikteliğin ardindan evlendik.
5 yıllık evliyiz.
1.5 yaşinda dünyalar tatlisi kizimiz var.
Elbette kavgalarimiz olur,ama genel anlamda birbirini seven imrenilerek bakilan bi evliliğimiz var.
Eşimle birçok sinavdan geçtik evliligimin ilk yillarinda..
Şimdi anlatsam burdan yol olur:)
Sirt sirta verdik hayata sifirdan başladik diyebilirim.
İlk yillar kredi borçlar bizi mahvetti,sonra krediyide bitirdik kredi kartlarinida odeyip kirdik attik..
Bende ataninca çok sukur maddi kaygimizda bitti borcumuz harcimiz yok ve alisik olmadigimiz bir durumla bocaladik uzun bi sure.Maddi ferahliga erdigimiz ilk sene yani gectigimiz sene inanilmaz kavgalar ettik.
Birbirimize tahammulumuz oyle azalmistiki,agzimizdan defalarca boşanma laflari cikti.
ortada bi sebep yoktu..Sadece birbirimize karşi gerilimliydik.
O zamanlar umudum tukeniyordu.
Neden boyle olduk diye cikmaza girip biraktigim bir olaya başvurdum.
Fal baktirmiştim,o kişi de bir kadinin negatif elektirigi hanenize değmiş,etkisi bi sure daha devam edip gidecek,uzun sureli bir evlilik var.Birbirinizi cok seviyorsunuz demişti.
Ama o zaman o kadin bile icimi rahatlatmamisti,yataklari bile ayirmiştik bi dönem.
Sonra zamanla geçti o süreç.
En son ne zaman kavga ettigimizi bile hatirlamiyorum.Çok sükür uzun aylardir iyiyiz.
Ortada bi sebep yokken başlayan mutsuz günler,yine sebepsiz bi şekilde kaybolup gitmişti..

Bu durum bende kaygiya yol açtı.
Sosyal medyada fotograf paylaşirdim,simdi paylaşsam yuregim daraliyor hemen siliyorum birdaha.
Ben boyle biri degildim.
Nazardan hiç korkmazdim.
Ama şimdi korkuyorum.
o durumu istemsizce nazara bağliyorum.
Çunku cidden sebepsiz kavgalardi.
Hic anlasamamaya başlamistik,
eşim defalarca bize ne oldu diyip duruyordu o zamanlar hatirliyorum.
Neden konu açtigimida bilmiyorum aslinda,kizim ve esimin oyun oynarken ki fotografini durumuma attim,bu defa silmedim,icimdeki nazar korkusunu yenmek adina silmedim.
Sık paylaşmam zaten arada sirada içimden geliyorsa.
Gereksiz bir kaygi oluşuyor içimiçimde.Ve ben bu durumu aylardir aşamadim.
Sanki herkes gozunu bize dikmiş hasetle bakiyor gibi his oluşuyor( kendime cok kiziyorum boyle dusundugum icin,evet cok yanlis farkindayim) belkide yapacaginiz yorumlarla farkli bir bakiş açisi kazanirim...

Öncelikle reçetene bir Ayet-el Kürsi yazıyorum:)

Evindeki halleri eşinle olan hiç ama hiçbir durumu dışarı anlatma, kendi annene bile anlatsan detaya girme , olurya oda başkasına anlatır , laf yayılır.

Korkunun ecele faydası yoktur, sen takıntını bırak fal filanda baktırma, gaybı yalnızca Allah bilir, boşu boşuna etkilenme. İçini ferah tut. Güzel düşün herşey güzel olsun, evrene pozitif enerji gönder :))

Nazara inanırım, ama önemsemem.
Yani olabilir, nazar değebilir ama bunun için fotoğrf paylaşmamak falan bana göre abartı.
Çocuktan sonra kavgalar bir anlamsızlaşıyor zaten.
Çocukla birlikte evliliğine zeval gelmeyene helal olsun derim ben.

Nazara inanmam. Herkesin hayatı inişli çıkışlı. Her inişe nazar desek, aslında o kadaar çok nazar hikayesi çıkar ki...

İkinci mevzu ise fal. Herkesin falına söylerler "biri seni kıskanıyor, senin üzerinde çok göz var" vs lafları. O bir klasiktir. Bütün falcılar söyler. Çok da ciddiye almamak lazım. Fala inanma, falsız da kalma demişler.

Geçimsizlik, borç vs mevzuları son derece gerçekçi bakılarak çözülmesi gereken şeyler. Öyle olağanüstü problemler değil. Nazar deyinceye kadar 40 tane somut açıklaması bulunabilir mevzular yani.

ne kadar ciddiye almışsınız. o negatif kadın hepimizde var biz de bazı kadınların negatif kadınıyız belki:)

bence negatif enerji her daim var nazar değil ama enerjiye inanıyorum. bana birileri odaklandığını anladığım vakit işlerimin ters gitmişliği olmadı değil.

ben kendi adıma silikleşerek kendimi o tahmin ettiğim insana ezik göstererek ilgisinden kurtuluyorum. bir yandan da kendimi pozitif tutuyorum kendi enerjimi kendim yaratıyorum diyelim buna. negatif enerji gelse bile bana etkimeyeceğini düşünüp hissediyorum böylelikle işlerim rast gidiyor :)

fala baktırıp ona ınandıgınız ve herseyı ona yormaya basladıgınız kısımdan sonra sıze faydalı olabılecegımı dusunmuyorum ama
bazı seylerı fazla cıddıye almamanız gerekıyor demeden gecemedım.

Baktırdıgınız faldan çok etkilenmişsiniz gereksiz bir şekilde, o dönem yaşadığınız sıkıntıya bir anlam yüklemeye çalışmışsınız ama bunun cevabı falda olamaz değil mi?

Bende sosyal medyada fotoğraf paylaşmam ama insanlar o kadar çok paylaşıyor ki fotoğrafla nazar değeceğine çok ihtimal vermiyorum.

İnşallah tekrardan benzer sıkıntılar yasamaz içinizdeki bu olumsuz hislerden kurtulursunuz.

Nazara inanirim, fala bakan baktiran bizden degildir.. baktirmak yanlis cunku icin icini yer boyle..haricibde foto paylasma madem icin daraliyor.. ayrica kabgalariniz sosyal medyanin nazarindan degildir illa.. ben hayatta ozel hayatimi paylasmam esimde oyle.. ama soddetli gecimsiz zamanlarimiz oldu dogrusu.. evlilik bi tek cizgise yurumeyecek elbet.

Nazar gerçekten var ve bazılarının yıldızı çok düşük çok etkileniyorlar..biz de çok etkileniyoruz..ve aksi gibi ben de çok paylaşırım millet beni mutlu bilsin mutsuz sanıp sevinmesin isterim nazar değdirenler..

fala baktırıp ona ınandıgınız ve herseyı ona yormaya basladıgınız kısımdan sonra sıze faydalı olabılecegımı dusunmuyorum ama
bazı seylerı fazla cıddıye almamanız gerekıyor demeden gecemedım.
Aslinda orayi eksik yazmişim,o zaman falciya asla inanmadim.zaten cok bunaldigim bi donem baktirdim.inanmam baktirmamda uzun yillardir birakmistim.
Evliligim normale girdikten sonra oyle yormaya basladim.yoksa falci dedi oyledir kesin demedim

Nazara inanmam. Herkesin hayatı inişli çıkışlı. Her inişe nazar desek, aslında o kadaar çok nazar hikayesi çıkar ki...

İkinci mevzu ise fal. Herkesin falına söylerler "biri seni kıskanıyor, senin üzerinde çok göz var" vs lafları. O bir klasiktir. Bütün falcılar söyler. Çok da ciddiye almamak lazım. Fala inanma, falsız da kalma demişler.

Geçimsizlik, borç vs mevzuları son derece gerçekçi bakılarak çözülmesi gereken şeyler. Öyle olağanüstü problemler değil. Nazar deyinceye kadar 40 tane somut açıklaması bulunabilir mevzular yani.
Nazar var tamam bu bi gerçek.
Ama öyle hic hayatimi etkilememisti bunca zaman.
Falci dedi diye degil,evliligim normale donunce galiba falci hakliydi nazar degdi diye dusundum.
Zaten baktirmiyordum hic birakmistim yillardir,oyle gaflete dusup baktirdim.
Belki oyle veya degil..kimbilir belkide yildizim dusuktur

Aslinda orayi eksik yazmişim,o zaman falciya asla inanmadim.zaten cok bunaldigim bi donem baktirdim.inanmam baktirmamda uzun yillardir birakmistim.
Evliligim normale girdikten sonra oyle yormaya basladim.yoksa falci dedi oyledir kesin demedim

eger resım yukleyınce mutsuz oluyorsanız zaten yuklemeyın bosverın
evlılıklerde dönem dönem oluyor sıkıntılar kolay degıl ıkı ayrı cıns kultur zevkler aynı evde bırlıkte yasamaya calısıyor tabıkı catısmalar olacak kı normalı budur zaten sorunsuz bır evlılıgım var dıyene ınanmayın sureklı mutlu pozlar verenler hep oyle de kalmıyorlar sızde bılıyorsunuz

herseyı nazara yorarsanız bunun cok etkısınde kalırsınız duanızı edın gerısını dusunmeyın cok

Sanatcilarin mankenlerin kör topal filan olmasi lazim nazardan .
Hic fotograf paylasmam bana hos gelmiyor evimi ,cocugumu ozelimi niye herkese açayım.
Bir psikolog sokaktan geceni eve almak gibi demisti .
Eskiden albümler olurdu,gelen misafirlere onlar gosterilirdi.
Simdiki cag böyle.
insan paylasmak istiyor sevincini.
Soyut olmayi sevmiyorum.
Bende bi bireyim,meslek hayatimi,arkadaslarimla olan zamanimi,ailemi..vs paylasirim bana albüm olur anı kalir..
tarihlerle durmasi ve omurluk olmasida guzel ayrica.
ben seviyorum bu yuzden.
Ama şu icimdeki nazar degecek kaygisida olmasa keşke

Back
X