evlilikte para hesabı

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
kızlar sevgilim var.daha evlenmemize var ama ben herşeyi önceden konuşup anlaşmak isterim.dünde evlenince hesabı nasıl yapıcaz diye sordum.harcamalar yapılır sonra paramız artarsa ortak hesaba atarız yatırım için dedi.sizce normal olan bumu ? yani ikimiz ayrı para biriktirsek olmuyormu ?? bunu ona söyledim sen ben olayı yapıyorsun bana güvenmiyorsun dedi.ama nasıl güvenebilirimki yani neler oluyor çevrede görüyoruz.kavga ettik konu büyüdü sen beni kadın parasına göz koyan erkek yaptın dedi.siz nasıl hallediyorsunuz ?? kafam çok karıştı gerçekten.ben güvensiz briyim malesef....

sevgilisiniz ne gerek var böyle konuşmalara....
dert etmene bile değmez bence...evlenince işler herkesin evinde farklı gidiyor..kimisi ortak hesap yapar kimisi ayrı ayrı biriktirir sonra birleştirir atıyorum ev araba alınacağı zamanlarda kimisi sinsi biriktirir...ama sonuçta bi dert olduğunda para kullanılması gerektiğinde eşler birbirine destek olur bu kadar basit..

evdeki hesap çarşıya uymaz cnm ... şimdiden bu şekiilde boşuna kırmayın bnce brbrinizi inan evlenince bazı aylar olcakki paranın nereye nası gttiğini bile anlamicaksınz şimdiden bunun muhabbeti inan anlamsız ...

canim yazdiklarindan sevgiline güvenmedigini yada gecmiste kötü tecrübe edindigini hissettim. Bir endise icindesin sanki.
bence erkek arkadasinin dedigi gayet güzel ve mantikli. Evlilikte ayri hesap güzel olmaz bence.

gelın ata bınmıs ya nasıb demıs sız daha bunları dusunuyorsunuz ılıskınızı boyle seylerle yıpratmak ıcın cok erken bıraz bırbırınıze guvenın yahu daha sımdıden boyle olursa evlenınce neolmaz kı

bunları şuan konuşmak için erken bence

Çünkü evlenince brc88 in dediği gibi evdeki hesap çarşıya uymuyor.. O an için ne gerekiyorsa paranın tasarrufu o şekilde yapılır

Hemde o zaman sen ben yapmayacaksınız artık biz oluyorsunuz çünkü ..

bu güvensizlik sadece çevrede gördüğün okudukların yüzünden mi peki ?

bu tarz konusmalar bana cocukca gelıyor dereyı gormemıs pacalar sıvanmıs aykkabılar cıkarılmıs
benım ysayısıma gore paralar bır olmalı bır arada bırıkmelı
aksıne o ayrı ayrı yapalım dese ben cok alınır altında bısey ararım

dere görmeden paca sıvamak böyle bir şey heralde hele bir evlenın bakalım ,birde kavga etmişsiniz ya cocukmusunuz

Evlenirken daha bir de aileler girecek işin içine ki sorma Ortalık cümbüş cemaate de dönüşebilir yani o yüzden bence de erken konuşmak için ama öte yandan şimdiden birçok şeyi kestirmek de son anda nikahtan kalkıp gitmekten iyidir

Ben herşeyi baştan konuşmuştum, ama para konusu hiçbir zaman mevzu bile olmadı eşimle aramızda.

Eğer gerçekten seviyorsan elbette harcamalar ortak yapılır kalan da ortak banka hesabına atılır. Yani ben güvenmediği insanla evlenenlere de anlam veremiyorum. Elbette biri çok biri az harcarsa da olmaz ama bu konu konuşulur yeri geldiğinde.
Sevgiliyken hesapları ayrı tutmayı anlarım da evliyken, hayatı iyi günde kötü günde paylaşmaya söz verdiğin bir insanla paraları ayrı tutmak, garip geliyor bana.

Eğer ilerde karşındaki adamın çok harcama yapacağını ya da seni dolandırıp kaçacağını falan hissediyorsan, sana ekonomik açıdan böyle yaklaşımı varsa, o zaman güvenmemekte haklısın ama bu durumda evlenme düşüncesini de tekrardan gözden geçirmen gerekir bence.

Bence tam tersi konusulmasi gereken konular

evlendikten sonra neye yarayacak yine ayni tartisma yasanacak
o zaman huzur bozulacagina simdi bozulsun ki
herkes karsisindakini taniyip dusuncesini ogrensin

konu sahibi esi ve ailesi basliginda
calisan bayanlar konusunu okuyun...

evdeki hesap çarşıya uyarmı peki?

katılıyorum
bizde a dan z ye herşeyi konuştuk evlendikten sonra da aynı düşüncelerimiz devam etti
birbirimiz kandırmamışız yani
sevgilin haklı evliliklerde bana göre sen ben olmaz hele para konusunda

1 -2 aylık ilişkide elbette bunlar konuşulmaz ama 3-4 yıl olmuş artık iş ciddi bir yöne gidiyorsa bence karşımızdaki insanla her şeyi konuşabilmeliyiz. Sevgiliyken yok onu konuşma yok bunu konuşma yok ailesiyle tanışma nasıl oalcak o zaman bu evlilik resmen karşımızdaki insanı ve tabiki ailesini de tanımadan evleniyoruz ondan sonra eşim çok değişti ailesini hiç böyle bilmezdim bir sürü konu açılıyor burda.

herkesin yaşayışı farklıdır sen söylemişsin canım cocukca olan şimdiden bunları konuşmaları sanırım ...
alınacağın konuda ayrı ayrı biriktirme olayı galiba ..
dediğim gibi herkesin aile tarzı farklı herkes farklı farklıdır....
kimi kadın erkek öyle para harcar ki eşleri saklayıp biriktirmek zorunda kalır kimileri birlikte basarabilir bu durumu
renk renk farklı farklı insanlarızz dediğim gibi

yani ikimiz ayrı para biriktirsek olmuyormu ??

Oluyor. Evlenmeyip bekar kalmak, ve ayri ayri biriktirmek

para nedirki insan kazanıyor insan harcıyor çalışrsınız yaparsınız yine bi şeyler ama bu kadar basit bir şey için kalp kırmaya değermi hiç.Hem o para sizin paranız olacak senin yada onun parası değil.sevgiliniz zaten ortak hesap yapalım demiş sanırım ikinizin adınında geçtiği bir ortak hesap ee o zaman sorun ne o size güveniyor siz neden ona güvenmiyecekmişsiniz hem günü gelir onun çok parası olur o çok para koyar sizin az paranız olur siz az koyarsınız ya da tam tersi ama ikinizin parası olur her şey ne güzel bizim paramız biz aldık biz harcadık biz biriktirdik niye kavga ediyorsunuz en mutlu gününüzü mutsuzluğa çeviriyorsunuz böyle gereksiz şeyler için.millet bir günde bütün mal varlığını kaybedebiliyor ama yinede ayakta durmayı başarabiliyor..sonra yeniden kazanırsınz ki bu sizin ortak hesabını öyle bir şey olması söz konusuda değil konulan paranın yarısı senin zaten her türlü güvence altındasınız daha ne olsun huzurunuzu bozmayın mutluluklar

Bence evlilikte senin paran benim param olmamalı herşey ortak yapılmalıdır ortak para biriktirilmesi taraftarıyım

Canım hayatını birleştireceksin paranızı birleştirmişsiniz ne ki? :26::26: evlilik çok çok güzel bir şey bana göre eğer gerçekten sevdiğin adamın omzuna güvenerek yaslıyosan başını hiiiiç ama hiç gözün para pul görmez, hem böyle bi konu çok gereksiz o sana ayrı ayrı biriktirelim, hesaplarımız ayrı olsun deseydi sen kırılmaz mıydın, ne düşünürdün? maalesef buraya bana güvenmiyor mu böyle düşünüyor diye konu açardın.. Güvenmiyorsan zaten başka sevgili bile olma, evlenmek iki kişi, tek hayat demek ayrı gayrı olmaz..

bence siz haklısınız. yani ortak birikim filan olmaz. sevgiliniz çok az mı kazanıyo yada sizden az mı kazanıyo?
eğer maaşlarınız aynıysa yda onunki daha fazlaysa birleştirmeye gerek yok.
zaten kadının masrafları çok olur. alış verişi de seviyoruz zaten :)) kullanmadığınız da bankada kalcak zaten. yine gerekli olursa eşinize veririsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…