evlilikte para sikintisi

Gercekten oyle mi dedi, madem oyle bundan sonra hic bir para vermeyin kendinize harcayin ya da biriktirin olmadi esinizi borca sokun nerdyse ekmegi zor alacak duruma gelsin bakalim o zaman veriyor mu ? Terbiyesiz yuzune tukuresi geliyormus peki siz kendi ailenize harcama yapiyor musunz

komik olurdu ama hayatta diyemem
O zaman esin de varken şunu de "anne sizin araba kapinin onunde bos yere yatip para yiyor sen de babam da kullanamiyorsunuz. Siz bunu satin biz parasiyla bizim arabamizin kredisini kapatalim. Zaten bizimki sizinki yok. Sen heryere bizim arabayla gidip geliyorsun. Bari sizin de katkiniz olsun."
Kabul etmeyecegini biliyorum da yine de söyle bi kendine gelsin.

Siz neden kendinizi üzüyorsunuzki? Annesinin her istegini yapacak durumdaysa eğer cıkın işten sizede baksın , annesine de ..

hayir hem de hic ozel gunlerde hediye alinmasi disinda hicbisey

Ben bunda cok birsey gormedim acikcasi, araba varsa dolmus bana sacma gelir ama dediginz gibi gezmeye gidiyor ve surekli beni al beni birak olaylari yapiyorsa problem ama bu birkac kez oluyorsa sprun yapilmamali bence esinizn tavri cirkin...onun disinda harcama yapiyor mu ailesine

dedigm gbi maasini aldigim ve giderlere verdigim.icin yapabilcegi parasi kalmiyor. ama cebinde oldukca harcar.

Bı yere gidileceği zaman anne biz yanına otururuz sende bizden cesaret alır öğrenirsin deyip onla gitseniz. Belki sonra sonra tek başına kullanmaya başlar sizi aramaz. Oturmadan kalkarken sizin bırakmanız banada normal geldi. Sonuçta annesi. Yabancı da olsa bırakılır nezaketen. Ama keyfi kullanıyorsa bu durumu can sıkıcı. Bence eşinize hemen konuşmaya falan çalışmayın söylediği şeyler çok incitici. En azından bu konudaki dusuncenizi öğrenmiş oldu. Konusu açılırsa tabiki annen hastaneye falan giderken götürülür ama benimde geçim sıkıntısı canımı çok sıkıyor gibi yumuşak konuşun. Yani konu kvnin arabanizi kullanması değilde geçim derdi

Kizlar aslinda sorun su. Anne babadir eyvallah ancak bende de ayni durumlar oluyo. Nerdeyse haftada 1 150 falan koyuyoruz ikinci haftayada yetsin diye ugrasirken hop gorumce cikiyo beni x yerden al. Evden gidecek onun oldugu taa nerden alacak eve biracak ve eve gelecek. Ee bin metrobuse.
Ya da x yerde isleri oluyo arabayla 1 bucuk saat trafik metrebusle yarim saat ama beni gotur oluyo. Ister istemez ben de su mu yakiyo bu diyorum cunku ben benzini koydugum halde uzak yere metrobus kullaniyorum.
Halden anlamak gerek biraz. Benim yine esim yanımda senin yerinde olsam benzine zerre kurus vermem.

Bir laf vardi sen yemezsen yiycek biri cikar diye o hesap esine firsat verme ki senden kisip disariya artistlik yapmasin.

Annesi ve siz aynı yere gittiyseniz ve kayinvalidenizin evi uzaksa onu evine bırakmanız son derece normal. minubuse binsin diye düsünmeniz abes olmus.

Burada ki hata sizin cok fazla borc icinde araba almaniz. o araba varken annesini eve bırakmasın demek olmaz.

ayrıca 2 yıl önce 60 bin tl krediyle düğün yapmakta hata bana gore.

sırf her şey dört dörtlük olacak diye 2 hafta da bir pazara gidip bu kadar sıkıntıya girmek bana göre degil.

60 bin harcayıp evlenmek sonrada anneni niye arabayla eve bıraktın diye kavga etmek iste bu olmamış.

Simdi basina gelmeyen insanlar anlamaz canim ben sana hak veriyorum bizde esimle herseyimizi kendimiz yaptik ailesi hic yardim etmedi 60 bindi bizimde borcumuz 3 sene oldu evleneli ilk zamanlar minibüse binicek paramiz yoktu neyse esim ailesinden borc para istedi bunlar verdi ama ertesi gün parayi geri istediler şok gecırdim o zaman oturup agladim cünkü cok mutlu olmustuk borclari kapatmistik ama hemen isteyince tekrar borclandik cok kirildim ama küsmedim esimede yalvardim ailendir konus diye ama gelin görün ki devran döndü bizim durumumuz cok iyi oldu onlar sıkıstı bizden para istediler esim benden habersiz verdi cok kizdim ama esimle bas edemedim ailem onlar benim dedi yapicam vericem dedi baktim savunmaya geciyor hic acmadim agzimi ama bende harciyorum artik benim biriktirdiklerimi veriyor bende ne istiyorsam aliyorum sende kendini sıkma biraz o düsünsün söylesin annesine bu araba su mu yakiyor diye

ben bu yola ciktgimda ona borclar bitene kadar bende maddi destek olucam sonra sen gecindir dedim. ve sozumu elimden geldgnce tutmaya calisiyorm. anlattgn aynen yasadgm sey anlayabildiginiz icin tesekkur ederim. peki ya simdi napicam

hayatta ole bisey demez. gorumcem kaynanam kayimpederm hepsi ustumde. gorumcem evli bisey isticegi zaman kocasnfan degil kocamdan istiyor. bunlarn hepsinin suclusu benim esim

Valla sizin anneniz bir yere gidecek olsa bana ne yuruyerek git demezsiniz bence. İnsan boyle durumlarda kendi ailesini dusunmeli.

Ben de esimle kendi imkanlariml evlendim. Arabayla annemi her yere de tasirim,her isini de gorurum. Napicam para mi isteyecegim bunlar karsiliginda? Esim en ufak bir imada bulunsa kiyameti koparirim. Dusunceleriniz cok yanlis. Gecinemeyecekseniz evlenmeseydiniz. İleride kendi cocugunuzun arabasina binerken dolmus parasi verir gibi yasayacaksaniz ve agiriniza gitmeyecekse sikayet edin.

hayatta ole bisey demez. gorumcem kaynanam kayimpederm hepsi ustumde. gorumcem evli bisey isticegi zaman kocasnfan degil kocamdan istiyor. bunlarn hepsinin suclusu benim esim
Ya iste ben bu duruma cok sinir oluyorum kendini enayi yerine koydurmasina ama suan birsey yapamazsin bu dönemlerde bütün erkekler ailelerine hak veriyor eslerinden cok annelerini hakli görüyorlar sende takma bu olayi kafanda o zaman canim üzme kendini

Cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum.
Çünkü 60 bin lira borç ile asla araba almam....

Ve dipnot.
Arabam yok.
Borcum da yok.
Fakat araba almak için hala uygun zamanı bekliyorum..

Ayrıca kayınvalideni tabiki gideceği yere bırakacak, oğlu bu..
Annelerinizi yabancı görmeyin lütfen artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…