evlilikte para sikintisi

Berna9035

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
1.662
1.746
333
İzmir
merhaba kizlar
esimle 2 yila yakin bi evliligimiz var. Evliligimiz cok zor oldu. Aileler hic bir esyamizi almadi. dugunu esyalari herseyo kendimiz alip evlendik haliyle 60 bin tl kadar kredi borcu altina girdik. bu sartlara ragmen kendmizi zorlayp araba bile alabildik.
simdi esimin annesi surekli gitcegi yere kendisini brakmamizi istiyor. surekli her isini bize yaptirmak istiyor.
dun bu konuyu esimle konusmaya calistigimda olay cok buyudu. bana herseyi yapcaginu her imkani ailesi icin saglayacagini gerekirse soforlugunu yapacagini soyledi. buarafa faturamizi zor oder ayi zor cikarir haldeyiz. calisiyorum. 2 haftada bir pazara gidiyoruz bi sekilde bogazimizdan gezmemizden kisip gecinmeye calisiyoruz. ama esimin bu tavri hic hosuma gitmiyor. kaynanamin ise bu vurdumduymaz halleri. bi kere bile sormadi bunca zmaan nasl gecindiniz diye ama surekli talepleri var. napicam bilmiyorum. 3 saatlik uykuyla ise geldim dunku kavga yuzunden akil akildan ustundur.napmaliym

İşi bırak tek başına uğraşsın borçlarla

sürekli her yere bırakmak derken örnek verin

örneğin eşimi de arayıp doktora götürmesini istiyorlar ya da bir akrabaya mı bırakıyor

her işini bize yaptırıyor derken eczaneden ilaç mı aldırıyor marketten peynir mi yoksa her zaman olmayan büyük getir götür mü

Evin giderlerini paylaş başkada şahsi harcamalara bir kuruş bile verme hatta her para istediğinde yok kalmadı de sen ondan iste biraz burnu sürsün
nasil yapicam iyi kotu bi araba aldik sabah ise gidiyoruz diye benzini koyuyorum. bi bakiyorum aksam annesni sehrin bi ucundan oburune brakiyor. bizim benzin bi gunde bitiveriyor.

Yaninda sürekli para konusunu açın...
Hayat çok pahalı faturamızı zor ödedik vs..
Eşek olan anlar...

soyle ki esimin annesi de babasi da hayatta ama kayinvalidem kocasindan hic bisey istemeyp esimden istiyor. ornegin gece 9 bucukta biyerden donuyorsa gel beni burdan al eve birak gibi

Yaninda sürekli para konusunu açın...
Hayat çok pahalı faturamızı zor ödedik vs..
Eşek olan anlar...
inan aciyorum giki cikmadan dinliyor. ben bole insan kullanan birini gormedim. dunden beri agliyorum bianda esimin tavriyla cimri ve kotu kalpli bi insan haline geldim.benden sogumus suratima tukuresi geloyorms. neden bizimde paramiz yok zor geciniyoruz. annen dolmus yerine ned3n bizi kullaniyor dedim diye

nasil yapicam iyi kotu bi araba aldik sabah ise gidiyoruz diye benzini koyuyorum. bi bakiyorum aksam annesni sehrin bi ucundan oburune brakiyor. bizim benzin bi gunde bitiveriyor.
peki ne desin anne benzini verirsen götürürüm mü desin

ya da bizim bir tanıdığın dediği gibi bu aylık X tl benzin aldık onunla tüm ayı geçireceğiz ama az kaldı seni şimdi bırakamam mı desin

dışarıdan çok çirkin görünüyor bu durum zira adam gezmeye, yurtdışı tatile vs para bulup ay benzinim az kaldı deyip onun bunun arabasına binmeye çalışıyor

soyle ki esimin annesi de babasi da hayatta ama kayinvalidem kocasindan hic bisey istemeyp esimden istiyor. ornegin gece 9 bucukta biyerden donuyorsa gel beni burdan al eve birak gibi

kocasının arabası var mı

9.30 da neden orada keyfi ise eşin bir iki bahane uydurabilir tabii

arkadaşlarlayız işim var vs gibi ama çok sık değilse göz yummak lazım

Nefret ediyorum ben bu sorundan. Bende de var aynısı. Verme para pul. Kayınvalidene de para sorunundan bahset

ornegin dun soyle oldu. hepberaber biyere gitttik oturmaya. donerken kapilarnin onlerinden evlerine giden dolmus geciyor. ve gittigimiz yer bizim eve konum olarak cok yakinken kayinvalideme uzak. hic teklif bile etmeden direkt bizim arabaya yoneldi. arabaya gevti oturdu ve eve goturulmeyi bekledi. biz evimizin dibindeki yerden tekrar onlara gittik ordan tekrar ayni yere donup eve gectik. bende dolmus varken neden bole yapildi diye esime cattm haydaa kavga

suan cok borcumuz oldugundan esimin parasi ev gecindirmeye yetmiyor. onun maasini komple ben aliyorum hesabima ve ne gerekiyorsa o hesaptan oduyorum. artani beraber harciyoruz. para lazm olnca ordan cekiyoruz. bu yuzden hee tirlu para bendn cikiyor. ama esimin maasi sdce kiraya ve kredilerin yarisina anca yetiyor. bole olunca ben nasil ayirayim bu hesabi

Gezmenizden kisiyorsaniz araba neye lazim oluyor ki aldiniz? Cocukta yok galiba. Ayda yilda bir cikmak icin arabanin o kadar masrafini karsilamaya deger mi? Araba tek basina bir bogaz gibi.
Faturasini zor odeyen insanin araba almayla ne işi olir saşiyorum cidden. Disardan bakan da araba almis desin. Kvdenin rahatina yaramis.

Benzin koyma o zaman arabaya.
Hiçbir şey yapma. Giderlere karışma. Madem yeni aile kurduğunun bilincine varamadı sende böyle davran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…