evlilikte para sikintisi

suan dunku kavgamizdan oturu benim kotu kalpli biri oldugumu kucuk hesaplara girdigmi beni hic taniyamadigi triplerine girdi. bide konusmuyor benimle. bense 3 saatlik uykuyla ise geldim ve hala aklim orda

Bu konuda ne yazıkki sessiz kalamıcam bi anne evladından birşey isteyemicekse artık bence bitmişiz ve sorun sadece benzin eşinis çok çok haklı küçük şeylerin peşine düşmeyin

Bu konuda ne yazıkki sessiz kalamıcam bi anne evladından birşey isteyemicekse artık bence bitmişiz ve sorun sadece benzin eşinis çok çok haklı küçük şeylerin peşine düşmeyin
Birde dün akşam ki tartışma beraber gittikleri yerde kayinvalide eve niye minibüsle gitmemişte oğlu onu arabayla bırakmış yani insan eşiyle bununla ilgili tartışmaktan rahatsız olmalı. Bende olsam eşime aynı tepkiyi veririm. Annen akşam minibüsle niye dönmüyor diyen eşe iyi niyetle bakmak zor mesele.

bu da cok aci bizim icin onlar el insani olmuyor. ve4digim degeri gorememek cok aci

Öyle ama herkesin annesi kıymetli işte.
Kadın kadının düşündüğünü anlayabiliyor da erkekler anlayamıyor işte ondan hep.
Sıkmayın canınızı, yuvanızın huzurunu bozmayın.
Ben kv ile polemik yaşayınca evde 1 hafta buz kesiyor. İyi anlaşınca kocam etrafımda pervane oluyor. Siz de öyle yapın. “Hayatım tabii ailelerimiz zorda kalınca yardım edeceğiz ama önce evimiz,yuvamız” diye güzel güzel konuşun. Kavga çare değil..

Okuz olsun ortaklik bitsin derim ben.Bu kadar sikisik durumdayken arabaya cokda luzum yok sanki,sigortasi,bakimi,benzini vs.bir dunya masraf.Esine de kizma ailesi netice de birsey diyemezki,kayinvalide de arabalari var demekki o kadar durumlari kotu degil mantiginda sanirim,enniyisi sanirim arabayi elden cikarmak

Demek istediğim şu ki size göre küçük hesaplar olarak görünen şeyler başkasının maddi durumuna göre büyük gelebilir bu da kişiden kişiye değişir hani kafanıza göre insanları küçük hesaplar peşinde koşuyorsun diye fişlemek asla doğru değil. Eşimin evlatlık görevi olabilir kv ye karşı benim nasıl bir evlatlık görevim var ki düğünümde hiç bir şekilde destek olmayan bir insana bu kadar keyfi para harcayayım? Eşim bana bu konuda vicdan dersi veremez eğer üstüne düşen bi görev varsa KENDİ PARASI İLE evlatlık görevini yapabilir. Bu ona kalmış bir durum. Ben konu sahibi değilim fakat konu sahibinin yerinde ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.
tesekkur ederim

Anladigim kadariyla evin hesabini kitabini baya baya siz yonetiyorsunuz. Esinize sorumluluk verin. Baksin kendisi gorsun nasil zor gecindiginizi. Su an sizin kontrolunuzde oldugu icin hersey durumun ciddiyetini farketmiyor bence. Benim halamin basina gelmisti ayni sey bu arada. Sattilar arabayi kurtuldular. Bence dusunun derim..
evet parasal yonetim bende buyuzden fatura parasi denklesmezse kira denklesmezse ben buluyorm caresini. bikac defa ona vermeye kalktm icinden cikilamaz bi hale sokuyor. borc ustune borc binmis halde geri devraldm

merhaba kizlar
esimle 2 yila yakin bi evliligimiz var. Evliligimiz cok zor oldu. Aileler hic bir esyamizi almadi. dugunu esyalari herseyo kendimiz alip evlendik haliyle 60 bin tl kadar kredi borcu altina girdik. bu sartlara ragmen kendmizi zorlayp araba bile alabildik.
simdi esimin annesi surekli gitcegi yere kendisini brakmamizi istiyor. surekli her isini bize yaptirmak istiyor.
dun bu konuyu esimle konusmaya calistigimda olay cok buyudu. bana herseyi yapcaginu her imkani ailesi icin saglayacagini gerekirse soforlugunu yapacagini soyledi. buarafa faturamizi zor oder ayi zor cikarir haldeyiz. calisiyorum. 2 haftada bir pazara gidiyoruz bi sekilde bogazimizdan gezmemizden kisip gecinmeye calisiyoruz. ama esimin bu tavri hic hosuma gitmiyor. kaynanamin ise bu vurdumduymaz halleri. bi kere bile sormadi bunca zmaan nasl gecindiniz diye ama surekli talepleri var. napicam bilmiyorum. 3 saatlik uykuyla ise geldim dunku kavga yuzunden akil akildan ustundur.napmaliym
Annemlerin borcu varmış sıkışmışlar her ay 2.000TL onlara göndereceğim diyin. Tepki verirse de onlar için her şeyi yapacağınızı her imkanı ailem için sağlayacağım diyin. O parayı da bankada faize koyun

Birde dün akşam ki tartışma beraber gittikleri yerde kayinvalide eve niye minibüsle gitmemişte oğlu onu arabayla bırakmış yani insan eşiyle bununla ilgili tartışmaktan rahatsız olmalı. Bende olsam eşime aynı tepkiyi veririm. Annen akşam minibüsle niye dönmüyor diyen eşe iyi niyetle bakmak zor mesele.
annesi yalniz olsa yaninda kocasi olmasa haklisiniz. biz kocasi vazifesi yapiyoruz surekli. benim yorulmam bu. ve dun bahsettgm esim tabimi kalk git diyemez ama kayinvalidemde kayinpederimde bole biseyi teklif bile etmedi. tamamen benim araba onlara tahsis edilmis gbiler.

Merhaba, böyle ailesinden kısıp kendi anasına babasına harcayan çok var ne yazıkki. Sizin sıkıntınız olmasa da ailesine yardımcı olsa keşke, öylesi en ideali. Bence maaşınızın hepsini harcamayın, bir kısmını kenarda tutun. Örneğin arabanın benzinini ben alıyorum dediniz ya, almayın. Kendi alsın. Erkekler bu rahata alışınca sonrası daha zor.

Merhaba, böyle ailesinden kısıp kendi anasına babasına harcayan çok var ne yazıkki. Sizin sıkıntınız olmasa da ailesine yardımcı olsa keşke, öylesi en ideali. Bence maaşınızın hepsini harcamayın, bir kısmını kenarda tutun. Örneğin arabanın benzinini ben alıyorum dediniz ya, almayın. Kendi alsın. Erkekler bu rahata alışınca sonrası daha zor.
bu finansal yonetimi ona verip bende rahatlamak istyorm ama verdigim an hesabini kitabini bilmiyor. bi bakoyorum biseye ayirilan parayo baska biseye harcamis ve cozulmez hale sokmus

Tek caresi işten cıkmak dicem... ne kadar taviz verirsen o kadar kullaniyorlar malesef.. bi cumle ile senden soguyan kisi icin de isten cıkıp kendi hayatinı zorlamak ne kadar dogru olur bilemiyorum.. yipratma kendini degmiyor

suan cok borcumuz oldugundan esimin parasi ev gecindirmeye yetmiyor. onun maasini komple ben aliyorum hesabima ve ne gerekiyorsa o hesaptan oduyorum. artani beraber harciyoruz. para lazm olnca ordan cekiyoruz. bu yuzden hee tirlu para bendn cikiyor. ama esimin maasi sdce kiraya ve kredilerin yarisina anca yetiyor. bole olunca ben nasil ayirayim bu hesabi

Iste hatayi burda yapiyorsun. Adam ne kadar zorda oldugunuzu bilmiyor. Sorumluluk bilmiyor. Herseyi sen üstelemissin. Tabiki tavri rahat olur. Ayni sekilde bir ergenin tavrida rahat oluyor ebeveyn parasi ile. Sonuçta fatura ödemek nedir bilmez.

Hesaplari ayir. Esinin maasi, esinin hesabina gelsin ve kirayi ve arabayi esin ödesin. Sen sadece gaz/elektrik öde ve birazda mutfak.

Esinin hesabinda para bittiginde anlar hayatin aslinda ne kadar pahali oldugunu. Bu adamlara anneleri gibi degil, es olarak yaklasin. Sorumluluk verin.

böyle sorunlarda iş hep eşte bitiyor, o koyacak kendi annesine tavrını ailesini o koruyacak kollayacak siz ne yapabilirsiniz ki?
durum zor bi oturun konuşun olsa vermez miyiz diyin ama hayatta yok diye de bişey var neticede.
yoku paylaşmak sizin kurduğunuz aileyi de temelinden sarsar

Tek caresi işten cıkmak dicem... ne kadar taviz verirsen o kadar kullaniyorlar malesef.. bi cumle ile senden soguyan kisi icin de isten cıkıp kendi hayatinı zorlamak ne kadar dogru olur bilemiyorum.. yipratma kendini degmiyor
isten cikmayi birak ben daha fazla kazanabulmek icin ek isler bile bakiyorum. su dugun borclari biterse rahat eder arabayi altinlarimizi satar ev aliriz diye.
ben ne dusunuyorum.
böyle sorunlarda iş hep eşte bitiyor, o koyacak kendi annesine tavrını ailesini o koruyacak kollayacak siz ne yapabilirsiniz ki?
durum zor bi oturun konuşun olsa vermez miyiz diyin ama hayatta yok diye de bişey var neticede.
yoku paylaşmak sizin kurduğunuz aileyi de temelinden sarsar
zaten konusmaya aynen boyle baslamistim. ve dun nerelere vardi. en son aglamaktan icim disima cikti. buyuzden kaybedicem zannettm okadar buyudu

evet parasal yonetim bende buyuzden fatura parasi denklesmezse kira denklesmezse ben buluyorm caresini. bikac defa ona vermeye kalktm icinden cikilamaz bi hale sokuyor. borc ustune borc binmis halde geri devraldm
Kayinpederinizin kendi arabasi var mi? Ona ragmen mi hep esinizden istiyor bu ulasim isini?
Evinin hesabini bile yapamayan bir erkege karsi ben duygularimi devam ettiremezdim bile acikcasi. Bana cok aciz gorunuyor. Geleneksel dusunecek olursak, demek ki siz calismasaniz ve bu hesap islerinizi yapmasaniz, evinizi gecindiremeyecek. Hadi gecindiremedi, bununla ilgili bir olumsuz duygu hissedip cozmeye de calismiyor. Kafasini calistirip nerden nasil kisariz da butcemizi toparlariz diye dusunemiyor. Dedigim gibi gercekten benim boyle bir erkege saygim kalmazdi.. PAra yetmedi bu ay, 500 lira icerideyiz, para bul deyin gerekirse. Benzine cok para gitmiş deyin. Biseyler yapin, sorumluluk alsin. Her seyi siz yaptikca anlamayacak. Gerekirse habersiz kenarda para biriktirin ama bir sekilde ders verin bu adama. Arabayi satamiyorsaniz da tam işe kadar benzin alin vb bisiler yapin. Hem aileyi siz gecindiriyorsunuz,hem kv'nin keyfi gezme ihtiyaclarini karsiliyorsunuz..Bu böyle devam ederse, her seferinde sinirleriniz heba olacak.Ya bir çözüm bulacaksınız, ya da takmamayı öğreneceksiniz. Yoksa çok yıpranırsınız :KK43:

Kayinpederinizin kendi arabasi var mi? Ona ragmen mi hep esinizden istiyor bu ulasim isini?
Evinin hesabini bile yapamayan bir erkege karsi ben duygularimi devam ettiremezdim bile acikcasi. Bana cok aciz gorunuyor. Geleneksel dusunecek olursak, demek ki siz calismasaniz ve bu hesap islerinizi yapmasaniz, evinizi gecindiremeyecek. Hadi gecindiremedi, bununla ilgili bir olumsuz duygu hissedip cozmeye de calismiyor. Kafasini calistirip nerden nasil kisariz da butcemizi toparlariz diye dusunemiyor. Dedigim gibi gercekten benim boyle bir erkege saygim kalmazdi.. PAra yetmedi bu ay, 500 lira icerideyiz, para bul deyin gerekirse. Benzine cok para gitmiş deyin. Biseyler yapin, sorumluluk alsin. Her seyi siz yaptikca anlamayacak. Gerekirse habersiz kenarda para biriktirin ama bir sekilde ders verin bu adama. Arabayi satamiyorsaniz da tam işe kadar benzin alin vb bisiler yapin. Hem aileyi siz gecindiriyorsunuz,hem kv'nin keyfi gezme ihtiyaclarini karsiliyorsunuz..Bu böyle devam ederse, her seferinde sinirleriniz heba olacak.Ya bir çözüm bulacaksınız, ya da takmamayı öğreneceksiniz. Yoksa çok yıpranırsınız :KK43:
evet arabalari var onlarinda. ama kapidan hic ayrilmiyor araba. kayinpederim araba kullanmayi bilmiyor. kayinvalidem biliyor ama tek basina cesaret edemiyormus. nereye gitse yanina esimi almak istyor ole surebiliyormus. sonuc olarak araba sus niyetine bekloyor

annesi yalniz olsa yaninda kocasi olmasa haklisiniz. biz kocasi vazifesi yapiyoruz surekli. benim yorulmam bu. ve dun bahsettgm esim tabimi kalk git diyemez ama kayinvalidemde kayinpederimde bole biseyi teklif bile etmedi. tamamen benim araba onlara tahsis edilmis gbiler.
Teklif etseler dahi sizin kabul etmemeniz lazım zaten eşinizle ve bu konudan yola çıkarak genel rahatsızlığınızı dile getirmeniz doğru bir zamanlama değil kesinlikle.

Ben anne babadan bu tarz şeylerin kısılması taraftarı değilim ama madem siz rahatsız oluyorsunuz doğru zamanda konuşun bu şekilde eşinizin gözünde iyi niyetli olmayan insan olursunuz. Konuşmak işe yaramıyorsa bütçeyi eşiniz ayarlasın bazı şeylerin farkına varır belki.

Ama sadece bu yüzden sürekli söylenen kadın durumunda olmayın. Yıllardır kendi aileme de eşimin ailesine yardım ediyoruz. Eşimin ailesinin kirasını ödüyoruz 5 senedir. Evet maddi durumumuz kötü değil ama 5 senelik kirayla yatırım yapabilirdik pekala ama eşim ben yatırım yaparken anne babamın ay sonunu zor getirmesini görmemezlikten gelemem diyor, bende onun bu durumuna saygı duyuyorum. Eşimin ailesi evliliğimiz de hiç maddi katkıda bulunmadı bizimde.

Ha size kabul edilebilir gelmeyebilir bu o zaman doğru zamanda doğru adımlar atın.

evet arabalari var onlarinda. ama kapidan hic ayrilmiyor araba. kayinpederim araba kullanmayi bilmiyor. kayinvalidem biliyor ama tek basina cesaret edemiyormus. nereye gitse yanina esimi almak istyor ole surebiliyormus. sonuc olarak araba sus niyetine bekloyor
Siz kullanmayi biliyor musunuz?
Anne bana da lazim ben de yarin sizinkini alacagim deseniz?

Arabayı alıp evlerinin önüne süs diye koyabilecek paraları var, ama size düğünde vb. hiç bir yardım yapmıyorlar. Çok üzücü gerçekten. :( Ama bence sizin probleminiz kv'nin ulaşımının sağlanmasından çok eşinizin maddi konulardaki vurdumduymazlığı. Bence o kısma odaklanın ve onu düzeltmeye çalışın. Böylelikle onun ailesine söylenen eş olmazsınız.

Back
X