Evlilikte psikolojik şiddet

Benim eşime karsı sevgim azalmadı , yanı nasıl oluyor bilmiyorum ama hala aynı hıslerım. Bu kadar kaba davranıslarına ragmen azalmadı. :KK43:
Sanki en yakısıklı o, sankı herkes o'nu begenır gibi saçma salak dusuncelerdeyım.Ama mesela dogumdan sonra 5 kılo fazlam kaldı, hala tabi küs olmadıgımız zamanlarda gıder 1 poşet en sevdıgım cukulataları, tatlıları doldurur gelır. Kendısı hiiç sevmez tatlı falan.Mıllet zayıflasın ister eşi o ise arada şakasına takılır ama genel hali böyle.Bir arkadasım da kıskanclıgından yaptıgını düşünüyor.Bilmıyorum ki.. Asagılık kompleksı yapacagı bir sey yok aslında ... Ama benım ailemle baglarımdan da rahatsız farkındayım. Eşinin ailesi sormaz pek naptınız bır seye ihtiyacınız var mı diye. Bizimkilerse her zor anımızda kosarlar. Sözde cok sevıyorum der ama hareketleri dengesız.yanı aslında neresınden tutsam bu evlılık elımde kalıyor. Kızımıza cok düşkün olması dısında. Asagılık kompleksı midir gercekten de?
Çok ihtıyacım var fıkırlerınıze , cunku hıc kımseyle paylasamıyorum :KK43:
Benim Ailem de bizim zor anlarimizda hep yanimizdaydi.onunkilerin haberi bile yoktu.varsa işleri güçleri para istemek.şu anda saçma sapan bi sebepten dolayı ailemle kus 11 yılım boşa gitmiş gibi.ben de eşim de aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum. Napacagimi da bilemiyorum. Ama alttan almayın sakin.

size yazık neden çekiyorsunuz madem iyi bir işiniz var. bu stresle hastalıklara davetiye çıkarıyorsunuz
Eski eşim her fırsatta barısalım gidelim buradan , tekrar sıfırdan baslayalım.. Yapma etme diye sürekli üstüme geliyor. O kadar olayım ustune bazen yinede kafamı karıstırıyor.. o zamanlarda hep eskı konularımı acıp kendıme hatırlatıyorum yasadıklarımı..
Hastalıklara davetıye cıkarıyorsunuz yazmıssınız ya,gercekten hasta oldum bu sürecte.. Beyın damarıma pıhtı attı.. evlıyken..
bosanalı 3 sene oldu.. ve hala günde 6 ilaç iciyorum..

Nişanı atmam mümkün değil çünkü bulunduğum yer ilçe ve nişanlım ve ailesi bulunduğum yerin önemli kişilerinden komiğine gidebilir belki ama ağa gelini gibiyim beni her gören saygı duyuyor görünüşlerinde sevip sayıyor benimle konusmakbirtibata geçmek istiyorlar kısacası nişanlımim bulunduğum ilçenin ileri gelenlerinden yani önemli kişiler suan bizi çeken var çekemeyen var ben ayrılsam kimse onlara suç bulmaz herkes bana suç bulur kesin hata sendedir diye çünkü o derece herkes onlara güvenip severler sayarlar babamla kp yıllar önceden birbirlerini tanırlarmış herkes kimin kızı olduğumu kimin nişanlısı olduğumu biliyor eger ayrılırsam babamın başını yere eğmiş olacağım ve ben bu yaşıma kadar aileme çok çektirdim babam benimle gurur duysun istiyorum başını yere eğmek etmek istemiyorum dün akşam annemle tartıştık elimdekiler strestenmiş dedim sakin olacaksın sen herşeyi aklına takıyorsun dedi tartışma büyüdü bende anneme sesimi yükseltip sen bir kere bile sordun mu kizimkızım neye canin sıkkın nisanlin sana iyi davranıyor mu neyin var diyr hiç sordun mu dedim ve ağladım aranız bir iyi bir kötü anlamıyorum sizi dedi psikolojimi bozdunuz sende o nişanlım da beni deliler hastanesine yatırırsınız dedim böyle babamı üzmek ustemiyirum
İnan evlenince daha kötü olacak boşanmak daha zor evlilik daha farklı

Öncelikle selamlar herkese;
Eşimle en ufak tartısmamız onun sinirlenıp bagırmalarıyla kapanıyor. Mesela kahvaltıda neden omlet yok gibi sacma sapan şeyler,isteseydın yapardım desem bile sinirlenebılıyor. Ertesı sabah da hadı gel senı kahvaltıya götüreyım der. Yanı öyle dengesız ki benim de psıkolojimi alt üst etti.
Herkesın yanında sinirlenebılıyor bana , bir sey düüsürsem ters ters bakıyor.Onun için arkadas gruplarıyla topluca görusesım bile gelmıyor.Cunku ben ınsanların ynında tartısamam, milleti huzursuz etmek istemem , ortamo bozmak istemem. Ama o lafını hemen söyler, hıc dusunmez.
İyi bir işim , arkadaslarım,iyi bir ailem var her Zaman destek olan.
En son tartısmamızda ben ona tek kötü söz söylemezken , gerızekalı, uc kurus etmezsin gibi laflar kullandı, bagıra cagıra.1 ay aynı evde ayrı odalarda yasadık.
Sonrasında bir gece oturup konustuk,bir de benim özür dilememi bekledıgını söyledi. Yüzüğünü cıkarmıs , özür dilersen takarım dıyor. Nasıl bır mantıktır bu Allah askına, bir fikriniz var mı?
İşimde ödül aldım , herkes tebrık edıyor o hayret diyor. Eve yardımcı alıyorum temızlık için oh ne ala sen hıc bır sey yapma dıyo, hıc bır sey beceremıyorsun dıyo,oteki gunde iyi yaptın cok yoruluyorsun dıyo.
1 yasında kızımız var birde.
Ben ınanılmaz derecede boguldum, psikiyatrıste randevu aldım.
Sizin bir fikriniz var mı? Nasıl basedilir ?
Ayrı yasaylım bır sure dıyorum kabul etmıyor. Ama aslında zaten ayrı yasıyoruz , aynı evde ayrı.
Böyle koca düşman başına

Bence siz ayrılmayı düşünün benim de eski eşim daha 1 yıl olmadan psikolojik şiddet ilgisizlik vs sorunları vardı .Boşandım ayrılırken hala sana 20 bin vermiştim diş için borcun var vs diyordu bana.İyiki boşanmışım kim ne derse desin şimdi mutluyum onun ailesine hizmet edip begenilmeyecegime kendime yatırım yapıyorum .Spora başladım mesela .Cilt bakım ürünleri aldım kendime daha iyi bakacağıma söz verdim.

Eşimle en ufak tartısmamız onun sinirlenıp bagırmalarıyla kapanıyor. Mesela kahvaltıda neden omlet yok gibi sacma sapan şeyler,isteseydın yapardım desem bile sinirlenebılıyor. Ertesı sabah da hadı gel senı kahvaltıya götüreyım der. Yanı öyle dengesız ki benim de psıkolojimi alt üst etti.
Herkesın yanında sinirlenebılıyor bana , bir sey düüsürsem ters ters bakıyor.Onun için arkadas gruplarıyla topluca görusesım bile gelmıyor.Cunku ben ınsanların ynında tartısamam, milleti huzursuz etmek istemem , ortamo bozmak istemem. Ama o lafını hemen söyler, hıc dusunmez.
En son tartısmamızda ben ona tek kötü söz söylemezken , gerızekalı, uc kurus etmezsin gibi laflar kullandı, bagıra cagıra.1 ay aynı evde ayrı odalarda yasadık.
Sonrasında bir gece oturup konustuk,bir de benim özür dilememi bekledıgını söyledi. Yüzüğünü cıkarmıs , özür dilersen takarım dıyor. Nasıl bır mantıktır bu Allah askına, bir fikriniz var mı?
İşimde ödül aldım , herkes tebrık edıyor o hayret diyor. Eve yardımcı alıyorum temızlık için oh ne ala sen hıc bır sey yapma dıyo, hıc bır sey beceremıyorsun dıyo,oteki gunde iyi yaptın cok yoruluyorsun dıyo.
Ayrı yasaylım bır sure dıyorum kabul etmıyor. Ama aslında zaten ayrı yasıyoruz , aynı evde ayrı.

İşin var, ailen destekçin. Ne diye çekmeye devam ediyorsun bu adamı?

Eski eşim her fırsatta barısalım gidelim buradan , tekrar sıfırdan baslayalım.. Yapma etme diye sürekli üstüme geliyor. O kadar olayım ustune bazen yinede kafamı karıstırıyor.. o zamanlarda hep eskı konularımı acıp kendıme hatırlatıyorum yasadıklarımı..
Hastalıklara davetıye cıkarıyorsunuz yazmıssınız ya,gercekten hasta oldum bu sürecte.. Beyın damarıma pıhtı attı.. evlıyken..
bosanalı 3 sene oldu.. ve hala günde 6 ilaç iciyorum..
Geçmiş olsun. İyi ki aldatmış da bosanmissiniz. Konuyu okurken daraldım valla.

Yaşadıklarımı gördüm sizde benim eşimde öyle.cocuk gibi olgunlaşmamış,sizi kuserek cezalandirdigini düşünüyor kendi aklınca .bende yaşadım .evde saçım yere düştü diye kavga ederdik .istediği olmayınca ,birşey soyleyemezdim herşeyden nem kapar bana kuserdi .ben onunla konuşana kadar konuşmazdı.bir keresinde ailemin evine gittim bir kez arayıp sormadı. Karşıma aldım konuştum kabul edemem bunları diye ona dedim bu şartlar altında çıkmadım seninle yola .bana kapıyı gösterdi istersen ben babanın evine gotururum dedi. Bende ayrıldım . gerçekten çok zor böyle insanla yaşamak gelişimini tamamlayamamış.

Ya cok haklısınız , çunku aynı soruyu gunlerdır soruyorum kendıme. Cok sacma ama sevıyorum da sanki düzelir degısır belkı dıyorum kızımız da var dııyorum ama kendimi kandırıyorum . Kendımı sureklı ona bosanmak ıstedıgımı soylerken hayal edıyorum ama cesaret edemıyorum.
Bir söz okudum bugun;
''Seni öldürmüş ama mezarına çiçek getirse affedecek gibisin''
Bu söz benım hayattakı aptallıgımın özeti. Aynı böyleyim işte. Affetmeye hazır affettırmeye calısan yok,bir de özür bekleyen var.
Seni kaybettiğini anlayınca bin kez gelir .ama ne yasattiginin bilincinde olmaz .yine özür dilemez .sana milyon tane hediye alır ama yaptığı hataları kabul etmez .iki gün iyi davranır yine eskiye döner .5 yıldır bu girdabin içindeyim can çekişiyorum .sevmeye seviyorum ,ama yapamiyorum kesinlikle boğuluyorum onun yanında .3 yıldır ayrıyız .defalarca geldi .ama ne yaptığının ne yasattiginin bilinci yok .benimde bir kızım var .destek alın siz eşinizide götürün belki anlar böyle davranmaz.

Bence siz ayrılmayı düşünün benim de eski eşim daha 1 yıl olmadan psikolojik şiddet ilgisizlik vs sorunları vardı .Boşandım ayrılırken hala sana 20 bin vermiştim diş için borcun var vs diyordu bana.İyiki boşanmışım kim ne derse desin şimdi mutluyum onun ailesine hizmet edip begenilmeyecegime kendime yatırım yapıyorum .Spora başladım mesela .Cilt bakım ürünleri aldım kendime daha iyi bakacağıma söz verdim.
Bosandım 3 sene gecti... Bana barısalım dıye ısrarcı oldugunda , dönüp bunları okuyorum..
Ben kendimi bosanmıs degil de agır bır hastalıktan kurtulmus gibi hissediyorum..

Bebek gibi sevilen el üstünde tututaln kadınlar var biz bunları hak etmiyoruz öyle düşünün .
Dimi.. Evliliğimde agzımdan tek bir kötü kelime cıkmadı ona karsı.Hep iyilikle hallolsun ıstedim hersey.. ama aslında herkse anlayacagı dilden konusmak gerekıyormus ben bunu cok geç idrak ettim..
Cok isterdım ben de bebek gibi sevilmeyi..

Bosandım 3 sene gecti... Bana barısalım dıye ısrarcı oldugunda , dönüp bunları okuyorum..
Ben kendimi bosanmıs degil de agır bır hastalıktan kurtulmus gibi hissediyorum..
Bu adam bir de aldattı mı sizi, yukarda bir üye yazmış? Aldatmasa boşanmayacak mıydınız? 2016 da açmışsınız konuyu, 3 sene olmuş boşanalı, 4 sene daha çektiniz yani bu adamı? Kusura bakmayın, bana kırılmayın da kendinize bu kötülüğü kendiniz etmişsiniz, bakın 6 ilaç içiyorum diyorsunuz. Adamın gözünde zerre değerinizin olmadığı, adamın da 3 kuruş etmeyecek biri olduğu okadar belli ki konunuzdan...

Dimi.. Evliliğimde agzımdan tek bir kötü kelime cıkmadı ona karsı.Hep iyilikle hallolsun ıstedim hersey.. ama aslında herkse anlayacagı dilden konusmak gerekıyormus ben bunu cok geç idrak ettim..
Cok isterdım ben de bebek gibi sevilmeyi..
Üzülmeyin hayat mucizelere gebe kendinizi geliştirmeye bakin çalışıyor musunuz

Konularınıza baktımda çok üzüldüm lütfen lütfen sakın onun aklınızı karıştırmasına izin vermeyin neler yaşamışsınız o daha çok gelir kapınıza gelsin gelsin gitsin sürünsün dursun hastalıklara koymuş sizi birde üstüne aldatma ! Bende boşanmış bir anneyim aynı sizin anlattığınız gibi durumlar yaşadım kafamda bir ses hiç durmadan konuşuyordu hiç hemde aklımı kaçıracaktım bende gözlerim görememeye başladı araba kullanamadım işe gidemedim şimdi beş yıla döndü boşanalı iyiym çok şükür ama neler atlattım. Ben Arada çocuklarla konuşurken barışalım beni affetsin der sadece tek cümle kuruyorum "hoşt havlamasın " Diyorum çok çok acı insan eskide olsa eşine şunu söylermi çocuklarının babasına hemde ama artık saygı duymuyorum onlar ne sevgi bıraktı nede saygı tükettiler herşeyi saygı gördükleri günlere saysınlar... Canına kızına işine yoluna bak mutlu ol her saniyemiz çook değerli değerliydin bak iş hayatında başarılıymışsın onlar bizim gibisini bulamazlar sosyal medyadan buldukları onların layıkları onları basit ilişkilerle başbaşa bırak ve sakın ardına bakma

Geçmiş olsun. İyi ki aldatmış da bosanmissiniz. Konuyu okurken daraldım valla.
😅😅😅Dogru söyluyorsunuz .. kabullendım de hak etmedim bu kadar oyunun ıcınde olmayı.. cunku ben eger baskasını sevıyorum deseydı , ya da kendi ayrılmak ısteseydı yakasını yapısmazdım ki tek istedigim dürüst olmasıydı.
Arkasında dursaydı yasadıklarının..
Bana mesaj atıyor gece kac yasına geldik cocugumuzu ayrı buyutmeyelim, herşeye tek basına kosma ızın ver yanında olayım.Sankı evlıyken yanımda olmus gibi.Baskasını sevmeye calıstım evet ama yemın ederım senın attıgın çöp bile olamaz diyor anladım ben mahvoldum diyor.
Ben de ara ara eskı konularımı okuyorum sonra da iyi ki kı kurtulmusum diyorum ...

Back
X