• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte sabır

Ya kimi hamile kalırsan daha çok üzerine titrer uzmemek için uğraşır hele bebek olunca tam aile oluyosunuz artık kayınvalideymiş kayınmış bakmıyo size odaklanıyo diyo ama çocuk beni korkutuyo bide hamilelikte 9ay regl olmuyo dahada fenaa
Korkmana gerek yok ben hamileliğim de eski halimden çok daha sakin oldum o değişiyor kişiden kişiye

Hayatımda kendimden asabisini tanımadım
Eşimle aynı eve girene dek
Deli deliyi görünce çomağını saklıyor :)
İlk dört ay çok deli kavgalarımız oldu ama saygı sınırını aşmadık hiç
Birbirimize küfür etmedik, şiddet uygulamadık
Bir gün bitsin dedim; ben huzurlu olmak için evlendim, didişmek için değil dedim, tamam dedi
Ertesi sabah uyandım evi toparlamaya başladım, noluyo dedi ayrıldık ya taşınıyorum dedim, baktı baktı bu son kavga olsun artık uzatmayalım dedi :) Bir daha o kadar şiddetli kavga etmedik ama benimle inatlaşmamayı öğrendi. Bende o esip gürlerken susmayı öğrendim

Ufak tartışmalar neyse de büyük çaplı tartışmalar hep sıkıntı doğurur bende aileme hiç anlatmazdım ama bi ara gerçekten eşimle farklı olduğumuzu düşününce ayrılmak istedim özellikle ablam bana bu konuda çok destek oldu her evlilik başlı başına bir imtihan sabret kazanan sen olursun dedi gerçekten de öyle halbuki bırakıp gitsem belki kafam daha rahat olacaktı ama diyorum ya hayat böyle güzel yönlerini görmek gerekli evliliğin
Bende pişman oldum ama tabi iş işten geçti ama şu şekilde bize iyi yonu oldu artık birbirimize tamam uzatmayalım kavga çıkmasın diyebiliyoruz

Korkmana gerek yok ben hamileliğim de eski halimden çok daha sakin oldum o değişiyor kişiden kişiye
Şuan bi diş tedavisindeyim inşş bir sene sora belki ozamana kadar oturur evliliğimiz

Konu başlığında olduğu gibi eşlerinize karşı sabrınız ve öfke kontrolünüzü nasıl sağlıyosunuz ben sinirlenince kendime hakim olamıyorum ofkeme yenik düşüyorum bi konuda kızdıysam mesela surat yapamıyorum oda bunu biliyor bir lafı gulumsememe yetiyor çok seviyorum çünkü ama buyuk bir tartışma esnasında sabrım sıfıra ınıyo
Genelde ben konuşurum bağırırım o susar. Sonra bittimi csnım der bitti derim o zaman sakinleş şimdi biraz der o da susar. Ya başka odaya gider yada dizine yatırır saçlarımı sever. Sonra güzel güzel anlatır bende sakinxe anlatırım semin bağırarak söylediklerimi. İkimizde anlaşırız sorunlara bye byee:-D bizde işler böyle yürüyor:-D

Konu başlığında olduğu gibi eşlerinize karşı sabrınız ve öfke kontrolünüzü nasıl sağlıyosunuz ben sinirlenince kendime hakim olamıyorum ofkeme yenik düşüyorum bi konuda kızdıysam mesela surat yapamıyorum oda bunu biliyor bir lafı gulumsememe yetiyor çok seviyorum çünkü ama buyuk bir tartışma esnasında sabrım sıfıra ınıyo
Suratım düşer hemen. Amabizimkinin en nefret ettigi şey de budur. Hemen niye surat asiyorsun der (sanki bilmiyor) bu sefer bagirarak nedenini söyler ceker giderim yanindan .. bagirma kismini sevmiyorum bagirmamak için susup surat asmayi tercih ederim ama üstüme geliyor iste sonra da yoyor fırça yi

Ya kimi hamile kalırsan daha çok üzerine titrer uzmemek için uğraşır hele bebek olunca tam aile oluyosunuz artık kayınvalideymiş kayınmış bakmıyo size odaklanıyo diyo ama çocuk beni korkutuyo bide hamilelikte 9ay regl olmuyo dahada fenaa

ya onlar hıkaye canım..eger bı ınsan evlıyken sevgılıyken sana kıyamıyor ustune tıtrıyorsa hamıleyken bu 3 katına cıkıyor amaa eger öküzün önde gıdenı bı adamla berabersen hamılelık de pek kar etmıyor..:KK76:

genelde tartısmalar evlılıgın ilk aylarında olur kı bu cok normal..kimin nesi bu adam dıye kozlarını paylasacagın cok ortam oluyor :KK11:

kayınvalıde kayınbaba olayı dogru; ben bıle hamılelıgımden berı esımın ılgısıne muhtacım sadece.annemle babamla bıle yanyana durunca evımı ozluyorum...esım de keza oyle...bebeklerın telasına dusunce annesı falan umurunda olmuyor.haa altlı ustlu bına da bu durum nasıl olur onu hıc yasamadım

ya onlar hıkaye canım..eger bı ınsan evlıyken sevgılıyken sana kıyamıyor ustune tıtrıyorsa hamıleyken bu 3 katına cıkıyor amaa eger öküzün önde gıdenı bı adamla berabersen hamılelık de pek kar etmıyor..:KK76:

genelde tartısmalar evlılıgın ilk aylarında olur kı bu cok normal..kimin nesi bu adam dıye kozlarını paylasacagın cok ortam oluyor :KK11:

kayınvalıde kayınbaba olayı dogru; ben bıle hamılelıgımden berı esımın ılgısıne muhtacım sadece.annemle babamla bıle yanyana durunca evımı ozluyorum...esım de keza oyle...bebeklerın telasına dusunce annesı falan umurunda olmuyor.haa altlı ustlu bına da bu durum nasıl olur onu hıc yasamadım
Çok şukur benim eşim ole okuzlerden değil canım bakalım artık çocuk olun cada görecez kayınvalide ile nasıl olacak

Bu
bu durum nasıl düzelir bilmiyorum :KK43:
Bir daha hiçbir şekilde aileye yansıtmayın.. Onların yanında o anda kırgın sinirli olsanız dahi hep gülümseyin. Mutlu sevecen davranın. Sen eşini, eşin de seni övün ailelerin yAnında. Bunu özellikle yapın. Tekrarlamayınca zamanla düzelir ;)

Yeni evliysen zamanla az da olsa öğreneceksin. Öğrenmek zorundasın. Yoksa bu şekilde iki taraf da sabırsız ve kontrolsüz olursa bir ömür nasıl birlikte olacaksınız?

Bizim tartışmamız tek bir konu yüzündendir kendimi eğitmeye çalıştım ama olmuyor arasıra patlak verir.Ben öfkelendiğim zaman kontrolümü kaybediyorum dilimin ayarı yoktur sayarım o sakince dinler,uzaklaşır sonra hallederiz 10-15 gün sonra hoppp yine aynı konu sürülür fırına

Bir daha hiçbir şekilde aileye yansıtmayın.. Onların yanında o anda kırgın sinirli olsanız dahi hep gülümseyin. Mutlu sevecen davranın. Sen eşini, eşin de seni övün ailelerin yAnında. Bunu özellikle yapın. Tekrarlamayınca zamanla düzelir ;)
Ya aslında aralarında hiç bir konuşma geçmedi eşim hiç birşey dememeden babam beni alıp gitti diye ona kırılmış babam beni uzduğu için bir kere goruştuler sonrasında ama anne ve babam evime gelme konusunda biraz zaman dediler bide eşim ailem tarafından çok sevilen biriydi ama eşim aileme bu kadar sevgi gostermiyo yani seviyorum diyo ama ben anlıyorum çok mesafeli ben de o öyle olduğu için onun ailesine karşı ole oldum

Evlilik bence sabır ve dd biraz umursamamazlık olmadan zor yürüyor ben her gün sabır isterim donra da aman çocugunu duşun babasını pek sallama derim ama işte insan üzülüyor yine de

Doğru demiş arkadaş aileye yansıtmayın Neme lazım özellikle kv kp. Keyf olur en azından bana öyle geliyor

Evlilik bence sabır ve dd biraz umursamamazlık olmadan zor yürüyor ben her gün sabır isterim donra da aman çocugunu duşun babasını pek sallama derim ama işte insan üzülüyor yine de

Doğru demiş arkadaş aileye yansıtmayın Neme lazım özellikle kv kp. Keyf olur en azından bana öyle geliyor
Bir bina içindeyiz canım o mumkun değil kayınvakide duyuyo hemen

Of. Allah yardımcın olsun canım ben yüzünü görmek istemem çoğu zaman sen aynı binada. Ya kodları böyle sanırım illa sorun çıkarıcaklar. Tsmam biz gelinler de belki suçlıyuzdur bazen ama burda da okuyorum genelde kvalideler hep sorun.

Doğru yapıosun eşin senin ailene mesafeliyse sen de onun ailesine mesafe koy belki eşinin tavrı değişir. Ben 5 yıldır hep alttan almaya çalıştım ama artık en ufak şeyleri batıyor ben de muhattap olmamaya çalışıyorum sma sen aynı binadasın biraz zor tabi Allah yardımcımız olsun inş

Of. Allah yardımcın olsun canım ben yüzünü görmek istemem çoğu zaman sen aynı binada. Ya kodları böyle sanırım illa sorun çıkarıcaklar. Tsmam biz gelinler de belki suçlıyuzdur bazen ama burda da okuyorum genelde kvalideler hep sorun.

Doğru yapıosun eşin senin ailene mesafeliyse sen de onun ailesine mesafe koy belki eşinin tavrı değişir. Ben 5 yıldır hep alttan almaya çalıştım ama artık en ufak şeyleri batıyor ben de muhattap olmamaya çalışıyorum sma sen aynı binadasın biraz zor tabi Allah yardımcımız olsun inş
Şimdi düzeldi ama başta çok zorlandım dul birde kayınvalidem yanlız yani

Back
X