• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Şiddet...

Çocuğunuzu alıp sığınma evine gidin en iyisi o
Hayat kısa evladınız da huzurlu bir yaşamı hakediyor
Ne kendinize ne de çoçuğunuza yapmayın bu kötülüğü

Çok zor.... ailenizi ikna edin bu kadar Gaddar olmasınlar. Sizi ancak aileniz çekip alabilir.
Çocuğunuzu da kimse alamaz sizden yaşı küçük..
Bosanin lütfen ama dedigim gibi ailenizi ikna edin

Çocuğun için bir iyilik yapacaksan o evden uzaklaşacaksın, boşanacaksın.
Merak etme çocuğunu kimse alamaz. Çocuk senin.
Yeter ki kaç. Alo 183 hattını ara ve danışmanlık al. Onlar yardımcı olacaktır.

Deneyeceğim sağolun

Ahhh be canım... ne demek tehdit altında..
çocuğunu alamama nedenin nedir?
ailen yanında durmuyorsa onları da düşünme şuan al çocuğunu git bi sığınma evine.
düşünme bile ama gitmeden önce kimseyi de huylandırma...
dışarı çıkıyomuş gibi çık ve geri dönme hatta dayak varsa mutlaka darp raporu da al (tabi yakında olduysa)
Rabbim yardımcın olsun.

Neyse sizinde başınızı ağrıttım kusura bakmayın görüşleriniz için cok tesekkür ederim dediklerinizi yapmaya calısıcam hakkınızı helal edin allah yardımcım olsun allaha emanet olun..

Korkuyorum bulup bişey yaparlarsa

Ablacigim ben de Dogu Anadoluluyum ailem de gayet ataerkildir O savurduklari tehditlerin hepsi bos. Inan bir havlar 2 havlar sonra susarlar. Sen gittikten 3 gun sonra koylerinden bir kiz bulurlar, onunla evlendirirler. Yani dogu kulturunde kadinin bir yeri, bir onemi yok zaten cocuk yapsin baksin yemek yapsin...bu kadar. Sen yoksan, baskasi var sen gidersin baska kadin gelir anlatabildim mi? Kimse Melike gitti diye ahlanip vahlanmaz gittiyse gitti ne yapalim derlerl, adami hemen tekrar evlendirirler. 1 ay sonra senin adani hatirlayan bile kalmaz. Senin yerinde olsam cikar giderim, ilk etapta polise siginirim. Birkac ay gectikten sonra zaten arayan soran olmaz.

Bazı insanlar neden konu açıyor anlamış değilim.
Verilen her akılla olmaz demek için mi ?

2 seçeneğin var :

* Ya böyle yaşamaya devam edeceksin ama şikayet etmeden

* Ya da çocuğunu alacaksın, önce savcılığa gideceksin suç duyurusunda bulunacaksın tehdit edildiğin için. Sonra Baro dan ücretsiz avukat talep edeceksin ve gideceksin annene sığınacaksın.

Ben senin yerinde olsam 2.ci seçeneği seçerdim. Ucunda ölüm dahi olsa bir kafes te yaşamaktansa özgürce ölmeyi tercih ederim.

Ayrıca çocuğunuzu düşünüyorsanız böyle bir ortamda büyütmek istemezsiniz.
Ve, çocuğunuza doğru bir eğitim verin Kadın ve Erkeğin eşit olduklarını, özgür olduklarını.

Merhabalar ben 16 yaşında sevdiğim insana kaçarak evlendim şuan 20 yaşındayım 4 senelik evliyim.. Evlendiğim günden beri gün yüzü görmemiş biriyim hamileliğimde bile dayak yedim şuan bi oğlum var 3 yaşında herşeye onun için boyun eğiyorum bu evliliği bitiremiyorum. Sürekli kavga gürültü sürekli şiddet çocuğumun da pisikolojisi bozuk durumda. Bende annesiz büyüdüğüm için bilirim yarım kalmak nasıl birşey ama huzursuz bi evde büyümek daha kötü diye düşünüyorum. Eşimin de bana karşı sevgisi yok onu hissettiriyo bana ama herşeye cocugumuz için katlanıyoruz şuan 1 ay önce karşıma alıp konuşmak istedim olmuyo yürümüyo bitirelim dedim bana demediği kelime kalmadı aynı zamanda ailesiyle birlikte yaşıyoruz ailesinin de bana yaptığı haksızlıklar cabası.. ben 4 defa ayrılmayı denedim çocugu göremezsin diye tehdit ettiler tam 2 ay evladımdan ayrı annemde kaldıktan sonra dayanamadım geri döndüm elimden birşey gelmedi. Artık hem gidemezsin senide ailenide öldürürüm yaşatmam diyo tehdit ediyo hem çocuğu göremezsin diyo ne yapçam şaşırdım gidicek bi yerim yok ailem arkamda durmuyo daha yaşım küçük korkuyorum benim yüzümden ailem zarar görsün istemiyorum gülmeyi özledim mutlu olmak benim hakkım değilmi diye düşünüyorum ne yapmam lazım akıl verin bana lütfen :'( düzelicek bi yuva yok ortada zorla tehdit altında yaşıyorum bu evde...
yine yaş 16 lı bir konu:işsiz:

Kaçarak evlenmek nedir? Özetle görüyoruz. Google'da aratınca kaçmayı düşünen genç kızlar direk çıkar inşallah da okurlar.

Yapmayın. Ne olduğu belirsiz, araştırmadan-soruşturmadan, anne baba duası almadan evlenmeyin. Sizi seven insan bir şekilde ailenize alttan girip üsten çıkar yine de kabul ettirir.

Konu sahibi kardeşim; sığınma evleri bu zamanlar için. Oralar boş dursun diye insanlar çene yormuyor. Alıp çocuğunu yerleş. Eşin evde yokken direk polise git baktın barıştırmaya uğraşıyorlar oradan da çık hangi ildesin bilmiyorum ama internete sahipsin buraya yazabildiğine göre git arat sığınma evi nerde var yerleş.

Son düzenleme:
IMG_3678.webp

Back
X