• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sorun .. yardım lütfen..

SessizveDerinden

Aşkımın Aşkıyım :)
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
325
9
38
Sakarya
Mrb.. kısaca sorunumu anlatmaya calısıcam..
Abim fazlasıyla dini bütün biri.kolundan doğuştan bir sakatlığı var.bu yüzden belkıde kısmet olmadığından 32 yasına kadar evlenemedi..
son olarak aracı vasıtasıyla 26 yasında dul, 1 cocugu olan (çocuk babada) biriyle görüşüyor.
kadının hali durumu bizden daha iyiymiş..
mehir olarak 150 gram altın istemiş, evini ayrı istemiş..
biz ailece zaten son senelerde baya borç oduyoruz.
ama abim bencilce davranıp kadının her dedıgıne olur dıyor.
abim 3 defa görüştü kız ve aılesıyle bızı ıstemedıler.
abimi yalnız istediler...
ve evine cok eşya ıstemıyormuş. vitrin sehpa falan..
biz ailece cok kuşkulandık ıcımıze sınmeyen bırşey.
ben bı bayan olarak evimin eşyaları ıyı olsun ısterım altından cok.
Sizce de kuşkulanmakta haklımıyız ?

Abin bu kişiye aşık falan mı oldu.
Gözü kararmış gibi.
Ne demek sizleri istememesi?

Fena kafayı takmış cok begenmış.bu olmazsa başka kızla görüşmem falan dıyor..
karsı taraf hep abımı ıstedı bu mevzuları konuşmak ıcın bızde anlamadık

aileyi araştırmadık biz.şöyle diyim abim dini bir gruba mensup. o gruptan olan bırı bu.aracı olanda abımın ortak arkadaşı.
aracılar görüşüyorlar yani.biz nekadar abime yok desekte o kendi bildiğini okumak istiyor..

ağbinin seçtiği kişiyle ilgili konular tamam normal değil onu tartışmayacam ama senin kızkardeş olarak bukadar ağbinin hayatında söz sahibi olmanda normal değil koca adam kardeşim sendenmi akıl alıpta hayatına yöne verecek bu erkek ailelerinin anası kızkardeşi ağbisi neden paylaşamaz oğullarını anlamış değilim. maddi durumumuz iyi değil falan diyosun bırak onu büyüklerin düşünsün tavrın bana çok itici geldi ha yenge adayın durumuunu tartışmıyorum orasını sizde bizde bilmiyoruz iyimidir kötümüdür

Evlerine Yalnız istemeleri enresan sanki bi işler var ve abin nasıl olsa kolay kanıyor diyerek başkalarınında oraya giderek anlamamasını istememişler gibi :26:
Dikkat edin soruşturun gerekirse abinize söylemeden ailecek gizli gizli takip edin.
Abinizin kanmasını normal buldum aslında bu yaşına kadar ilgi görmemiş duygusal boşluk var ve ilk kez bi bayanla evlilik hakkında konuşuyor bu yüzden gözleri kör gibi.
Şimdi yargılamakta istemem 150 gr altın zaten çok değil bende öyle istedim ama hemen yapılsın mı istiyo ayriyetten bana şu kadar altın alacaksın diyo mu ? bunlar önemli.

ağbinin seçtiği kişiyle ilgili konular tamam normal değil onu tartışmayacam ama senin kızkardeş olarak bukadar ağbinin hayatında söz sahibi olmanda normal değil koca adam kardeşim sendenmi akıl alıpta hayatına yöne verecek bu erkek ailelerinin anası kızkardeşi ağbisi neden paylaşamaz oğullarını anlamış değilim. maddi durumumuz iyi değil falan diyosun bırak onu büyüklerin düşünsün tavrın bana çok itici geldi ha yenge adayın durumuunu tartışmıyorum orasını sizde bizde bilmiyoruz iyimidir kötümüdür

Kimseyi çekemeyecek karakterde biri değilim..Yalnızca ayını yorganına göre uzatsın dıye dıyorum.
Şuan zaten 11 bin tl borcumuz var.o benı ılgılendırmez dıyor ve altın ıcınde annesinden babasından ıstıyor.sımdı anne baba borcunumu odıycek altın mı alıcak ? borç ustune borç olursa cok mu ıyı olur yanı ? bence sizin düşünceniz çok lakayik..
evine sehpa bıle ıstemeyen bırı okadar altını ıstıyorsa (bızım durumumuzu bıldıgı ve Allah korkusu olduğu halde) ben kıllanırım.sizi bilemem.
Evlerine Yalnız istemeleri enresan sanki bi işler var ve abin nasıl olsa kolay kanıyor diyerek başkalarınında oraya giderek anlamamasını istememişler gibi :26:
Dikkat edin soruşturun gerekirse abinize söylemeden ailecek gizli gizli takip edin.
Abinizin kanmasını normal buldum aslında bu yaşına kadar ilgi görmemiş duygusal boşluk var ve ilk kez bi bayanla evlilik hakkında konuşuyor bu yüzden gözleri kör gibi.
Şimdi yargılamakta istemem 150 gr altın zaten çok değil bende öyle istedim ama hemen yapılsın mı istiyo ayriyetten bana şu kadar altın alacaksın diyo mu ? bunlar önemli.
Ayrıyetten altın konusunda bılgım yok.hemen ıstemıyor.nıkah kıyıldıktan sonra ıstıyor

sizin gibi düşünüyorum.suan cok heveslenmıs durumda abım.dogruları goremıyor.

Son düzenleme:
aileyi araştırmadık biz.şöyle diyim abim dini bir gruba mensup. o gruptan olan bırı bu.aracı olanda abımın ortak arkadaşı.
aracılar görüşüyorlar yani.biz nekadar abime yok desekte o kendi bildiğini okumak istiyor..

bence ısrarla araştırın, gelin adayı ile tanışın, ailesini tanıyın,
anlamadığım neden sizinle görüşmek istemiyorlar, yangından mal kaçırır gibi
bunun altında farklı birşey olabilir, şiddetle araştırın diyorum

Mrb.. kısaca sorunumu anlatmaya calısıcam..
Abim fazlasıyla dini bütün biri.kolundan doğuştan bir sakatlığı var.bu yüzden belkıde kısmet olmadığından 32 yasına kadar evlenemedi..
son olarak aracı vasıtasıyla 26 yasında dul, 1 cocugu olan (çocuk babada) biriyle görüşüyor.
kadının hali durumu bizden daha iyiymiş..
mehir olarak 150 gram altın istemiş, evini ayrı istemiş..
biz ailece zaten son senelerde baya borç oduyoruz.
ama abim bencilce davranıp kadının her dedıgıne olur dıyor.
abim 3 defa görüştü kız ve aılesıyle bızı ıstemedıler.
abimi yalnız istediler...
ve evine cok eşya ıstemıyormuş. vitrin sehpa falan..
biz ailece cok kuşkulandık ıcımıze sınmeyen bırşey.
ben bı bayan olarak evimin eşyaları ıyı olsun ısterım altından cok.
Sizce de kuşkulanmakta haklımıyız ?

Benim anlamadığım içinize sinmeyen şeyin tam olarak ne olduğu....

Çünkü kadın mehir ve ayrı ev istediği için "borç ödüyoruz" ve "abim bencilce kabul etti" demişsin. Evine fazla eşya istemeyince de "ben olsam ev eşyası iyi olsun isterim" demişsin. Yani istemesi de istememesi de kusur olmuş. Hani durumunuz olmamasına rağmen "herşey dört dörtlük olacak" dese anlarım - ki istediği mehir zaten ayrılma halinde verilmiyor mu kadına? Şu an verilecek bir altın yok yani, sadece evini ayrı istiyor ve fazla eşyaya gerek yok diyor.

kusura bakmayın da konuyu iyice saptırmışsınız yani,
lütfen konuya mutabık olun, burda bi kıskançlık söz konusu değil ,
arkadaş, gelin adayının gizliliğinden söz etmiş, tanımak istediğini ve endişelendiğini belirtmiş

bence ısrarla araştırın, gelin adayı ile tanışın, ailesini tanıyın,
anlamadığım neden sizinle görüşmek istemiyorlar, yangından mal kaçırır gibi
bunun altında farklı birşey olabilir, şiddetle araştırın diyorum

son görüşmede önce bızıde ıstedıler sonra tel geldi.yalnız gelsin dendi abim için.
bugnlerde babam söylenip duruyo neden bızı ıstemıyolar falan oyle iş olmaz dıyor.
abim aracılarla işi hallediyor bende anlamadım.abime dun bi laf ettim tersledi.karışmıycam artık.

kusura bakmayın da konuyu iyice saptırmışsınız yani,
lütfen konuya mutabık olun, burda bi kıskançlık söz konusu değil ,
arkadaş, gelin adayının gizliliğinden söz etmiş, tanımak istediğini ve endişelendiğini belirtmiş

Hay elleriniz dert görmesin...Bende nişanlıyım.ama bugüne kadar 1 dfa sormadım ima etmedim bana nekadar altın yapacaksınız falan fılan. ben bu konunun böyle gelısmesınde mantık bulamadım ve deneyımlı tecrubelı bırılerı yorum yapar dıye burda paylaştım.
sanırım arkadaşın bu konuda yarası var neyse :)

Nasıl bir sorun olacağını düşünüyorsunuz ?
Altınları alıp kaçar filan diye mi ?
Madem gruba (sanırım tarikate) mensuplar,pek kaçmaz diye düşünüyorum.
Öte yandan gruba mensup olması,güvenilir olması anlamına elbette gelmez.

Onun haricinde ayrı ev istemesi,vitrin,sehpa istememesi bana tuhaf gelmedi.
Artık çoğu kişi evinde fazlalık istemiyor.
Aileyi karıştırmak istememesi de önceki evliliğinde aileden canı yandığından olabilir.

bugun öyle diyor babam. annemı sıkıştırıyor ama iş abimde bitiyor.bız zorla kendımızı davet ettıremeyız.aksam abıme dıyecegız kızı aılesını görmek ıstıyoruz dıye.soylesın karsı tarafa artık

Kimseyi çekemeyecek karakterde biri değilim..Yalnızca ayını yorganına göre uzatsın dıye dıyorum.
Şuan zaten 11 bin tl borcumuz var.o benı ılgılendırmez dıyor ve altın ıcınde annesinden babasından ıstıyor.sımdı anne baba borcunumu odıycek altın mı alıcak ? borç ustune borç olursa cok mu ıyı olur yanı ? bence sizin düşünceniz çok lakayik..
evine sehpa bıle ıstemeyen bırı okadar altını ıstıyorsa (bızım durumumuzu bıldıgı ve Allah korkusu olduğu halde) ben kıllanırım.sizi bilemem.

sizin gibi düşünüyorum.suan cok heveslenmıs durumda abım.dogruları goremıyor.

Abin oldukça bencil düşünmüş. Eğer o işe sizi karıştırmıyor aracılar mensup olduğu cemaat ilgileniyorsa altın parasını da onlardan istesin. Bana kalırsa abin engelinden ötürü bir başkasının onu beğenemeyeceğini düşünüyor. Yani bu fırsat bunu kaçırırsam başka olmaz düşüncesinde olabilir. Ama cidden dediğiniz gibi şüpheli sadece altın isteyip başka birşey istememeleri filan başka niyetler filan mı var diye düşünebiliyor insan altını alıp terkedecekler gibisinden. Bence bu bayanın önceki eşinden neden ayrıldığını araştırın ailesi filan konu komşu bilir.

son görüşmede önce bızıde ıstedıler sonra tel geldi.yalnız gelsin dendi abim için.
bugnlerde babam söylenip duruyo neden bızı ıstemıyolar falan oyle iş olmaz dıyor.
abim aracılarla işi hallediyor bende anlamadım.abime dun bi laf ettim tersledi.karışmıycam artık.

hiç olmazsa şimdilik abinizle zıtlaşmayın, en azından bilgi almanız açısından sıkıntı yaşamazsınız bu sürede
bir de, abinizin yakın arkadaşıyla konuşma şansınız var mı? veya bir şekilde bu aileye ulaşamaz mısınız?
baştan sona çelişkilerle dolu..
endişenizi çok iyi anlıyorum, abiniz aceleci davranıyor,
arkadaşın biri mihirle ne ilgisi var demiş, sırf mihri almak için evlenmediği ne malum?
sorun soruşturun, bir şekilde adını sanını, adresini öğrenin..abinizi kırmadan..

Nasıl bir sorun olacağını düşünüyorsunuz ?
Altınları alıp kaçar filan diye mi ?
Madem gruba (sanırım tarikate) mensuplar,pek kaçmaz diye düşünüyorum.
Öte yandan gruba mensup olması,güvenilir olması anlamına elbette gelmez.

Onun haricinde ayrı ev istemesi,vitrin,sehpa istememesi bana tuhaf gelmedi.
Artık çoğu kişi evinde fazlalık istemiyor.
Aileyi karıştırmak istememesi de önceki evliliğinde aileden canı yandığından olabilir.

Bende sizin gibi düşünüyorum aslında ama biz gerçekten bu ara böyle bir yuk altına gırmeye aılece hazır degılız.
abimde biliyor ve vıcdanlı bırı bu durumda gramına akdar altın istemesi garibime gitti.
ayrıca ılk evlılıgının bıtıs sebebı ve cocugun babada oluş sebebını soylememısler.abımde sormamış
sormam dıyor..
ben bırının bırıne bukadar kendını teslım etmesını canı gönülden inanmasını mantıklı bulamıyorum

Eşya istemiyor,
Bolca altın istiyor,
Aile bireyleriyle görüşmüyor,
Abiniz de anladığım kadarıyla evlilik hevesine düşmüş, gözü bir şey görmüyor...
Bilemiyorum bana bu işin sonu pek iç açıcı gibi gelmedi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X