Evlilikte yaş farkı

Bence akıllı ol şuan seni mutlu edebilir ama inan ileride çok büyük sorunlar çıkıcak çünkü onun yaşı ilerledikçe sen gençliğini yaşıcaksın ve sana çocuk gözüyle bakıcak şahsen bi tanıdığımız var aralarında eşiyle 9 yaş var o bile çok fazlaymış kız şuan gençliğini yaşarken adam hep bunu çocukca buluyomuş geçimleride çok kötü hemen hemen hergün herşeye tartışıyolarmış bana dertlerini anlatıyo bn bile çok etkileniyom yol yakınken dön bnce yinede sizin fikriniz
Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım kendinden dokuz yaş küçük bir kızla evlendi ve şimdi bin pişman. Kızı daha rahat yönetirim diye evlendi ama çok yanlış kararmış diyor şimdi.

Çocugunuz artık dede der siz de baba dersiniz kusura bakmayında...

Benve yaş önemli değil.30 yasinda olup 50 gibi duranda var. 50 oluo 30 duranda var. Spor yapiyor mu,kendine bakıyor mu,dişleri nasıl dişlerden kendini ele verir. Ama siz calismiyorsaniz 21 yas 40 yasinda biriyle evlenmek için çok küçük.

Zaten konuyu açtığım gün kendimi ucube olarak hissettim ve yorumlardan dolayı kaç gündür ölü gibi dolaşıyorum ortalarda. Anladım ki insanlar birisine yardım etmekten çok o kişinin içinde bulunduğu durumun berbatlığını dibine kadar hissettirip, o kişiyi daha da eksik hissettirme derdindeler. Ben zaten içimde bulunduğum durumu savunmuyorum. Savunsam normal sekilde hayatıma devam eder, buraya konu bile açmazdim. Ya da açtığımda eleştiren kişilere haksızsın derdim. Ama işte burası tecrübeli olduğunu savunup karşıdaki için empati bile kurmayı tecrübe etmekten kaçınan kadınlarla dolu maalesef. Herkes hayatı boyunca hep doğru kararlar vermiyor ve kimse mükemmel değil. Ama yanlış kararlar verdiğimizde karşıdaki insan da üstümüze gelirse eğer zayıf olduğumuz bir dönemden geçiyorsak kendimize zarar bile verebiliriz. Umarım bir gün herkes bol empati kurar da karşıdakini böyle üzmez .
hello darling, linç yeme uğruna sana birşeyler yazmak istedim, umarım okursun.
gözümden sakındığım annemin yoklunu 1 gram hissettirmediim kız kardeşim 24 yaşındayken bir gün 40 yaşında bir adamla ilişkisi olduğunu öğrendim. Bu ilişki kız kardeşimi çok değiştirdi ama iyi yönden. Çünkü takıldığı adam gerçekten çok bilgili, kültürlü, girdiği ortamla uyumlu bir adamdı. Eşim de bende kendisiyle aileden ik tanışanlardık. Babamın onay vermeyeceğini çok iyi biliyordum, o gün oraya ''sapık, seni pedofili'' vs vs demek için gitmiştim ama karşımda kalbi yüzüne vurmuş çok iyi bir insan tanıyıp ayrıldık. Hemen evlendirmedik, uzun uzun tanıdık, aileler birbirini vs. Babam kesinlikle istemedi ama uzun uğraşlar sonucu tanıştılar. İnsan sarrafırıd babam, günlerce oturdular kalktılar adamla. Hiç kendini bozmadı adam, gerçekten efendi çıktı. Bizim kıza bu ilişki iyi geldi gerçekten, cadı kardeşim melek çıktı öyle diyim. Ne bileyim kitaplar, kültür etkinlikleri, sosyalleşmeler ona öyle iyi geldi ki gençliğini hatırladı resmen. Şimdi evliler, aralarında 16 yaş var, oha vs diyen olabilir ama onların tanışması da flörtü de hep tesadüflerle örülü, annem derdiki kader ağlarını örerse melekler gelir ağzını kaparmış o an insanın, gık çıkılmazmış. Biz ayrılsınlar diye 100'lerce numara çevirdik, ama adam iyilikten vazgeçmedi. İnş. karşındaki de bu niyette, dürüst, saygın biridir. Değilse vay haline. verilecek kötü örneğim de var. 42 yaşında biriyle evlenip şimdi kıskançlık krizleri yüzünden pencereden bile bakamayan bir arkadaşım mesela. önemli olan iyi tayin etmek, iyi analiz etmek ve karşıdaki insanı iyi okumak. Hemen kapılma, iyi ölç biç. Güvendiğin birilerine ailenden çıtlat bir oturup baksınlar. Her şey cinsellik değil, gerçekten. Bu sığ bakış açısı çok acınası. Hakkında hayırlısı, yurt dışı master vs biraz göz boyama geldi bana. Ne olursa olsun mesleğini diplomanı eline almadan evliliğe kalkışma, ona muhtaç yaşama ablacım, gözlerinden öpüyorum.

Zaten konuyu açtığım gün kendimi ucube olarak hissettim ve yorumlardan dolayı kaç gündür ölü gibi dolaşıyorum ortalarda. Anladım ki insanlar birisine yardım etmekten çok o kişinin içinde bulunduğu durumun berbatlığını dibine kadar hissettirip, o kişiyi daha da eksik hissettirme derdindeler. Ben zaten içimde bulunduğum durumu savunmuyorum. Savunsam normal sekilde hayatıma devam eder, buraya konu bile açmazdim. Ya da açtığımda eleştiren kişilere haksızsın derdim. Ama işte burası tecrübeli olduğunu savunup karşıdaki için empati bile kurmayı tecrübe etmekten kaçınan kadınlarla dolu maalesef. Herkes hayatı boyunca hep doğru kararlar vermiyor ve kimse mükemmel değil. Ama yanlış kararlar verdiğimizde karşıdaki insan da üstümüze gelirse eğer zayıf olduğumuz bir dönemden geçiyorsak kendimize zarar bile verebiliriz. Umarım bir gün herkes bol empati kurar da karşıdakini böyle üzmez .
Kimse seni üzmek için yazmadıki. Kardeşi kızı yerine koyup daha sonra yaşayacaklarından korumak için yazdı. Şu an laylaylom geliyor sana. Çok matah bi durum olsaydı Kayahan ın eşi, kayahan ölünce hemen nir yaşlı daha bulurdu. Buldu mu?

18 yaşından büyüksünüz, ilişkinize saygı duyuyorum ama aranızdaki yaş farkı çok fazla. Kuşak farkı var resmen, siz onun kızı olabilirdiniz. Bunu sorgulamak lazım, neden kendi yaş aralığında insanlar ile beraber değilsiniz? Bu ikiniz için de geçerli. Siz bu ilişkiye başladığınızda 19 yaşında olmalısınız. Çok gençsiniz, ileride düşünceleriniz, hisleriniz, yaşama bakış açınız değişebilir. Belki pişman olabilirsiniz.

İlk olarak aralarında yaş farkı fazla olup çok iyi anlaşan mutlu evlilikleri olan insanlar var. Siz ve eşiniz bunu kabul ediyorsa aileler de bir süre sonra kabullenecektir. Önemli olan siz 40 yaşınıza geldiğinizde beyefendinin de 60 yaşında olacağını bilin. Siz 50 iken o 70 olacak ömrünüz varsa. Ancak iyi anlaşıyoruz demişsiniz, bu gerçekten bulunmaz bir nimet. Yanlız yaşınız biraz evlilik için erken duruyor. Biraz daha hayatı ve başka insanları tanımalısınız diye düşünüyorum. 4-5 sene flört etmeyi teklif etmeyi deneyebilirsiniz. Karar sizde bitiyor.

Merhaba öncelikle.
Ben 21 yaşındayım, sevgilimin yaşı ise 41. 2 yıldır beraberiz ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailesiyle tanıştım gerek annesi gerek de babasıyla aramız çok iyi ve sürekli vakit geçiriyoruz .
Onlar da beni çok seviyor. Sorun şu ki benim ailem bu ilişkiyi bilmiyor ve öğrendiklerinde tepkilerinin çok büyük olacağını biliyorum. Çünkü yan yana bariz uyumsuz duruyoruz yaş farkı itibariyle. Düşünüyorum aileme bir şekilde söylesem evlensem ileride sorun çıkacak yaşlar ilerleyince. Söylemeden ayrılsam o kadar çok baglandim ki onsuz yaşayamam ölürüm gibi geliyor. O da bana çok bağlandi beni çok seviyor, sürekli beni mutlu etmeye çalışıyor çok ilgileniyor. Ayrılırsam ona cokk haksizlik etmiş olurum. Ailesi ile bile bağ kurdum ve onlar da haklı olarak artık işin ciddiye binmesini istiyor gizli saklı ilişki yurutmemizi istemiyor. Bu durum benim psikolojimi gerçekten çok yıprattı ve 6-7 kilo verdim. Siz olsanız ne yapardınız, başınızdan böyle bir şey geçti mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Canım 27 yaşındayım 41 bana bile büyük geliyor.Yani seni anlıyorum ama adam sana nasıl baktı ben anlamadım.Benim annemle aramda 20 yaş var senin sevgilinle aranda 20 yaş.Sana karşı cinsel isteklerde bulundu mu peki?Bilmiyorum sevgilin olan koca adama güvenemedim.Ailen de gereken tepkiyi verecektir.

Düşünüyorum aileme bir şekilde söylesem evlensem ileride sorun çıkacak yaşlar ilerleyince. Söylemeden ayrılsam o kadar çok baglandim ki onsuz yaşayamam ölürüm gibi geliyor. O da bana çok bağlandi beni çok seviyor, sürekli beni mutlu etmeye çalışıyor çok ilgileniyor. Ayrılırsam ona cokk haksizlik etmiş olurum. Ailesi ile bile bağ kurdum ve onlar da haklı olarak artık işin ciddiye binmesini istiyor gizli saklı ilişki yurutmemizi istemiyor.

1 ay geçmiş, umarım yorumumu okursun.

18 yaşından büyüksün ve yasal olarak istediğin kişiyle evlenirsin kimse bir sey diyemez. Belki adam gerçekten dünyada seni mutlu edebilecek tek adam bilemem ama kim olursa olsun 21 yaş evlilik kararı için çok erken. Eğer maddi olarak kendi kendine bakacak konuma gelirsen kimseye ihtiyacın olmaz. O yüzden evlilik düşüncelerini ertele.

Benim alıntıladığım cümlelerinden anladığım şu, sen zaten neyin olup olmayacağını biliyorsun fakat adamın sana yaklaşımı ve bu zamana kadar sana destek olması iliskinizi aşktan çok bağımlılığa dönüştürmüş. Bir de omuzlarına yüklenen minnet duygusu var, senin yaşındaki birinin bunu hissetmesi de ne kadar olgun olduğunu gösteriyor ama lütfen şu sözlerimi iyi düşün bu yalnızca senin için değil tüm kadınlar için geçerli, evlilikle hayatı tamamen değişen ve ayrılma durumunda da büyük bedel ödeyen taraf her zaman kadın, bu nedenle biz önce kendimizi düşünmeliyiz, sen evlensen de ayrılsan da emin ol o adamın ailesi için bir sey değismeyecek, kimseye haksızlık da etmiyorsun, insanlar sevgili olabilirler, ayrılabilirler, sözler verebilirler, tutamayabilirler. Özellikle kadın, hep fedakarlık yapan taraf oluyor çünkü biz sözümüze sadığız ama bu evlilik konusunda övünülecek bir sey değil. hayata bir kez geliyoruz ve kendi çıkarlarımızı korumak zorundayız. Ne kadar uzun süreli olursa olsun, ne kadar emek verilmis olursa olsun senin çıkarına, mutluluğuna aykırı tek bir şüphe varsa bencil düşünmek zorundasın.

Kararın ayrılık yönünde olursa ve sana vicdani ve duygusal baskı yapmaya çalışırlarsa asla geri adım atma, güzellikle bırakmıyolarsa kendileri bilirler senin suçun yok, 19 yaşında başlamış iliski ve hala bu kararlar için çocuk sayılırsın, unutma kimseye borcun da yok.

Ben babanızla ilişkinizi merak ettim. Baba profili mi arıyorsunuz hayatınızda? Şimdi dışardan bakınca cidden anormal bir ilişki hatta adamın sizi istismar ettiği bir profil var. Ama baba sevgisi eksikliği için yanaşıyorsanız bu adama farkında olmadan, bu tarz ilişkiler çok sağlıksız olur. Ama şöyle bir şey de var. Kimin ilişkisi sağlıklı ki? Herkesin hayati mukemmel mi sanki ?

Back
X