Düşünüyorum aileme bir şekilde söylesem evlensem ileride sorun çıkacak yaşlar ilerleyince. Söylemeden ayrılsam o kadar çok baglandim ki onsuz yaşayamam ölürüm gibi geliyor. O da bana çok bağlandi beni çok seviyor, sürekli beni mutlu etmeye çalışıyor çok ilgileniyor. Ayrılırsam ona cokk haksizlik etmiş olurum. Ailesi ile bile bağ kurdum ve onlar da haklı olarak artık işin ciddiye binmesini istiyor gizli saklı ilişki yurutmemizi istemiyor.
1 ay geçmiş, umarım yorumumu okursun.
18 yaşından büyüksün ve yasal olarak istediğin kişiyle evlenirsin kimse bir sey diyemez. Belki adam gerçekten dünyada seni mutlu edebilecek tek adam bilemem ama kim olursa olsun 21 yaş evlilik kararı için çok erken. Eğer maddi olarak kendi kendine bakacak konuma gelirsen kimseye ihtiyacın olmaz. O yüzden evlilik düşüncelerini ertele.
Benim alıntıladığım cümlelerinden anladığım şu, sen zaten neyin olup olmayacağını biliyorsun fakat adamın sana yaklaşımı ve bu zamana kadar sana destek olması iliskinizi aşktan çok bağımlılığa dönüştürmüş. Bir de omuzlarına yüklenen minnet duygusu var, senin yaşındaki birinin bunu hissetmesi de ne kadar olgun olduğunu gösteriyor ama lütfen şu sözlerimi iyi düşün bu yalnızca senin için değil tüm kadınlar için geçerli, evlilikle hayatı tamamen değişen ve ayrılma durumunda da büyük bedel ödeyen taraf her zaman kadın, bu nedenle biz önce kendimizi düşünmeliyiz, sen evlensen de ayrılsan da emin ol o adamın ailesi için bir sey değismeyecek, kimseye haksızlık da etmiyorsun, insanlar sevgili olabilirler, ayrılabilirler, sözler verebilirler, tutamayabilirler. Özellikle kadın, hep fedakarlık yapan taraf oluyor çünkü biz sözümüze sadığız ama bu evlilik konusunda övünülecek bir sey değil. hayata bir kez geliyoruz ve kendi çıkarlarımızı korumak zorundayız. Ne kadar uzun süreli olursa olsun, ne kadar emek verilmis olursa olsun senin çıkarına, mutluluğuna aykırı tek bir şüphe varsa bencil düşünmek zorundasın.
Kararın ayrılık yönünde olursa ve sana vicdani ve duygusal baskı yapmaya çalışırlarsa asla geri adım atma, güzellikle bırakmıyolarsa kendileri bilirler senin suçun yok, 19 yaşında başlamış iliski ve hala bu kararlar için çocuk sayılırsın, unutma kimseye borcun da yok.