Evlilikte yaş farkıyla mutlu olan var mı ?

Benimde eşimle aramda yaş farkı var bazen bizde anlaşamıyoruz maalesef.Ama yinede şükür ediyorum napıyım,Evlendik bi kere .bende küçük evlendim şimdiki aklım olsa daha geç evlenirdim diyorum.

7 yaş faZla ama ne diyim
Bizim de 12
Ben de karşıydım
Hatta 1 yaşa bile
Ama memnunum ben

Merhaba kızlar uzun zamandır yoktum, dertler birikti yine uğrayayım dedim. Benim dert ortağım sizsiniz. Eşimle aramda yaş farkı var. O benden büyük. Bir sürü soruna neden oluyor. Defalarca nereden evlendim ben naptım derken buluyorum kendimi. Benim mutlu olduğum şeyler ona uymuyor, heveslerim ve hayallerim ona çocukça geliyor. Umursamıyor beni dinlemiyor, anlamıyor çoğu zaman. Görücü usülü evlendim, bebeğim var. Defalarca yaptığım evlilikten pişmanlık duyurdu eşim bana. Şükredemedim, hevesimi kursağımda bıraktı. Kendimi birey gibi hissetmeme, kendimi savunmama izin vermedi. Hep sustum. Susturuldum. Susmak zorunda bırakıldım. Gün geçtikçe pısırıklaştım, korktum. Köşeye çekildim hayattan zevk almaz oldum. Asosyalleştim. Hissizleştim. Çoğu zaman mutluluk rolü oynamak zorunda kaldım. Sanırım hep böyle de gidecek. Çünkü o değişmeyecek. Bugün bana "Allah belanı versin" deyip küfür etti. Hemde ufacık bi heves için. O kadar ağırıma gitti ki nasıl düzelirim nasıl düzelmiş gibi yaparım bilemiyorum.
Kendimi olgun biri olarak düşünürdüm evlenirken, meğer olgun olunca yaş büyümüyormuş. İçim hala çocuk. Kalbi kırık yorgun bir çocuk. Hayatın tüm yükü sırtıma binmiş dizlerim bükülmüş her an yere yığılacak gibi hissediyorum. O ise diğer odada ayaklarını uzatmış kahkahayla dizi izliyor..
Canım benimde eşimle aramda 6 yaş var bence o tamamen kişiyle alakalı bişey yaşla falan değil ayrıca aranızdaki yaşta normal bence yapı meselesi mesela eşim bazen çocukça davranır o bana göre daha şen şakrak biridir ben daha ciddi bazı şeyleri daha olgun düşünen birisiyimdir

Yaş farkı önemli değil önemli olan ruh yaşı ruh yaşlarınız uymamış olabilir sen çok daha kıpır kıpır o daha ağır başlı olabilirsiniz ona uymayan şeylerde sana herhangi bir yasak yoksa onu yapamazsın şunu giyemezsin gibi her neyi yapmak istiyorsan tek başına yap illa o senin sevdiğini sevecek yaptığını yapacak değil diğer kriterlere bırak hor görüyor mu seni sana para veriyor mu bunlarda bir sorun yoksa git tek başına eğlen

Kusara bakma da çocukça davranıyorsun gerçekten o sana laf söylüyor sen melanlokiye bağlıyorsun laf söylediğinde ver ağzının payını otur senden biraz büyük diye kendini bir şey sanmasın susma izin verme

Ünv okuyorum 2. Sınıftayım

Açıktan okuyormuşsunuz bu durum sosyalleşip dışarı çıkmanıza engel değil ki. Her gün vaktinde gitmeniz gereken bir okulunu yok sonuçta. Hem çalışıp hem açıktan devam edebilirsiniz. Anladığım kadarıyla eşiniz sizi ciddiye almıyor. Onun için değil kendiniz için sosyalleşin,çevrenizi geliştirin, kendi paranızı kazanın. Daha yaşınız çok genç bütün gün evde oturup değmeyecek birine gözyaşı dökmek için özellikle.

Merhaba kızlar uzun zamandır yoktum, dertler birikti yine uğrayayım dedim. Benim dert ortağım sizsiniz. Eşimle aramda yaş farkı var. O benden büyük. Bir sürü soruna neden oluyor. Defalarca nereden evlendim ben naptım derken buluyorum kendimi. Benim mutlu olduğum şeyler ona uymuyor, heveslerim ve hayallerim ona çocukça geliyor. Umursamıyor beni dinlemiyor, anlamıyor çoğu zaman. Görücü usülü evlendim, bebeğim var. Defalarca yaptığım evlilikten pişmanlık duyurdu eşim bana. Şükredemedim, hevesimi kursağımda bıraktı. Kendimi birey gibi hissetmeme, kendimi savunmama izin vermedi. Hep sustum. Susturuldum. Susmak zorunda bırakıldım. Gün geçtikçe pısırıklaştım, korktum. Köşeye çekildim hayattan zevk almaz oldum. Asosyalleştim. Hissizleştim. Çoğu zaman mutluluk rolü oynamak zorunda kaldım. Sanırım hep böyle de gidecek. Çünkü o değişmeyecek. Bugün bana "Allah belanı versin" deyip küfür etti. Hemde ufacık bi heves için. O kadar ağırıma gitti ki nasıl düzelirim nasıl düzelmiş gibi yaparım bilemiyorum.
Kendimi olgun biri olarak düşünürdüm evlenirken, meğer olgun olunca yaş büyümüyormuş. İçim hala çocuk. Kalbi kırık yorgun bir çocuk. Hayatın tüm yükü sırtıma binmiş dizlerim bükülmüş her an yere yığılacak gibi hissediyorum. O ise diğer odada ayaklarını uzatmış kahkahayla dizi izliyor..
Sizin gibi dertlerden muzdarip bir arkadaşım var ama onun eşiyle arasında 14 yaş var. 7 Yaş aslında çok fazla bir yaş farkı değil annemle babam arasında 8 yaş var mesela gayet mutlular hala. Bence sorun yaş farkı değil sizin çok küçük evlenmiş olmanız, ve eşinizin baskın bir adam olması. Konuşarak çözemiyor musunuz? Ya da hiç oturup konuştunuz mu?

Çalışmıyorum. 7 yaş var ben 22 yaşındayım o 29. 19 yaşında evlendim
7 yaş cok degıl bence mutsuzlugunu ona yorma. Erken yaşta evlenmişsin hayatı yaşamamıssın. Bende senın gıbıyım aramızda bır yaş var ben üniversite mezunuyum. Kendım bu hale geldım evlılıkle alakası yok. Evlenıp hemen benıs yapmıssın az gezseydın gozun acılırdı. Benımde uc aylık bebegım var cok yıprandm evden cıkmıyorum mutsuzum bunun nedenı esım degıl benım evet bebek olunca hersey degısıyor eşle ilişkiler degısıyor toparlamak zaman alacak. Bence sende kendını suclayıp durma gecıcı bır durum gıbı dusun neler yapabılecegını dusun eşinden ayrı ondan beklemeden ısmeden kendın ıcın kendın yap.

29 yaş çok çerez bir yaş. benim sevgilimle aramda 15 yaş vardı ve gerçekten birbirimizi anlar, dinler, uyum sağlardık. şimdiden uyumsuzluk başladıysa bu yaşla değil karakter ve beklentilerle alakalıdır. biz çalışırdık akşama kadar beni uyku tutmazdı kalkar gecenin 2sinde çorba yemeye götürürdü bu bana yeterdi. beklentiler farklıdır sizin evlilikte

yas farkiyla ne alakasi var ki,
hem esiniz zaten 29 yasinda gencecik adam, hani yas farki sorun olacaksa da ileride sorun olurdu.

sizin sorununuz daha 19 yasinizda gorucu usulu biri ile evlenmek olmus,
yani hangi devirde yasiyoruz, boyle evlilik mi olur,
gorucu usulu olacaksa bile ne bu acele, bir kac yil nisanli kalaydiniz bari.

Bu konunun yaşla alakası yok. Siz özsaygınızı kaybetmişsiniz. Önce kendiniz bunu kazanmalısınız. Sonra eşinize kabul ettirebilirsiniz. Sizin para kazanamıyor olmanızdan bağımsız bir durum. Erkek parası yiyip de onları muma çeviren bir sürü Kadın var

bu yaştaki bir erkeği kendine çevirip alttan alttan yönetebilirsin hiçbir şey için geç değil. evet küçük evlenmişsin bilmediğimiz bir durum yoksa yani rızanla evlendiysen kimse sana bi şey diyemez. kızmadan güzellikle ilet isteklerini ilk başta büyük tepkiler verebilir. ortayı ısıtarak onu da es geçmeyerek bir iş bulup part time çalışıp kendi ekonomik özgürlüğüne kısmen erişebilirsin. bence sen ne yapman gerektiğini bilmediğin için böyle sorunlar yaşayıp yaşa bağlıyorsun bu durumu

Back
X