Evlilikten iyice tırsar oldum bu ne ya!

Asgar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2016
30
38
3
31
Kaç gündür buralara bakınıyorum allahım ne evlilikler.Etrafimdakiler ise berbat vaziyette sırf evlilik için evli.Bunca zamandır ailemin evlilik baskısına baş kaldırıp evlenmedigim icin allah şükür ediyom yahu.
Cidden çok merak ediyorum.Eninde sonunda rutine baglayacak monoton olacak bir seyi insan neden yapar?Su an bakınca evlilik kötü bir sey gibi geliyor bana.Aile olmak zor iş herkes beceremez ki oyle olmayı.Iki cocuk olunca bir koca bir kadın <==formül bu mu yani?
Ay cok sinirliyim suan.Kardeş belledigim muhendis kuzenim var.inanılmaz bilgili ve okumaya meraklı ve genelde etrafindaki erkekler onun bilgisini zekasini kendine yediremiyor .Ailesi onu bi uzaktan akraba ile evlendirmeye calisiyor cocuk ortaokul mezunu ve aşırı geri kafalı.Hal oyle olunca kuzenim kendini baskı altinda hissediyor ve evliligi care olarak gormeye basladi .Bu dün bi cocukla görüştü bi arkadaş vasıtası ile konuştular ettiler.Cocukta eczacı .Cocugun dediği şu

"Evlenirsek maaş kartın bende olur.Ben sana lazım oldugunda veririm."
Ya Has....r ordan.Daha ilk bulusmada söylediğine bak hele okumuş etmiş adam güya.
Işin kötüsü kuzenim sıcak bakıyordu ilk başta
Ya sen manyak mısın sen deli misin Alaz diye diye vazgeçti kız en son.Bu gidişle o akraba ile evlendireceklee Çocuğun düzgün işi bile yok kuzenim ise kadrolu mühendis.

Ayyy konu çok dağıldı bu ülkenin kadınlarının %60 baskılar sonucu evleniyor/evlenme zorunluluğu hissediyor ya

Okumuş etmiş, ekonomik özgürlüğünü eline almış kadınların da baskılara direnmesi gerekir diye düşünüyorum. Bir de şu bana maaş kartını vercileri nerden buluyorlar çok merak ediyorum ben hiç denk gelmedim. Yanlış çevrede arayışa giriyorlar sanırım.

Örnekteki çocuk tamamen maddiyat amaçlı evlilik istiyor ama herkes inan öyle değil. Örneğin ben severek, maddiyat falan düşünmeden (ki zengin de değil iki taraf) evlendim ve çok şükür şimdilik mutluyum. Haa Zaman ne gösterir bilmemem ama hep dua ederim Allahım kötüye saptırma, kötü insanlarla hiçbirimizi karşılaştırma diye.

Cok katiliyorum hala evli birisi olarak. Ögrendigim bir kac sey oldu evlenecek ve evlenmek isteyenler icin(tabi sahsi tecrubem) ;
Mesleginizi elinize almadan evlenmeyin.
Flort doneminde bile bir kac saygisizligi olduysa(kufur vb.) hic ciddiye bindirmeyin, hatta bitirin.
Evliliginiz tam rayina oturmadan cocuk yapmayin.
Özel alaniniz olsun kiskanclik guzeldir evet ama arkadaslariniza, isinize yada ozel alaniniza cok giriyorsa yol verin.
Kendinizden asla ödün vermeyin.
1 kere bile el kaldirmis olsa affetmeyin, cunku yine kalkacak.
Ya bide imkaniniz varsa ayni evi paylasmadan EVET demeyin.

Aynı baskıyı malesef bende hissediyorum savunma mekanizmam aynı sen gibi hanginiz mutlu çevremde hangi evlilik yolundaki bende yapayım gibi cümlelerle devreye giriyor. sanmıyorum belki her evlilik bu kadar kötü değildir ama doğru insanı bulmak diye birşey var çevremizdekiler anlamasa da. Bekliyorum doğru zaman ve kişiyi. Kuzeninin baskıdan kurtulmak için evliliği çare görmesi de çok saçma olmuş mazallah yağmurdan kaçarken doluya tutulmasın.

Erkeklere cok fazla anlam yukledigimizden olmasin. Biz kadinlar evlilik meraklisi olarak gorunuyoruz. O yuzden adamlar kendini sehzade gibi goruyor.

Yani evlilik guzeldir , artilari eksileri var. Bu eksiler de dangoz adamla gecmez. Ona gore secim dikkatli yapilmali.

Kadinlar evlilikten sonra adamin degisecegini sanir, erkekler evlilikten sonra kadinin degismeyecegini. (Genel olarak adam degismez, kadin degisir )

Evlenmek icin evlilik olmazzz.
Evlendigin adam sonradan degismezzz.

Okumuş etmiş, meslek sahibi, okumaya meraklı, bilgili bir kadın baskılar sonucu evliliği çare olarak görüyorsa diyecek bir şey yok. Bilgi, eğitim tamam ama kültür ve özgüven eksik kalmış kuzeninizde.

Evlenmek için yapılan ya da adamın yamuk olduğunu bile bile ama çok seviyom yea, evlenince düzelir, nikahta keramet vardır diye diye yapılan evliliklerin kötü olması çok normal. Çevrenizde genelde bu şekilde evlenen insanlar var demek ki.

Evlilikleri yolunda ilerleyen, bir çift olmayı, bir aile olmayı becerebilmiş bir sürü insan var.

Erkekleri suçlamak kolay da kadınlarda da gayet sağlam yüzdede hata var diye düşünüyorum. Genç kızlar zengin koca bulma peşinde. Etraflarında çiçek gibi çocuklar olmasına rağmen para yüzünden terkedip cüzdanı kalın hanzoların peşinden gidiyorlar. Böyle olunca da yaşadıklarını hak ediyorlar bence birazcık.

Evlenmesin.
Kendine uygun olmayan biriyle zaten boşanır

Kafasına silah dayamayacaklar istemiyorum desin,kendine denk düzgün birini bulur

buradaki dertleri filan okuyup sakın ha karamsarlığa kapılma evlilik öle kötü bişey değil :) kuzeninin tercihi direnmesi gerekir zorla değil kenedine göre birini bulur illaki aklına mantığına uygun birini seçebilir.

Anlattığınıza göre kuzeniniz iyi para kazanan biri. Nasıl baskılara dayanamayarak evlenmeyi düşünebilir
aklım almıyor. Hayatta sağlıktan sonra herşey para.. Paran varsa kimseye eyvallah'ın olmaz.
Gidersin ayrı kendi evine çıkarsın yaşarsın rahat rahat.
O da öyle yapıyorsa böyle korkak davranırsa maddi durumu yetersiz olan çalışsa bile asgari ücretle hiç bişey yapamayan insanlar ne yapsın.
Bir de maaş kartın ben de duracak diyen eleman neyin kafasını yaşıyormuş.

Şaka gibi yahu.. Kadın erkek farketmez birisi diğerine nasıl, hangi mantıkla düşünceyle bunu söyler.
Tanımlayacak kelime bulamadım cidden.

Aile baskısına yenilip evlenirse görür hayatın sillesini tekmesini tokatını.
Sacmalayıp evlenmesin. İşinin verdiği özgürlüğü dibine kadar yaşasın.

Hem aile şu bu baskısıyla olucak iş değil evlilik.
Tanımadan etmeden olmaz.
Aile tanıyoruz desede boş onlar. Adam dört duvar içinde ayı kurt olabiliyor.

Kuzenimin ailesi aşırı muhafazakar tutucu ve evet malesef ailesine hayatta söz geciremez kaldiki baska eve çıksın.Kız ıtü muhendisligi tutturdu aile yollamadi ya memlekette okursun ya okulu unut diye.Allahtan muhendislige yolladilar ona bile sıcak bakmiyorlardi.

Lanet gelsinku her çevre her aile bir değil

erkekler de ıyıce tembel oldu.Eskı erkek yapısı yok

Dişini göstersin biraz. Mesleği var, parası var.

Baskı yapmaya devam ederseniz evimi ayırır, sizi terkederim. Zerre umurumda olmazsınız. Ya benim kararlarıma saygı duyarsınız ya anne baba demem yolları ayırırım desin bak bakalım ne oluyor.

ben de buraları okuyunca şoka giriyordum ilk zamanlar. sonra alıştım. ne evlilikler ne aileler neler neler. halbuki ben güzel geçen 6 yılın ardından evlendim ve evlendiğimden beri çok mutluyum. kayınvalidem annem gibi. babası babamdan da öte.
ikimizde çalışıyoruz paralarımızı tabi ki beraber kullanıyoruz birlikte bir ev geçindiriyorsun çünkü.
kuzenine gelince. okumuş mesleği elinde bir kız. evlenmek istemiyorsa neden evleniyor? eli ekmek tutuyorsa resti çeksin gitsin .

İstedikleri kadar tutucu ve muhafazakar olsunlar ben anlamıyorum bu işi. Paran varsa özgürsündür.
Bu kadar net. 2+2=4 gibi değişmez bir durumdur bu.
Paran varsa kimse sana benim evimde yaşıyorsun, benim ekmeğimi yiyorsun diye laf edemez.
'Size ne?' diye çekersin gidersin kimseye eyvallah'ın da olmaz.
Paran varsa kimse seni çaresiz görüp zulmedemez çünkü her zaman gitme gidebilme ihtimalin vardır.
Mesela ayrı ev'e çıkmaya kalksa ne olur. Nasıl engel olmaya çalışırlar?

adı üstünde burası bir derdim var bölümü insanlar dertlerini anlatıyorlar.her evlilik böyle olsa evli insan kalmaz dünyada.kuzeniniz örneğinde de adam baştan belli etmiş kendini zaten o razı geliyorsa kendi bilir.vazgeçmeklede en iyisini yapmış.evlilikte bütçeler bir olmalı ama adam eşinin maaşına göre kendi keyfine göre düşüncesiz alışveriş yaparsa bende olsam kuruş koklatmam.ya adam tutumlu olucak ya kadın.kısacası bu harcama konusu kişiye göre değişir.

Valla saçından sürükleyip eve getirirler baska kötü şeyler dusunemiyom kaldi ki başka sehire atanmasini cikartsa diycem yok :-/

Evli ciftlerden 10 kisiyi taniyorsam bunun 6'sı sorunlu kini 20 yıllık evli kimi 5 kimi 4-1-7 falan ama bi noktadan sonra başlıyor sorun ya koca ilgisiz oluyor ya kadin veya erkek aldatıyor ya cocuk vs.yani illa bi problem var.Dediğim gibi ulkemizde evliliklerin baya bi bölümü bilincsizce yapılıyor gibi geliyor bana.Büyü okulunu oku evlen cocuk yap emekli ol sonra öl düzeni var bizde.Evlilik şart gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…