Evlilikten iyice tırsar oldum bu ne ya!

Kuzeniniz gibi birisi bile evlenmeyi çate olarak görüyor da ailesine direnemiyorsa farklı durumdaki kadınlar ne yapsın?!

Umarım direnir.. Mesleği var tahsili var, ben olsam ailem bu kadar zorlarsa evden giderim. Neden boyun eğmeliyimki?
Aynı yatağa gireceğim adamı seçemicek miyim?

Evlilik zor zanaat.
Sevmediğin biri, denk olmadığın biri ile çok çok çok daha zor.

Aynen ya. Evlilik bu sebeplerden dolayı çok uzak geliyor bana da. Sanırım mesleğiyle evli bir kadın olarak bir hayat sürdüreceğim :)

Beğenelim ya da beğenmeyelim evlilik diye bir müessese:) var .

Olay evliliği nereye koyup , evlilikten ne beklendiğinde bitiyor .

26 da evlendim , 31 de anne... 12 yıl doluyor .

Evlilikten keyif alıyorum . Beraber zaman geçirmeyi sevdiğim adamla olmak , ikimizin evladı olması...

Baskı altında büyümedim . Dilesem hiç evlenmezdim , evlilik önceside yalnız yaşadım , yine yaşar giderdim

Rahat bi tarafıma batmadığına göre ; evlilik bana cazip geldi demek . Şu an için hala pişman değilim:)

Kuzenin aile baskısına boyun eğmemeli. Mevzu akraba oluşu , orta okul mezunu oluşu değil , istemediği bir evlilik yapmamalı !

Sende evlilik hakkında bu kadar negatif olma . Bence güzel , rutine bağlanıyor dediğin şey de her durumda geçerli . Bekar kal , iş ev , seyahat , arkadaşlar ... yine rutin .

Evliliğin değil genel olarak hayatın monotonluğunu yıkacak olan kişilerdir . Bul bir kafa dengi , tadından yenmez evlilikler kervanına katıl

Malesef böyle bir durum söz konusu.
Yazdıklarında haklılık payı var.
Fakat kızın ailesi de kör cahilmiş, eğitimsizlik ailede başladığı için, sonuç bunlar oluyor.

Fakat gel gelelim severek evlenen, aile baskısı kurulmadan evlenenlerde bu problemleri yaşıyor malesef.
Ben evlenirken babamın dediği laf "sen emin misin? bana ağır değilsin biliyorsun dimi? Bunca zaman benim kanatlarım altındaydın, evlenmek zorunda değilsin, ölene kadar sen benim evladımsın, evlenmesen mi acaba?" demişliği var.

Keşke babamı dinleseydim diyorum.
Evlenmeseydim...

Fakat insanlar yaşayarak öğreniyor hayatı.
Başkalarının uyarması veya yol göstermesi bazen yeterli olmuyor.
Görmek istemiyor bir çok şeyi, gözlerini kapatıyor.
Cahillikte değil aslında, insanın güdüsü bu bana göre.
İnsan yoksa neden göz göre göre bu kadar hataları yapsın ki?

Herneyse, ben de senin konunu fazla dağıtmadan diyeceğim şu ki: öncelikle kuzenin inşallah hayatının hatasını yapmaz. Umarım etrafında senin gibi aklı salim büyükler vardır yol gösterecek, yoksa kendi elleri ile hem ailesi hem de kendisi hayatını parçalamış olacak...

Evlilik doğru kişi ile olduktan sonra (kimse dört dörtlük değil zaten bu beklenmemeli) güzel birşey.
Herkes bir şekilde bir şeylerden zahmet çekiyor, fakat etrafımda şahane evlilikleri olan insanlarda var.
Aşk ile yaşıyorlar hala, kimisi 10 senelik evli kimisi 5 senenin üstünde evlilikler.
Biz sadece o şanslılardan değiliz o kadar.

Ayrıca buraya kişiler zaten dertlerini paylaşmaya geliyor.
O yüzden bu kadar kayınvalide - kayınpeder - eş - görümce - elti sorunları yansıyor.
Evlenmeye karar vermek için alınacak örnek merci burası değil, fakat karşılaşılabilecek problemleri örnek almak için doğru yer...

Bilmem anlatabildim mi dilediğim şekilde...

Kuzeninde okumus ama hala cahil ana baba basksiyla evlilik mi olur hem de kendi ayaklari uzerinde dururken..

Burası BDV, birileri kocam beni aldatıyor veya şiddet uyguluyor derken ,birileri de kocam eve her akşam çiçekle geliyor diyemez. Ülkemizde evliliklerin sorunlu olmasının sebepleri çok saymakla bitmez....
1-) Tamamen maddiyat için yapılan evlilikler. Zamanla maddi duygular tatmin oluyor ama maalesef manevi duyguları para ile tatmin edemiyorsun ve huzursuzluklar başlıyor.
2-)Evlenince değiştiririm ,mantığı. Futbol seven adamı, sen kalkıp "evlenince nasılsa değişir,trip atarım izlettirmem" diye değiştirmeye çalışırsan; beyaz çorapla sevdiğin adamı evlenince değiştirmeye çalışırsan sorunlar başlar.
3-)Nikahı basana kadar idare edeyim dersen olmaz.
4-)Flört döneminde her iki tarafta dürüst davranamıyorsa olmaz.....

Ve ülkemizin genel yarası, bekaret....Bekaretini kaybetmiş kadına "dul" yaftasını yapıştırıp damgalamaya devam ettiğimiz sürece ,kadınlar boşandıklarında "herşeylerini kaybetmiş "hissine kapılmaya devam ettiği sürece;maalesef erkekler karılarının sahipleri gibi davranmaya devam edecekler.

Eğitim...Sadece eğitimde değil, özgüvenli kadınlar ve erkekler. Evde koca parası yemeyi marifet sanan kadınlar yerine ayaklarının üzerinde dik duran kadınlar olmalı artık. Bu böyle uzar gider....

Son söz şunu söyleyebilirim ki, evlilik benim için harika bir şey. Evlenmek için evlenmedim çünkü.

Benimde etrafimda var evliliginde cok mutlu olanlar onlarda cok az ki.Bunda tabi cevrenin onemi göz ardi edilemez.Cidden cehalet var.Sartlar karakterler bir olmuyor.Evliliğim iyi gidiyor diyenler ne mutly size nice mitlu yıllara.
Kuzenim durumunda da garibim denemedi mi sanki 5 erkek kardeşin tek kız çocuğu bide erkekler cidden cok dar görüşlü.Kız maaşını alır almaz direk yarısı onlara gidiyor.Zamanında dedim atamani baska yere ver yanlışlık oldu dersin mecnurlardi o zaman yollamaya diye ama yapamadı.Neyse mevzu kuzenim degildi zaten.Sadece bu örnek üzerinden kadınların yasadıklari idi.
Yoksa mutlu giden evlilikler var onlarda gerçek anlamda eşlerini bulanların

Peheyy benim kadrolu bir işim olacak da beni zorla evlendirecekler, tayin ister ya da başka bir eve çıkar pırr uçarım. Beni bir daha görebiliyorlar mıymış acaba? Kuzeniniz saçmalamasın yazık değil mi.

Valla psikolojisi yerle yeksan yani bu evlilik mevzusunu hiç mi hiç ondan beklemiyordum son zamanlarda oyle oldu evliligi kurtuluş olarak görme falan.Elimdwn geldiğince çekiyorum kulağını sacma sapan bi sey.Hani diyom ama bana söylemediği bir swy mi varda oyle düşünüyor yapıyor cidden hiç oyle bir kız değil.

Monotonluk diyorsunuz ama kişiden kişiye değişir bu durum evlenmeden Aileyle herşey paylaşılmıyor.Evden işe işten eve giderdim Evlenince eşimle hiç evde durmuyoruz akşamları ya da dursak bile sevdiğim olduğu için evlenmeden önceki gibi monoton değil hayatım.Her evlilik öyle olmaz.Düzgün birini bulursan evliliğin de güzel olur.Çocuk olduktan sonrasını sorarsan ben de senin gibi düşünüyorum erkekler aile olmayı beceremiyor artık sevgili gibi olmak istiyorlar.İlgi istiyorlar çocuk varsa arkadaşlarla takılmaya başlıyorlar o yüzden çocuğumuz henüz olmadı diye üzülürken artık seviniyorum bile.KuzeniniZde okumaktan başka birşey yapmamış sanırım Hakkı'nı savunamıyor.Şimdi evlense bile bu sefer de eşi ezer onu parasını yemeğe kalkar azıcık Hakkı'nı savunabilecek duruma gelmeli yoksa üzülür.

Öyle düşünme, mesele evlilik değil, doğru insan önemli olan...

Okumuş mühendis kadının ortaokul mezunu Adamla ne işi olur, Nasıl bir aileymiş o da öyle , pes
Bir hevesle evlendik, şimdi yalnız olsak daha mı iyi olurdu daha rahat olurdu belki, ama ozaman da evlenemedik diye hayıflanırdık, hele benim annem başımın Etini yerdi, babamda maaşımı isterdi,
Evliliğin tek iyi yanı çocuk sanırım :) iyiki varlar Allah eksikliklerini göstermesin

Orta okul mezunu demissiniz ve geri kafali demissiniz.. kusura bakmayin ama insanlari bu sekilde siniflandiramazsiniz.. egitimlide tanidim hepsi cahildi, insan olmadiktan sonra ha egitimli olmus ha olmamis ne fark ederki.. bende egitimliyim ama sevdigim adam degil ve etrafimdaki insanlar lise terk orta okul terk diye onlari asagilamam.. siz kendinizi biraz yukseklerde goruyorsunuz galiba.. sinir oldum cumlenize.. hadi byyy

Okudunuzu anlamama gibi bi probleminiz var galiba.Kendimi yuksek gördüğüm noktayi bi soylermisiniz acaba?
O ornekte söz konusu kuzenimdi.
1-ortaokul mezunu demem onu asagiladigim anlamina gelmiyor.Dememde ki sebep aradaki egitim farkı ve evet aradaki egitim farkı malesef sonradan sorunlara yol açıyor.Bunu arkadasimda gördüm.Arkadaşım anaokulu öğretmeni idi eşi lise mezunuydu ve her kavga ettikleeinde adam bunu dile getiriyordu "Sen universite mezunusun ya cok bi halt bildigini saniyorsun ya"diye diye arkadasima söz hakkı vermiyordu.Erkek asla egosuna yedirmez kadının daha iyi noktada olmasını

2-rica ediyorum cümle içinde cocugun gerikafaliligini ortaokul mezunluguna bagladigim satırları bana bir atın.Cidden bi atın bakalım.
Ve evet çocuk inanılmaz gerikafali tanidigimizdan biliyoruz bu egitimsiz olmasindan bagimsiz bi durum.

Ha ayrıca sinir olmuşsunuz cokta fifi hade byyyy ^_^

Mühendis bir kadınla ortaokul mezunu adamın ne işi olur denmis hiç katılmıyorum. Çooook yüksek tahsilli hayvanlar gördüm çevremde ve bir örneği de eski eşim karaktersiz pisligin teki çıktı.

Evlilik icin ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
1. Hayatta kendimizden değerlisi yok öyle kocis kocis diye is guc sahibi olmadan evlilik peşine düşmek büyük hata.
2. Mutlaka kendimize ait kimsenin bilmediği bir birikimimiz olmalı en zor günler için mutlaka olmalı.
3. Cok fazla alttan alıp aman aşkım aman canım diyenler mutlaka bir gun tukenirler herkesin bir duruşu olmalı ve saygı duyulmali
4. Maaş kartları asla verilmemeli
5. Sevgiden de önemli olan saygı... Saygı yoksa baştan bitirmeli çünkü o ilişki bitmeye mahkum

Ve bir kadın olarak çok güçlü olmalıyız. Şimdiki tozpembe hayatımız bir gün toz duman olabilir. Umarım kimse Yaşamaz bunu ama garantiye almalıyız kendimizi...

Bi tavsiye de benden...
Ailesini çokkkk iyi tanıyın. Adam gibi adam ne annesine karısını ezdirir ne de karısına annesini.

Reactions: mw-
Mutlu evlilikler de var. Benim çevremde çok var hatta...
O kötü evliliklerin hepsinin sinyali veriliyor aslında sevgililikte ama evlenmek için göz yumanlar oluyor. Sizin kuzeniniz de öyle yapmış ondan mutsuz olmuş ne yazık ki.
Cimriliği paragözlüğü de sevgiliyken belli oluyor aslında.
Yani istisna sürprizler olmuştur elbet ama o kötü evliliklerin çoğu ya düşünmeden karar verilen hızlı evliliktir yada sevgiliyken sinyallerini görmemiştir yada görmek istememiştir.
Evlilikten korkmak yerine evde kalacağım diye korkup düşünmeden evlenmeyin yada sevgililikte gördüğünüz rahatsız olduğunuz huyu varsa vazgeçin yeter.

güzel tavsiyelerde bulunuyorsun.ben bekarım evlenmeden önce nerelere dıkkat etmek lazım adam da mesela bu tarz bı sayfa olup ınsanlar yazsa ne guzel olur

Yok yanlış anlaşılmasın evlendikten sonra erkekler statü farkını çok sorun ediyorlar diye söyledim ben onu, birde dediğiniz gibi okumus cahil ve kötü insan bu kadar çokken , o adamın kendini geliştirmiş iyi bir insan olması ihtimali düşük geldi, yoksa tabiki belli olmaz, insan insan olmalı önce
Malesef evlilikler çok zor yürüyor günümüzde, en azından benim gözlemim böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…