- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
Kaç gündür buralara bakınıyorum allahım ne evlilikler.Etrafimdakiler ise berbat vaziyette sırf evlilik için evli.Bunca zamandır ailemin evlilik baskısına baş kaldırıp evlenmedigim icin allah şükür ediyom yahu.
Cidden çok merak ediyorum.Eninde sonunda rutine baglayacak monoton olacak bir seyi insan neden yapar?Su an bakınca evlilik kötü bir sey gibi geliyor bana.Aile olmak zor iş herkes beceremez ki oyle olmayı.Iki cocuk olunca bir koca bir kadın <==formül bu mu yani?
Ay cok sinirliyim suan.Kardeş belledigim muhendis kuzenim var.inanılmaz bilgili ve okumaya meraklı ve genelde etrafindaki erkekler onun bilgisini zekasini kendine yediremiyor .Ailesi onu bi uzaktan akraba ile evlendirmeye calisiyor cocuk ortaokul mezunu ve aşırı geri kafalı.Hal oyle olunca kuzenim kendini baskı altinda hissediyor ve evliligi care olarak gormeye basladi .Bu dün bi cocukla görüştü bi arkadaş vasıtası ile konuştular ettiler.Cocukta eczacı .Cocugun dediği şu
"Evlenirsek maaş kartın bende olur.Ben sana lazım oldugunda veririm."
Ya Has....r ordan.Daha ilk bulusmada söylediğine bak hele okumuş etmiş adam güya.
Işin kötüsü kuzenim sıcak bakıyordu ilk başta
Ya sen manyak mısın sen deli misin Alaz diye diye vazgeçti kız en son.Bu gidişle o akraba ile evlendirecekleeÇocuğun düzgün işi bile yok kuzenim ise kadrolu mühendis.
Ayyy konu çok dağıldı bu ülkenin kadınlarının %60 baskılar sonucu evleniyor/evlenme zorunluluğu hissediyor ya
Kuzeninde okumus ama hala cahil ana baba basksiyla evlilik mi olur hem de kendi ayaklari uzerinde dururken..Kaç gündür buralara bakınıyorum allahım ne evlilikler.Etrafimdakiler ise berbat vaziyette sırf evlilik için evli.Bunca zamandır ailemin evlilik baskısına baş kaldırıp evlenmedigim icin allah şükür ediyom yahu.
Cidden çok merak ediyorum.Eninde sonunda rutine baglayacak monoton olacak bir seyi insan neden yapar?Su an bakınca evlilik kötü bir sey gibi geliyor bana.Aile olmak zor iş herkes beceremez ki oyle olmayı.Iki cocuk olunca bir koca bir kadın <==formül bu mu yani?
Ay cok sinirliyim suan.Kardeş belledigim muhendis kuzenim var.inanılmaz bilgili ve okumaya meraklı ve genelde etrafindaki erkekler onun bilgisini zekasini kendine yediremiyor .Ailesi onu bi uzaktan akraba ile evlendirmeye calisiyor cocuk ortaokul mezunu ve aşırı geri kafalı.Hal oyle olunca kuzenim kendini baskı altinda hissediyor ve evliligi care olarak gormeye basladi .Bu dün bi cocukla görüştü bi arkadaş vasıtası ile konuştular ettiler.Cocukta eczacı .Cocugun dediği şu
Ya Has....r ordan.Daha ilk bulusmada söylediğine bak hele okumuş etmiş adam güya.
Ya sen manyak mısın sen deli misin Alaz diye diye vazgeçti kız en son.Bu gidişle o akraba ile evlendirecekleeÇocuğun düzgün işi bile yok kuzenim ise kadrolu mühendis.
Ayyy konu çok dağıldı bu ülkenin kadınlarının %60 baskılar sonucu evleniyor/evlenme zorunluluğu hissediyor ya
Okumuş mühendis kadının ortaokul mezunu Adamla ne işi olur, Nasıl bir aileymiş o da öyle , pesKaç gündür buralara bakınıyorum allahım ne evlilikler.Etrafimdakiler ise berbat vaziyette sırf evlilik için evli.Bunca zamandır ailemin evlilik baskısına baş kaldırıp evlenmedigim icin allah şükür ediyom yahu.
Okudunuzu anlamama gibi bi probleminiz var galiba.Kendimi yuksek gördüğüm noktayi bi soylermisiniz acaba?Orta okul mezunu demissiniz ve geri kafali demissiniz.. kusura bakmayin ama insanlari bu sekilde siniflandiramazsiniz.. egitimlide tanidim hepsi cahildi, insan olmadiktan sonra ha egitimli olmus ha olmamis ne fark ederki.. bende egitimliyim ama sevdigim adam degil ve etrafimdaki insanlar lise terk orta okul terk diye onlari asagilamam.. siz kendinizi biraz yukseklerde goruyorsunuz galiba.. sinir oldum cumlenize.. hadi byyy
güzel tavsiyelerde bulunuyorsun.ben bekarım evlenmeden önce nerelere dıkkat etmek lazım adam da mesela bu tarz bı sayfa olup ınsanlar yazsa ne guzel olurMühendis bir kadınla ortaokul mezunu adamın ne işi olur denmis hiç katılmıyorum. Çooook yüksek tahsilli hayvanlar gördüm çevremde ve bir örneği de eski eşim karaktersiz pisligin teki çıktı.
Evlilik icin ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
1. Hayatta kendimizden değerlisi yok öyle kocis kocis diye is guc sahibi olmadan evlilik peşine düşmek büyük hata.
2. Mutlaka kendimize ait kimsenin bilmediği bir birikimimiz olmalı en zor günler için mutlaka olmalı.
3. Cok fazla alttan alıp aman aşkım aman canım diyenler mutlaka bir gun tukenirler herkesin bir duruşu olmalı ve saygı duyulmali
4. Maaş kartları asla verilmemeli
5. Sevgiden de önemli olan saygı... Saygı yoksa baştan bitirmeli çünkü o ilişki bitmeye mahkum
Ve bir kadın olarak çok güçlü olmalıyız. Şimdiki tozpembe hayatımız bir gün toz duman olabilir. Umarım kimse Yaşamaz bunu ama garantiye almalıyız kendimizi...
Yok yanlış anlaşılmasın evlendikten sonra erkekler statü farkını çok sorun ediyorlar diye söyledim ben onu, birde dediğiniz gibi okumus cahil ve kötü insan bu kadar çokken , o adamın kendini geliştirmiş iyi bir insan olması ihtimali düşük geldi, yoksa tabiki belli olmaz, insan insan olmalı önceMühendis bir kadınla ortaokul mezunu adamın ne işi olur denmis hiç katılmıyorum. Çooook yüksek tahsilli hayvanlar gördüm çevremde ve bir örneği de eski eşim karaktersiz pisligin teki çıktı.
Evlilik icin ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
1. Hayatta kendimizden değerlisi yok öyle kocis kocis diye is guc sahibi olmadan evlilik peşine düşmek büyük hata.
2. Mutlaka kendimize ait kimsenin bilmediği bir birikimimiz olmalı en zor günler için mutlaka olmalı.
3. Cok fazla alttan alıp aman aşkım aman canım diyenler mutlaka bir gun tukenirler herkesin bir duruşu olmalı ve saygı duyulmali
4. Maaş kartları asla verilmemeli
5. Sevgiden de önemli olan saygı... Saygı yoksa baştan bitirmeli çünkü o ilişki bitmeye mahkum
Ve bir kadın olarak çok güçlü olmalıyız. Şimdiki tozpembe hayatımız bir gün toz duman olabilir. Umarım kimse Yaşamaz bunu ama garantiye almalıyız kendimizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?