Evlilikten iyice tırsar oldum bu ne ya!

Ne kdr iyi niyetli oldugunuz yorumunuzdan belli.. siz cokmu ilerisiniz acaba ? Yahu o kadar egitimli insan gordum insanliktan nasibini almamis hala egitim farkina takmissiniz.. insanlik onemli egitim farki degil.. meslek farki degil.. Neyse sizinle daha fazla muhattap olmak istemiyorum..

Burasi bdv kimse buraya cok mutluyum diye yazamaz, karamsarliga dusmen norml ama okudugumuz topik zaten dert topigi etkisinde kalma bu kadar. Ama ders, ibret almakta fayda var.

Size katildigim yerler var. Mesela erkeklerin eslerinin basarilarindan gurur duyacaklari yerde kadinlari geri plana atmaya calismalarindan rahatsizim. Birde bunun ustune hazimsizliklarini 'erkek gururu' olarak adlandirilmasindan rahatsizim. Kadinlarin hayatlarinda erkek olmadan yasamayacaklarini dusunmelerinden rahatsizim. Evet feministlikse feministim.

Ancak her evlilikte burda anlatilanlar kadar karamsar degil. Oyle evlilikler varki insanlar yasiyor yani. Kimse hayatina bakilipta karar verilmez.

Herkesin muhakeme yetenegi var. Bu adamla bir hayat surebilir miyim sorusunu sorarsin ke dine. Eger hayirsa evlenmezsin, evetse gider evlenirsin bunun matematigi bu kadar basit.

Suna katilmiyorum; eninde sonundaa monotonlasacak seyi(evliligi) insanlar neden yapuyir demissiniz. Bu biraz madem olecegiz neden yasiyoruz gibi birsey oluyor. Peki insa lar evlenmiyorda ne oluyor? Sonu yalnizliga cikacak bir suru ihtimal var.

Bana kalirsa bu kadar dusunmeyin. Karsiniza biri cikar monotonlasacak bir evlilige herkesin gozu onunde 'sonsuza kadar eveeet!' Cigligini basarsiniz. Bende bir gun kendi kakeme gol atacagim ama bakalim ne zaman

Herkes evlenmek zorunda değil bence çünkü erkekler değişmiyor

Rest çeksın o zaman yapacak bır şey yok.Memlekette baska erkek mi kalmadı hem dengı bıle degıl mutlaka anlasmazlıklar olur.Benım oyle aılem olsa polıse kadar gıderım benı zorla evlendırıyorlar dıye

kızlar daha çocukken evliliğe kodlanıyor,
oyuncaklara bakın ya mutfak gereçleri ya elektırıklı süpürge ya yalandan vileda falan:)ılk bebegımız oldugunda hemen bı anne moduna girmeler vs..
biraz fıtratta var evlılık,annelık,,
dolayısıyla evlılık fikri baslıyor okul bitip işe girildiyse..ki bence meslek elıne alınmadan evlenılmemeli..
sonrasında kesınlıkle şahsi düşüncem ve tecrübem önce arkadaş olacagın biri ile evlılık olmalı..herseyı konusmalı ve bırbırının alanlarına saygı duymalı..ozaman tadından yenmez evlılık..
zaten göz korkutan evlılık değil,evlenecegin kişidir

Abartma yahu. Her evlilik bir dram, adeta işkence gibi yazmışsın. Surayi okuyup triplere girmeyin, bu kadar etkilenip ayarlariniz bozuluyorsa okumayın. Burasi dert köşesi millet mutluluğunu yazacak değil.

Ay evlenmeyin o zaman.
Ara ara böyle konular açılıyor, yok insan neden evlenir, yok ben evlenmeyi düşünmüyorum, yok monoton, yok sıkıcı.
Bekar hayatında cok party-animalsiniz cunku.

Kastettigin evliliklerin cogu bile bile lades diyenlerdir diyorum. Istisnalar tabiki vardir. Yalniz hazi seyler cok öteden belli olur. Bu durumda evlenirsen e zaten neler yasayagin belli.
Sana saygi duyan bir adamla evlenip yuva kurduktan sonra ne para ne de baska birsey önemli olur. Dogru adami bulmuyorlar sonra burada vidi vidi..
Birseyler en basindan yanlis oluyor. Ha kendini iyi saklayan psikopat erkekler de var, burada kadinlarin sucu yok.
ama genelde durum böyle.
Ben evliyim, bir kayinvalidemle sorunum var. Ama esimle aramizda bir problem yok.
Ev hanimiyim, diplomam var. Para konusu olmaz bile. Para kazaniliyorsa ortayadir. Onun benim olmadi hic. Ailede para mi saklanir. O aile yanlisdir, evlilikler degil.
Evliligi poposundan anlayanlar cok dert yanarlar.
Kimileri hep gezilip tozulan bir peri masali sanir.
Sorumluluk binince baslar problemler.
Olgunlasmamis insanlar evliligi de diger seyleri de beceremezler.
Evliligin gunahini almayalim.
Bana kimse silah dayamadi gittim 21 imde evlendim. Esimle cok mutluyum. Baska biriyle yapamazdik.
Iyi örnekler de var bunun icin yazdim.
Kimle evlendigine cok dikkat et, güvenmedigin biriyle konusma bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…