merhaba kızlar... Yaşım 24 neredeyse 5 senedir devam eden bir ilişkim var sevgilim 26 yaşında bu yaştan sonra ister istemez evlilik gündeme geliyor. Bu zamana kadar hep geçiştirmiş olmama rağmen artık ciddileştirmek istediğini söyledi bana. Ama ben evlilikten korkuyorum. Ailem de gördüğüm evlilik modelinden sonra bundan soğudum neredeyse. Annem ve babamın evlilikleri hep sorunluydu ki onlarda çok küçük yaşlarda severek evlenmişler. Babamın alkole olan bağlılığı ve anneme yaşattıklarından sonra evlilik en son düşünceğim şey bile değil. Belki çok katı davranıyorum ama korkuma engel olamiyorum. Bilemiyorum belkide sevgilimin tavırlarıda buna neden oluyor olabilir. Annem her zaman aşkın bir zamandan sonra geçeceğini söyler sanırım haklıda. 5 senedir birlikteyiz bu zaman içerisinde çok şey yaşadık ama sevgim hala devam ediyor mu ondanda emin değilim ama büyük bir alışkanlık oldu bende onun farkındayım. Aşk bir süreden sonra alışkanlığa döner derler ya o misal. Erkek arkadaşımın bazı hal ve hareketlerinde babamı görür gibi oluyorum bu da beni rahatsız ediyor ona durumu açıkladım ailemin durumundanda haberi var ancak buna rağmen benim düşüncelerimde bi değişim söz konusu değil
ne yapıcağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.