Evlilikten korkar oldum!!!

gurbaa_

İyileşiyorum..
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
215
1
48
Ankara
merhaba kızlar... Yaşım 24 neredeyse 5 senedir devam eden bir ilişkim var sevgilim 26 yaşında bu yaştan sonra ister istemez evlilik gündeme geliyor. Bu zamana kadar hep geçiştirmiş olmama rağmen artık ciddileştirmek istediğini söyledi bana. Ama ben evlilikten korkuyorum. Ailem de gördüğüm evlilik modelinden sonra bundan soğudum neredeyse. Annem ve babamın evlilikleri hep sorunluydu ki onlarda çok küçük yaşlarda severek evlenmişler. Babamın alkole olan bağlılığı ve anneme yaşattıklarından sonra evlilik en son düşünceğim şey bile değil. Belki çok katı davranıyorum ama korkuma engel olamiyorum. Bilemiyorum belkide sevgilimin tavırlarıda buna neden oluyor olabilir. Annem her zaman aşkın bir zamandan sonra geçeceğini söyler sanırım haklıda. 5 senedir birlikteyiz bu zaman içerisinde çok şey yaşadık ama sevgim hala devam ediyor mu ondanda emin değilim ama büyük bir alışkanlık oldu bende onun farkındayım. Aşk bir süreden sonra alışkanlığa döner derler ya o misal. Erkek arkadaşımın bazı hal ve hareketlerinde babamı görür gibi oluyorum bu da beni rahatsız ediyor ona durumu açıkladım ailemin durumundanda haberi var ancak buna rağmen benim düşüncelerimde bi değişim söz konusu değil :( ne yapıcağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.

Evlilik güzel...Yürütebilene...Yaşadığınız sorunlara rağmen evliliğe olan inancınızı kaybetmeyin, aşkı-sevgiyi-saygıyı dibine kadar hakeden adamlarda var bu dünyada...O hissiyatı yakaladığınızda evlilik korkusunu rafa kaldırın...

Bir zamanlar hey ah ben neydim ben yok muydum be
Daldan dala ah konar uçardım her güzele
Dal kırıldı bak
Ah dedim vah dedim hata ettim
Ben ne yaptım acırım kendime

Ben ettim sen etme çekersin bak böyle
Ahhh ahhh.

Aklın varsa evlenme
Gençliğini tüketme
Biri gider biri gelir hayatını yaşa bence :24::24::24:

Evlilik güzel...Yürütebilene...Yaşadığınız sorunlara rağmen evliliğe olan inancınızı kaybetmeyin, aşkı-sevgiyi-saygıyı dibine kadar hakeden adamlarda var bu dünyada...O hissiyatı yakaladığınızda evlilik korkusunu rafa kaldırın...

iyi güzel diyorsunda en yakınımda canlı kanlı mutsuz bir evlilik modeli gördükten sonra bunu düşünmek o kadar kolay olmuyor maalesef :(

Bir zamanlar hey ah ben neydim ben yok muydum be
Daldan dala ah konar uçardım her güzele
Dal kırıldı bak
Ah dedim vah dedim hata ettim
Ben ne yaptım acırım kendime

Ben ettim sen etme çekersin bak böyle
Ahhh ahhh.

Aklın varsa evlenme
Gençliğini tüketme
Biri gider biri gelir hayatını yaşa bence :24::24::24:

Allah seni ne etmesin emi :) yüzümü güldürdün sağolasın

iyi güzel diyorsunda en yakınımda canlı kanlı mutsuz bir evlilik modeli gördükten sonra bunu düşünmek o kadar kolay olmuyor maalesef :(

Erkek arkadaşınızdan şüpheniz varsa kesinlikle evlenmeyin, gerçi 5 yıl demişsiniz ama, açıkça konuştunuzmu kendisiyle ''tavırların babama benziyor'' diye ?

Erkek arkadaşınızdan şüpheniz varsa kesinlikle evlenmeyin, gerçi 5 yıl demişsiniz ama, açıkça konuştunuzmu kendisiyle ''tavırların babama benziyor'' diye ?

evet konuştum açıkca söyledim rahatsız olduğumu da dile getirdim ama o her seferinde tamam daha dikkatli olurum diyor ve abarttığımı her erkeğin babam gibi olmadığını söylüyor. Anlayışlı olmasını bekliyorum ama bi zaman sonra tekrar aynı oluyor :(

Ben de evlenmekten korkan biriydim, ta ki esimle tanisana kadar :) Esimi secerken de neye dikkat ettim dersin? :) Babamin tam tersi olmasina :) Bir kac özelligi belki tutuyordur ama cok rahatsiz edenler grubunda degil zaten. :) O yüzden iyi düsün derim, ki sen aliskanliga döndü diyorsun, duygularindan tam emin degil gibisin. Biz 3.5 yildir birbirimizi taniyoruz ama aliskanliga dönüstü diyemem, hani o ask denen sey tamam bir süre sonra sevgiye dönüsüyor ama ara sira canlandirmak onu taze tutmak da elimizde aslinda. Bir de evlenmeden önce ben herseyi konustum, anlasip uzlasamadigimiz bir konu olmamisti bu da beni evlenmeye ikna etti diyebilirim.

Son düzenleme:
evet konuştum açıkca söyledim rahatsız olduğumu da dile getirdim ama o her seferinde tamam daha dikkatli olurum diyor ve abarttığımı her erkeğin babam gibi olmadığını söylüyor. Anlayışlı olmasını bekliyorum ama bi zaman sonra tekrar aynı oluyor :(

Güven istiyoruz biz kadınlar olarak...O güveni sonuna kadar hissetmek istiyoruz, hayal kırıklıklarımız ayağımıza batmasın istiyoruz evlilik yolunda :50:
Can-ı gönülden mutlu olmanızı isterim, ama içinizde en ufak bir şüphe varsa erkek arkadaşınıza dair adım atmayın evlilik konusunda...
Ailenizdeki sorunlu evlilikten gelen evlilik korkunuzu ancak tereddütsüz evet diyebileceğiniz bir adam yokedebilir, onu bulun ve çok sevin :48:

Ben de evlenmekten korkan biriydim, ta ki esimle tanisana kadar :) Esimi secerken de neye dikkat ettim dersin? :) Babamin tam tersi olmasina :) Bir kac özelligi belki tutuyordur ama cok rahatsiz edenler grubunda degil zaten. :) O yüzden iyi düsün derim, ki sen aliskanliga döndü diyorsun, duygularindan tam emin degil gibisin. Biz 3.5 yildir birbirimizi taniyoruz ama aliskanliga dönüstü diyemem, hani o ask denen sey tamam bir süre sonra sevgiye dönüsüyor ama ara sira canlandirmak onu taze tutmak da elimizde aslinda. Bir de evlenmeden önce ben herseyi konustum, anlasip uzlasamadigimiz bir konu olmamisti bu da beni evlenmeye ikna etti diyebilirim.

Babama benzettiğim huylarından dolayı soğukluk oluyor işte başlarda yaşanan o deli dolu aşk kalmadı bende o hala bunun devam ettiğini söylesede bende durum tam tersi. Aslında günlük yaşantımızda her şey gayet güzel onunlayken mutluyum gözlerine bakarken sevgiyle bakıyorum biliyorum ama o hareketleri yok muuu babamı getiriyor gözümün önüne ve bir anda soğuyorum :( ayrılığı düşündüğüm bile oldu bir kaç kez zaman istedim hatta ama onsuz da olmadı pek fazla dayanamadık :( ne yapıcağımı bilmiyorum evliliği yapabilir miyim onuda bilemiyorum :(

Güven istiyoruz biz kadınlar olarak...O güveni sonuna kadar hissetmek istiyoruz, hayal kırıklıklarımız ayağımıza batmasın istiyoruz evlilik yolunda :50:
Can-ı gönülden mutlu olmanızı isterim, ama içinizde en ufak bir şüphe varsa erkek arkadaşınıza dair adım atmayın evlilik konusunda...
Ailenizdeki sorunlu evlilikten gelen evlilik korkunuzu ancak tereddütsüz evet diyebileceğiniz bir adam yokedebilir, onu bulun ve çok sevin :48:

Evet istediğim şey tamamen güvenebilmek ama bazı şeyler eksik kalıyor işte oofff ne olucak bilmiyorum güzel sözlerin ve yorumun için teşekkürler

benim ailemde çok sorunluydu valla:1: ama ben küçüklüğümden beri dedimki ailem nasıl bi evlilik yaşadıysa ben tam tersini yaşıcam. inandım buna tüm kalbimle:16::16: ve eşimi çok seviyorum o da benii:16::16: tabi babama benzettiğimde oluyo bazen senin gbi:1: ama evlilik çok güzel. korkma yani.. eğer erkek arkadaşınla aranızdaki o bağa gerçekten inanıyosan evlenn:16::16:

benim ailemde çok sorunluydu valla:1: ama ben küçüklüğümden beri dedimki ailem nasıl bi evlilik yaşadıysa ben tam tersini yaşıcam. inandım buna tüm kalbimle:16::16: ve eşimi çok seviyorum o da benii:16::16: tabi babama benzettiğimde oluyo bazen senin gbi:1: ama evlilik çok güzel. korkma yani.. eğer erkek arkadaşınla aranızdaki o bağa gerçekten inanıyosan evlenn:16::16:

Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah canım :nazar: kafamı toparlayıp iyice düşünmem gerekiyor sanırım erkek arkadaşımda her lafın başı evlilikten bahsedince gelgitler artıyor tabi.

Canım evliliğe olan korkunu değil önce sevgiline olan sevgini bi sorgula.
Bence ondan emin değilsin, ve evlilik önemli bişey.
Emin olduğun biriyle olmalı.. Aklında şüphe bulunmasın..

Canım evliliğe olan korkunu değil önce sevgiline olan sevgini bi sorgula.
Bence ondan emin değilsin, ve evlilik önemli bişey.
Emin olduğun biriyle olmalı.. Aklında şüphe bulunmasın..

Dedim zaten o deli dolu aşk kalmadı bende ama saygım bağlılığım hala devam ediyor. Evlilik için aşk gerekiyorsa eğer o zaman durum başka işte bende o ayaklarımı yerden kesen aşk maalesef yok :(

Dedim zaten o deli dolu aşk kalmadı bende ama saygım bağlılığım hala devam ediyor. Evlilik için aşk gerekiyorsa eğer o zaman durum başka işte bende o ayaklarımı yerden kesen aşk maalesef yok :(

canım kimse deli dolu aşık evlenmiyoki. evlenenlerde mutlu olamıyo çünkü tozpembe dünyaları bi süre sonra bozuluyor. aşk değil evlilik için gereken. aranızdaki çekim, sevgi ve saygı. dahasını arama. benimde şu an midemde kelebekler uçuşmuyor, ama eşimi seviyorum ve o benim parçam gbi. düşünemiyorum bile onsuzluğu. biz de 4 seneden sonra evlendik bu arada:16: seninde sorgulaman gereken aşkın değil. aşk geçici zaten. senin düşünmen gereken ben bu adamla bi ömür yapabilirmiyim. kusurlarını görmezden gelicek kadar seviyor muyum:31::31:

Son düzenleme:
canım kimse deli dolu aşık evlenmiyoki. evlenenlerde mutlu olamıyo çünkü tozpembe dünyaları bi süre sonra bozuluyor. aşk değil evlilik için gereken. aranızdaki çekim, sevgi ve saygı. dahasını arama. benimde şu an midemde kelebekler uçuşmuyor, ama eşimi seviyorum ve o benim parçam gbi. düşünemiyorum bile onsuzluğu. biz de 4 seneden sonra evlendik bu arada:16: seninde sorgulaman gereken aşkın değil. aşk geçici zaten. senin düşünmen gereken ben bu adamla bi ömür yapabilirmiyim. kusurlarını görmezden gelicek kadar seviyor muyum:31::31:

ne güzel söylemişsin canım ya evet erkek arkadaşımda benim bir parçam resmen bütün olamam onsuz biliyorum oda bensiz olamaz. ama evlilik konusunda bu kadar israr etmesi delirtiyo bazen beni :) seni seviyorum diyorum bak bi evlenelim o zaman daha çok seviceksin diyor :) sürekli geleceğe yönelik planlar kuruyor biraz heycanlı ve çocuksu kendisi hemen herşey olsun istiyor düşün çocuklarımızın isimleri bile hazır şuan :))) onun bu aceleci tavrı düşünmeme fırsat vermiyor.

Back
X