Evlilikten korkmak

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.351
2.286
133
Nedense evlilik sıkıci bir seymis gibi düsünuyorum ve de aile evinden ayrılmak zor gelir,çok üzülürüm diye korkuyorum.Nedense hic cocuklarım olsun bir yuva kurayım modunda degilim.ve de evleneceksem yaşadıgım sehirde evlenmek istiyorum
Bu sebeple şehir dısından olan kişilerle tanışmak istemiyorum.Bu konuda tecrubeli olan evlilerden tavsiye bekliyorum.Sizce bu korkularım doğal seyler mi?Mesela birisi şöyle biri var görüsmek ister misin deyince daha görüsmeden tedirgin oluyorum.Zaten fotografını gorünce de ısınamıyorum.Yani karısık seyler.ne tavsiye edersiniz ?

Ablamla bende böyle dusunurduk aynı mahalleden evlendi hatta ablam. Özler gelirdi günlük şimdi tayjni çıktı başka şehre gitti eşiyle Eşiyle iyiler mutlular seviyorlar ve hiç sorun değil şuan ve yıl da geçtikçe oturdu. Bende tedirgindim ama mutlu bı evliliğim var o yüzden astım dusuncelerimi biraz daha.

Kafa dengi bir eş nasip olursa,Evlilik sıkıcı değildir aksine sizi hayata bağlayan sebepler içeriyor, mesala evlilik içinde 1 çocuk sahibi olmak hayatınızın geri kalanını mutlu geçirmenizi bile sağlıyor.
Önerim şudur;
"Evlilikten korkuyorsanız, bu korkuyu üzerinizden atmadan evlenmeyiniz."

Son düzenleme:
Herkes için farklıdır
Kimisi evliliğe çok hazırdır ve çok heveslidir
Kimisi düşününce bile içine afakanlar basar
İçinizden geleni yapmalısınız
Hazır değilken evlenmek daha sıkıntı
Mesela arkadaşım evlendi aynı şehirden
O başka şehirde yapamazdı yapı olarak
Bense kendi şehrimi hiç düşünmedim ve şuan başka şehirde çok mutluyum
Kişiye göre değişir bir şey
Nasıl mutlu olunacaksa o yola girilmeli.

Valla ben 31 yaşındayım evliyim iki sene önceye kadar benim de ödüm kopuyordu evlenmekten. Ailemden ayrı, kendi evimde işimde güdümdeydim basıma bela olacakmış gibi geliyordu kocamın olması. Sonra biri çıktı karşıma daha ikinci haftadan benim hayatım zor geçti şimdi ekmeğini yiyorum sende zorlaştıracaksan lütfen hiç başlamayalım dedim o da asla böyle bir şey olmayacağını söylemişti neyse sonra zamanla çok sevdim, ailesi ile tanıştım ki ailesi benim yaşadığım şehirde yaşıyor. Sonra evlilik teklifi geldi evlendik.
size tavsiyem eşiniz olacak seçeceğiniz kisi gercek anlamda hayat arkadaşınız, en yakın dostunuz olmalı. Her şeyinizi paylaşabileceğiniz biri olmalı. Onunla gülüp eğlenip birlikte aglayabilmelisiniz her konuda sonsuz destekçiniz olmalı.İnanin azıcık insan sarrafı iseniz evlenmeden önce farkediliyor bir şeyler düzelir demeyin bir hatasını gördüğünüzde. Ben evlendiğim için çok mutluyum Daha iyi bir evlilik sizinle olur insallah korkmayin doğru kişiyi bulduğunuzda hissedeceksiniz yasınız henüz çok genç biraz daha zamana ihtiyacınız var evlenmiş olmak icindeğil gerçekten istediğinizde evlenin

Keşke evlenmeden önce KK BDV Yi bilseydim evlenmezdim yada farklı şeyler düşünürdüm.

Sizin yaşlarda ben evlilikten nefret ederdim. Bence kendi eğitimine, işine odaklan. Evliliği ileride tekrar düşün. Hayatına almak istediğin insana da elalem değil kendin karar ver. Belki sevdiğin olunca korkuların geçer. Geçmese de herkes evlenmek, çocuk yapmak zorunda değil zihniyetin böyle olabilir. Hasta değilsin büyüyünce geçer diye beklememek lazım.

Ben de korkardım. Erkek, yani "koca" korkutucu bir şeydi gözümde.
Mutlaka gözümüzün önündeki evliliklerden etkileniyoruz.. Kendi babamızdan, amcamızdan, dayımızdan.. Bizim sülalenin erkekleri felaket. Tabi ben de kaçamadım =)) Eşim, sevgili iken "beni oyalıyorsun, evlenmeyeceksek ben yokum" dediği için mecbur o halatı boynumuza geçirdik =))

Masallah Allah mutlulugunuzu daim etsin.Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.yasım henuz erken ama umarım yakin zamanda hayırlı bir kısmetim olur.Evliligi istememin asıl sebebi ailemin evinde sevgi görememem.Yeni mezun diyetisyenim iş arıyorum.Hic destek olmuyorlar.annem her tartismamizda beni babama kötülüyor.Is bulma konusunu acınca hic destek olmuyorlar.Yani artık sevgim kalmadı malesef ki onlara

Evlilige bakıs acıniz degisti mi peki sonradan

Mutsuz huzursuz evlilikleri gördükçe insan korkar tabi aynı şeyleri yaşamaya. Ama gerçekten ruhuna eş biriyle evlenirsen o kadar güzel birşey ki. Her sabah şükrederek uyanmak huzurlu uyumak.. En yakın arkadaşın hep yanında. Kotu evlilikler olduhu kadae mutlu evliliklerde var bu bir gercek. Evliligi tavsiye ederim ama yaşın itibariyle şu an tavsiye etmem. Hayatı gör gez toz kendi paranı kazan harca hayat neler çıkaracak kim bilir karşına çok kafa yorma şimdiden bunlara.

Benimde size benzer bir durumum vardı açıkçası bende o dönem evlenmeyi düşündüm kurtulmak icin sonra bir silkelenip kendime geldim kendi ailen bunu yaparsa bir yabancı neler yapmaz kuzum burda hergun okuyoruz koca kayınvalide terörünü. Benim babam senden bir b.k olmaz demişti daha kulaklarımda sonra maddi destekte bile bulunacak bir hale geldim pişman oldu çok. Evlilik kararını verirken kimseye muhtaç olmayacağın aklının en temiz olduğu zamanı seç kuzu. Ben öyle yaptım işimi buldum paramı kazandım aileme bile destek oldum tamam oldum istediğim için evleneceğim dediğim zaman evlendim. Bunlar hep sınav ne güzel mezun olmuşsun lütfen bir is bul bağımsızlığını eline al sonra gönlüne dokunan kisi ile evlenirsin

Yeni mezun diyetisyenim.iş arıyorum ama bulamıyorum.ailem de hic destek olmuyor.beni kötuluyor hep.bu sebeple duygusal anlamda destek olacak biri olsun istiyorum hayatımda ama yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…