Evlilikten korkmak

Babamda ayni seyleri bana söyluyordu kpssye calisirken.Ve de asla iş basvurularimla ilgili bir sey sormuyor.yine salaklik bende ki yeni bir is ilanina basvuru yaptım dedim.hmmm filan dedi.ama hic geri dönüs yapmiyorlar dedim.o da kim bilir belki de bir hatan vardi dedi.hatan var dedigi de dolayli olarak "kòtü evlatsin Allah isini rastgetirmiyor" anlaminda.
Uzuldum ben de tabi dogal olarak.annem de hep beni babama.kötuluyor.artik onlara karsi sevgi kalmadı icimde malesef.

Söyle yap bunu söyle demeyeceğim çünkü asla değişmezler. Sen sessiz sessiz başvurularını yap bu isler hiç belli olmaz. Evliligi de şimdilik aklından çıkar hiç düşünme bile. Allah korusun yapacağın kötü bir evlilik daha kötü döneceğin yer aile yanı bunu hiç unutma. Bekar günlerini aratmasın Allah

Haklısıniz Allah hayırlı karakterli merhametli birini çikarır insAllah karsıma.
Bu surecte beni bu sekilde yalniz birakiyorlar hic unutmayacagım.

Anneme maas alinca sana ne alayim diyorum.insan ol yeter diyor.ki ben cevremde cok sevilen saygili bir kizım yani insanim zaten.insAllah guzel bir is bulurum da bu evlilik merakım da gider bu sekilde

Yaşınızı görene kadar sandım ki ileri yaşlardasınız da ona rağmen korkuyosunuz da acaba evlenmesem ilerde pişman olur muyum Veya sizi aileniz zorla evlendirmek istiyo diye falan diye takıyosunuz sandım. Yani 22 yaşında durup dururken bunun neyine takıldınız onu anlamadım. Hayatta her şeyin bi zamanı var. İnsan yeterli olgunluğa gelince hazır hisseder evlenmek ister zaten. Ya da belki de hiç istemez evlenmek falan, evlenmez olur biter o da bi tercih bazen. Herkesin olgunlaşma yaşı farklı, istekleri hedefleri farklı. Sizin de yaşınız gayet küçük zaten normal yani.

Arkadaslarimdan hayır yok ailem destek olmuyor.duygusal bosluk sebebiyle erken istiyorum

Evlilige bakıs acıniz degisti mi peki sonradan

Genel olarak değişmedi ama bizimki klasik bi evlilik değil. Sevgililik hayatımızdan bir farkı olmadı. Herkes evlenince işler değişir diye korkutmuştu beni ama hiçbir şey değişmedi. Önemli olan nasıl bir insanla hayatını birleştireceğin. Geleneksel kafada ben erkeğim benim sözüm geçer ben ev işi yapmam benim ailem önceliklidir annemi ara kardeşime hizmet et oraya gitme onla görüşme onu giyme diyen bir adamla zaten evlenme, sevgili de olma. Zaten çok çok gençsin. Acele kararlar alma. Ben eski nişanlımla evlenseydim kesin boşanmıştım. İnsan 23 yaşında daha kendini doğru düzgün tanımıyor ki.

Arkadaslarimdan hayır yok ailem destek olmuyor.duygusal bosluk sebebiyle erken istiyorum
Sizin gibi düşünüp aman ailemden kaçayım da duygusal boşluk dolsun diye düşünen kim varsa çevremde, yağmurdan kaçarken doluyo tutuldu. Evlilik bir rahatlık kurumu değil tam tersi insana bir sürü sorumluluk yükleyen, aile birken iki olan, üstüne kayınvalidesiydi görümcesiydi, kocanın sevmediğin huylarıydı çocuktu ev işiydi derken yeterli olgunluğa sahip olmadan evlenirseniz çok büyük hata yaparsınız. Üstelik bu amaçla yapacağınız eş seçiminin de çok doğru olacağını düşünmüyorum. Şuanki ruh halinizle zaten korkun evlilikten bence de. Maalesef kimse ailesini seçemiyo, mutsuz olabilirsiniz. Şuanki arkadaş çevreniz de pek parlak olmayabilir ama bunun çözümü bu değil. Kendinizi geliştirin, duygusal ve psikolojik olarak geliştirin özellikle. Size bir şeyler katacak, güvenebileceğiniz arkadaşlar edinmeye çalışın. Bu arada neden bilmem bu yorumunuzdan sonra size gülseren budayıcıoğlunun özellikle kader motifiyle ilgili videolarını izlemenizi tavsiye etmek geldi içimden. Çünkü ailemden memnun değilim evlenip kurtulayım diyen ne kadar tanıdığım varsa tam olarak gülseren hanımın bahsettiği şekilde seçimler yaparak kendini daha büyük sorunların içine attı. Umarım sizin yolunuz güzel olur.

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz icin

22 yasinda ben dunyayi gezmeyi nasil başarabilirim? Diye dusunuyordum..Gezebildim mi? En azindan gezebildigim kadar gezdim..Sen de 22 yasinda evlilik dusunuyorsun.Evlenirsin ama benim hayallerim gibi yarim yamalak olabilir hersey..22 yas ciddi kararlar alinabilecek bir yas değildir

Neden evlenmek istememenizi sorun ediyorsunuz anlamadım.

22 yaşında bunları niye sorguluyorsun ki çok erken5 sene önce tek derdim kendi ayaklarımın üzerinde durmaktı.Bunu başardıktan sonra da evlendim barklandım bebek bekliyorum.

Bence çevrende hep kötü evlilik görmüşsün kötü koca görmüşsün bu yüzden ön yargıların ve korkuların var. Ve birini gerçekten sevip aşık olsan dünyanın sonuna bile gidersin. Bence birini sevip aşık olmadan kimseyle evlenme. Daha evliliğe hazır değilsin kendine zaman ver

22 yaşında bunları niye sorguluyorsun ki çok erken5 sene önce tek derdim kendi ayaklarımın üzerinde durmaktı.Bunu başardıktan sonra da evlendim barklandım bebek bekliyorum.
Şu an ayaklarimın uzerinde durmak istiyorum ama iş basvurularima geri donüs olmuyor.
Ailem iş bulabilmem konusunda bile manevi destek olmuyor.yeni bir aileye ihtiyacim var

Şu an ayaklarimın uzerinde durmak istiyorum ama iş basvurularima geri donüs olmuyor.
Ailem iş bulabilmem konusunda bile manevi destek olmuyor.yeni bir aileye ihtiyacim var
Yeni bir aile derken?Evlenmek istemediğini söylüyordun?Evlenince ne olacak kocan seni üzse ailenin evine döneceksin yine.Kısır döngü.Okumadın mı?

Yeni bir aile derken?Evlenmek istemediğini söylüyordun?Evlenince ne olacak kocan seni üzse ailenin evine döneceksin yine.Kısır döngü.Okumadın mı?

Hem evlenmek istiyorum hem de mantık yönünden bakıp da evlenmek icin evlenilmez diyerekten evlilikten korkuyorum.yani onemli olan ask sevgi evliligi.Yoksa sonum Allah korusun Yaprak Dökümu dizisindeki Fikret gibi olur

bende de oluyor bazen bunlar normal ama kendinle mutlu olmaya çalış

Neden kendinizi evliliğe bu kadar odakliyorsunuz. İstemiyorsanız hemen evlenmek zorunda değilsiniz . Ben de hiç düşünmezdim ama hayatıma biri girdi 27 yaşında ilk erkek arkadaşımla evlendim. Hayallerimde aklımda fikrimde olmayan biseydi . Evlendim tek bir tanıdığım dahi olmayan bir şehirde yaşamaya başladım . 3 yıl sonra daha da uzak bir şehire taşındık. Taşınmak ve yerleşmek dışında beni yoran bişey olmadı.

Senin yaşında iken evlilikten korkmayi bırak evlilik aklıma bile gelmiyordu.Biraz dert etmek için erken değil mi sence?Evliligi düşünmezsin olur biter,korkmana da gerek kalmaz o zaman.

Elinizde mesleginiz yoksa oncelik bunlari halledin. 22 yas evlilik icin erken bir yas diye düşünüyorum. Biraz gezin tozun kendinize vakit ayırın. 25 yasinda evlendim cok cok mutluyum huzurluyum bir sans daha verilse yine esimle evlenirdim ama biraz daha evlilik icin zaman tanirdim kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…