Evlilikten korkmak

Aslihandogan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
65
79
3
35
Merhaba. Ismim Aslihan, eskisehirde yasiyorum. Foruma uye olmadan surekli takip ediyorum, ozellikle bu bolumde birbirinize destek olmaniz benim de fikrinizi almak istememe neden oldu. Suan nisanliyim. Sevdigim insanla 1 senelik beraberligin ardindan isteme soz nisan yapildi. Yaza da dugunumuz var. Bu sure icerisinde duygularim cok degisken hep aglamakliyim. Sevdigim insan ile evlenmekten suphem yok, eminim kendisinden. Ancak ailemden ayrilacagim her aklima geldiginde gozlerim doluyor ve uzuluyorum. Kendimden suphe etmeye basladim. Boyle hissetmem normal mi

Sen kocam çok anneci tarzı mesajları okumamışsın sanırım.Alıştır kendini evliliğe,senin ailen eşin olacak artık.Bağları koparmandan bahsetmiyorum ama ağlamak falan ooo :KK69:

Evlenince gecer ins.sevgilinden eminsen icindeki korkulari kenara at.omurboyu ailenle kalamazsin sonicta

Merhaba. Ismim Aslihan, eskisehirde yasiyorum. Foruma uye olmadan surekli takip ediyorum, ozellikle bu bolumde birbirinize destek olmaniz benim de fikrinizi almak istememe neden oldu. Suan nisanliyim. Sevdigim insanla 1 senelik beraberligin ardindan isteme soz nisan yapildi. Yaza da dugunumuz var. Bu sure icerisinde duygularim cok degisken hep aglamakliyim. Sevdigim insan ile evlenmekten suphem yok, eminim kendisinden. Ancak ailemden ayrilacagim her aklima geldiginde gozlerim doluyor ve uzuluyorum. Kendimden suphe etmeye basladim. Boyle hissetmem normal mi

nerde yasiycaksiniz evlenince?
cokmu uzak?
siksik gorusursunuz ailenle yine cok uzak degilse ins.
hem aglarim hem giderim durumlari sende biraz :)
hic unutmam kucukken bi dugune gitmistim bizim memlekette. gelin kiz evden cikarken hem kendi hem kiz kardesleri oyle bir feryat figan agladiki, halen daha bazen aklima gelir bu durumlarda.
sen aglama yinede o kadar.

:KK31:@eliff1234 ayni sehirde yasayacagim, yakin mesafe olcak evler. Pek aglak bir insan da degilim ama bu konuda cuvalladim

Ben ne diyeyim? 18imde ayrıldım ailemden, okul yüzünden. Üstüne bi de kalktım evlendim. Seneye mezun olunca yurt dışına taşıncaz. Öyle her istediğinde ana baba kucağı olmuyor... En Azından iyi kötü her günümde eşim yanımda, her konuda destek. Sen de böyle düşün. Bi de ne olursa olsun, bi uçak mesafesi de...

Herkes yolunu çiziyor yuvasını kuruyor. Hayat böyle.
Ben de korktum ama şimdi güzel bir evliliğim var. Hayatımdaki iyi ki'lerden biri de eşim ile evlenmek. İnşallah sen de mutlu olursun. Kötüyü düşünme, kork ama iyi anlamda kork. :-)

Nısaanlını gercekten cok sevyrsan ve o bu sevgıyı hak edecek davranıslar sergıkıyrsa krkacak bısı yok ama adam annecıyse kalas kalas hareketlerı varsa bırdaha dusun aynı zamanda aılesını falan tart nasıl ınsanlar uyum saglıyabıkırmısın ıyı dusun

bana amcam gelinlik icindeyken tam da gelin alma gelirken ki cok iyiydim kizim son kez sarilalim dedi . sanarsin ölüyoz . daha ailemizle bag mag kalmayack . :D basladim aglmaya taaa kayinvalidem kizim aglama istemio sanacaklar diyene kadar erkek evine gelmisim . perisan oldum

valla cok sacmaymis .buyukler cokk abartiyo hayatimizin onemli ve mutlu bi ani evlilik dugun . ilerde kendi evinizden annenizin evine gidip kalmak bile zor gelecek inanin . eve gelince oh be insanin kendi evi gibi yok diyorum .

uzulmeyin guzel ani biriktirin

Geçer buda geçer nikahtan sonra Mutlu bir evliliğin olursa geçer tersi olursa bu ağlamalarına on mislini ekle :KK46:

Çok normal hissettiklerin zamanla alışıyor insan. Birde aynı şehirde olacaksınız ben evlendiğimde bayağı uzak bi şehre gittim. Sabah uyandığımda hep annemin sesi gelirdi kulağıma kendime gelmek istemezdim. Zor oluyor ama çalışılıyor yeter ki sağlık huzur olsun

Ewlenme sen de bırak annen turşunu kursun:KK53:
Şaka şaka yakınmış ewleriniz üzülme ne güzel sevdiğinle evleniyorsun ağlamanın sırasımı:KK76::KK49:

Vallahi bende sırf bu yüzden evlilikten korkuyorum. Universiteden beri ayriyim aslinda ailemden ama su an bekar olduğum için istediğim zaman gidip geliyorum onlar geliyor. Evlenince ne olur bilmiyorum ama. Tabii burada eşinin tutumu da önemli. Eğer anlayışlı biriyse bence zorluk cekmezsin. Şöyle düşün; kimse seni ailenden koparmiyor. Koparamaz da zaten. Sen başka bir aile kuruyorsun evet ama annen hala annen baban hala baban kardeşin hala kardeşin. Zaten ailenle yakinmissiniz. Sen yine gider gelirsin.

Neticede alışmış olduğun bir düzen var ve bu düzen seni korkutuyor.
Ve eminim ki aklına bir sürü sorular geliyordur.
Ama birazda herşey psikolojik bu şekilde düşünmeye devam edersen bunlar büyür de büyür.
Kendine ait olacak evi ve sevdiğin insanlar aynı çatı altında yaşayacağın mutluluğu düşün.
Ailenden sonsuza kadar ayrılmıyorsun ki , sadece farklı evlerde yaşayacaksınız.
Duygusallıktan çıkmalısın bir an önce

Birde bizde bu tip olaylar çok dramatize ediliyor sanki. Eskiden evet telefon yok, yollar kötü. Hemen gidilip gelinmiyormus. Şimdi öyle degil ama. Her yer bir uçak mesafesi. Kuzenim almanyada yasiyor eşi koreli ama :-) kız istediği zaman gidiyor, kalıyor ailesine. Bizde sanki kız evlenince yokolmus gibi davraniliyor nedense o yuzden erkekler tepelerine biniyorlar kadınların.

Back
X