Evlilikten korkmaya başladım sebep ''parasal''

önceleri çok sıkıntı çeksekte allaha şükür şimdi daha rahatız.eşim parasız bırakmaz ama elişi yaparak kazandığım 3-5 kuruşu harcamanın keyfi hiçbir şeyde yok.ben bir kadının asgari ücrette olsa kendi parasını kazanması gerektiğini düşünüyorum:34:

bencede katılıyorum.... ben işim yoksa evde oturamam mesela.. bir süre sonra bayar bu hayat... bir ugras lazım ılla ki...

siz yeter ki çalışmak isteyin orta yol bulunur
moda tasarımcısı olarak şu an çalıştıgınız ortamdan memnun degilseniz
baska bir firmada calısabilirsiniz yasam tarzınıza daha cok uyan
esimden 2 3 kat fazla kazanıyorum demissiniz
misal esiniz 1000 tl siz 2000 tl kazanıyor olun
3000 tl para giren evle 1000 tl para giren ev bir olur mu
üstelik 17 yasından beri kendi paramı kazanıyorum demissiniz
bence bu kadar kücük yasta eline ekmegini almıs bir insan esi de olsa canı da olsa kanı da olsa baskasının eline bakmak koyar
artı sıkılırsınız

tsk ederım canım benım okul bıttı kpss için dersaneye yazıldım artık memurluk için çabalıyoruz eşim özel sektörde canım turizmle ilgilenıyor maaş+ komisyonlar tipler felan her ay aynı olmasada Allaha şükür kimseye muhtaç değiliz her günümüze şükretmek lazım evlendiğimiz günden bu yana hep şükrettik halimize fazlasında gözümüz olmadı Allah herkese hayırlı nasipler versin...

cok sevindim canim senin adina, bende evlenince okumaya devam edecem ve canim cok sIkIliyor bazen düsündükce acaba para yetermi vs diye.. nisanlim iyi kazaniyor bende hem okuyup hem calisirsam yaklasik 2.000€ girmis olacak evimize bilmiyorum cok korkuyorum maddi durumdan sIkIsirsak ne yapariz diye.. borcumuz olmiyacak evlenince simdi birikim yapiyoruz ama yinede cok korkuyorum bazen moralim alt üst oluyor icimi ferah tutmaya calisiyorum yinede.. senin yorumunu okuyunca sevindim demekki eslerden birisi okusa bile vs yeterli olur diye..

Son düzenleme:
çalşmak gibisi varmı ya evde oturma ihtimalini düşünme bile iş yerimden hiç memnun değilim ama 2 senedir çalışıyorum para kazanmak herşeyin üstünde çünkü bu devirde mesleğinde günümüzün popüler mesleklerinden şartları daha olumlu olan her yerde iş bulabilrsin tek maaşla olmuyo artık

Bence kesinlikle çalışmalısınız , insanın kendine güveni artıyor bir şeyi alırken 10 kere düşünmenize gerek kalmıyor siz şimdi yıllarca buna alışmışsınız eşinizden para istemek gerçekten zor gelebilir . Ben nişanlıyım ve çalışıyorum işim çok stresli bazen baş ağrısında hastanelik bile oluyordum bir gün sıkıldım offf çalışmayacağım dedim nişanlım ve annesi tamam burası olmaz daha rahat bir yer olur ama çalış aylık 100,00 TL bile kazansan çalış biz senin kazandığın paraya değil , kazandığın tecrübelere bakıyoruz onlara değer biçiyoruz dediler , para için değil sosyal ortamın ve özgüvenin için çalış dediler bende o gün bu gündür asla evde oturamam diyorum :)

harika bi mesleğin var..
ne desek boş gelicek ama..
asla çalışmamayı düşünme..
ilerde çok ah vahların olcak neden diretmedim çalışmak için..
daha şimdiden yazmışsın buraya bana kaç lira harçlık vereceksin diye sormussun eşine..
bunun düşüncesi bile kötü bence..
ben nişanlıyım nişanlım çalışmama rağmen sorar paran pulun varmı,bişeye ihtiyacın varmnı diye..
kendi gelrim oldgu için daha bi özgüvenm yerinde aileside ona göre tutum sergiliyor tabi..
arkadaşım ilerde eşim bana kaç lira harçlık verir diye düşüneceğine
ben çalışmaya eşimi nasıl ikna edebilirim diye düşünmen senin sağlığına daha iyi olur...
derdinede kalıcı çözüm olur...

ben çalışmayan bir bayanım eşim asla çalışmanı istemiyorum demişti kredi kartıma ne istersem alırım market alışverişini zaten birlikte yapıyoruz para da verir sizin nişanlınız aynı benim eşim gibi bence korkmayın zaten parayı anlattığınız olaydaki gibi üçü beşi laf eden erkekler söz konusu ederler çalışan bayan konusunda inatçıdırlar illaki çalışan bayan isterler ama sizin nişanlınız sizin çalışmanızı istemiyor bende şunu anlamıyorum kadın çalışsa da erkeklerin böyle o senin bu benim demesi çok şaçma sen kadını parası içinmi alıyorsun yada bu ne biçim evlilik neden evlendinizki o zaman bu tip erkekler eve gelen misafirlerininde yemek yemesini söz konusu ederler yok annen geldi bugün masraflar senden şeklinde kısacası nişanlınız sizin çalışmanızı istemiyor sizi zor durumda bırakacağını sanmıyorum siz şunları düşünmelisiniz ilerde çoçuğunuz olucak nişanlının maaşı size yeter mi ona göre çalışırsın eşine destek olursun benim eşimin durumu iyi olduğu için çalışmıyorum eğerki nişanlıyken tereddütlerim olsaydı çalışırdım eşime ve evime destek olurdum benim eşim de çalışmamı şu nedenle istemedi çoçuklarımı kimseye bırakamam der gerçekten dışarı çıksakta annesine bile bırakmamı istemiyor.

Son düzenleme:
Az evvel bir konu okudum arkadaşımızın eşi tek kişilik pasta alıp çatal getirip sende istersen ye felan demiş''' dondurma istediğinde eşine paran varmı diye sormuş!
Bu konuyu okuyunca cok kotu oldum...
kafamda epeydir soru işaretleri vardı merak ettiğim bunları yazmaya karar verdim.
ben bayramdan sonra nişanlanacagım inşALLAH!
ama evlilikten yana tereddutlerim yok
tek sorunum ben moda tasarımcısıyım sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor ortamlarımızdan dolayı.
ve bu durumda evde tek o çalışacak
bir keresinde sordum bana ne kadar haftalık vereceksin diye sana ıstedıgın kadar para veririm ama nereye harcadıgını bileceğim dedi.
mesela 2 bin tl maaş alıyor
ben haftalık sadece bana 100 veya (50) tl vermesi gerektıgını dusunuyorum.?
benim babam anneme ayrı verirdi mesela evin parası ayrı?
nasıl dusunmem gerekli ya utanıyorum ben nasıl eşimden şunu alacagım para ver diyecegım..buna alışırmıyım?
evliler ozellikle sız yardımcı olun lutfen sızler nasıl yapıyorsunuz para istiyormusunuz haftalıkmı verior?
ya bide vermezse o zaman ne yapacagım:(

ne guzel isiniz varmis bence calismaya devam edin..
ben yurt disinda gelin gelmesydim bende isime devam ederdim..ayrica haftalik almak zorundamisininiz onuda anlamadim yani..bizim evde esimden hic para istemedim ben ortak bir kücük kasamiz paramiz orda ihtiyaci olan alir..esim bana ne kadar aldin neye harcadin diye sormaz bile..bazan ben kendim söylerim sunu sunu aldim derim tamma canim sormadim ki der..
evlendikten sonra esinizden para istemeniz belki size dokunur..meslginiz var calisip para kazanmissiniz bugune kadar..bende sizin durumdaydim evlenip iismi biraktim ama esim bana hic parasal olaral kötü seyler hissettirmedi yasatmadi..
ayrica esinizin kazandigi para fazla degil..belki bazi seyler eksik olacak hayatinizda..

Son düzenleme:
Bencede bırakma işini,
hayat çok zor iyi gün var kötü gün var, birde kadının ayakları üzerinde durması harika bir duygu..
Ben evlendiğimde çalışıyordum sonra kızıma hamile kaldım doğum sonrası izin almamada problem olunca, eşiminde kazancı iyiydi, çalışma ayrıl işten dedi.. Annemin kızım bırakma işini ben bakarım çocuğuna demesine rağmen ayrıldım..
Aradan 10 yıl geçti birde oğlum dünyaya geldi, evdeydim hep, günlerim vardı, para konusunda eşim hergün bana sormadan komidinin üzerine bırakır giderdi, ama ben yinede o parayı kendi kazndığım kadar rahat harcayamıyordum.. o sormasa bile şunu aldım bunu aldım diye hesap verme gereği duyuyordum bazen tedirgin bile oluyordum acab bişey dermi diye..
eşim 3 yıl önce yani 2008 de iflas etti 2 yılda neler gördüm neler çektim, yazlıklarımız çifter arabamız varken kiraya geçtik.. Bende iş aramaya başladım. Çok şükürki kısa sürede işimi buldum, nerdeyse bir yıl olacak işe başlayalı.. şimdi öyel sıkı sıkıya bağlandımki işime çok ama çok mutluyum..
Eşimin işleri tekrara düzene girdi, ama ne o diyor bırak işi diye nede ben bırakırım..
Şimdi çekiyorum maaşımı, istediğim herşeyi alıyorum, çocuklarımı sinemaya götürüp kendim alışverişimi yapıyorum, kalan paramıda biriktiriyorum..
İnsanın kendi kazancını harcamsıda güzel, biriktimeside

Son düzenleme:
nisanliniz simdilik sizin calismanizi istemiyo olabilir,evlendikten sonra tek basina yetemedigini gorunce sizin calismanizi sorun etmicektir kendimden biliyorm,benim esimde basta istemedi bende calismadim, sonra anladiki olmicak tek maasla soyleyemedide sende calis diye,ben teklif ettim durumu torarlayana kadar calisimam gerektigini oda kabul etti;)) ayrica para istemeye gelince evlendikten sonra ayri gayri olmuyor ihtiyacin olunca isteye biliyorsun rahatlikla,tbiki insanin keni parasini kaznmasi kadar guzel birsey olamaz her zaman kendinize guveniniz artacaktir;)

Back
X