• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten Ümidi Kesmiş 30+ hanımlara soruyorum

Ama öbür türlü nasıl ilişki başlayabilirim ki ? Ben normal güzellikte bir kızım dolayısıyla çaba sarfetmem gerekiyor. Aslında ben Çekingen ve utanan biri olduğum için okul yıllarında sevgilim olmamıştı. Son zamanlarda bunu kırmaya çalışıyorum doğru çünkü bir erkeği peşinden koşturacak denli çarpıcı bir güzelliğim yok maalesef.

Bunun güzellikle bir alakası yok ki. Kendine güvenle diğer arkadaşların da söylediği gibi yansıttığın enerjiyle alakası var. Hem ben sana erkekleri peşinde koştur, yüz verme demedim. İlişkilerin aşamaları vardır. Tanışırsın, arkadaş olursun, hoşlanırsın, ilişkiye başlarsın, tanımaya çalışırsın falan filan. Bu aşamaların hiç birinde karşındaki insana aşık olmazsın ya da hislerini önüne sermezsin, bağlanmazsın. Bağlanır, ilgini sevgini bir anda adama yüklersen o adam kaçar. Bunu bir merdiven olarak düşün, teker teker çıkmalısın basamakları. Sen üç beş basamak birden atlıyorsun, doğal olarak düşüyorsun.

S sybellaa Bu çocuk yaşlanınca size bakmayıp vefasızın teki çıkarsa ne yapacaksınız çok merak ediyorum.

Ben vicdanlı, merhametli, sevgi dolu bir insan olarak yetiştirebileceğime inanıyorum. Ayrıca kız bebek almayı istiyorum, kızlar duygusaldır. Büyüdüğünde bana arkadaş, can yoldaşı olur.

Bunun güzellikle bir alakası yok ki. Kendine güvenle diğer arkadaşların da söylediği gibi yansıttığın enerjiyle alakası var. Hem ben sana erkekleri peşinde koştur, yüz verme demedim. İlişkilerin aşamaları vardır. Tanışırsın, arkadaş olursun, hoşlanırsın, ilişkiye başlarsın, tanımaya çalışırsın falan filan. Bu aşamaların hiç birinde karşındaki insana aşık olmazsın ya da hislerini önüne sermezsin, bağlanmazsın. Bağlanır, ilgini sevgini bir anda adama yüklersen o adam kaçar. Bunu bir merdiven olarak düşün, teker teker çıkmalısın basamakları. Sen üç beş basamak birden atlıyorsun, doğal olarak düşüyorsun.

Evet bu aşamalar olur ama çarpıcı güzellikte bir kızsa söz konusu olan erkekler bu aşamalara hiç önem vermiyorlar. Tanık olduğum bir olay var böyle, kız güzel sarışın yeşil gözlü, kızı bir defa gören erkek deli divane aşık oluyor 1 ayda nikah masasına gidiyorlar. Bunu anlatmaya çalışmıştım. Ben sıradan güzellikte olduğum için tüm bu aşamaları tamamlamam lazım, bu da beni çok yoruyor, strateji taktik vs. zaten anlamıyorum.

Bir de en son yıkım yaşadığım olayda ben hiç peşinden koşmadım, devamlı arayan soran, görüşmek isteyen, iltifatlar eden oydu. Ben de hayır demiyordum. Yine de bir anda bitince yıkıldım resmen. Bunu çözemiyorum işte. 31 yaşında daha hala kendimi tanımaya uğraşıyorum bu çok acı.

Öylede olmuyor böylede olmuyor bu evlenip evlenmeme kararı varya iki ucu b.klu değnek. Evlenirsin canın acır evlenmezsin canın acır. Evlenir mutsuz olursun sana acıyarak bakarlar evlenmezsin acıyarak bakarlar. Birde koca çalışması ne olta atıp bekleyeceğin bir durum yokki. Karşına biri çıkar işler kontrolsüzce ilerler bir yere varırsın. Zaten sadece evleneyim aman diye birilerine bakarsan o daha hazır olmadan ondan böyle bir beklentin olur o ilişkinin ilerleyeceği varsada ilerlemez. Evlat edinöe konusundaki saçmalıklara girmiyorum zaten nobel ödülü annene gitmeli hırsızlığın genetil olduğunu kanıtlamış.

Evlilik kader, kısmet işidir, vakti zamanı gelmemiştir.Evli olup dayak yiyen, hor görülen, erkek ailesinin zulmüne ugrayan okadar çok kadın vardır ki, keşke sizin gibi okuyup ayaklarının üzerinde dursalarda, bir erkege hayatta güvenmeseler.Rabbim gönlünùze göre versin ,İnşaallah.

Sadece okuyup meslek edinmekle de elde edilmez mutluluk evlenince de olmaz. İnsan önce kendini Mutlu eden işler ile alakadar olmalı. Evlilik evlilik diyerek yada çocuk çocuk diyerek yaralayamazsınız hayatı. Bence hayat yakalanmamalı da yaşamalı olduğu gibi. İlk okuduğumda size tavsiyem kesinlikle kendinize iş hariçti etkinlikler bulmanız spor dans kişisel gelişim tarzı kurslar da olabilir. Sonra yaşadığınız günleri kendinize zehir etmeyin geçiyor bakın 30 olmuşsunuz seneye 31-32 derken akıp gidecek yıllar. Nasipte varsa zaten olur evlilik ve çocuk ama nasipte yoksa gerçekten yaşlılığınız yanlız geçecekse bu zafiyet olarak sizin psikolojinizi sağlığınızı etkiler ve yaşlandığınız da gerçekten bu günlerinizi mumla ararsınız.

Mune Mune abla valla kiz kotu bi niyetim yok cok seviyom ben onu slm vermek istedim ne kotuluk var bunda.. muck muck

ikinci bebeği yaparken hiç korku olmadı mı. yani bakabilir miyim isteksizlik olur mu vs. diye?
Ikinci bebeğim değil aslında ikinci evliliğimden olan ilk bebeğimiz öldü ve biz eşimle aşkımızın meyvesi olmasını çok istemiştik fakat bebek ölünce vazgeçtiğimiz bir anda hesapsızca Rabbim bebeğimizi bize verdi inşaAllah bu defa sağlıkla kucağımıza almak nasip olur.
Gelelim korkuya...
Elim ayağım tutuyor çok şükür bebeğime bakarım ancak diyelim işler ters gitti ve eşimle ayrıldık dünya hali olurmu olur.
Bir tane babasız evlat yetiştirdim ikinciyidi yetiştiririm evel Allah...
Mesleğim var çok şükür hiçbirşey yapamazsam taş taşırım şöförlük yaparım gerekirse wc yıkarım evlatlarıma yine bakarım.
Ben kimseye güvenerek çocuk doğurmuyorum eşimi seviyorum ona aşığım ve ikimizden bir parça olsun istiyorum.Netice çekirdek aile olmak için bir tane evlat şart değilmi?
Eşimin ilk evliliği ve hiç çocuğu yok onunda baba olmaya bu duyguyu yaşamaya hakkı var diye düşünüyorum.
Benim kocam mükemmel bir baba olabilcek karakterde haa olmazsa oda onun sorunu ;)

çok erken bir kanıya varmışsın evlilikle ilgili. ben de 31 im. benim de karşıma doğru düzgün bir adam çıkmadı. en son bitane çıktı sandım o da meğer beni yeterince istememiş sevmemiş. ama hiç umudumu yitirmedim mutlu bir evlilik için. bir gün o insanla karşılaşmak için hala şansım var. güzel bir yuva için geç kalmadım. sen de öyle. evlat edinme konusunda da çok iyi düşün. o bence son çare olmalı.

Konu sahibinin ilişkiye başlarken yaptığı hataları bende yapıyorum.Bu benim elimde olmuyor.İçimden geliyor.Biriyle tanıştığımda ondan etkilenmişsem duygularım baskın hale geliyor aklımın sesini kısıyor.Aklımdan geçenler karşındakini tanı,sana uyuyor mu,karakteri nasıl anlamaya çalış,zaman ver bakalım davranışları nasıl diye düşünürken duygularım çoktan hayallere dalıyor.Karşı taraftan ilgi görmeyi bana zaman ayırmasını bekliyorum.Çok çabuk beklentiye giriyorum kendimle mücadeleye başlıyorum yani mantığımla duygularım savaşıyor.Sonra yanlış gidiyor her şey ve bitiyor.
Bazende karşı taraf olması gereken tarza davranmadığı için ben önsezilerime göre davranıyorum.Yani bir şeyler yanlış gidiyor demek ki ben huzursuz oluyorumdur.
Bilmiyorum bu konularda bende ne yapacağımı şaşırıyorum..

ben de 31 yaşındayım evlenmeyi çok isteyen biriydim bu konuda sayısız olumsuzluk yaşadım ama arkadaşlarımın kardeşlerimin evliliğine şahit oldukça evlilik bana çok zor gelmeye başladı. yani olmaması olmasından daha hayırlı olabilir bir de bu yönden bakmak lazım. eğer mutsuz olacaksam, çocuklarımdan dolayı büyük üzüntüler yaşayacaksam huzurum olmayacaksa evlenmek istemem. elbette evliliğin olmasını yine istiyorum ama eskisi kadar kasmıyorum kendimi. Bu kadar karamsar düşünme biraz rahat bırak kendini başka uğraşlar bul bir bakmışsın karşına eşin olacak adam çıkıvermiş.üzerinde düşündükçe psikolojik olarak da yorulursun. bir de yaşlanınca baksın diye çocuk sahibi olunmaz.

Bastaki cevapları okudum. Evet mutlulugu evlilige endekslemek cok sacma, ama türkiye sartlarında dusunmek lazım. 30 yasında olup sadece bir odası olması insanın acı bir sey. kendi ayrı evi varsa super bir sey bu tabii. ama bizim ulkemizde cok zor. evlenmeden kızlar genelde kendi evlerine cıkamadıklarına göre. evlenmedikleri surece bir odada kapana kısılı halde mı yasayacaklar. arkadasını davet edemezsin bir sey yapamazsın. ben istemezdim böyle bir sey. hayatta bence en guzel sey sevmek sevilmek, bir evlat sahibi bir aile sahibi olmak. yalnızlıgın mutluluk getirecegine inanmıyorum ben. istersen apple in ceosu ol. tek basınaysan yalnızsan mutsuzsundur. istedigin kadar zengin basarılı kariyerli ol. eee türkiyede de sevme sevilme olayı sadece evlilik icinde mesru goruldugune göre, kabul gördugune göre. bu durumda zaten mutlulugun esittiri evlilik oluyor. kimse inkar etmesin. yalan degil. ben tek basıma yasasam, gayet iyi isim param ve kendi evim olsa, bir de köpeğim olsa. cok mutlu olabilirim evet, ama bunu turkiyede yapabilen kac insan var, daha dogrusu kac kız var? erkeklere bile baskı yapılıyor artık evlen diye, kızlar ne yapsın. konu sahibinin annesi koca calısması yap evde kaldın diyen bir insan. o cerceveden bakmaya calısın. bu kızcagız nasıl mutlu olsun? olay koca delisi, evlilik meraklısı olmak degil. ben sonuna kadar hak verdim konu sahibine.
bir insan icin mutluluk sevmek sevilmek aile kurmak hayat kurmak ise bunun esittiri turkiyede evlenmektir. burada okudugumuz konularda cogu insan genelde evlenmek icin evlendigi ve akabinde hamile kaldıgı icin bu tarz evlilikleri kastetmiyorum tabii. ama gercekler bu. acı da olsa.
bizim gibi ülkelerde insanlar bence mümkün oldugunca erken evlenmeli ki ayakta durmayı, hayat kurmayı ogrenebilsinler. yoksa sonsuza kadar ailesinin kucuk prensesi olarak hayat devam etmez. cunku aynı evde yasadıgın surece ne kadar maas alırsan al, hayatın babanın agzından cıkacak iki kelimeye bakar.

Evet bu aşamalar olur ama çarpıcı güzellikte bir kızsa söz konusu olan erkekler bu aşamalara hiç önem vermiyorlar. Tanık olduğum bir olay var böyle, kız güzel sarışın yeşil gözlü, kızı bir defa gören erkek deli divane aşık oluyor 1 ayda nikah masasına gidiyorlar. Bunu anlatmaya çalışmıştım. Ben sıradan güzellikte olduğum için tüm bu aşamaları tamamlamam lazım, bu da beni çok yoruyor, strateji taktik vs. zaten anlamıyorum.

Bir de en son yıkım yaşadığım olayda ben hiç peşinden koşmadım, devamlı arayan soran, görüşmek isteyen, iltifatlar eden oydu. Ben de hayır demiyordum. Yine de bir anda bitince yıkıldım resmen. Bunu çözemiyorum işte. 31 yaşında daha hala kendimi tanımaya uğraşıyorum bu çok acı.

Hiç alakası yok.
3-4 yıl önce ben de çok çok güzeldim. Yüzüm, saçlarım zaten güzelce daha gençken vücudum da çok güzeldi, bolca spor yapıyorum çünkü. Giyimim de zevklidir, giyinip kuşanacak param da vardı. Sokakta yürürken her erkeği bir kez bakarken yakalardım.

Çok sevdiğim adam estetikle hiçbir ilgisi olmayan, mundar, giyinmekten anlamayan erkek gibi bir tip için beni bıraktı. Abartmıyorum, Alman kadınların çoğu böyle zaten bilenler bilir.

Her şey güzellikse bu olayın hikmetini bana açıklar mısınız? Güzelliğe çok anlam yüklüyorsunuz bence. Yapmayın. Onun yerine giyinin kuşanın. Topuklu ayakkabı giyin, değişik takılar takın, paraya kıyıp giysinizi butikten alın daha iyi hissedersiniz.

Back
X