Evlililten vazgeçme sebebime çare bul

Her iki taraf da kendi acisindan hakli,ne diyebilirim ki..
Valla her iki taraf haklı falan değil. Baba evlensin keyfine baksın, anne evlensin şehir değiştirsin keyfine baksın; kız kardeşe yeni gelin baksın. Oldu başka sıkıntısı var mıymış kv ile KP nin.
Üstelik ev de almışlar girsin bir işe çalışsın. Yaşasın kendi evinde.
Bu arada nişanlısı kira ödememek için, o evde yaşama planı yapmıyorsa birlikte yaşamaya hiç gerek yok.
Yeni gelin bu durumu neden kabul etsin?

Valla her iki taraf haklı falan değil. Baba evlensin keyfine baksın, anne evlensin şehir değiştirsin keyfine baksın; kız kardeşe yeni gelin baksın. Oldu başka sıkıntısı var mıymış kv ile KP nin.
Üstelik ev de almışlar girsin bir işe çalışsın. Yaşasın kendi evinde.
Bu arada nişanlısı kira ödememek için, o evde yaşama planı yapmıyorsa birlikte yaşamaya hiç gerek yok.
Yeni gelin bu durumu neden kabul etsin?
Kira gbi bi sıkıntımızda yokki nişanlımda kendine ev aldı. Hakketen çok saçma sapan bişey. Zaten kızın evdeki yaşam tarzını sevmiyorum bide onla bni aynı eve sokcaklar.
Valla ya ben deliricem bu işin sonunda yada evlenmiycem

Ama bunu aklına sokan kaynanam yoksa nişanlım bunları düşünmez aaa o annesini eve alcaktı bnde kardeşimi alim demeZ. Hem bnm her işimizi halleden annemle onun bişiyi beceremeyen tembel pis kardeşi bir mi

Sizin için tembel ve pis ama. Nişanlınızın için ne olursa olsun kardeşi, canı... Tekrar söyleyeyim, bence tavırları hoş değil. Ama siz nasıl ki annenizi seviyor ve istiyorsanız, eşinizin de kendi ailesini ve kardeşini sevdiğini unutmayın.

Meraba kızlar
Böyle bişiyin başıma gelceğni hiiiiç düşünmezdim ama görümcem başıma dert oldu. Konu şu ki benim görümcem onlara gittiğmiz zaman ne kahvaltı ne yemek hiç bişey hazırlamaz bana (bnm annemi geçen ramazan iftara çagırmışlardı ve bana ne yemek yapcan diye sormuşlardı. Bnde madem ben yapıcam bize gelseydiniz iftara demiştim şakayla karışık) genelde bişey yiyceksem onların evinde bn hazırlarım normaldede nişanlıma yemek yapmazlar , görümcem evde oldugu halde yatak çarşafları ayda 1 değişir , bulaşık yıkar ama o tabak bardak sabuna değmez suyun altından geçirir. Şimdi diyceksiniz ki sana neeee. Bnde aynen öyle diodum zaten ' aman banane evlenince evim ayrı barkım ayrı istediğni yapsın ' diodum ama öyle olmadı. Kaynanam ikinci evliliğni yaptı başka şehre gidio kayınprderde ikinci eşle evli. Kaynanam gidince nişanlımla görümcem birlikte kalcaklar. Evlenincede birlikte oturcakmışız. Bende aşırı titiz biri sayılmam dağınığımdır biraz ama görümcem benden beter o yüzden birlikte oturmak istemiyorum.
Ve bide saçma sapan arkadaşları var ben işteyken kız arkadaşlarının evime gelmesini istemiyorum. Gelen giden illaki makyaj malzemelerimi kullancak. Odamı karıştırcak çünkü arkadaşları öyle tipler. Benim bi sürü cilt bakım ürünüm vardır o yüzüne sabun bile sürmez ama bnde varsa kullanır eee aynı evde ortak kullancaz. Kullanmaz demeyin geçenlerde bizde yıkandı banyoya girdim toplamaya bnm jiletimi kullanmış aynı evde olsak nelerimi kullanır. Malın ne kıymetliymiş diyceksiniz belki ama aynen öyleeee aynı yaştayız ben sabahtan akşama kadar çalışıyorum herşeyimi alın terimle alıyorum. Bide kendisi çalışmıyo bizle oturursa biz bakıcaz resmen kazık kadar kıza kısacası birlikte oturmak istemiyorum kaynanam bana bişey demedi ama evlilik vakti gelince bişey derlerse ne diyim nasıl belirtim? Nişanlımda haklı kızlardeşi tek otursun istemio ( görümceme ev aldılar orda oturabilir) bu kızın anası var babası var resmen ikinci evliliklerini yapıp başıma atıolar çok sinirliyim!!!!
eşine tatlı dille izah et bence,biz yeni evliyiz bizim hiç özelimiz olmayacakmı falan gibi..zira dağınıktı eşyalarımı kullanırdı kullandırtmazdım konularına girersen işin içinden çıkamazsın:)erkekler şikayet konularından hoşlanmıyorlar da:)
işi gücü yoksa bağlayan bir nedeni annesinin yada babasının yanına gitsin?
bu arada ben sana üzüldüm,sen de 2 kaynana 2 kayınpeder mi var şimdi:D şaka şaka,Allah hayırlı eylesin..

İşte en son annesi kredi çekip düğün yapıcam size. Sizde ödersiniz dediği zaman nişanlımda ona 'sen kendine düğün yap bizi boşver di diyip masadan kalktı sonrada baana soruyo oğlum niye kızdı ki diyo

kredi ile düğün yapmak kadar yanlış birşey yok bana göre... madem düğün yapmaya durumunuz müsait değil, nikah yapın, isterseniz nikah sonrasında küçük bir kokteyl tarzı birşey verirsiniz yakın çevrenize.. takılan altınlarda size kalır..

Ikna edemiyorsanız, ayrılmayıda düşünmüyorsanız görümcenizin evi satılsın sizin evinizin olduğu apartmanda bir daire alınsın .veya 2 evide satıp aynı apt. Daha uygun fiyatlı 2 daire alın. Aynı evde yaşamaktan iyidir

kredi ile düğün yapmak kadar yanlış birşey yok bana göre... madem düğün yapmaya durumunuz müsait değil, nikah yapın, isterseniz nikah sonrasında küçük bir kokteyl tarzı birşey verirsiniz yakın çevrenize.. takılan altınlarda size kalır..
Aslında nişanlım arabasını satıp düğün falan yapıcak. Bnmde nişanlımla biriktirdiğim param var kenarda düğün altınlarıyla birleştirip düğün sonrası bana araba alcaktık. Ama kaynana kendi kendine plan yapmakta şahane!!!!
Arabayı satıp hem düğünü hemde evimizi döşeyebiliyoruz ama onun aklında bizi erken evlendirmek var. Hemen kızını başımıza atcak.

Sizin için tembel ve pis ama. Nişanlınızın için ne olursa olsun kardeşi, canı... Tekrar söyleyeyim, bence tavırları hoş değil. Ama siz nasıl ki annenizi seviyor ve istiyorsanız, eşinizin de kendi ailesini ve kardeşini sevdiğini unutmayın.
Bnde tabiki annemi istiyorum ama annemin bizle oturması mecbuyet değil.
Şuan resmen beni mecbur bırakıyolar.
Annem bizle otursa bütün kıyafetlerimiz çorabımıza kadar ütülenir, ev mis gbi olur, her eve geldiğinde sıcak yemek olur, çocugma mis gbi bakar.
Ama sıra görümceme gelirse sadece onun kıçını toplamak zorunda kalırım.
Ben annemi zorla kalsın demiyorum biZe yararı olur kalabilir mi diyorum.
Ama bunlar saman altından su yürüto tam evlencez yaptıklarına bak

Benim tavsiyem nişanlanan söyle istemiyorum diye ama kız tuzsuz birine benziyor sizi rahat bırakmaz
Yok aslında görümcede bizle oturmak istemiyo. Çünkü kendisi çooook açık giyinen biri. ( bende açığım ama kaliteli giyinirim basit durmaz kıyafetlerim) ama o saçı kısacık platin rengi beline kadr kaynak kısa saçların arasından kaynakları çıkmış göZde cırtlak lens kulağa kadar eyeliner. Heryeri açık giyinir. Eeee nişanlımda biraz usturuplu giyinmesini istiyo rahat edemiyceği için gelmek istemio ama kaynanam kal dio heralde

Görümceniz dünyanın en iyisi,tatlısı,en hamaratı,en temizi olsa bile onla evinizi paylaşmak zorunda değilsiniz.Yani evde eşinden başka kimseyi istememenizin bahanesi olamaz,evli olcaksınız sonuçta.Nişanlınıza söyleyin bu konular açıldığında...Bunun için evlilikten vazgeçilmez;sadece halletmeye çalişın.Bunu görümcenizi kötüleyerek değil de yalnız eşinizle yaşamak isteğinizi belirterek yapın.Arada gelir,bi kaç gün yatılı kalır ama yerleşik bi hayat istemiyorum derseniz daha iyi olur bence.:)

Görümceniz dünyanın en iyisi,tatlısı,en hamaratı,en temizi olsa bile onla evinizi paylaşmak zorunda değilsiniz.Yani evde eşinden başka kimseyi istememenizin bahanesi olamaz,evli olcaksınız sonuçta.Nişanlınıza söyleyin bu konular açıldığında...Bunun için evlilikten vazgeçilmez;sadece halletmeye çalişın.Bunu görümcenizi kötüleyerek değil de yalnız eşinizle yaşamak isteğinizi belirterek yapın.Arada gelir,bi kaç gün yatılı kalır ama yerleşik bi hayat istemiyorum derseniz daha iyi olur bence.:)
Aynen bu şekilde bi konuşma yapmıştım zaten. Aynı evde oturmıycagmızı eğer ki kardeşini yanında istiyosa yanyana iki daire ailıncagnı söyledim sükavga ettik sonra gönlümü almaya çalıştı ama kaynanama falan gidip bişey dememiş buda etkili bi konuşma olmadıgnı gösteriyo. Ben direk görümceme söyliycem annemler bu şartlarda benim evlenmeme razı değil diycem oda annesine söyler en azından rızamız olmadıgnı bilip rahat davranmazlar diye düşündüm.

Ozaman nişanlınız kızmaz mı bana danışmadan konuştun diye.
Kızarsa kızsın umrumdada değil açıkcası. Ya bi şekilde bunlar saman altından su yürütmeyi kesicek. Yada ben o samanları onların kafasına geçircem. Resmen hayatımla oynuyolar ya. Benim hayatımla ilgili en önemli kararları bize danışmadan karar veriyolar. Hem görümcemle aynı evde oturdugmuz yetmiyomuş gbi bide görümcenin ev taksitlerini ödiycez. Bide ona bakıcaz ana babalık yapcaz ona. Valla onun yüzünden çocuk yapmaktan soğurum .

Back
X