Evlilkte mutluysan eğer eşin her istediğini yapmak kölelik midir?

çıktım tabi ilk zamanlar ama huzursuzluk oluyor bende huzrsuz olmayı sevmiyorum.

yazmayacaktım konuna ama dayanamadım senin konun aracılığıyla söyleyeceğim...bizim kadınlarımızın en büyük sorunu bu işte...huzursuzluk çıkmasın...huzursuzluk çıkmasın diye kendimizden vazgeçiyoruz...gerekiyorsa huzursuzluk çıkmalı..

dün de söyledim yine söylüyorum bir on, on beş yıl sonra konuşmak isterdim seninle ... yine böyle mutlu olabilirsin ama inan çoooook yorgun olursun...

çıktım tabi ilk zamanlar ama huzursuzluk oluyor bende huzrsuz olmayı sevmiyorum.

biz evlendik küçük bir ilçeden istanbula taşındık.herkes yabancı,eşim sabah işe gidip akşam geliyordu,komşularımla iyi anlaştık ama hiç yakınım yoktu.akşam eşim gelince çok mutlu olurdum peşinde pervane olurdum çok şımarttım ve alıştı,şimdi hala kendisine hizmeti çok sever.neyse önemsemedim ve hala devam ediyorum.ama hiçbir zaman kısıtlamadı beni.istanbul da yaşayan komşularımdan daha çok istanbullu oldum.hafta içi kendim,hafta sonu eşimle gezdim.eşim gezdirirken nerelere gideceğimi,yolumu nasıl bulacağımı gösterdi.bebek te vardı.dr ve gezmelere kendim gittim hep.eşim akşam dışarı çıkmaz.gece gezmeleri yoktur .evden işe,işten eve gelir.ama benim gece oturmalarım vardır.eşimi bırakır giderim gideceğim yer uzaksa eşim getirir,götürür.bana kısıtlaması olmaz bu konularda:34:

bende bunu söyledim ama aşkım sende bilgisayardasın benim canım sıkılıyor dedim.ara ara ses çıkarmadı izledim dizileri.sık sıkda derdim benimde bir leptapım olsa hiç dizi izlemem derdim.diye diye sevgililer gününde bana leptap alıp gelmiş.
fakat sadece okumama oyun oynamama izin var bilgisayaramsn görüşmeleri feysbuk forumlarda yazmak yasak.şimi şehir dışına çıktıda konu açayım dedim.gizli yazıyorum yani ama olsun.

Onun senin hayatını böyle kısıtlaması gönüllü bir kölelik evet. Alaln razı veren razı,kısıtlayan razı boyun eğen razı, sorun ne peki?

ha bu arada benim kocam da benim herşeyim....annem babam en yakın arkadaşım sırdaşım kardeşim .......ama o istemiyor diye kendi zevklerimden vazgeçmedim...evet o bana yetebiliyor onunla çok mutluyum hayatımın merkezinde ama o izin vermiyor diye bir şeyden vazgeçmiyorum ki öyle bişey zaten yapmaz...kocam hoşlanmıyor diye dizilerimden vazgeçmedim.

ayrıca "kocadan izin almak" kavramı çok itici...o senden neler için izin alıyor...sen izin vermediğin için yapamadığı neler var

Son düzenleme:
üzgünüm elmas ama istediğin kadar mutluyum de seninki bir köle bir mahkum hayatı...kocana esir olmuşsun..öyle ki bir iki tokadı bile normal karşılıyorsun..dünden beri yazdıklarını ben de hayretler içerisinde okuyorum...gerçi şaşırmamam lazım,çünkü sen gibi kadın çok maalesef,sen sadece ifade etme cesaretini gösterdin " mutluyum" diyerek...
iyi güzel mutlusun da Allah göstermesin yarın bir gün o hayatında olmazsa ne olucak? çünkü sen onsuz yapamazsın bu durumda...uzun zamandır beri evlisiniz ve çocuğunuzun olmayışıda sanırım seni kocana daha bağımlı yapmış..düşünüyorum da evli olmak, bağlı olmak ve bağımlı olmak..çok farklı kavramlar..sen, eşin huzursuz olmasın diye kanal değiştiremiyorsun,sen eşin huzursuzluk çıkarmasın diye dışarı çıkmıyorsun....sonçta hep onu mutlu etmek istemişsin ki etmezsen kavga tartışma çıkıcak...nasıl bir ortamda büyüdün bilmiyorum ama sonuçta kavga,huzursuzluk olmasın diye de aslında istemediğin her şeyi sırf onları yaşamamak adına kabul etmişsin altına ben mutluyum diye imza atıyorsun...sanki belleği silinmiş bir kadın var karşımda! gerçekten mutlu olduğunu düşünmüyorum ben..hoş benim düşünüp düşünememem tabiki gerçeği değiştirmez ama fikir iştee:31:

Köle olup olmadığınızı bilmiyorum ama gerçek olmadığınızdan eminim. Tarzınız, üslubunuz buram buram dalga kokuyor. Kolay kolay hiçbir konuya fake demem ama bence siz kadın da değilsiniz zaten. Terkediniz burayı.

Köle olup olmadığınızı bilmiyorum ama gerçek olmadığınızdan eminim. Tarzınız, üslubunuz buram buram dalga kokuyor. Kolay kolay hiçbir konuya fake demem ama bence siz kadın da değilsiniz zaten. Terkediniz burayı.

ben erkek olduğunu değil 2.üyelik olduğunu düşünüyorum açıkçası, en başından beri

düşündüklerinizi ispat edemem size ama erkek olduğumu nerden çıkardınız.
herneyse önüllü kölelik hoşuma gitti,buna katılıyorum

esini surekli yanında isteyen hicbiryere yollamayan adam esini seviyor onsuz olamıyor demek degildirki basbaya bencil adamdır bencil olamayan insan karsıdakinin dusuncelerine zevklerine saygı duyar ve seven erkek bunu yapar..kendi fikirlerini surekli karsıdakine empoze etmeye calısan birisiyle yasamak cok zordur benim zevkime dusuncelerime saygı gostermiyorsa ne anlamı var birlikte yasamanın herseyine tamam derseniz tabiki mutlu yasarsınız evlilik iki yetiskin insan arasında kurulan bir bag neticede cocuk gibi beni yonlendiremez bu insan ozaman ne anlamı var evliligin bizim toplumda anlamadıgım seyde budur zaten kadın bekarken baba baskısıyla yetisir evlenince tam rahatladım derken ikinci baba gelir oda esi oraya gitme sunla konusma bunu giyme suna bakma cevredekilerde surekli kocandır aman suyuna git soyle boyle offff hayat boyle cekilirmi :31:

Son düzenleme:
dün yazdığın meşhur konunu açmışsın nihayet...
ama seinin durumuna sadece alan razı satan razı diyebilirim,sen hayatını kocana adamış bir kadınsın,o mutlu olsun yeter,
huzurunuz bozulmasın yeter ....bana göre ters olan şeyler başkalarına göre mutluluk olabiliyor ,bu forumda bunu daha iyi anladım,
evlilik çok göreceli bir şey herkes kültürüne,eğitim seviyesi ve aileden gördükleriyle şekil veriyor evliliğe ,
o yüzden karşıt görüşleri yadırmayın herkes sizin gibi kölelikle mutluluğu evlilikte yakalayamaz.

ama seinin durumuna sadece alan razı satan razı diyebilirim,sen hayatını kocana adamış bir kadınsın,o mutlu olsun yeter,
huzurunuz bozulmasın yeter ....bana göre ters olan şeyler başkalarına göre mutluluk olabiliyor ,bu forumda bunu daha iyi anladım,
evlilik çok göreceli bir şey herkes kültürüne,eğitim seviyesi ve aileden gördükleriyle şekil veriyor evliliğe ,
o yüzden karşıt görüşleri yadırmayın herkes sizin gibi kölelikle mutluluğu evlilikte yakalayamaz.

ben yadırgamıyorum zaten yadırganıyorum

ben katılımıyorum...
bence köllikle mutluluk evlilikte %99 olur...%1de delidir heralde...
çok az erkek ben de varım diyen kadın istiyor bu hayatta...
emret ağam paşama niye itiraz etsin ki...

ben katılımıyorum...
bence köllikle mutluluk evlilikte %99 olur...%1de delidir heralde...
çok az erkek ben de varım diyen kadın istiyor bu hayatta...
emret ağam paşama niye itiraz etsin ki...

kadın susmalı,önüne ne geldiyse yemeli,gelmeyen için söylenmemeli

eşi istemiyorsa çalışmamalı,illaki çalışacaksa eşinin onayı olan bir yerde çalışmalı

binbir türlü hizmeti ayağına gelmeli..

bu ve bunun gibi koşullar yerine geldiğinde erkek tabi ki mutlu olacak..

eşinin mutluluğu ile mutlu olduğunu sanan kadınsa mutluy-muş gibi yaşar gider böylece...

İşte bu zihniyetler evlat yetiştiriyor kadın dediğin nedir ayarı vardır kısarsın sesini hatta birde kumanda yaptırırsın ..ğerçi konu sahibi hayatından memnun söyleyecek pek bişey yok .

Eğer karşılıklıysa özel zevk ve isteklerden feragat neden olmasın ama kadın sesini çıkarmadığı müddetçe huzur varsa bana pek uymaz ,evliliği kuran iki insan vardır kadın erkek olarak değilde daha çok insan gözüyle değerlendirilirse sanırım sorun olmaz ,bunun her zaman böyle olmadığı durumlarda olabilir kadın-erkek yaradılışı itibariyle ..

Şunu biliyorum ki asla konu sahibi gibi olamam heralde istesemde olamam :)))

İşte bu zihniyetler evlat yetiştiriyor kadın dediğin nedir ayarı vardır kısarsın sesini hatta birde kumanda yaptırırsın ..ğerçi konu sahibi hayatından memnun söyleyecek pek bişey yok .

Eğer karşılıklıysa özel zevk ve isteklerden feragat neden olmasın ama kadın sesini çıkarmadığı müddetçe huzur varsa bana pek uymaz ,evliliği kuran iki insan vardır kadın erkek olarak değilde daha çok insan gözüyle değerlendirilirse sanırım sorun olmaz ,bunun her zaman böyle olmadığı durumlarda olabilir kadın-erkek yaradılışı itibariyle ..

Şunu biliyorum ki asla konu sahibi gibi olamam heralde istesemde olamam :)))

bende olamam...

olursam,aynada kendimi göremem ki..

ben konu sahibinin bu durumdan mutlu olduğunu zannetmiyorum.mutlu olsa zaten dile getirmez hayatına aynen devam ederdi.sadece kendi gibi birilerinin de olduğunu öğrenip rahatlamak istedi,diye düşünüyorum:50:

Bir evlilikte sadece bir tarafın dediği oluyorsa bu bambaşka birşeydir.

Birinci örneğim:
Eşim dizilere sinir oluyor,beyin uyuşturması olarak görüyor.İnsanları toplumdan soyutlayıp,beyinlerini uyuşturuyorlar,dünydan bihaber toplum oluşturuyorlar diyor.Bende birazını katılıyorum ama keyif alıyorum dizi izlemekten o istemiyor diye izlemiyorum arada sırada kaçamak yaaapıp izliyorum gönlünü alarak.

Benim annem-babam da genelde komedileri tercih ederler.Hayat zaten zor,ne gerek var acıklı dizileri izlemeye diye.Ama annem arada Muhteşem'e bakar.Aşk-ı Memnu'nun finalini de annemle ben izledik.Babam da''Ne izliyorsunuz?'' diye birşey demedi.Çünkü ortada tercihler vardı.Bir istisna oldu ve izledik.Bir mesele yok yani.
Ama sizin durumunuzda eşiniz bariz baskın.Tercihler değil kurallar var gibi.Kaçamak izliyorsunuz çünkü diziyi.
Aldığınız kararların ne kadarında siz varsınız?
Ya da o alınan karar aslında sizin değilde eşinizin mi?
''Siz''in olan bir hayatı ömrü mü yaşıyorsunuz ya da sadece eşinizin hayatını mı?
Evlilik sen,ben değil ''biz''demektir.
Bu durumda evliliğin mantığına uymayan birşeyler var gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
Ne yazık ki konu sahibi gibi düşünen pek çok kadın var. Kumanda edilerek nefes alan, çay ya da kahveden istediğini içebilmesinin özgürlük olduğunu düşünen, eşinin istekleri doğrultusunda hareket etmezse kavga çıkacağını bilen, ben huzursuzluktan hoşlanmıyorum o yüzden istediklerini yapıyorum diyen insanlar...Ben bunun normal bir psikoloji olduğuna inanmıyorum. Bu kadının değersizleştirilmesidir ve dediğim gibi kadınlar da buna izin vererek kendilerini değersizleştirmektedirler.

Arkadaşım kim 2 tokat yememiştir demişsin ve bu olayı o kadar basitleştirmişsin ki çok üzülüyorum sizin gibi zihniyetlerin yetiştirdiği erkek çocukları da eşleriniz gibi olmaktadır çok yazık !!!

konu sahibi gibi dusunmuyorum

Ve benim gibi dusunenlerin cogunlukta oldugunu bilmek umudumu arttiriyor gelecege dair...

Back
X