Karşılıklı konusmayı denedinizmiArkadaşlar merhaba 24 yaşındayım 1.5 senelik de evliyim. Eşimle üniversitede tanıştık yaklaşık 1.5 senelik sevgililik döneminden sonra evlendik. Evlendiğimizde eşim yeni mezundu. Benimde okulu bitirmeme 1 sene vardı bu yaz bende bitirdim. Evlenmeden önce her şey güzeldi geçirdiğimiz vakitler yapmak istediğimiz şeyler hep ortaktı ve keyif alıyorduk. Kariyer hedefinde birbirimize destek veriyorduk. Fakat evlendikten sonra işler değişti. Eşim istediği işin bu iş olmadığı söyledi ve bana pek birşey sormadan işten ayrıldı. O meslekten soğuyunca bana desteği de kesti. Ben genede mezun olunca hedefimin peşimden gittim ne derse desin. Bu süreçte ben çok ısrar edince tekrar denedi ve 6 ay sonra gene ayrıldı. sürekli işten ayrılma ve ara ara işsiz parasız dönem geçirmelerimiz oluyor. Daha bir kez tatile gitmişliğimiz yok. Artık tatili geçtim beraber geçirdiğimiz vakit bile yok. Bu olaylar beni çok yıprattı. Bunun yanında çok eleştiren kolay kolay beğenmeyen ve memnuniyetsiz birine dönüştü. Herşey sorun alışveriş yapmamız arkadaşlarımızla görüşmemiz. Ben ona çok tolerans verirken o bana hiç vermiyor bunu farkettim. Bu yazda aslında korunmama rağmen hamile kaldım. İş durumları yüzünden istemiyordum bu yüzden hamile kalmak beni sevindirmedi. Şimdi 6 aylık oldu. Mutlu bir hamilelik geçirmiyorum. Eşimle iletişimimiz sevgimiz bitmiş gibi birbirimizden soğumaya başladık. Onun memleketinde olmak ne bileyim bu evde olmak bana huzur vermiyor. Ailem bana destek oluyor her konuda fakat yanlış bir karar boşanma onları çok üzecek biliyorum. Ayrıca bir çocuğumuz olacak ona ne olur düşünmeden edemiyorum. Bebekle ilgili bile ortak kararlar alamıyoruz. Bu haftada herşey kötü gidiyorken covide yakalandık evde karantinadayız. Ne yapmalıyım nasıl sabretmeliyim ne yaparsam düzelir lütfen bana yardımcı olun. İşin içinden çıkamazsam psikolojik destek almayı düşünüyorum.
Denedim evlenmeden öncekiyle şimdiki söylediklerin değişti diyorum. Kararlarım değişebilir iş konusunda bende evlendikten sonra onun bana uygun olmayacağını anladımKarşılıklı konusmayı denedinizmi
evet denedim evlenmeden öncekiyle şimdiki yaptıkların arasında uçurumlar var dedim. Ben evlendikten sonra bu mesleğin uygun olmadığını anladım karar değiştirdim sen böyle bir karara girsen ben desteklerdim sen desteklemiyorsun diyor. Onun dışında da sorunlarımız var tabi bazılarından taviz vermeyeceğini onu öyle tanıdığımı kabul ettiğimi ve etmem gerektiğini söylüyor bazılarına dikkat edeceğini söylediKarşılıklı konusmayı denedinizmi
Açık açık konuştuk aslında kendi işini kurmak istediğini eğitim sektörü üzerinden gitmek istediğini söyledi. Bazı konularda onu öyle bilerek kabul ettiğimi ve değişmeyeceğini bazılarına dikkat edeceğini söylüyor. Son cümlenizde haklısınız sanırım kendisini yetersiz hissediyor olabilir sadece bana karşı değil herkese karşı eleştirel bi tavra sahip zaten. 3 tane diploması var ama hiçbirini kullanamıyor. Tekrar yenilerini okuyor bölümlerin yani kendi tatminliğini sağlayamıyorMerhaba öncelikle eşinizin karakterinin oturmadığını düşündürdü söyledikleriniz. Zira bakmakla yükümlü olduğu biri/birileri varken maddi sıkıntı yaşama riskini göze alarak sırf keyfiyetten işi bıraktığını söylüyorsunuz. Açık açık konuşmaktan başka bir çareniz yok. Çocuğunuzun geleceği hakkında endişe etmek hakkınız. Hayali neymiş en azından bunu söylese belki bir orta yol bulabilirsiniz. Ayrıca kendisini yetersiz hissediyor ve bunu bastırmak adına da memnuyetsiz ve eleştirel bir tavır takınıyor olabilir.
Olabilir bende son zamanlarda böyle düşünüyorum. Sanırım ağır geldiEvlilik sorumlulugu agir gelmis ve henuz olgunlasmis biri degil bence.
Vala karşılıklı anlayış gösterin biraz bebeiş olacak ama uyuşmuyorsanız ve aranızda bağ kalmadıysa bişey diyemem çok zor huzursuzluk evdekiDenedim evlenmeden öncekiyle şimdiki söylediklerin değişti diyorum. Kararlarım değişebilir iş konusunda bende evlendikten sonra onun bana uygun olmayacağını anladım
evet denedim evlenmeden öncekiyle şimdiki yaptıkların arasında uçurumlar var dedim. Ben evlendikten sonra bu mesleğin uygun olmadığını anladım karar değiştirdim sen böyle bir karara girsen ben desteklerdim sen desteklemiyorsun diyor. Onun dışında da sorunlarımız var tabi bazılarından taviz vermeyeceğini onu öyle tanıdığımı kabul ettiğimi ve etmem gerektiğini söylüyor bazılarına dikkat edeceğini söyledi
Evet çok zor insanı duvarlar bile boğuyor zamana bırakacağım bir süre sanırımVala karşılıklı anlayış gösterin biraz bebeiş olacak ama uyuşmuyorsanız ve aranızda bağ kalmadıysa bişey diyemem çok zor huzursuzluk evdeki
İnşallah iyi olur sizin içinEvet çok zor insanı duvarlar bile boğuyor zamana bırakacağım bir süre sanırım
geçmiş olsun cnmArkadaşlar merhaba 24 yaşındayım 1.5 senelik de evliyim. Eşimle üniversitede tanıştık yaklaşık 1.5 senelik sevgililik döneminden sonra evlendik. Evlendiğimizde eşim yeni mezundu. Benimde okulu bitirmeme 1 sene vardı bu yaz bende bitirdim. Evlenmeden önce her şey güzeldi geçirdiğimiz vakitler yapmak istediğimiz şeyler hep ortaktı ve keyif alıyorduk. Kariyer hedefinde birbirimize destek veriyorduk. Fakat evlendikten sonra işler değişti. Eşim istediği işin bu iş olmadığı söyledi ve bana pek birşey sormadan işten ayrıldı. O meslekten soğuyunca bana desteği de kesti. Ben genede mezun olunca hedefimin peşimden gittim ne derse desin. Bu süreçte ben çok ısrar edince tekrar denedi ve 6 ay sonra gene ayrıldı. sürekli işten ayrılma ve ara ara işsiz parasız dönem geçirmelerimiz oluyor. Daha bir kez tatile gitmişliğimiz yok. Artık tatili geçtim beraber geçirdiğimiz vakit bile yok. Bu olaylar beni çok yıprattı. Bunun yanında çok eleştiren kolay kolay beğenmeyen ve memnuniyetsiz birine dönüştü. Herşey sorun alışveriş yapmamız arkadaşlarımızla görüşmemiz. Ben ona çok tolerans verirken o bana hiç vermiyor bunu farkettim. Bu yazda aslında korunmama rağmen hamile kaldım. İş durumları yüzünden istemiyordum bu yüzden hamile kalmak beni sevindirmedi. Şimdi 6 aylık oldu. Mutlu bir hamilelik geçirmiyorum. Eşimle iletişimimiz sevgimiz bitmiş gibi birbirimizden soğumaya başladık. Onun memleketinde olmak ne bileyim bu evde olmak bana huzur vermiyor. Ailem bana destek oluyor her konuda fakat yanlış bir karar boşanma onları çok üzecek biliyorum. Ayrıca bir çocuğumuz olacak ona ne olur düşünmeden edemiyorum. Bebekle ilgili bile ortak kararlar alamıyoruz. Bu haftada herşey kötü gidiyorken covide yakalandık evde karantinadayız. Ne yapmalıyım nasıl sabretmeliyim ne yaparsam düzelir lütfen bana yardımcı olun. İşin içinden çıkamazsam psikolojik destek almayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?