Evliyim ve iki çocuğum var elhamdülillah çok mutluyum fakat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annem beni pırlantam diye severdi babam da küçük cadım diye.kizlarn en küçüğym ben.ben mi çok hassasım onlar mı merhametsiz vicdansız bilmiyorum.telli duvaklı düğünüm oldu herseyimde rızaları vardı sonra yavaş yavaşş ipler kopmaya başladı sonunda da tutacak yer kalmadı.sevdigim yemeği yapıyorum ama annemin yaptığı gibi o tadı alamiyorum ya da çocuklarla ilgilidir bı konu oluyor arayıp anneme sormak yerine netten kayınvalidemdn gorumcelerimden yardım istiyorum (Allah bin kere razı olsun onlardan).
Tamam da arkadaşım bu söylediklerin hepsi geçmişte kaldı.
Artık seni istemiyorlar.
Anlatmadığın için kim haklı kim haksız bilemiyorum tabii.
Ama artık geçmişi bırakıp şu ana odaklanmalısın.

Huzur vermediler eşin böyle ailesi şöyle vs
Tamam da arkadaşım bu söylediklerin hepsi geçmişte kaldı.
Artık seni istemiyorlar.
Anlatmadığın için kim haklı kim haksız bilemiyorum tabii.
Ama artık geçmişi bırakıp şu ana odaklanmalısın.
Bunu merak ediyorum işte. O zaman daha da emin adım aticam bundan sonra

Huzur vermediler eşin böyle ailesi şöyle vs

Bunu merak ediyorum işte. O zaman daha da emin adım aticam bundan sonra
Ayyy anlatamadım bir türlü.
Huzur vermiyorlarsa niye görüşmeye çabalıyorsun.
Tak sepeti koluna,herkes kendi yoluna!

Doğru söyleyin, ailenizin ve sizin içinize sinmeyecek şeyler yaşandı, siz affettiniz ama onlar affedemedi. Madem affedecektiniz, zamanında neden tozu dumana kattınız ki?

iyi de kendiniz de boşanmak isteyip ailenizin yanına gitmişsiniz. demek ki sizin de sorun edip o noktaya getirdiğiniz konular olmuş.
aileniz belki çok kötü şeyler yaşandığı için siz affetseniz de eşinizi affetmedi.
konunuzu açıkça anlatmazsanız kimse size şu yada bu diye fikir veremez.
bu kadar gizlilik takıntınız varsa da konu açmanız abes.

Ailenizin durduk yere boşanmanızı istemesi hiç aklıma yatmadı, mutlaka geçerli sebepleri vardır.

Eşinizle boşanma aşamasına geldiğiniz dönem neler yaşandı?
Küfür edildi olmayan şeyler varmış gibi gösterildi vs ama o dönemde bile en büyük destekçim eşimdi.görüşmüyorum ama unutamıyorum en çok da o söylediklerini beni kimsesiz bırakışlarını.
Evlendim ama sürekli gelip gitmemi istediler enistemlerin ikisi de vardiyalı çalışan insanlar o yüzden ablamlar istedikleri zaman gidip kalabilirlerdi aynısını benden de istedi annem ama ben farklıyım eşim memur gibi sabah gider akşam gelir evime böyle olduğunu bilmelerine rağmen kalmamı isterlerdi derken böyle böyle huzursuzluk çıkmaya başladı en sonunda da patladı işte

Amacım görüşmek değil özlüyorum çok özlüyorum annem sonuçta ama en büyük zararı veren de ailem.bu dünyada tamam diyelim görüşmedim ama bi de ahireti var bunun ya Allah benden razı olmazsa diye içim içimi yiyor
Sebepsiz görüşmüyor olsanız bunun için endişe etmekte haklı olurdunuz ama geçerli bir sebebiniz var. Özleme kısmına gelince ailenize yalnız gidin ve tavırlarında değişme olup olmadığını görmeye çalışın, eğer aynıysalar bağrınıza taş basıp yaşamaya devam etmeniz en doğrusu olacaktır

Doğru söyleyin, ailenizin ve sizin içinize sinmeyecek şeyler yaşandı, siz affettiniz ama onlar affedemedi. Madem affedecektiniz, zamanında neden tozu dumana kattınız ki?
Ben affettim demedimki benim yerimde başkası olsaydı o da ben gibi gözünün önüne bakar mıydı diye düşündüm.ayrica bu durumda affetmesi gereken benim affetmiyorum diyorum ama böyle derken Allah ne der diye düşünüyorum o yüzden soruyorum
Son cümleniz gerçekten üzdü beni,ben evlendiğimde 19 yaşındaydım ve evliliğe dair en ufak bi bilgim yoktu

Bir arkadaşım vardi , nişanlı iken ablalarinin kardeşlerinin onun mutluluğunu kiskandigini derdi bende hayretle uyarirdım yaşça benden büyük olduğu halde. Esi nişanlı iken resmen dolduruyordu onu ailesine karşı . Sonra eşinin bütün pislikleri çıktı ve sığındığı yine ailesi oldu ,o sözde kıskanan ablalarini ona kol kanat açtı .

Ben affettim demedimki benim yerimde başkası olsaydı o da ben gibi gözünün önüne bakar mıydı diye düşündüm.ayrica bu durumda affetmesi gereken benim affetmiyorum diyorum ama böyle derken Allah ne der diye düşünüyorum o yüzden soruyorum
Son cümleniz gerçekten üzdü beni,ben evlendiğimde 19 yaşındaydım ve evliliğe dair en ufak bi bilgim yoktu
Ailenizi demiyorum, eşinizi diyorum. Neden boşanma kararı aldınız zamanında, baba evine döndünüz, durduk yere değil ya?

Sebepsiz görüşmüyor olsanız bunun için endişe etmekte haklı olurdunuz ama geçerli bir sebebiniz var. Özleme kısmına gelince ailenize yalnız gidin ve tavırlarında değişme olup olmadığını görmeye çalışın, eğer aynıysalar bağrınıza taş basıp yaşamaya devam etmeniz en doğrusu olacaktır
Onlar değişmez.Zamaninda yapılan hataları bugün benimle birlikte annemde çekiyor.Umarım ki şöyle düşünüyordur; varsın görmeyim yeterki yuvasında mutlu olsundur çünkü başka türlü içim tamamen rahatlamayacak.aramizda arabayla on dakika mesafe var, telefon numaram aynı,gelseler yerim belli yurdum belli ama yoklar işte.ben eşimle barıştım çocuklarımı babasız büyütmeye izin vermedim diye kötü oldum ya ona yanarım.milletin anası babası derki aman evinde eşiyle çocuğuyla huzurlu olsun o bize yeter benim anam babam der ki kocasıyla barıştı yaktı bizi defolsun gitsin.
Yıllarca ne derlerse sorgulamadan onu yaptım en sonunda da onlar boşan derken ben eşim deyince herşey değişti ben kötü oldum

Ailenizi demiyorum, eşinizi diyorum. Neden boşanma kararı aldınız zamanında, baba evine döndünüz, durduk yere değil ya?
Ailem istiyor diye.sureklk eşin şöyle eşin böyle söylediler bende inandım boşanmak istedim son anda yanlış yaptığımı fark ettim

Bir arkadaşım vardi , nişanlı iken ablalarinin kardeşlerinin onun mutluluğunu kiskandigini derdi bende hayretle uyarirdım yaşça benden büyük olduğu halde. Esi nişanlı iken resmen dolduruyordu onu ailesine karşı . Sonra eşinin bütün pislikleri çıktı ve sığındığı yine ailesi oldu ,o sözde kıskanan ablalarini ona kol kanat açtı .
Benim ablamlarda öyle yaptı başta sonra ben eşimle barışınca cenamize bile gelme dedi o kol kanat açan ablam

Onlar değişmez.Zamaninda yapılan hataları bugün benimle birlikte annemde çekiyor.Umarım ki şöyle düşünüyordur; varsın görmeyim yeterki yuvasında mutlu olsundur çünkü başka türlü içim tamamen rahatlamayacak.aramizda arabayla on dakika mesafe var, telefon numaram aynı,gelseler yerim belli yurdum belli ama yoklar işte.ben eşimle barıştım çocuklarımı babasız büyütmeye izin vermedim diye kötü oldum ya ona yanarım.milletin anası babası derki aman evinde eşiyle çocuğuyla huzurlu olsun o bize yeter benim anam babam der ki kocasıyla barıştı yaktı bizi defolsun gitsin.
Yıllarca ne derlerse sorgulamadan onu yaptım en sonunda da onlar boşan derken ben eşim deyince herşey değişti ben kötü oldum
Millet ailem arkamda durmadığından boşanamıyorum diye dert yanıyor, siz boşanmam için zorladılar diye. Aileniz siz onların dediğini yapmıyorsunuz diye boşanmanızı mı istedi, eşinizin size yanlışı yok muydu gerçekten, hiç zarar vermedi mi?

Bakın eşiniz size zarar verdiği halde boşanmayıp eşinize döndüyseniz ve hala eziyet içinde yaşıyorsanız aileniz haklı kimse evladının çile çekmesini istemez. Aileniz sizi doldurup aslında sizi el üstünde tutan eşinizi hor görmenizi onlara öncelik vermenizi istediği için sizi boşatmaya kalkıştıysa siz haklısınız, iki durumda da bundan sonraki adımınız belli gider nabız yoklarsınız ailenizin tavrı değişmediyse evinize döner kendi doğrunuzla yaşamaya devam edersiniz. Çocukları ya da eşinizi götürmeyin ilk seferlerde, ailenizin tavrına göre ailecek git gel yapmaya başlar ya da iletişimi yeniden kesersiniz

Anlattıklarınızda oturmayan şeyler var , kopukluk var.

Hiçbir aile durduk yere evlatlarının yuvası yıkılsın istemez ki çocuklarınız da varmış…

Olayları tam anlatırsanız daha açıklayıcı olur, bu şekilde havada kalıyor.

Ayyy anlatamadım bir türlü.
Huzur vermiyorlarsa niye görüşmeye çabalıyorsun.
Tak sepeti koluna,herkes kendi yoluna!
Sanırım ben anlatamıyorum.Diyorum ki ben böyle bı yola girdim ama Allah ne der günah mı işliyorum siz diyorsunuz ki niye görüşmeye çabalıyorsun🙄 Allah iyiliğinizi versin inşallah🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X