- 27 Aralık 2011
- 63.348
- 61.068
- 898
- Konu Sahibi Sonsuz olsun istedim
Ne kadar oldu evlenelı? Eş nasıl biri? Ailesi nasıl?Bazen her şey tükeniyor. Ve ben daha çok yeni evliyken tükendiğimi hissediyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadar oldu evlenelı? Eş nasıl biri? Ailesi nasıl?Bazen her şey tükeniyor. Ve ben daha çok yeni evliyken tükendiğimi hissediyorum.
1 yıl olmadı henüz 7 ay falan. Ailesi çok farklı sürekli beraber olalım o zihniyetteler yemekler içmeler hepsi sadece herkes kendi evinde uyusun.Ne kadar oldu evlenelı? Eş nasıl biri? Ailesi nasıl?
Ondan dolayı bu sekılde düşünüyorsun1 yıl olmadı henüz 7 ay falan. Ailesi çok farklı sürekli beraber olalım o zihniyetteler yemekler içmeler hepsi sadece herkes kendi evinde uyusun.
Nasıl olucak ki, tam çok iyi bir dönem bunu yapabilmek için ama olur mu olursa nasıl olur veya nasıl yapılmalı. tecrübelernze ihtiyacım var.Ondan dolayı bu sekılde düşünüyorsun
En sevmediğim sey, sureklı bırarada olmak. Bence bu konuda araya bır mesafe koyulmalı.
Bazen yoldaş dediğiniz esas yoldaş değil diye düşündüryorsa ne yapacağız? Misal ailesine karşı bütün konularda sessiz kalıyorsa sizi hiç bir şekilde haklı görmüyorsa haklı olduğunuz aynen beyan olduğu halde. Hadi onların yanında olmasa bile senin yanında da görmüyorsa o zamn yol veya yoldaştan biri yanlış, değil mi ??ait olduğumuz tek kişi rabbim dünyaya bile ait değiliz aidiyet duygusu yaşama yanında yoldaşınla yol alacaksın hepsi bu.anlaşamadığında yol ayrımında biriniz sağa biriniz sola dönersiniz zaten.aidiyet duygusu dediğin şey gerçekten olsa annenin yanında kalır ona ait olurdun mesela seni doğurdu yada insan yeri geliyor kendini kendi bedenine bile ait hissetmiyor.yıpratma yani kendini.ne bileyim ya gece gece mantıklı düşünemiyor olabilirim![]()
Acık sekılde eşine soylemelısın. Cok olmamıs evlenelı o yuzden bu dengeyı sımdı saglayamazsan daha sonra hıc yapamazsın.Nasıl olucak ki, tam çok iyi bir dönem bunu yapabilmek için ama olur mu olursa nasıl olur veya nasıl yapılmalı. tecrübelernze ihtiyacım var.
O aşama çoktan oldu yani biz bunu rutine bindirdik daha doğrusu kavgalardan sonra öyle olmak zorunda oldu.Acık sekılde eşine soylemelısın. Cok olmamıs evlenelı o yuzden bu dengeyı sımdı saglayamazsan daha sonra hıc yapamazsın.
Eger aılenle aynı sehırdeysen, eşinin sana yaptıgını sen de ona yap. Bir müddet sonra " sureklı annennelere gıtmek zorunda mıyız dıyecektir" kısasa kısas yani.
Ailen baska yerderse acılca konusmalısın. Biz evlıyız artık, her seyı bırlıkte yapmak zorunda degılız aılenle dıyebilirsin. Bunu devamlı soylersen eger kafasına gırecektır ve bır muddet sonra azalacaktır gıtmeler.
Bir çiviyi çakmak için defalarca vurus yapılır degıl mı? O sekılde yapacaksın. Sureklı belırt. Yerı gelınce kavga et.
Istemedıgın seyı yapma, yoksa bunu alıskanlık halıne getırır.
Kavga etmekten cekınme. Cekınırsen hakımıyetını kurar eşin üzerinde.
evet haklısın ama bu koruma iç güdüsü olsa gerek.tahminimce eşin şöyle düşünüyor şimdi hak verirsem ailemden iyice soğuyacak,benden destek alınca dişini daha çok gösterecek gibi.merak etme o senin olmadığın yerde savunuyordur seni.genelde öyle olur sana sen haksızsın derken ailesi ile yalnızken onlarada sen haksızsın der.yani orta yolu bulma çabası genelde bu şekilde ilerliyor.yol senin yoldaş senin ama zamana ihtiyaç var.Bazen yoldaş dediğiniz esas yoldaş değil diye düşündüryorsa ne yapacağız? Misal ailesine karşı bütün konularda sessiz kalıyorsa sizi hiç bir şekilde haklı görmüyorsa haklı olduğunuz aynen beyan olduğu halde. Hadi onların yanında olmasa bile senin yanında da görmüyorsa o zamn yol veya yoldaştan biri yanlış, değil mi ??
O aşama çoktan oldu yani biz bunu rutine bindirdik daha doğrusu kavgalardan sonra öyle olmak zorunda oldu.
Bazen yoldaş dediğiniz esas yoldaş değil diye düşündüryorsa ne yapacağız? Misal ailesine karşı bütün konularda sessiz kalıyorsa sizi hiç bir şekilde haklı görmüyorsa haklı olduğunuz aynen beyan olduğu halde. Hadi onların yanında olmasa bile senin yanında da görmüyorsa o zamn yol veya yoldaştan biri yanlış, değil mi ??
Değerli yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim çok sağolun içimi ısıttı bir an bile olsa. Umarım öyledirevet haklısın ama bu koruma iç güdüsü olsa gerek.tahminimce eşin şöyle düşünüyor şimdi hak verirsem ailemden iyice soğuyacak,benden destek alınca dişini daha çok gösterecek gibi.merak etme o senin olmadığın yerde savunuyordur seni.genelde öyle olur sana sen haksızsın derken ailesi ile yalnızken onlarada sen haksızsın der.yani orta yolu bulma çabası genelde bu şekilde ilerliyor.yol senin yoldaş senin ama zamana ihtiyaç var.
Sınır tanımayan bir kocanız varsa?Önce kendinizin sonra eşinizin mutlu olmasını istyorsanız şayet ;SINIRLARINIZI çizmelisiniz.Bunu da yolun başındayken yapmalısınız .
Evet bizim gidişimiz rutin yani her gün gidiyoruz başlarda gitmiyordum baya kavga ettik baya kararlıyım. Sonra dış mihraklar da çok söyledi (anası babası ablası danası) bana değil özellikle eşime. baktım süreç bizim de ilişkimize zarar vermeye başladı ben de gtmeye başladım. Ve bedeni orda olan ama ruhu orda olmayan bir insan olmaya başladı.Nasıl oldu anlamayadım? Gidip gelme sık rutin mi yoksa olması gerektıgı gıbı mı?
Mesela biz haftada 1 kez gıderız
Zaten gıdılmek zorunda sonucta aılesı.
Ama istemedıgım hıcbır seyı yapmam. Bayramlarda bıle 10 gun oncesınden cocugumu alır aıleme gıderım. Kendısı aılesıyle bayram gecırır ve bayramın 2 . günü gelır benı almaya, 3 gun kalır donerız.
Erkek mılletıne 1 kere yüz ver tepene cıkar. Kuralım degısmez kesınlıkle.
Kız kardesı varsa yazlıga kesınlıkle gıtmem. Cunku annesıyle kavga edıp basımı agrıtır. Eşime de her seferınde söylerım.
Bunların hepsı planlanmıs bır sekılde ılerledı ben de. Evlenenlerın halınden ders cıkarıp uyguladım. Ama evlılık ılk anından ıtıbaren.
Bazen gerek kavgayla evet, benım basım agrıyacagına onunkı agrısın.
Tam olarak sorununu bılemıyorum ama kendınden cok tavız verme yeterlı![]()
Sınır tanımayan diye bir şey yok.Küçücük çocukları bile alıştırırsanız sınır tanırlar.Bunu yapmak sizin elinizde.O zaman hiç çaba sarf etmeden kocam sınır tanımıyor zaten ,derseniz ipleri tamamen karşı tarafa verirsiniz.bi ömür istemediğiniz şekilde ,tutsak gibi yaşarsınız maalesef.Sınır tanımayan bir kocanız varsa?