evliyken de bakımlı olabilmek

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Herkese merhaba,

Kızlar size bi sorum olacak.Ben evlendikten sonra kendime zaman ayıramaz oldum bi rahatlık var üzerimde.7 ayda 7 kilo aldım.Hiçbi kıyafetim olmuyo,e doğal olarak yenisinide almak istemiyorum giyinip kuşanamayınca kendimede bakmak istemiyorum.Üşengeçlik çöktü sanki,kuaföre az gidiyorum,evde bol pijamalar giyiyorum.Eşimle çok mutluyyum ama oda şakayla karısık kendini saldın tarzında bişeyler söyledi ,biran önce kendime gelmek istiyorum.Eskisi gbi bakımlı olmak süslenmek,zayıflamak istiyorum.

Bu evlenince bakımsız olma durumu bitek benim başıma mı geldi?bunun sebebi ne?Kendimle barışık değilim ve bu beni mutsuz diyo kızlar cesarete ve yardıma ihtiyacım var.

evliliğin kvdeden sonra 2.olumsuz yanı kılolar sanırım

7 kılodayke bunu fark etmen guzel bence kararlıkla bu işi çözersın dahada kılo almadan

yani bende süslü püslü giyinmiyorum şahsen ama 3 ayda bir kuaföre gider saçımı boyatır kaşımı aldırır manikürümü yaptırırım gerisini evde kendim yaparım ağda makyaj fön vs.. günaşırı duş alırım hergün dişlerimi fırçalarım bazen eşimin gelmesine yakın makyaj yapar saçıma fön çeker beklerim şaşırır normalde tesettürlüyüm ama evde açık olurum eşimle yalnızken bunları yapmak zor değil ki bakımdan ben bunu anlıyorum yani sizde yapabilirsiniz

Sevgili arkadsim,ben tullip beni bilios musun bilmiorum,ama benim durumum sana ibret olsun,ya evlilign benim gbi olsaydi?Kilo dediign nedir ki daha taze evlisin birz dikkat edersin,saclarini tara,makyajini seviyorsan yap,esinin,evlilignin mutlulugunun kiymetini bil,sen böyle yazmissin da benim gün oluyor degil sacimi tarayacak,iki lokma yemeden gecirdim gün ve gecelrim oluyor,üzüntüden yaralr cikti vücudumda,basima kramplar girioyr,ama sonra sonra toplan diorum tullip,ne bu böyle canli cenaze gibi.Keske ben de evlilgmden emin olabilseydim,belki de bitecek ve ben de daha yeni evliyim,hem de baslamadan.Mutluluguna ada kendini,o zaman üsengeclik fln kalmayacak göreceksin,sevgiyle kal.

arada öyle olması normal bende de baze n öyle oluyo.. ama sakın alışkanlık haline getirme allah korusun eşinin gözü başka yerlere kayarsa sana bugünleri hatrlatp kendni haklı çıkarır...

Evlendikten sonra neden salar kendini kadin/erkek anlamiyorum.
Aksine dahada bakimli olmaliyiz.Adam disarida guzel guzel kadinlari gorecek,eve gelecek pijamayla oturan bir karisi:)
hos degil bence.

bende velenince kilo adım insan kendini kötü hissediyo. sonra hamilelik falan giydiğimi yakıştırmıyodum alışverişten nefret eder oldum bebek oldu kilolarımı verdim giyinmek süslenmek keyif veirir oldu kilolarını vermeye çalış bir an önce ipin ucu kaçmadan sonrası bak nasıl geliyo.

Bazı bunalım evreleri olabilir ama herşeyin çoğu zarar.
Bende bir kaç hafta önce işsiz kaldıım ve bir hafta komple saldım kendimi.
ben kilo almanın aksine 1 ayda 4 kilo verdim iş olayının stresinden.Evde oturunca tabi sıkıntıdan her şeye arıza çıkardım eşime.
Amaa bir hafta sonra o işten geldiğinde satenlerle karşıladım onu

Yani yaşadığın şey normal ama abartmamak lazım eşinle sorunun yoksa durup dururken adamı okadar boşlama bence.

Ben sizden alıntı yaptım. Çünkü kadınlarımız arasındaki genel kanıyı çok güzel açıklamışsınız. Ancak benim merak ettiğim bir konu var.

Üzerinde çamaşır suyu lekesi olan eşofmanımı çıkarır, temiz bir kot ve tişört giyerim veya elbise vs dense anlayacağımda ...

Duş almak, diş fırçalamak, kaş aldırmak, manikür, pedikür yaptırmak, boya ihtiyacı varsa boyatmak bunlar zaten kişisel bakım ve kişisel temizlik değil mi ?

Bunlar niye koca düşünerek yapılsın ki ? Hayatımızda bir erkek olmasa bu sayılanları yapmayacak mıyız ?

Niye kadınlarımız bakım değince kişisel temizliği anlar ki ? Bunlar zaten olmazsa olmazlarımız öyle değil mi ?

Son düzenleme:
çünkü bir final yaşanmış kendi içinizde.artık elde edilmiş bir koca , kurulmuş bir yuva var.
ne için çaba göstereceksiniz ki? yanlış anlaşılmasın genel yargı bu şekilde.evlilik genelde bizim toplumumuzda ki
her segmenteki kadın için bu şekilde algılanıyor , bir son.

halbuki bakımlı kadın evli ya da değil düzenli kuaförüne de gider ( imkanları ölçüsünde ) günlük kişisel temizliğini de yapar, ağdasını da.

bunları asıl evlendikten sonra yapmak ya da yapmayarak askıya almak düşündürücü, bakımlı kadın tarifine göre.

11 yıla yakındır evliyim.bu süre zarfında eşim en seksi halimden,en amele halime varana kadar her tür yüzümü görmüştür.bu 11 yılına sığdırılan 2 doğum alınan ve verilen onca kilo..

uzun yıllardır ise çalışıyorum.sabah eşimden 40 dak önce yataktan çıkıyorum.giyinip makyaj ve saç yapmak için.akşam ise eşimden 2 saat önce eve dönüyorum.bunun 1 saati evi topla,salata yap faslıyla diğer 1 saate yakın zamanıda yürüyüş yapmakla geçiyor.genelde eşimle aynı anda eve giriyoruz.tabi ben ter içinde kapıyı açıyorum ona ama hiç bir zaman o halimle yanına gitmiyorum.duşumu anında alamasam bile gidip elimi yüzümü,koltuk altlarımı yıkayıp,iç çamaşırımı deiştirip yeni eşofmanla yanına gidiyorum.

demem o ki bakımlı olmak evde süper mini ve makyajla gezmek demek deildir.temiz bir ev,sıcacık yemekler,eşofmanlıda olsa karşıda düzenli giyinmiş,güler yüzlü bir eş..kişisel bakımını yazmama gerek yok bunlar zaten eş için deil kendin için yapılacak şeylerdir.

ama kilo aynı şey deil,kendi huzurun ve sağlığın için kilona dikkat et.sonra istediğin kadar bakımlı ol o kocanın gözünde şişko bir kadınsındır.

Bende aksine evlendikten sonra daha bakımlı oldum. Asla eşimi şalapşur kıyafetlerle dağınık saçlar solgun suratla karşılamam . Evlendiğimde zayıf olduğum halde o seneki kilodan 6 kilo daha zayıfım üstünede iki çocuk. Niye salıyorsunuz ki kendinizi evlenince eşler birbirini artık sonsuza kadar kapaklamış olarak mı görüyorlar. Unutmayın dışarda milyonlarca kadın var. Kendini salan erkekler içinde söylüyorum dışarıda milyonlarca erkek var. Tamam eşler birbirini seviyor her hallerini sevmeliler ama birazda birbirinize saygınızdan bakımlı olmalısınız. Öle salık halle nereye kadar adam he der he der bi sonra iş çevresinde olsun dışarda olsun bakımlı kadınlar gözüne çarpmaya başlar. Bu karaktersşzlik değil insanlık halidir. Kadınlar bu konuda erkeklerine karşı daha duyarlı olsalarda malesefki erkekler o kadar duyarlı değil bu gerçeği kabullenmek gerekir. Biraz özverili olmalısınız. İki küçük çocuğum olduğu halde uyuduklarında ayaklarımı tuzlu suya sokar pedikürümü bile yaparım. Yatmadan önce kremlenirim. Hergün duş alırım saçlarımı fönler yada derli toplu toplarım. çocuklarım bile banyodan sonra yanıma gelir ben kremlenirken soyunur ellerini ayaklarını bacaklarını kremlerler Kokuları sürür sürüştürürler:)) Oyun haline getirdik : )) şu an çocuğunuz yok yol yakınken toparlanın çocuk olduğunda daha da zorlanırsınız. Ayrıca eşimden her zaman hayatımda gördüğüm en temiz kadınsın mis gibisin sözlerini duymak beni inanılmaz onure ediyor ve mutlu oluyorum.

1.71 boyundayım evlendıkten sonra 5,5 kılo aldım 57.5 kıloyum
evdeyken pıjemayla duruyorum
evdeyken makyaj yapmıyorum ıse gelırkende yapmam dısarı cıkarken yaparım ama temız gıyınırım esım gelecegı zaman
kısa etekler elbıseler taytlar bılmem ne gıyerım halbukı o evde yokken pıjemalarla devrılıp devrılıp duruyoruz oglumla :)))

kılo konusunda ben saskınım zıra hamılelık harıc hıc 52 kıloyu gecmemıstım

neyse 15 gunde bır agda yapıyorum ayda bır ıkı kas bıyık aldırıyorum saclarım yenı roflelı ondanda sorun yok yanı ben orta hallı sayılırım salsammı salmasammı dıye gıdıp gelıyorumdur anca :)

Son düzenleme:
bence evlendikten kendini salma olayı göreceli
şöyleki eğer evlenmeden önce flört döneminde veya nişanlıyken çok çok bakımlı bir bayansanız kokoş diyim daha çok yani fönsüz, makyajsız gezmez, illa tırnaklarınızda oje varsa kıyafetinizi günde 3 kez değiştiriyorsanız, evlendikten sonrada bunların hepsini unutmuş adamın karşına adeta başka biri gibi çıkarsanız o kendini salmak olabilir bence,
ama normalde zaten öyle çokta makyaj yapmayan biriyseniz, her gün fönlü gezmiyorsanız sonrasındaki durumunuzda aynıysa eşinize çokta fakrlı gelmez ve kendinizi salmış olmazsınız gibi geldi bana

Evlenene kadar kendini beğendirme çabasında olup evlendiğinde tamam deyip kendini salanları bir kenara koyuyorum

hamilelik ve çocuktan sonra insanın iki seçeneği oluyor ya ev temizliğini bırakıcan yada kendini süslemeyi

birde sürekli bakım yaparsa kadın erkek hiç bir anı özel hissetmezki
kadın normalde çok bakımlı olmayıp arada bir bakımlı olursa erkek vay bugün ne kadar güzel olmuşsun karıcığım diyebiliyor
ama kadın zaten her gün bakımlı makyajlı fönlü e hani nerde değişiklik ozaman özel bir günde ne yapcan saçını yeşilemi boyucan :)))

Buna katılmıyorum evim pırıl pırıldır . Sabah 7 de kalkarım çocukları doyurduktan sonra evi toplayıp temizlerim. Ne banyomun camında bir leke ne mutfağımda bir bardak dışarda bile kalmaz . Ama bütün gün oturduğumu bilmem. Bizde sadece eşim akşam yemeklerini yemez hafta sonu hariç kilosuna dikkat ettiği için .Akşam yemeği telaşım olmaz çocuklara pişiririm bir tencere. Her gün toz alır çocuklarımın hijyeni için banyomu lavobomu çamaşır suyu yapar. Hergün süpürge çalıştırırım. Eşimin dışarda bir tane kirli veya ütüsüz gömlek çamaşır aradığını bilmem .Çevremde hem bu kadar temiz hem bu kadar bakımlı olmakla takdir edilirim. Bence bı iş istek meselesi insanın içinde olduktan sonra herşey olur.

Son düzenleme:

Bakımlı ve temiz olmak ayrı süs püs makyaj ayrı ..

Bakımlı ve temiz olmak ayrı süs püs makyaj ayrı ..

ben bakımla süs püsü aynı olarak görüyorum buda benim bakış açım
ayrıca temiz olmayı anlayacak biriyimi ki temizlik zaten olması gereken bişi, bunun eşle alakası yok orta okuala giden bir çocuk bile temiz olmalıdır yada 50 yaşında eşi olmayan bir kadın bile, yani iki arasındaki farkı iyi biliyorum
ama yinede sağolun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…